Specialized 2005

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Specialized 2005

Мнениеот Admin » Сря Фев 16, 2005 12:14 pm

Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот No1s » Сря Фев 16, 2005 12:41 pm

@Admin- а имаш ли някаква идея колко струва само рамката Demo 8 Pro:agree:
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 16, 2005 12:48 pm

[url=http://www.specialized.com/SBCBkModel.jsp?spid=9692]ТУК[/url] пише [b]MSRP $2800.00 [/b]
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот No1s » Сря Фев 16, 2005 1:07 pm

[quote="TOYAGA"]

[url=http://www.specialized.com/SBCBkModel.jsp?spid=9692]ТУК[/url] пише [b]MSRP $2800.00 [/b]
[/quote]

ехеееее те много евтини били тез рамки бре:nuts:

@TOYAGA - мерси :pimp:
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Рейтинг: 1700

Мнениеот тучо чучо » Сря Фев 16, 2005 2:22 pm

Любопитно ми е за какъв предпазител на задния дерайльор става дума?
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 3:07 pm

[quote="тучо чучо"]

Любопитно ми е за какъв предпазител на задния дерайльор става дума?
[/quote]

и аз се почудих...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 16, 2005 3:27 pm

[quote]Любопитно ми е за какъв предпазител на задния дерайльор става дума?
...
и аз се почудих...[/quote]

Според мен става дума само за поредната шмекерия на дъртия мошеник Майки...:finger: Т.е. за нещо като "colateral profit" от засуканата конструкция на задницата - понеже предната част на двойната задница е по-широка от задната, а дерайльорът е закачен именно на нея, той се оказва в своеобразната "сянка" на предната част при опасност от удар фронтално или косо отдясно. Аз поне мога да си дам само такова обяснение...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 3:48 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]Любопитно ми е за какъв предпазител на задния дерайльор става дума?
...
и аз се почудих...[/quote]

Според мен става дума само за поредната шмекерия на дъртия мошеник Майки...:finger: Т.е. за нещо като "colateral profit" от засуканата конструкция на задницата - понеже предната част на двойната задница е по-широка от задната, а дерайльорът е закачен именно на нея, той се оказва в своеобразната "сянка" на предната част при опасност от удар фронтално или косо отдясно. Аз поне мога да си дам само такова обяснение...

[/quote]

Ужас.. бахти кво ли не мислят хората да си пробутат колелата. Вместо да минат на 10mm thru-axle и Saint обтегач...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 16, 2005 3:55 pm

[i][b]Вместо да минат на 10mm thru-axle и Saint обтегач...[/b][/i] с които да къртАт плочки и миФки... :rofl::rofl::rofl:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Сря Фев 16, 2005 3:56 pm

Мисля, че има предпазител, но на тазгодишните снимки на рамките не е показан. Изглежда ето така:
[img]http://www.mtb-bg.com/personal/Demo9_der_protector.jpg[/img]
Това малкото черно дето виси от външната страна и е захванато за задната ос.
Може да бъде забелязано и на снимката на готовия байк demo 9 за тази година:
[img]http://www.mtb-bg.com/personal/Demo9_der_protector2.jpg[/img]
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Сря Фев 16, 2005 4:14 pm

[quote="Admin"]

Мисля, че има предпазител, но на тазгодишните снимки на рамките не е показан. Изглежда ето така:
[/quote]

Ааа, ето каква била работата... Ясно! Аз обаче няма да се взема назад думите за дъртия шмекер. А няма да ги взема, щото тая пишка, дето я е сложил "да пази" дерайльора е твърде по-тъпо решение от "интегралния" Saint, при който или се чупи всичко, или не се чупи нищо. За разлика от Saint, в случая съществува сценарий, при който благодарение на пишката дерайльорът остава здрав, но заминава задницата на рамката :crazy::crazy::crazy: Интересно кой печели при този сценарий? Дали пък не е старата хиена Майки?:finger:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот C_Mo » Сря Фев 16, 2005 4:22 pm

[quote="Admin"]

[/quote]

Като знам как със замах се изкъртват дерайльорите, а понякога и други неща покрай тях, се чудя какво точно предпазва "предпазителя"... Да не се приплеска болта за да няма проблеми като се сменя разбития дерайльор?
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Сря Фев 16, 2005 6:28 pm

