Става ли RAM AC 04' за лек Downhill?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Става ли RAM AC 04' за лек Downhill?

Мнениеот furl » Пет Май 28, 2004 10:38 pm

Бях в BAS и продавачът ми каза, че АС 04 можел да се направи за Downhill и дори щяло да бъде супер. Не съм говорил много подробно с него за другите компоненти, но каза че ще излезе около 3000лв цялото колело.
На мен не ми се вярва да стане колело за Downhill от тази рамка, но той смяташе, че ще стане. Вие как мислите?
Другият ми въпрос е: Ще издържи ли тази рамка на двукоронна вилка?

Еми моля кажете си мнението, защото аз не разбирам много.;);)
Не позволявай на твоите страхове да застанат на пътя на твоите мечти!
furl

Рейтинг: 1200

Мнениеот Windstream » Пет Май 28, 2004 10:57 pm

[quote="furl"]

Другият ми въпрос е: Ще издържи ли тази рамка на двукоронна вилка?
[/quote]

Стария модел издържаше Jr.T - справка Пампорово.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот LiFo » Съб Май 29, 2004 9:51 pm

Аз съм с РАМ АС, но от 2003.Да ти кажа доста блъскане може да понесе рамката.Моя РАМ го мъкнах по Стара планина, Родопите (Пампорово), Витоша и не съм имал проблеми със самата рамка.Когато ми е кеф си го карам и downhill и имам засега само положителни впечатления (да чукна на дърво :D) Не мога да ти кажа за двукоронна вилка, защото не ми е трябвала досега и не съм си слагал...моят DNM си върши чудесно работата :D.Ако ти трябва още информация, само кажи...;)
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот furl » Нед Май 30, 2004 10:07 am

10Х! Ами щом рамката 2003 идържа на DH значи новата би трябвало да издържа още повече, защото по думите на много хора 04' е доста по добра + това и задния аморт има преливник. Вариянтът който обсъждахме с човека от БАС беше с Hayes и RockShox Psylo(а може и по-хубава вилка ако наште се навият) така че се надявам за излезе едно прилично колело за лек DH, а пък аз съм начинаещ и няма да го подлагам на някви неземни натоварвания. Все пак колко пари ще ми дадът наште зависи от това къде ще вляза(аз сега съм 7ми клас и ще кандидатствам), но това не ми пречи да си обсъждам възможните варианти.
furl

Мнениеот Black » Нед Май 30, 2004 10:14 am

kakvo dati ka6a az li4no nebih q karal na DH da6e i na FR AC 03 minalo godi6nite se 4ypiha
1) 80% ot ramkite se s4ypiha na 4elata karaha se glavno s Jr-T i boxxeri be vilki s pod 17 hod
2) otkartika se plankite det dar6at 6OKA tam sa 90% a i dolo pri y6ite se otkarti edin
3) a nai lo6oto e 4e nese 4ypat samo 4elata ili plankite a i na dvete mesta ima sigorno 5% ostanali zdravi ot tezi deto se karat stava na vapros da e qsno
4) ako misli6 da ska4a6 e neq neq zimai DOI4IN MI KAZA 4E ZATOVA SE 4YPILI ZARADI AGRAR6TINITE KOITO PRAVIM
mi tva e ako se seta o6te ne6to 6e drasna
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот Black » Нед Май 30, 2004 10:16 am

poqsnenie stava 6e na vapros za starite minalogodi6nite
za taz godi6nite nqmam nikakva informacia 6e se pokarat pa 6e vidim kak sa NOVITE BILI OT ALOMINII 6061 ako e taka 6e sa zdravi
Аватар
Black

Мнениеот furl » Нед Май 30, 2004 4:02 pm

А старите от 7005 ли са били? Е да се надяваме, че новите ще са по-здрави...:^:
furl

Мнениеот LiFo » Нед Май 30, 2004 8:17 pm

И аз чувам разни такива неща за модел 2003, но аз поне нямам проблеми...Като се счупи ще му мисля;).
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот QuIcKMoB » Нед Май 30, 2004 10:27 pm

a we Black...ti lud li si we...

1. Koi sa teq Ac-ta deto sa se po4upili pri 4elata...dai primeri 6oto az ne se se6tam za nikakvi...to4no obratnoto masa hora i az samiq sme karali takava ramka s golemi vilki, primerno s volcano, koeto da ti kaja si e baq po-visoko i ot jr.t i ot boxxer...+tfa ot kude gi rusi6 tiq 4e boxxer i Jr.T bili s POD 17 HOD?!?!?!?
2. za plankite verno...ne sa mnou zdravi, no za smetka na tova za 60lv mojesh da si napraish stabilni...

