Крадци!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Крадци!

Мнениеот moykin » Пет Юни 20, 2003 1:00 pm

Знаех, 4е Appolo-то е едно от най-крадените колела! Ама като ти се случи - кофти! Който се отнася с любов към този изключителен феномен, колелото, не би откраднал! Знам, че никога не би се намерило, но ако видите някъде (или ви предложат) черно-червен SPRINT APPOLO, сериен номер MX021441, знайте, че е крадено! И ако сте пичове на място - яко шамари на този!
Не го купувайте, защото ставате обичайният заподозрян и рискувате да се лишите и от пари и от колело! Sorry, ако звуча грубо, но всеки изпитал подобна загуба, би ме разбрал!
Здраве и успех на тези, които карат заради КОЛЕЛОТО !
moykin

Рейтинг: 1200

Мнениеот Seymour » Пет Юни 20, 2003 1:44 pm

Пиши - има ли някакви особени белези...чукнато, одраскано...абе нещо специфично...
Обикалям доста и мога да мерна нещо!

А иначе, тия гадни крадци трябва да бъдат побивани на стълб!!!
Seymour

Мнениеот rough » Пет Юни 20, 2003 7:41 pm

Vsichki znaem kade otivat mojebi okolo 60-70% ot kradenite kolela v sofia.... pri nashia liubimec (a i imeto mu zaniat vsichki predpolagam) ....da sushtia deto tova mu e rabotata i durji ciala ulica kadeto da si gi prodava ..namira se na kraia na jenskia pazar(kakto vsichki mojebi znaiat).....predi dosta godini purvoto mi kolelo otide pri nego, picha si ima hora deto mu kradat kolela ..ima si i rabotilnitsa deto gi poochukva,boiadisva,reciklira i taka na tatuk.......a si ima druga kadeto durji i poostarialite cahsti deto nikoi veche ne si gi tursi-tam se vodiat samo po neserioznite klienti v koito ne e siguren .... ako iskate moje da se suberem niakoi den da si napazaruvame ot nego ..nadiavam se niama da ima nishto protiv ako se sabereme stotina choveka i mu pokajem kade da si zavre mrusnite kinti ot "bivshite" ni chisti kolela!!!
misliache s malko poveche organizacia i shte uspeem a....
Имам тарикатско колело...със дискови и централен ресор!
А ти?
rough

Рейтинг: 1199

Мнениеот dem0 » Пет Юни 20, 2003 8:36 pm

na mene minalata godina sushto mi gepiha koleloto, bqha dvama narkomani. imashe gi 3apisani na ohranitelnata kamera, ama se oka3a v kraina smetka 4e nqma kak da gi hvanesh. moje bi e vreme bate boiko da oburne vnimanie osven na magistralnite banditi i na plasiorte na kradeni kolela. 3a tova nqma da mu trqbwat vurtoleti, samo nqkolko po qki mom4eta ot NSBOP :}):

:)
Live Fast, Die Young: Remembering the Short Life
dem0

Мнениеот rough » Пет Юни 20, 2003 9:12 pm

Ako mislish che na Boiko mu e do nashte kolela....
Ima samo edin nachin da se opraviat neshtata...
neka tiahnoto nasilie porodi po goliamo nasilie ot nasha strana,
imam mnogo idei kak da hvanem dosta ot kradcite na kolela obaceh sam niama da uspeia... triabvat mi pone oshte petima i za den shte hvanem dosta[ama i da gi hvaneme kakvo shte gi pravime] nai mnogo da gi sritame i tolkos....a nai interesnoto e che i polociata e vutre v neshtata takache i da se oplachesh faida nema!! da ne mislish che policaite ne znaiat koi krade koi prodava!! ama nali i te zimat ot taia rabota,nikoi niama da si rita hliaba ia!
az predlagam po edin krak da im shchupim na vsichkite ta da ne mogat da kradat veche ....ne i kolela!!
ama puk posle ot nashte danuci izdrujki triabva da im se plashtat!!
:(!:abe opravia niama ei...
А ти?
rough

Мнениеот phipe » Пет Юни 20, 2003 9:56 pm

mNOGO QSNO!!!!!!!!!!!!!1Tiq napravo trqbva da gi derem! Az zatova si tursq gazov pistolet. Na na6ata ulica za 2 godini-6 kolela.Za kvo da si kupuvam novo - da go darq na nqkoi narkoman li?pone da moje6e da si gi otkupi6...Na edin priqtel na bratove4ed mu( nick-a mu e Rai4o) edno ot kolelata mu struvalo 2500,gepili mu go i si go nameril na bitaka za 180 - "Но Комент"

Ama na tiq narkomani i da gi izbiem nqma kak da im iskarame tva ot glavite. Toq deto go pisa "rough" ot tva se hrani i nqma na4in.
ama ot druga strana ako se nameri koi da prebie qko 20ina jobari ili kradci moje i da gi opla6im.:(!::(!::(!::(!::(!:

Ama verno pone mojem da se suberem dosta hora i da si go iskarame na toq ot jensiq ili na 10ina kradci. napavo 6te gi:B)::B)::B): i :V::V:

[color=red]AMA HORA,PREDSTAVETE SI PRIMERNO AZ SI HARESVAM NEKVO APPOLO ZA 50LV NA BITAKA,ZIMAM SI GO I NA DRUGIQ DEN NQKOI ME 4UPI OT BOI 6TOTO TVA E NEGOVOTO KOLELO. TIQ DETO KRADAT VEDNAGA PRODAVAT!!!!!!![/color]
All In The Name Of Riding Free!
phipe

Рейтинг: 1252

Мнениеот rough » Пет Юни 20, 2003 10:39 pm

Vreme e za deistvie ne samo za prazni prikazki...pisna mi vsiaka vecher kogato se pribiram da mu misla na tova kolelo dali niama da mu se smeni sobstvenika na sledvashtata priaka ili shte se pribera spokoino s nego.....pone neshto triabva da se napravi !!
az si vzimam gazov do sedmica ama shte pomogne li.!!
tia izrodi kato e tumno ne pitat napravo napadat !
a kolelceto ne mi e ot nai evtinite i ne iskam da se razdeliam s nego....ciala zima sum mizerstval za da si go zema.... vse pak mi e na niama i mesec>>
niama da go dam bez boi... a ako vsichki si markirame po niakakuv nachin kolelata moje i da se poluchi neshto... naprimer da se izchegurta na vsiaka chast na opredeleno miasto niakakuv nomer i na vseki da mu e identichen.... naprimer na mesta kadeto ne se vijdat mnogo obache kato si go znaesh da mojesh da go razpoznaesh vinagi....
i taka shte staen po lesno....ako na niakoi mu gepat kolelto i si nameri pone edna ot chastite shte mu e mnogo po lesno da nameri i ostanalite nali..... i tova e variant obache po mi haresva toia s nasilieto ...vie kakvo shte kajete???:}):
А ти?
rough

Мнениеот dem0 » Пет Юни 20, 2003 11:44 pm

Pi4ove, da prebiem 100 kradeca nishto nqma da stane, drugi 120 shte doidat na tqhno mqsto! problema e drug problema e 4e ima pa3ar ima tursene na kradeni kolela.

pruvo trbwa da se priberut na toplo pera4ite na kolela, da se vdigne shum po mediite (nqkoi artist da se predstavi, btw idwat i3bori) nqkolko haiki i da se hvanat tiq policai deto sa na hranilka i do godina dve deistwaiki taka shte moje da si slojish koleloto pred kinoto i sled 2h kato svurshi projekciqta da si go namerish tam!:D

tova 3a pistoleta i boq e dobra ideq, do momenta v koito se stigne do fi3i4eska ra3prawa... 3apo4wat gadostite :(, moqt suvet e da si v3emesh elektroshok, mnogo po efektiven e, i e be3opasen 3a tebe!

