RAM FR '04 Frame или Dragomir F5

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

RAM FR '04 Frame или Dragomir F5

Мнениеот Extremna » Сря Сеп 08, 2004 9:35 pm

http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=550.
или
http://e-shop.screambikes.tobulgaria.in ... cts_id=529.

Нужни са ми няколко мнения по въпроса за да взема окончателно решение.
Въпроса е: коя от двете рамки се ползва с повече предимства и защо?
Extremna

Рейтинг: 1200

Мнениеот Victor » Сря Сеп 08, 2004 9:45 pm

Ти чете ли характеристиките :confused: :crazy:Тва RAM-а е ебати рамката само шока да погледнем X-Fusion Vector R със 100/125/150мм ! аз на вилката си немам толкова ход ако имаш възможност зимаи RAM-а и го остави тоя Drag.Тва е моето любителско мнение :D
Абе секви ги има !
България не ме обича,
а аз съм ебати пича !
Victor

Рейтинг: 1700

Мнениеот Sherman » Сря Сеп 08, 2004 9:57 pm

RAM FR е много по-готина рамка...демек истинска рамка а не като ДРАГ-а...този ДРАГ работи мноо лошо по моя преценка от едно кръгче. а като гледам си и екстремна и ти трябва хубава рамка, но на каква цена е твой избор??? все пак RAM-a е два пъти по-скъп ;)
Ученското си е ученско...и в кенефа да го затвориш гладен и жаден нема да остене
Sherman

Мнениеот axelmax » Сря Сеп 08, 2004 10:49 pm

:?:амоертесьора на рам-а колко пари е :?:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Extremna » Сря Сеп 08, 2004 10:53 pm

[quote][b]Victor[/b]:
Ти чете ли характеристиките Тва RAM-а е ебати рамката само шока да погледнем X-Fusion Vector R със 100/125/150мм ! аз на вилката си немам толкова ход ако имаш възможност зимаи RAM-а и го остави тоя Drag.Тва е моето любителско мнение [/quote]

Кротко:B):!
Въпросът е за самата [b]рамка[/b] и геометрията и`, понеже на пръв поглед изглеждат много подобни, но имат някои разлики...- амортисъора може да го сменя.

:deal:Характеристиките на рамката-Dragomir F5 не са достатъчни, което не означава че няма такива или са лоши.:dunno:

А, мерси за любителското мнение!
Extremna

Мнениеот uha_rampage » Сря Сеп 08, 2004 10:59 pm

Ами като цяло май рам-а е по-добър, но защо не питаш веломафиотите дали могат да сложат на Ф5тицата някакъв X-fusion, мисля че ще ти излезне доста по-евтино и горе долу на едно качество с рам-а.
На Ф5 знам само едно слабо място - ухото за депласьора.
Друг въпрос е че май няма повече рам ФР в БАС?
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Extremna » Сря Сеп 08, 2004 11:09 pm

[quote="uha_rampage"]

но защо не питаш веломафиотите дали могат да сложат на Ф5тицата някакъв X-fusion, мисля че ще ти излезне доста по-евтино и горе долу на едно качество с рам-а.
На Ф5 знам само едно слабо място - ухото за депласьора.
Друг въпрос е че май няма повече рам ФР в БАС?
[/quote]

:agree:Май мога да сложа някакъв X-fusion и точно за това питам, понеже и аз се чудя дали така ще са горе-долу едно качество.:dunno:
Extremna

Мнениеот PzNike » Сря Сеп 08, 2004 11:18 pm

Още едно любителско мнение:
Ако се сравнява само геометрията на рамките - тя е доста сходна - Драг Ф5 и РАМ ФР - малкия размер.
По отношение на амортисьора - няколко пъти беше казано, че на Ф5 може да му се сложи Х-Фюжън Глайд за добавка към цената от 100 лева.
Ако се сравнят само цените на РАМКИТЕ "нето" (без амортосъорите) разликата в цената не е толкова голяма.
Амортисьора на Ф5 (20лв мах) все едно го няма, а амортисьора на ФР май струва 340лв - аз лично не съм го пробвал, ама цената сигурно има причина :^:.
Така че цената на рамкита чисто остава Ф5 - 350, ФР-460 (ако не бъркам).
ФР има капсуловани лагери на всички стави (според новините в МТБ-БГ :I), а Ф5 май е с втулки на по-маловажните стави (лагери при кобилицата и при средното дв).
На мен лично не ми харесват и на Ф5 кобилиците - позициите за настройка на хода ми изглеждат малко слаби (полу-съединени) - ама това е съвсем аматьорско мнение - да напомня.:I
Като цяло ФР явно е по-добра рамка, ама 800 кинти.
Ф5 + един Глайд за около 470 общо е добър вариант, като за по-скромен бюджет. Зависи колко кинти имаш и дали ти се дават.
Achtung Panzer!
PzNike

Мнениеот uha_rampage » Сря Сеп 08, 2004 11:19 pm

Мисля че веломаниаците могат да ти сложат дори по-добър X-fusion от предлагания в БАС :deal:
Трябва да се обади обаче някой, който е карал Рам. Доколкото аз знам миналогодишния модел(АС) не беше особено успешен(доста строшени), за сегашния не знам.
За какво ще го използваш - downhill, ХС, freeride?
Какви са ти другите компоненти?
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот Extremna » Сря Сеп 08, 2004 11:32 pm

[quote]За какво ще го използваш - downhill, ХС, freeride?
Какви са ти другите компоненти?
[/quote]

За агресивен FR и DH.
Още не съм решила за компонентите- почвам от рамката.
Компонентите са ми тези на ZX5 и следователно ще мога да ползвам много малка част от тях, за новото колело, пък и май ще си оставя ZX5 цял.
Extremna

Мнениеот Extremna » Сря Сеп 08, 2004 11:42 pm

[quote="PzNike"]

Още едно любителско мнение:
Ако се сравнява само геометрията на рамките - тя е доста сходна - Драг Ф5 и РАМ ФР - малкия размер.
По отношение на амортисьора - няколко пъти беше казано, че на Ф5 може да му се сложи Х-Фюжън Глайд за добавка към цената от 100 лева.
Ако се сравнят само цените на РАМКИТЕ "нето" (без амортосъорите) разликата в цената не е толкова голяма.
Амортисьора на Ф5 (20лв мах) все едно го няма, а амортисьора на ФР май струва 340лв - аз лично не съм го пробвал, ама цената сигурно има причина :^:.
Така че цената на рамкита чисто остава Ф5 - 350, ФР-460 (ако не бъркам).
ФР има капсуловани лагери на всички стави (според новините в МТБ-БГ :I), а Ф5 май е с втулки на по-маловажните стави (лагери при кобилицата и при средното дв).
На мен лично не ми харесват и на Ф5 кобилиците - позициите за настройка на хода ми изглеждат малко слаби (полу-съединени) - ама това е съвсем аматьорско мнение - да напомня.:I
Като цяло ФР явно е по-добра рамка, ама 800 кинти.
Ф5 + един Глайд за около 470 общо е добър вариант, като за по-скромен бюджет. Зависи колко кинти имаш и дали ти се дават.
[/quote]

:thumb:Това се казва заключение с обосновка!:beer:
Extremna

Мнениеот gladstone » Сря Сеп 08, 2004 11:54 pm

Pozvoli mi da citiram purvo teb i posle 2-te firmi otnostno upotrebata na ramikite:8D:

Ti go iska6 za "Agresiven FR i DH"

Velomaniq za DragomirF5: "Рамка за ендуро/агресивно крос-кънтри"

Ram-Bikes za FR '04: " FR/AM , лек DH, 4x"

Ako sadim po tova nito edna ot ramikite ne stava za takuv tormoz za koito ti iska6,no ako vse pak trqbva da izberem edna ot dvete to Ram-a 6te se dobliji malko pove4e do iziskvaniqta otkolkoto F5-cata.
Dano da sum pomognal s moito o6te po-skormno mnenie :D:I
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Extremna » Чет Сеп 09, 2004 12:24 am

[quote="gladstone"]

Pozvoli mi da citiram purvo teb i posle 2-te firmi otnostno upotrebata na ramikite:8D:

Ti go iska6 za "Agresiven FR i DH"

Velomaniq za DragomirF5: "Рамка за ендуро/агресивно крос-кънтри"

Ram-Bikes za FR '04: " FR/AM , лек DH, 4x"

Ako sadim po tova nito edna ot ramikite ne stava za takuv tormoz za koito ti iska6,no ako vse pak trqbva da izberem edna ot dvete to Ram-a 6te se dobliji malko pove4e do iziskvaniqta otkolkoto F5-cata.
Dano da sum pomognal s moito o6te po-skormno mnenie :D:I
[/quote]

:DЕ, не сме всички буквояди-всеки знае, че във Веломания не знаят какво приказват-На Хигиената-често пъти попадам на хора, които не знаят какви вилки са сложили на колелата...
И междудругото, затова зададох въпрос понеже и рекламата и рекламацията мога и сама да я прегледам-нещо, което може би не си забелязал. :laugh:
:emlaugh::D
:usclap:Продължавай да разсъждаваш в същия дух!:roll2:
Extremna

Мнениеот uha_rampage » Чет Сеп 09, 2004 12:54 am

[quote]За агресивен FR и DH.[/quote]

Плашиш ме :eek2::hbang2:
И аз съм останал със същото впечатление, че тия от веломафия не знаят за какво става въпрос:dunno:
Та отново да повторя - мисля, че няма повече рам АС в БАС
затова защо направо не си сглобиш едно колелце по твой вкус от веломания - рамка ф5 с готин шок + някаква изроТска вилка на Марчоки:deal: Или там не правят такива неща?
А и какво мислиш за Бехемота?
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот axelmax » Чет Сеп 09, 2004 1:32 am

ми за фр и дн,няма ли да ти отива едно дизелче :banana:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Extremna » Чет Сеп 09, 2004 1:36 am

[quote="uha_rampage"]

[quote]За агресивен FR и DH.[/quote]

Плашиш ме :eek2::hbang2:
И аз съм останал със същото впечатление, че тия от веломафия не знаят за какво става въпрос:dunno:
Та отново да повторя - мисля, че няма повече рам АС в БАС
затова защо направо не си сглобиш едно колелце по твой вкус от веломания - рамка ф5 с готин шок + някаква изроТска вилка на Марчоки:deal: Или там не правят такива неща?
А и какво мислиш за Бехемота?
[/quote]

Защото ако си взема Бехемота имам лошото предчувствие, че ще ми е много тромав за по-равнинните терени на Витоша например и ако ми се наложи да катеря- ще се озоря яко. Пък и от Бехемота ме отказват няколко човека-действително имал слаби уши и т.н.Не знам и доколко може да се вярва на приказките, че при модела 2005,сегашните недостатъци ще се изгладят.
А и много взеха да стават хората, които твърдят, че RAM FR е по-добрата и смятам с основание. Все пак ако не ти достига опит, по-добре е да се ползваш от чуждия-не само от рекламата, а и изобщо не от нея!!! Затова се насочвам към RAM FR. Не съм проверила дали в БАС я имат точно в момента, но ако трябва да чакам,смятам че си залужава.
:eek3: Скоро ще мога и очна ставка да осъществя за сравнение "на живо".
Extremna

Мнениеот Lubo » Чет Сеп 09, 2004 5:49 am

Тези рамки може и да не са за FR и DH, но и ти сигурно си по-лекичка от повечето карачи - та ще ти е по-трудно да счупиш рамката.

Аз лично нямам предпочитание(мнение), коя рамка е по-добра.... Взимай и карай.

:offtopic:
Не мислиш ли, че ще ти е по-тънко да си купиш цяло колело, а не са го копуваш часат по част......това ако си решила твърдо да запазиш ZX5-та непокътната.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 09, 2004 9:48 am

[quote="Lubo"]

Тези рамки може и да не са за FR и DH, но и ти сигурно си по-лекичка от повечето карачи - та ще ти е по-трудно да счупиш рамката.

Аз лично нямам предпочитание(мнение), коя рамка е по-добра.... Взимай и карай.

Не мислиш ли, че ще ти е по-тънко да си купиш цяло колело, а не са го копуваш часат по част......това ако си решила твърдо да запазиш ZX5-та непокътната.
[/quote]

@Extremna: категорично RAM FR. искаш ли обосновка? мързи ме да пиша...
но ако наистина ще караш агресивно DH и FR (според моите разбирания за тях) не ти препоръчвам такава рамка. Diesel или още по-добре RAM DH са рамките за такива стилове.

@Lubo: забрави - никоя рамка от класа на RAM FR не издържа дълго на агресивен FR и DH. Това са рамки за нормален FR без изцепки като голями дропове и/или скорости. Най-вероятната първа жертва в DH битката ще е лявото ухо на задницата, особено при дискове >= 185мм.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Zink » Чет Сеп 09, 2004 10:05 am

Hi!
Аз имам RAM FR и засега съм много доволен от него.
Моето мнение е: взимай я и не се чуди. Струва си парите. Всичко друго вече го казаха другите участници в топика.
True Riders Team
Zink

Мнениеот tailor » Чет Сеп 09, 2004 1:19 pm

[quote="axelmax"]