@furl

za lek dh stava ramkata, ama trqq da q baq lek:D..v smi che kato se poruchka s taq ramka baq 4esto se slu4va da udrq do krai, a we prosto e malko hoda...+tova ima kofti 4elen ugul ramkata i ne moje da bude promenen...kolkoto do ska4ane, sum suglasen s black 4e ne e tova ramkata...za leki4ko karane stava, za ska4ane NE, za 2koronna vilka sushto stava...v kraina smetka ti shte reshish...:8D::D:)[:p]
QuIcKMoB

Мнениеот LiFo » Пон Май 31, 2004 9:00 pm

Като говорите за скачане поне уточнете какво точно имате предвид!
2см, 5см, 2м, 5м:?: Само "скачане" е твърде общо понятие.:8D:
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот Black » Пон Май 31, 2004 9:25 pm

za vilkite imah predvit s po malko ot 20cm hod
BOXXER 178mm
Jr T 170MM
a otnosno s4ypenite 4ela naistina ima dosta hora s potro6eni ramki az poznaavm 3-ma
a zasega nesam vi6dal ZDRAV RAM :V:AC:xx(: KOITO SE KARA nema
Аватар
Black

Мнениеот furl » Пон Май 31, 2004 9:45 pm

E ako e qsno, 4e se 4upi pri 4eloto i tam mu e slaboto mqsto ne moje li da se napravqt nqkvi dopulnitelni podsilki pri 4eloto?? Po princip moje li v nqkoi serviz da napravqt takova ne6to??
furl

Мнениеот AgentOrange » Пон Май 31, 2004 10:14 pm

[quote="Black"]

BOXXER 178mm
Jr T 170MM
a otnosno s4ypenite 4ela naistina ima dosta hora s potro6eni ramki az poznaavm 3-ma
[/quote]

Стига си плямпал небивалици. От миналогодишните AC-та все още има достатъчно голям процент здрави рамки. Счупените такива са нормално следствие на голямото количество продадени рамки и факта, че сульо и пульо ги подлагат на некадърно каране с погрешни по твърдост пружини, погрешни по размер вилки и погрешни по замисъл и грубост изпълнения.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Май 31, 2004 11:12 pm

[quote="AgentOrange"]

[quote="Black"]

BOXXER 178mm
Jr T 170MM
[/quote]

Стига си плямпал небивалици. От миналогодишните AC-та все още има достатъчно голям процент здрави рамки. Счупените такива са нормално следствие на голямото количество продадени рамки и факта, че сульо и пульо ги подлагат на некадърно каране с погрешни по твърдост пружини, погрешни по размер вилки и погрешни по замисъл и грубост изпълнения.
[/quote]

[b][color=black]Ах[color=red]Ъ[/color]м,и ти се изказа,немам думи...[/b][/color]
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот AgentOrange » Вто Юни 01, 2004 10:08 am

[quote="Metal_Psycho"]

[quote="AgentOrange"]

[quote="Black"]

BOXXER 178mm
Jr T 170MM
[/quote]

[/quote]

[b][color=black]Ах[color=red]Ъ[/color]м,и ти се изказа,немам думи...[/b][/color]
[/quote]

Като нямаш думи си трай. Обективната истина е такава. Никой не отрича, че има счупени рамки, но всичките тия спекулации за процента останали здрави рамки и причините за счупванията са адски смешни...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот velco » Вто Юни 01, 2004 10:53 am

[quote="AgentOrange"]
[/quote]

От рамка, кръстена AC, очаквам първо да се счупи колоездача, а не рамката.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот AgentOrange » Вто Юни 01, 2004 11:22 am

[quote="velco"]

[quote="AgentOrange"]
[/quote]

[/quote]

Хахаха :)
AC = Аll Conditions.
Т.е. катерене + спускане, т.е. лек фрийрайд без ексцесии.
Няма логика в това да си купиш рамка за лек FR и да очакваш да издържа същото натоварване като heavy-duty DH машина. А че повечето от рамките се ползват като такива е неоспорим факт...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот velco » Вто Юни 01, 2004 11:52 am

[quote="AgentOrange"]

[quote="velco"]
[/quote]

AC = Аll Conditions.
[/quote]

Тогава трябва да я кръстят "ACB": "All Conditions But ..." :D
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот LiFo » Вто Юни 01, 2004 6:03 pm

[quote="velco"]
[/quote]

Дай Боже да НЕ се счупи колоездача!!!:8D::D Колелото се оправя, а понякога краят за колоездача може да е фатален:xx(:.