btw markiraneto go praveha nqkude ama e skupo, slagaha nqkakuv transmiter v ramkata .... a na 4astite moje da si slojish nomer kato na kolite (20-30lw) ama trqbwa nqkoi posle da proverqwa kato si kopuva kolelo nastaro!!!

oshte ne mi e ra3minalo 3a moeto kolelo dori sled godina! :}):

dem0

Мнениеот KiZZo » Пет Юни 20, 2003 11:57 pm

Vinagi ste se kradat kolela. A ako mislite 4e na nqkoi mu puka ...:). Te ne mogat da se opravqt s avtomafiqta ta edva li shte im e do kradci na kolela. A tova s prebivaneto syshto nqma da pomogne - da ne mislite 4e kradcite na kolela sa 100 ili 200? Prosto mnogo hora kato vidqt vyzmojnost da gepqt neshto go pravqt, dori i da ne se zanimavat s krajbi postoqnno.
Taka, 4e moga da dam 1 syvet - ne si ostavqite koleloto samo dori i za sekunda. Typo e zashtoto tova obezmislq predimstvata mu kato na4in na transport, ama kwo da se pravi.
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот Cveti » Съб Юни 21, 2003 7:59 am

O,Moykin,moite saboleznovanija!Ujasno gadno e da to gepjat koleloto s koeto si sviknal i si go poddarja6 i ti e edno ot naj-golemite udovolstvija.Njama opravija,dokato kradenite kolela se kupuvat,s tova sam saglasna!
Cveti

Мнениеот Admin » Нед Юни 22, 2003 10:15 pm

Аз винаги съм имал идея за една хайка срещу крадците. Събираме се няколко души, слагаме едно незавързано колело за примамка и чакаме на пусия, разбира се под прикритие. Като дойде някой мангал или дроги да го гепи, бой по гъзината, та да мисли кога пак ще го направи.
Но винаги ме е спирало едно нещо – в тая смотана държава, ако направим такова нещо и понабием няколко от контингента, полицаите познайте какво ще направят – ще ни приберат нас и ще ни обвинят, че сме ги пребили, па на всичкото отгоре и съдът ще ни осъди! Ама когато е да ловят бандитите и съдът да ги съди, никакви ги няма, а правата на бандюгите са защитени на максимум.
Та затуй, колкото и да си говорим на тая тема, трудно ще постигнем нещо. А ако се хванем да действаме със сила, само ние ще пострадаме (има цял куп драстични случаи, когато хора, действали при самозащита, го отнасят по-зле от престъпника). Освен ако не е на някое много закътано място, ама там пък има да си чакаме да дойдат крадците...

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот dem0 » Нед Юни 22, 2003 11:01 pm

predi vreme kledah kak dve policai4eta na centralna gara ka3aha na edin 4ovek,na koito edna ciganka beshe otkradnala 4antata 4e nqma da gledat dokato toi q bie.....

tova ne e reshenie. vuprosa e ima li nqkoi informaciq i suglasen li e da q 3aqwi i 3ashititi pred vlastite. 3alavqneto na pera4ite na kradeni kolela moje da namli 4uvstwitelno broq na otkrajbite!

dem0

Мнениеот Cveti » Пон Юни 23, 2003 7:10 am

Изобщо нямате представа колко сложен е въпроса с наказването на тия кретени в тая държава!Това е почти неизпълнимо-за да се стигне до съд,трябва едва ли не да си ги хванал в момента в който ръцете им са на колелото и да имаш куп свидетели,готови да се влачат по дела.Самият ти трябва да подадеш жалба,а хората се страхуват,защото нищо не ти гарантира че тия кретени няма да те срещнат на улицата след 2 седмици...скапана работа!Полицаите сами по себе си не могат да направят почти нищо,освен да им теглят един бой някаде на скрито.
Cveti

Мнениеот oVo » Пон Юни 23, 2003 9:27 am

...много ме е яд като чета всички тези неща, щото си живеем в тази наша "държава" плащаме си данаци и т.н. и т.н., извинявайте че го избивам в тази посока ама сами сме си виновни. Не веднъж съм чувал някой доволно да заявява, че си е купил нещо от "денонощния"...на всички е ясно за какво става дума! А то какво косвено се крадем единия краде другия, после доволния и на него ще му дойде реда...!Ама нали сме бедни и това е оправдание, но ставаме още по бедни, а тези които богатеят не са стока и нехаят за бедните, тях за нищо не ги е грижа ... смръдливи нищожества не са нищо друго, миризливи посредници които задоволяват сбърканите нужди на сбъркания пазар! Нещастни паразити - даже ми е криво да обиждам животинския свят...!НЕЩАСНИЦИ, дано им изсъхнат краката...
oVo

Мнениеот moykin » Пон Юни 23, 2003 5:11 pm

БЛАГОДАРЯ на всички Ви!
Много съм щастлив, че ми оказвате духовна подкрепа! Стана ми по-готино, че и вашето мнение за крадците е такова, каквото заслужават.
Малко се поуспокоих, и се зарадвах, че взехте моя проблем присърце! Аз колелото го не го прежалих, но си купих друго, по-ефтино (парите все не стигат,особено като са на заем), защото без колело не мога да се кефя на живота - всеки от Вас го знае!
Радвам се, че в това отношение - любов към колелото и омраза към всичко което ни лишава от него - сме едно цяло!
Радвам се, че се подкрепяме и по един или друг начин много си помагаме!
Е, личи си, че се разчувсвах, но неочаквах толко replies!
Много благодаря, че има хора като вас!
Да сте живи и здрави да карате яко и да се кефите максимално на всичко, което правите с тръпка и чувство!
:I
moykin

Мнениеот dem0 » Пон Юни 23, 2003 6:04 pm

moykin,
sus 3drave da si go karash koleloto, a3 moito kato go gepiha cala godina subirah 3a novo. jivota e kratuk da 3abravim 3a tiq lainari.

Live Fast, Die Young: Remembering the Short Life!

dem0

Мнениеот Cveti » Пон Юни 23, 2003 8:36 pm

4estito!..:)A kakvo kolelo si vze?
Cveti

Мнениеот dem0 » Вто Юни 24, 2003 12:54 pm

cveti,

oshte ne sum go kupil stoi si v maga3ina i se 4udq koe da e!
Sega karam koleloto na edin priqtel!

haide sus 3drave i dano se vidim v 3apadniq park ;)

dem0

Мнениеот mih » Чет Юни 26, 2003 11:36 am

Xa zdrasti i ot men!
Az otkakto mi otkradnaha predi dve god. koleloto sym izklyu4itelno vnimatelen, 4ak paranoi4en, tova da ne se povtori. i kakvo stana sno6ti - na lqtnata scena v borisovata koleloto mi (jylto-bql Drag Escape bez lepenki s komandi i derajljor ShimanoLX,ako nqkoi go vidi) be6e to4no na edna ryka razstoqnie ot men i si go gledkah i popipvah kakto obiknoveno prez nqkolko sekundi. dokato podavah "edno zeleno ne6to" oba4e edno ot tiq layna (izvinete frenskiq mi) se e presegnalo i go e gepilo. usetih go po 6uma, t.e. po4ti vednaga, no kopeleto ve4e se be6e metnalo i ne uspqh da go stigna vypreki dobriq mi sprint. nikoi ne reagira na vikovete mi. emi slu4valo se. q kajete kyde da probvam da si go namerq? i tyj kato bez kolelo ne moga, prepory4ayte mi, molq vi, ne6to gotovo do 450 lv s tvyrda alu ramka i vyzmojnosti za upgrade.

