Събирам си от известно време парички аз да си купя дискови спирачки, че от тия болки в ръцете ми писна. Естествено, възможностите ми са ограничени само до един брой на първо време. Та чудех се аз, чудех се, и май най-добре да ви питам за съвет. Ако имахте само една дискова спирачка къде бихте предпочили да си я сложите? Отпред или отзад???:8D:
Личните ми наблюдения са, че колелата, които фабрично се продават с различни спирачки имат по-добра предна. Ако дисковата е само една, то тя е отпред, или предната е с по-голям ротор. Обаче сред хората, които сами си отравят колелата имам двама приатели, които имат само задна (единият обаче бе принуден, защото рамката му няма пъпки за V-брейк, но не се е втурнал за предна). Виждал съм и немалко хора ей така из планината, които карат примерно с Hayes с 203mm диск отзад и Shimano 160mm отпред. Това ми се струва по-логично, защото по здравото блокиране на предната гума, веднага би те свалило на камъните, а и ме наболява повече дясната ръка (от задната спирачка).
Отдавна си сложих главина за диск отпред, но не е късно още да размисля, къде да инвестирам първо. Застреляйте ме с мнения по въпроса!!!:^::^::^: