ДРАГ-ОНТАРИО

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

ДРАГ-ОНТАРИО

Мнениеот boi4ka » Чет Авг 12, 2004 7:16 pm

Здравейте:DМисля да си взема рамка ОНТАРИО,и да и сложа касета средно движение SHIMANO deore.Само че не знам как ще пасне на моите курбели POINT.В смисъл,че може да не ми качва на най-големия венец.Дължината на оста на касетата е 113мм.Ако някой може да ми каже дали има значение дължината и ако има горе-долу как да преценя каква касета да си взема и колко да е голяма оста?Не съм много навътре с компонентите и всяка помощ,е добре дошла:^:
Аватар
boi4ka

Рейтинг: 1805

Мнениеот boi4ka » Чет Авг 12, 2004 8:20 pm

:^:А дали не трябва и нов преден дерайльор????:?::?::?:
Аватар
boi4ka

Мнениеот bikerider » Пет Авг 13, 2004 9:15 am

[quote="boi4ka"]

Здравейте:DМисля да си взема рамка ОНТАРИО,и да и сложа касета средно движение SHIMANO deore.Само че не знам как ще пасне на моите курбели POINT.В смисъл,че може да не ми качва на най-големия венец.Дължината на оста на касетата е 113мм.Ако някой може да ми каже дали има значение дължината и ако има горе-долу как да преценя каква касета да си взема и колко да е голяма оста?Не съм много навътре с компонентите и всяка помощ,е добре дошла:^:
[/quote]

едва ли да не стане. не съм сигурен колко е голяма черупката на средното, дали е 68 или 73мм, по-скоро да е 68, тоест 113мм ос ще ти свърши работа. дори да не е препоръчителната комбинация, декланшорите могат да поемат доста изнесени навън плочи, така че не би трябвало да имаш проблеми с качването на голямия венец. все пак tailor може да ти даде най-много подробности относно препоръчителната комбинация.

за декланшора - ако сегашната ти рамка е с по-малък диаметър на седалковата тръба няма смисъл от нов декланшор, можеш да си направиш уплътнителни пластинки като стандартните които идват с декланшорите.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пет Авг 13, 2004 9:42 am

Мхм, както обикновено съгласен с bikerider...

Определено е най-добре tailor да каже какъв е чейнлайна на Ontario-то, но имайки предвид, че напоследък 99,9% от XC-рамките (пък и не само) са с 50-милиметров (което пък на свой ред в 99,9% от ХС-случаите се реализира посредством 68 мм ширина на тръбата + 113 мм ос на BB), едва ли ще имаш проблеми с касета Deore 68/113...

И все пак мери/питай tailor за точната спецификация на рамката преди да режеш/плащаш ;)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот tailor » Пет Авг 13, 2004 11:53 am

Няма ядове - трябва да стане.
Муфата е 68, BSA стандарт(най-срещания)
диаметърът на скобата на декланшора е 31.8
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот boi4ka » Пет Авг 13, 2004 12:17 pm

:D:DХиляди благодарности:Dна всички:)
Имах нужда от съвет,защото ще ги поръчвам от он-лайн магазина и ако нещо не пасне незнам дали ще мога да го сменя или върна обратно!!!
Сегашната ми рамка е Mistral-attack pro,но нещо ми идва малка пък и искам да покарам малко на твърда рамка/понеже знаете как е с тайванските "приказни"пружини по средата/:^:
А иначе другите чаркалъци са добри горе-долу:)
Опа,още нещо-там пише,че става с обикновенни чашки,значи би трябвало и с тях да нямам проблеми.Е в крайна сметка мисля,че ще е ОНТАРИО.....макар че и ЕКСПЕРТА ми харесва,а може би е и по-здрав:D
Живот и здраве другата седмица ще си го избера,АЙДЕ СЪС ЗДРАВЕ!
Аватар
boi4ka

Назад към Архив