bavna smyrt za kradcite na kolela!
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот Cveti » Чет Юни 26, 2003 7:50 pm

Егати направо ме убиваш!!!Толкова нагло и посред бял ден,на яко оживено място,явно нещата вървят от зле към по-зле!Аз също съм малко параноична в това отношение но явно ще стана още по!
Cveti

Мнениеот tailor » Чет Юни 26, 2003 9:19 pm

[quote="mih"]

Xa zdrasti i ot men!
i tyj kato bez kolelo ne moga, prepory4ayte mi, molq vi, ne6to gotovo do 450 lv s tvyrda alu ramka i vyzmojnosti za upgrade.

[/quote]

понеже също ми се е случвало два пъти съболезнования и т.н.
колела всякакви
Ontario, Alu, Acera/Altus, Suntour M5000 - 365лв
ZX5, Alu, Alivio,преден disc BR-M475, Suntour CXP75 - 569
Аватар
tailor

Мнениеот mih » Пон Юни 30, 2003 8:45 pm

[quote="tailor"]

[quote="mih"]

Xa zdrasti i ot men!
i tyj kato bez kolelo ne moga, prepory4ayte mi, molq vi, ne6to gotovo do 450 lv s tvyrda alu ramka i vyzmojnosti za upgrade.

[/quote]

понеже също ми се е случвало два пъти съболезнования и т.н.
колела всякакви
Ontario, Alu, Acera/Altus, Suntour M5000 - 365лв
ZX5, Alu, Alivio,преден disc BR-M475, Suntour CXP75 - 569

[/quote]

haresah si Sprint Appolo, Tailor, kakvo misli6? mejduvremenno si upgrade-vam city baika "da e po-privlekatelen za kradcite":}): - na Velomaniq sa se poqvili spira4ki Shimano Altus za 25(!)lv, minalata godina bqha 34, vyrzaha se strahotno. obmislqme s edni priqteli ideqta da zalojim kolelo za primamka i da otmy6tavame. ima li jelae6ti?

Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот 4getcredo » Вто Юли 08, 2003 2:59 pm

appoloto e mnogo dobyr izbor spored men, karam takowa. Werno li e, che predstoi da izcheznat ot pazara, spirat gi ot proizwodstwo
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Admin » Вто Юли 08, 2003 9:58 pm

[quote="4getcredo"]

appoloto e mnogo dobyr izbor spored men, karam takowa. Werno li e, che predstoi da izcheznat ot pazara, spirat gi ot proizwodstwo
[/quote]

Не, че ги спират, ами доколкото разбрах тези бройки, които са направили за тази година, са на изчерпване, а те намат готовност да направят още.
То и миналата година е станало така, та се чудя не са ли си взели поука [:0]

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Lubo » Сря Юли 09, 2003 1:36 am

Sprint Appolo ima v magazina, koito e to4no na spirkata na troleite 2,1,5 i 8 sled NDK i predi Popa. To4no na spirkata ima sladkarnica i do neq e magazina, tam ima samo Sprint-ove
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот 4getcredo » Пет Юли 11, 2003 2:28 pm

da, az moeto ot tam go kupih, no dyrtiq tam e golqm ciganin, stipca, mnogo me qdosa, kogato hodih nqkolko pyti pri nego. Neznam dali tam sglobqwat kolelata, no i w dwata sluchaq, w koito pazatih ot tam kolelo, beshe sglobeno mnogo amateurski.
Ne mi se shte da hodq poweche tam.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот pa40 » Пон Юли 14, 2003 2:19 pm

Bih vi preporachal Sprint Excel. Toi e podoben na Appolo, no ramkata
e po-niska i stava za DH.