[/quote]

http://www.bas-bg.com/index.php?loc=sho ... etails=250
Аватар
tailor

Мнениеот tailor » Чет Сеп 09, 2004 1:22 pm

[quote="Extremna"]
:deal:Характеристиките на рамката-Dragomir F5 не са достатъчни, което не означава че няма такива или са лоши.:dunno:

[/quote]

[img]http://free.bol.bg/helixs//F5rr.jpg[/img]
Аватар
tailor

Мнениеот ne4ovek » Чет Сеп 09, 2004 2:00 pm

Ram e po dobar :))
ne4ovek

Мнениеот C_Mo » Чет Сеп 09, 2004 2:21 pm

[quote="tailor"]

[quote="axelmax"]

[/quote]

http://www.bas-bg.com/index.php?loc=sho ... etails=250
[/quote]

Има малка неточност на този линк...
Шока на RAM FR е VectorR, а новия му еквивалент е VectorRPV. Съответно цената е 339 лв.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Чет Сеп 09, 2004 2:55 pm

[quote="tailor"]

[quote="Extremna"]

[/quote]

[img]http://free.bol.bg/helixs//F5rr.jpg[/img]
[/quote]

tailor дайте го по-сериозно най-накрая. чудя се какво може да се разбере от тоя псевдо-чертеж. нищо, нали?
щото липсват некви основни моменти като челен ъгъл, ъгъл на седалковата тръба, дължина на задницата, отношение на кобилиците?

все неща които говорят за най-важните характеристики на рамката, а тук ги няма? сигурно може да се пресметнат, но едва ли очаквате да изчисляваме в Autocad тия неща...

това на какво се дължи, ако мога да попитам любезно? :D:8D:
дали чертежа е малко обобщен, тоест за няколко модификации на рамката или не е така?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот uha_rampage » Чет Сеп 09, 2004 3:06 pm

[quote]Пък и от Бехемота ме отказват няколко човека-действително имал слаби уши и т.н.[/quote]

На Бехемот, Дизел и Ф5 ушите са еднакви. Те от веломания не знаят за какво става дума. :crazy:
www.rampage.hit.bg
Аватар
uha_rampage

Мнениеот BuxpeH » Чет Сеп 09, 2004 4:31 pm

[quote]Още не съм решила за компонентите- почвам от рамката.
Компонентите са ми тези на ZX5 и следователно ще мога да ползвам много малка част от тях, за новото колело, пък и май ще си оставя ZX5 цял.[/quote]

Ще ти препоръчам, да си вземеш едно цяло колело за спускане, ZX5цата да я оставиш за систъра, а да продадеш нейното извънземно :alien:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот tailor » Чет Сеп 09, 2004 7:36 pm

[quote="bikerider"]
tailor дайте го по-сериозно най-накрая. чудя се какво може да се разбере от тоя псевдо-чертеж. нищо, нали?
щото липсват некви основни моменти като челен ъгъл, ъгъл на седалковата тръба, дължина на задницата, отношение на кобилиците?

все неща които говорят за най-важните характеристики на рамката, а тук ги няма? сигурно може да се пресметнат, но едва ли очаквате да изчисляваме в Autocad тия неща...

това на какво се дължи, ако мога да попитам любезно? :D:8D:
дали чертежа е малко обобщен, тоест за няколко модификации на рамката или не е така?
[/quote]

:lol:
[img]http://free.bol.bg/helixs//4-F5rr.jpg[/img]
Аватар
tailor

Мнениеот Extremna » Чет Сеп 09, 2004 8:54 pm

[quote="Lubo"]

[/quote]

Ако си го сглобя, част по част в БАС мога да се ползвам с 25 % намаление. Така че колелото ще излезе около 2000 лв. някъде...А ако "покътна" ZX5-цата може и по-малко.
Extremna

Мнениеот Extremna » Чет Сеп 09, 2004 9:07 pm

[quote="BuxpeH"]
Ще ти препоръчам, да си вземеш едно цяло колело за спускане, ZX5цата да я оставиш за систъра, а да [color=red]продадеш[/color]:kaioken: нейното извънземно :alien:
[/quote]

Невъзможно!!! Тя го обича...
Може да продам ZX5 накрая - няма да бързам обаче докато не реша.
Extremna

Мнениеот Extremna » Чет Сеп 09, 2004 9:20 pm

[quote]:lol:
[img]http://free.bol.bg/helixs//4-F5rr.jpg[/img]
[/quote]

:O :eek: :look: :cool:
Extremna

Следваща

Назад към Архив