[quote="C_Mo"]

[quote="Admin"]

[/quote]

Като знам как със замах се изкъртват дерайльорите, а понякога и други неща покрай тях, се чудя какво точно предпазва "предпазителя"... Да не се приплеска болта за да няма проблеми като се сменя разбития дерайльор?
[/quote]

Според мен TOYAGA отново е прав и това е козметичен гъзобрък, който дори е опасен за рамката при як удар.
Нали си спомняте онези хубави стоманени предпазители дето се монтират отвън на рамката под QR-a? Е ситуацията според мен е същата, когато такова нещо е монтирано на алуминиева рамка - цитирам Дик Марчинко: "едно голямо, пикливо осиране".

И като знам, че нищо не е случайно на тоя свят, се присъединявам към подозренията на TOYAGA относно "дъртата хиена Майки".

Edit: Симо, всъшност на мен друго приемливо обяснение освен твоето не ми идва наум, щото тя всъщност тая пишка нищо не пази на практика, най-малко ухото. И нищо не дава, освен фалшиво самочувствие тип "обтегача ми е с предпазител"...
Аватар
bikerider

Мнениеот BuxpeH » Сря Фев 16, 2005 6:56 pm

Аве аз ли съм зле нещо избщо не разбирам, или малко са я пренакичили тази рамка Demo 8 pro.:dunno:
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/Specialized_Demo8_Frame.jpg[/img]
Гледам аз окачването, виждам едно единично люлеещо се рамо и отгоре една кобилица дето... ко праи??
Като чета коментара под нея
[quote]При него намираме почти всички детайли от Demo 9 - специфичната челна тръба, многоставното (и причудливо на пръв поглед) задно окачване, характерните форми и извивки на тръбите, специален предпазител за задния дерайльор, уши по стандарта... [/quote]

и ми става ясно, че не само на мен ми е хрумнало :crazy: И друг път съм виждал някакви налудничеви приспособления за придържане ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение, но с много по-приемливи размери, а ефекта от цялата тая гимнастика хич не ми е ясен.
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/astrix_havoc.jpg[/img]
Edit: Да поокрасим със снимков материал..
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот F1-MAN » Сря Фев 16, 2005 8:40 pm

[quote="BuxpeH"]

Аве аз ли съм зле нещо избщо не разбирам, или малко са я пренакичили тази рамка Demo 8 pro.:dunno:
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/Specialized_Demo8_Frame.jpg[/img]
Гледам аз окачването, виждам едно единично люлеещо се рамо и отгоре една кобилица дето... ко праи??
Като чета коментара под нея
[quote]При него намираме почти всички детайли от Demo 9 - специфичната челна тръба, многоставното (и причудливо на пръв поглед) задно окачване, характерните форми и извивки на тръбите, специален предпазител за задния дерайльор, уши по стандарта... [/quote]

и ми става ясно, че не само на мен ми е хрумнало :crazy: И друг път съм виждал някакви налудничеви приспособления за придържане ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение, но с много по-приемливи размери, а ефекта от цялата тая гимнастика хич не ми е ясен.
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/astrix_havoc.jpg[/img]
Edit: Да поокрасим със снимков материал..
[/quote]

Не съм много вещ в тая област, ама според мен това си е нормален FSR(не знам как точно да го кажа) просто със сменена позиция на шока, което поне за мен го прави по-ефектно, а може и да подобрява нещо.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот MAN6 » Сря Фев 16, 2005 9:11 pm

:crazy:

:)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот marshall__ » Сря Фев 16, 2005 11:15 pm

[quote="BuxpeH"]

И друг път съм виждал някакви налудничеви приспособления за придържане ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение, но с много по-приемливи размери, а ефекта от цялата тая гимнастика хич не ми е ясен.
[/quote]

Човече искам само да ти кажа, че в случая говорим за така нареченото "плаващо ушенце", което има функция, далеч по-различна от да "придържа ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение".. :D

Едит:[quote="MAN6"]

:crazy:

[/quote]