Imah takav do predi 10tina dni, no mi go otkradnaha na Pancharevo...
Rama N: MX020841
:}):

Oshte se chudia kak stana ... Ush go gledah pak go vzeha bez izobshto da usetia. Edin savet kam vsichki koito si vzemat novo kolelo - parvo si kupete katinar :)
pa40

Мнениеот ivo » Вто Юли 15, 2003 3:58 pm

moykin, pa4o iskreni syboleznowaniq!
radwam se 4e pyrwiqt si e kupil kolelo, a znam i 4e pa4o se oglevda za nowo. bez kolelo ne se viwee.
problemyt oba4e nama da se oprawi s nasilie. nqma i s policiq... abe maj nqma oprawiq. syglasen sym s admina. ne obi4am mnogo nasilieto, no ako hwana nqkoj w moementa kogato se opitwam da mi swie kolelto 6te mu po4upq rycete, a ako imam ne6to pod ryka kato box4e ili tryba... (ne sym slabi4yk :). nomeryt e da go hwane6.
a otnosno gazowiq pistolet... abe naj-dobre e da mu e zdrawa dryvkata, 4e kato nalagam s nego kradeca da mu pukna kisterq!

If I Could Fly Like the King of the Sky!
If I Could Fly Like the King of the Sky!
ivo

Мнениеот random » Чет Юли 24, 2003 1:58 pm

E sega mojto mnenie na patil w tazi oblast taman dwa pyti

bahti gadowete cqlo lqto bachkah za da si kupq kolelo ... kupih si karah go edna esen a tezi mi go zadignaha ot zakliuchen s 2 katinara tawan + kliuchalka prez zakliuchena wrata na obshtoto na tawanite i zakliuchen whod dolu... bal sym gi koi sa i kak sa go naprawili, to ne che beshe neshto specialno koleloto ama wse pak ...

togawa mi ideshe da wikam ... e az i wikah de majnata im.MIlseh si togawa che ako gi pipna shte wzema edna shtanga i shte gi nabluskam, ama realno poglednato towa ne e reshenie na wyprosa.
To e malko stranno de che neshtata sa nawyrzani wqrno e che gi kradat shtoto ima koj da gi kopuwa, e tezi deto gi kopuwame sme nie, w smisyl wseki gleda da nameri bike kolkoto moje po-dobyr na kolkoto moje po-niska cena a ponqkoga towa se okazwa kraden bike, ta az si mislq ako nqkoj reshi da si kopuwa bike na staro da iska dokument che baika e kupen ... w smisyl az mislq da prodawam moq po nqkoe wreme ama kato si go kupih mi dadoha gar.karta(e izteche predi 4 meseca) ama na neq si pishe serien nomer na bike i ot kyde e kupen , ta misylta mi e che ako nie ne si pomognem nqma koj da go naprawi a s boj takiwa neshta ne se reshawat.

gledajte gi tezi belejki i iziskwajte , zashtoto sa edinstwenoto dokazatelstwo che bike ne e kraden. A za wischki ni shte e po-dobre da wzemem malko po-skyp bike ako znaem che nqma koj da go otkradne , a nqma da ima , ako kradeca znae che nqma kak da go plasira ...

e relano poglednato winagi ima nachin i da go plasira de, ta sme malko idealisti, ama nejse da widim kakwo shte stane, do kolkoto znam w minaloto koleletata sa si imali taloni kakto i awtomobilite s zakonna registraciq ... moje ptk da pomogne, znam li

I can fly...so what?
I can fly...so what?
random

Мнениеот Admin » Чет Юли 24, 2003 9:56 pm

Аз не познавам планински колоездач, който би си купил колело или част за него, за които предполага, че са крадени.
Пазарът за крадени велосипеди според мен е най-вече от хора, които просто искат някакво колело на възможно най-ниска цена, без изобщо да ги е грижа дали то принадлежи на този, който му го продава. Защото в повечето случаи на такива "сделки" е очевидно, че нещото е крадено.
Ама с такива хора няма преборване, защото в съзнанието им нищо не отчита, че в цялата работа има нещо нередно, че някой друг си е изпатил и че може утре и на тях да им го задигнат.

Аватар
Admin

Следваща

Назад към Архив