Ааа, и доста "оптимистични" очаквания имаш...[:p];)
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Юни 01, 2004 7:50 pm

[quote="velco"]

[quote="AgentOrange"]

[quote="velco"]
[/quote]

AC = Аll Conditions.
[/quote]

[/quote]

:D:D:D[b][color=black]Добро попадение:8D:[/b][/color]
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот AgentOrange » Вто Юни 01, 2004 10:04 pm

[quote="velco"]
[/quote]

Тъпа логика за очевидни неща. Издребняваш... ;)
Аватар
AgentOrange

Мнениеот AgentOrange » Вто Юни 01, 2004 10:51 pm

[url=http://varnabmxphotos.hit.bg/MOV00073.MPG]Причината да има счупени рамки.[/url]
(в главната роля - RAM 4x, каран от анонимен abuser...)
Аватар
AgentOrange

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 01, 2004 11:51 pm

ухааа тфа май е над 210 - 220 якооооооооооо перфектно го направи пича ! на това му се казва чисто изпълнение !!!!!!!!!
а що абузър, това си е всекидневно каране баси :(( или айде поне 1 ден в седмицата
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Black » Сря Юни 02, 2004 9:02 am

@AgentOrange
nesam SAGLASEN 4E vsi4ki sa podlagali RAM AC na ne4ove6ki izpiti i T.N az poznavam 2-ma koito izob6to ne karat 4at pat se ka4vat a ramkite im ne prili4ata na ni6to
da6e DOI4IN KAZA 4e mo6e da smeni ednata ramka s nova za6toto 4oveka koito q e karal ne e vinoven NO O6TE NE Q E SMENIL :xx(: nese znae dali 6e q smeni NO TVA E DRYGA TEMA
nagqvam se novite 04 da sa zdravi a i do4yh 4e sa ot 6061 ako e taka 6esi kypa kat se overa 4esa zdravi[:p]
Аватар
Black

Мнениеот LiFo » Сря Юни 02, 2004 10:37 pm

@Black
Дойчин няма да дойде да му почука на вратата на твоя приятел и да му даде нова рамка...трябва бая да му попилиш на главата докато я замени!
Law:
Аватар
LiFo

Мнениеот axelmax » Чет Юни 03, 2004 1:18 am

e dobre ,ako si vzema ramka i se schupi ,naprimer pri cheloto ,zastoto sam slojil dvukoronen amortesior ,a po spesifikaciq ,tova e vredno i ne se razreshava ,kak ste mi dokajat che tova ne edefekt a nemarlivost i bezootgovornost ot moq strana i v posledstvie da izguba garanciata:?:

kato davash parite vsichko e ok a posle treba da hodish i napravo da se molish da ti poemat garanciata,egati :V:debilskoto:(!: otnosheni ,e tova ako ne si vinoven de:D
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Windstream » Чет Юни 03, 2004 4:38 am

[quote="axelmax"]

e dobre ,ako si vzema ramka i se schupi ,naprimer pri cheloto ,zastoto sam slojil dvukoronen amortesior ,a po spesifikaciq ,tova e vredno i ne se razreshava ,kak ste mi dokajat che tova ne edefekt a nemarlivost i bezootgovornost ot moq strana i v posledstvie da izguba garanciata:?:
[/quote]

В момента, в който сложиш вилка, която производителя не препоръчва, гаранцията ти автоматично отпада. Без значение дали ще ти се счупи рамката или не. То е като със спортен кабриолет ежедневно да влачиш ремарке за джип и да очакваш да не се прецака ;) Само ако вилката ти отговаря на изискванията на производителя на рамката и си ползвал байка по предназначение (а не да скачаш с NRS примерно) имаш някакъв шанс за подмяна.
[quote]
kato davash parite vsichko e ok a posle treba da hodish i napravo da se molish da ti poemat garanciata,egati :V:debilskoto:(!: otnosheni ,e tova ako ne si vinoven de:D
[/quote]

Знаеш ли точно как стои положението? Не се изказвай, моля те, неподготвен, защото ако Ram-AC'03 наистина е само за еднокоронни вилки, пък някой си му е шибнал Jr.T, това веднага си влиза в категория "abusе" и ако ще и из пред блока само да е връткал гаранция пак няма да има.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот axelmax » Чет Юни 03, 2004 9:59 am

e dobre ama ti mai ne me razbra;)

ta nzachi otivam vav magazina i si vzimamm samo ramka ,i posle nikoi ne me znae kakvo sam q pravil i posle mu nosa ramkata na dve ,ta vaprosat mi ekak ste dokajat che ne sam q polzvam po prednaznachenie :?:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Black » Чет Юни 03, 2004 12:34 pm

[quote="LiFo"]

@Black
Дойчин няма да дойде да му почука на вратата на твоя приятел и да му даде нова рамка...трябва бая да му попилиш на главата докато я замени!
[/quote]
to4no taka pravi moq priatel ama ni6to:(!:
Аватар
Black

Мнениеот Black » Чет Юни 03, 2004 12:36 pm

kato ytidoh v BAS s s4ypeno 4eli doithin m i kaza ti neq kara6 po prednazna4enie a q karah s MANITOU BLACK 120mm a i 4eloto se otkartilo zaradi 8"rotor KOITO NQMA NIKAKVO OTNY6ENIE KAM 4ELOTO OT DOLO ma karai toi DOCE znae
Аватар
Black

Следваща

Назад към Архив