Явно @MAN6 това е искал да ти каже, но понякога когато много му е смешно на човек (особено на човек като него :)) и го мързи свръх много да се "смее"........ ъъъъ.. не се ;) :beer::rofl:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот hlebarka » Сря Фев 16, 2005 11:37 pm

trebe da e sxi, kak deistvami e se taia se edno she peche la svetovnayta kupa
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот MAN6 » Чет Фев 17, 2005 12:21 am

swetowna kupa i da iskash ne mojesh da spechelish
nai-mnogo da spechelish owaciite za nai-typo izkazwane ;)

:usclap:

:peace:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот BuxpeH » Чет Фев 17, 2005 10:45 am

[quote]Човече искам само да ти кажа, че в случая говорим за така нареченото "плаващо ушенце", което има функция, далеч по-различна от да "придържа ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение"..
[/quote]

И тя е...? :eek:

[quote]Не съм много вещ в тая област, ама според мен това си е нормален FSR(не знам как точно да го кажа) просто със сменена позиция на шока, което поне за мен го прави по-ефектно, а може и да подобрява нещо.[/quote]

... със сменена позиция, като горната половина от окачването изобщо не натиска тоя шок, нали. Това искам да кажа. Нито пък придържа изобщо нещо, освен плаващото ушенце.
BuxpeH

Мнениеот Metal_Psycho » Чет Фев 17, 2005 10:59 am

[quote="BuxpeH"]

[quote]Човече искам само да ти кажа, че в случая говорим за така нареченото "плаващо ушенце", което има функция, далеч по-различна от да "придържа ушите на дисковата спирачка отзад в едно положение"..
[/quote]

И тя е...? :eek:

[quote]Не съм много вещ в тая област, ама според мен това си е нормален FSR(не знам как точно да го кажа) просто със сменена позиция на шока, което поне за мен го прави по-ефектно, а може и да подобрява нещо.[/quote]

... със сменена позиция, като горната половина от окачването изобщо не натиска тоя шок, нали. Това искам да кажа. Нито пък придържа изобщо нещо, освен плаващото ушенце.
[/quote]

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Фев 17, 2005 11:19 am

на гореспоменатото "плаващо ушенце" му се
вика [b]Independent Braking System[/b]
позволява рамката да бачка, докато спираш
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот marshall__ » Чет Фев 17, 2005 1:40 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

на гореспоменатото "плаващо ушенце" му се
вика [b]Independent Braking System[/b]
позволява рамката да бачка, докато спираш

[/quote]

@HepBeH_XaMcTep закакво си седнал (или който и да било) да обясняваш толкова "подробно" :rofl:, сепак като офтопик казвам, че не му е тук мястото да задавате такива въпроси :), ако много искаш да научиш точното му предназначение, @BuxpeH, задай въпрос в "Продукт - консулт" и недей се изказва.... ъъъ.. тъпо :agree::D.. толкова по тоя въпрос ;)

[quote="Metal_Psycho"]

[/quote]

@Metal_Psycho.. Именно.... :beer::D

Едит: :rofl:

Едит 2: @BuxpeH, накрадко - IBS, като ABS-a на колите, ама понеже е за колела.. и... :rofl::rofl:

Извинявай не се здържам... :roll2::roll2:
Аватар
marshall__

Мнениеот BuxpeH » Чет Фев 17, 2005 4:42 pm

@marshall__ Нещо не те разбирам. Хем опорито не искаш да ми отговориш, хем пускаш някакви тъпи несдържани отговори все пак.:crazy2: Добре, зарязваме темата за плаващото ушенце и т.н. бях го дал само като пример.
Ако ме убедиш, че тези кобилици вършат наистина нещо имаш една бира от мен. :beer: Щото мен не ме мързи да те убедя в противното.:deal:
BuxpeH

Мнениеот marshall__ » Чет Фев 17, 2005 5:49 pm

[quote="BuxpeH"]

@marshall__ Нещо не те разбирам. Хем опорито не искаш да ми отговориш, хем пускаш някакви тъпи несдържани отговори все пак.:crazy2: Добре, зарязваме темата за плаващото ушенце и т.н. бях го дал само като пример.
Ако ме убедиш, че тези кобилици вършат наистина нещо имаш една бира от мен. :beer: Щото мен не ме мързи да те убедя в противното.:deal:
[/quote]

