[quote="bikerider"]
[quote="BeOne"]
та значи:
заявих си преди време от веломаниата marzocchi DJ3 -130mm. чаках го доста време и накрая го дочаках. както обещанието така и продажбата беше за DJ3 130мм.
обаче с течение на времето установих че вилката повече от 9-10см неможе да се сгъне. когато и сменях маслото и извадих пружините се оказа че максималното сгъване е 11см, което в сглобен вид е невъзможно. поразтърсих из нета и се оказа че има модел и с 11см. ход, т.е. какъвто ми е бил продаден и на мен.
та питането ми е основно към веломания как ще ми обяснят тази ситуация ?!?!
[/quote]
За кой модел DJ3 говорим - 2003 или 2004?
- DJ3 2003 (жълтеникави тръби, сребриста корона): 130мм като може да се намали до 110мм с вътрешна пренастройка.
- DJ3 2004 (сребристи тръби, черна корона): 110мм, като може да се увеличи до 130мм, чрез комплект който се закупува [b][i]отделно[/i][/b]
Та моя съвет към теб е: спомни си за какво си говорил с Веломания и дали не е било миналата година когато са изчерпали DJ3 2003 наличностите. Нямам впечатления Веломания да мамят клиентите си за техническите данни на нещата които продават.
Edit: Повтарял съм вече не знам колко пъти - обявения ход на вилката е БЕЗ МАСЛО. Никоя вилка не реализира на практика обявения си ход в нормални условия. Ако го прави, ще се счупи. Затова има хидравлика вътре, за да спре вилката от удряне при скок. Това става като спира сгъването, тоест повярвай ми ти [size=167][b]НЕ ИСКАШ[/b][/size] да използваш последните 1-2см от хода

:8D:
[/quote]
Поклон пред думите на учителя Дзен Шу Ши