Не съм тръгнал да те убеждавам в нищо, нито пък ще тръгна. Просто се изказваш неподготвено и... тъпо :)
тези "кобилици" вършат голяма работа и си я вършат перфектно, това, че незнаеш точно каква, мен не ме огрява :D. Пак ти казвам, че не му е тук мястото да разбереш каква е тя ;)

п.п. М/у другото, долавям, че май не си разбрал за кое точно казах, че е плаващо ухо - а именно за снимката на Astrix-a която си дал, при демо-то ситуацията е маалко по-различна:8D:.. Почерпи някой, който му се занимава да ти обясни функцията на 2те неща :D

Едит: Опаа,"Почерпи някой, който му се занимава да ти обясни функцията на 2те неща" - ето го и него :D (е, поне на едното и.... част от другото :)) - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5038
(bikerider ест. :beer:) :agree:
Аватар
marshall__

Мнениеот bikerider » Чет Фев 17, 2005 6:12 pm

[quote="marshall__"]
Едит: Опаа,"Почерпи някой, който му се занимава да ти обясни функцията на 2те неща" - ето го и него :D (е, поне на едното и.... част от другото :)) - http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=5038
(bikerider ест. :beer:) :agree:
[/quote]

хе ;):beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот BuxpeH » Чет Фев 17, 2005 7:38 pm

Ти продължаваш да си говориш за ушенцето, аз за кобилиците. Вичко си тече постарому :^:
Та ето малко се подготвих и заострих и съм готов вече да ви обясня с цифри излишека който виждам.

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/demo8.jpg[/img]
Вижте как опорните реакции в случая когато силата F=1, а ефекта от дисковата спирачка съм го махнал, защото е поне с един порядък по-нисък от силата която предава главината. В кобилицата има сила 0.2 ,а в истинското окачване сили поне 10 пъти по-големи. А на снимката ясно се вижда, че тя е над 50% по-дебела.
иначе bikerider съвсем правилно е написал за нуждата от braketherapy :D:agree::
[quote]Чаркът се използва за да раздели силите действащи на окачването от силите при спиране. Целта е да не си пречат тези два вида сили, което води до лоша работа на окачването при спиране...[/quote]

Но в нашия случай няма такова разделяне. Казах, че бегло прилича на Astrix-а, където тези елементи са съвсем тънки. И в Orange-а там се вижда същото. Дисковата спирачка си създава такова усилие за такава дебелина. Все като я гледам тая рамка и ми изглежда като подобие на рамка с кобилици, "просто със сменена позиция на шока", което може и да е по-ефектно, но не и по-ефективно. Специално за F1-MAN направих това още по-ефектно окачване.. :scared:

[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/m3ka.jpg[/img]
Пък ако някой каже нещо от рода на "Аве спешълайзд не може да грешат, я виж пак!" много ще се изложи! Овчият инстинкт у хората притъпява бдителността им и им казва "Големите винаги са прави". Така са се породили монархията, тоталитаризмът и още куп антипрогресивни явления в историята, нали? И тези рамки ги проектират живи хора, които мисля, че малко са надценили дизайна си този път. А ако вие не се съгласите, вижте какво Demo 2006 могат да ви тупнат и няма да се замислите:
[img]http://free.bol.bg/buxpeh/manijata/SPECIALIZED%20BE%20COOL.jpg[/img]
:rofl::roll2::rofl::roll2::scared::eek::dunce::thumb: Ох, и аз много се смях на това, ама ще взема да го махна до един два дена, че...;)
@marshall__ сега ти черпиш.
BuxpeH

Мнениеот C_Mo » Пет Фев 18, 2005 1:35 am

[quote="BuxpeH"]

...разни неща...[/quote]

Кефиш! Ше ти звънна. :)
Аватар
C_Mo

Мнениеот hlebarka » Пет Фев 18, 2005 2:30 am

[quote="BuxpeH"]
Така са се породили монархията, тоталитаризмът и още куп антипрогресивни явления в историята, нали?
[/quote]

е това го не знаех :liplick:
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Redneck » Пет Фев 18, 2005 2:47 am

@ВихреН

Признавам си че не отбирам много от велосипедни окачвания, но не пропускаш ли нещо съществено в анализа си? Траекторията на задното колело например?
"I come from a land down under..."
Redneck

Рейтинг: 1200

Следваща

Назад към Архив