Kakwo mi trqbva

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Kakwo mi trqbva

Мнениеот Mini » Чет Апр 14, 2005 2:17 pm

аз сам нова звезда :) на 12 год сам казвам се Десислав-Мини обичам да карам колело и искам да питам какви трикове са ми нужни за МТБ ??
Mtb is The Best
Mini

Рейтинг: 1200

Мнениеот dimodi » Чет Апр 14, 2005 2:26 pm

[quote="Mini"]

аз сам нова звезда :) на 12 год сам казвам се Десислав-Мини обичам да карам колело и искам да питам какви трикове са ми нужни за МТБ ??
[/quote]

Като за начало, трябва ти малко скромност :D

Иначе за MTB, по мое мнение най-важния "трик", който трябва да можеш, е да вдигаш цялото колело от земята, за да прескочиш някое (внезапно) появило се препятствие, независимо дали е изпъкнало (камък, дърво) или дупка.

Но не по-малко важни са и други неща като карането със съобразена скорост по непознати пътеки (това никой не го спазва ;) ) и правилната стойка (т.е. като набиеш спирачки да не фръкваш през кормилото, като завиваш, да не поднасяш и т.н.)
Аватар
dimodi

Рейтинг: 1267

Мнениеот SPA » Чет Апр 14, 2005 3:47 pm

[quote="Mini"]

[/quote]

Ами това е комплексен въпрос на който не може да се отговори. Просто с годините и карането на колело ти, сам ще разбереш какво би ти помогнало за твоят личен стил в графата МТБ. Първо си изясни какво искаш да постигнеш в колоезденето, в какъв стил искаш да се развиваш пък после търси трикове за него.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikitzo » Чет Апр 14, 2005 4:42 pm

Акъл (ама те акал)
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Чет Апр 14, 2005 4:43 pm

най-вече ти трябва шлем и да си караш в рамките на възможностите. иначе - контузии, че и по-лошо.
зависи точно какво разбираш под MTB де...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот GOA » Чет Апр 14, 2005 5:03 pm

[quote="Mini"]

[/quote]

pedal bunny hop
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот PtD » Чет Апр 14, 2005 8:03 pm

@Mini

Чичко ти (:eyebrow:) bikerider добро напътствие ти е дал, ето и от мен - не гъзарей с колелото пред момичетата, че тогава най-лошо се пребива човек ;):thumbu:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот chiMol » Чет Апр 14, 2005 8:16 pm

трябва ти много твърда глава ....малко акъл... доста време.... и да не те е страх да си изцапаш ръчичките с масълце....
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот No1s » Чет Апр 14, 2005 8:45 pm

[quote="PtD"]

@Mini

не гъзарей с колелото пред момичетата, че тогава най-лошо се пребива човек ;):thumbu:
[/quote]

:rofl::rofl::bowdown::bowdown::beer:
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Рейтинг: 1700

Мнениеот batman » Чет Апр 14, 2005 8:47 pm

Чети подред всичко в този форум и ще разбереш какво ти трябва и какво не. :D Падането на глава не се препоръчва на никой!!! :headach: Добре дошъл в лудницата! :thumb:
batman

Рейтинг: 1840

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Апр 14, 2005 9:19 pm

[quote="dimodi"]

[quote="Mini"]

[/quote]

Като за начало, трябва ти малко скромност :D

Иначе за MTB, по мое мнение най-важния "трик", който трябва да можеш, е да вдигаш цялото колело от земята, за да прескочиш някое (внезапно) появило се препятствие, независимо дали е изпъкнало (камък, дърво) или дупка.

Но не по-малко важни са и други неща като карането със съобразена скорост по непознати пътеки (това никой не го спазва ;) ) и правилната стойка (т.е. като набиеш спирачки да не фръкваш през кормилото, като завиваш, да не поднасяш и т.н.)
[/quote]

бе завой се зима по-добре с поднасяне...
стига да знаеш кога ад пуснеш спирачката..
че имах няколко приятни срещи със земята/асвалта...
:)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот caspar » Чет Апр 14, 2005 9:35 pm

Мини, влез по-добре в http://extremno.com/biking/mb.php Тук ще намери6 полезна информация.Аре:beer:.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Zozka » Пет Апр 15, 2005 1:07 am

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

[/quote]

хъм, това се отнася за много малко завой, а дори и при тях /най-острите/ поднасянето служи за да хванеш правилната траектория на завоя. Но всичко е много относително всъщност....
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот Besen na Kolelo » Пет Апр 15, 2005 1:33 pm

@Mini първо да те питам с какъв стил искаш да се занимаваш?????Защотото ако искаш с DH(downhill)което ще да рече спускане аз мисля че повече от това да скачаш(демек да отлепияш колелото от земята с двете гуми)не ти трябва,но ако искаш freeraid пак ще трябва да се научиш да скачасх и после като се научиш отиваш на паметника(които ти го препорачвам пред колодрума)смисал препорачвамти го защотото там рампите са по малки.И започваш да отскачаш лека по лека и като започнеш да скачаш яко лека по лека започваш да отлепяш краката от педалите,да пускаш кормилото и т.н.За другите стилове като Trial немога да ти кажа нищо освен нещо от сорта на скачане от парапет на парапет на задна гума(тва съм го гледал по ChainReaction)Е т'ва е от мене. :D
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот caspar » Пет Апр 15, 2005 4:53 pm

[quote="Besen na Kolelo"]

@Mini първо да те питам с какъв стил искаш да се занимаваш?????Защотото ако искаш с DH(downhill)което ще да рече спускане аз мисля че повече от това да скачаш(демек да отлепияш колелото от земята с двете гуми)не ти трябва,но ако искаш freeraid пак ще трябва да се научиш да скачасх и после като се научиш отиваш на паметника(които ти го препорачвам пред колодрума)смисал препорачвамти го защотото там рампите са по малки.И започваш да отскачаш лека по лека и като започнеш да скачаш яко лека по лека започваш да отлепяш краката от педалите,да пускаш кормилото и т.н.За другите стилове като Trial немога да ти кажа нищо освен нещо от сорта на скачане от парапет на парапет на задна гума(тва съм го гледал по ChainReaction)Е т'ва е от мене. :D
[/quote]

axaxa :rofl::rofl::rofl::crazy:
Аватар
caspar

Мнениеот jivkonik » Пет Апр 15, 2005 5:40 pm

[/quote]

ПИЧ с тия съвети ще утрепеш детето някъде! !:bigeyes:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Besen na Kolelo » Пет Апр 15, 2005 6:33 pm

jivkonik-ПИЧ с тия съвети ще утрепеш детето някъде! Нема да ми е първото дете дето ще утрепам с мойте съвети. :D То нече и аз мога да карам или да права нещо особено ама той все пак пита к'во му трябва ама не е уточнил къв стил иска да кара,а аз му казвам на кратко почти всички стилове и(според мен какво трябва за тях)в смисал к'во трябва да можеш.
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот caspar » Пет Апр 15, 2005 7:22 pm

jivkonik-ПИЧ с тия съвети ще утрепеш детето някъде! Нема да ми е първото дете дето ще утрепам с мойте съвети. :D То нече и аз мога да карам или да права нещо особено ама той все пак пита к'во му трябва ама не е уточнил къв стил иска да кара,а аз му казвам на кратко почти всички стилове и(според мен какво трябва за тях)в смисал к'во трябва да можеш.
[/quote]

Абе пич, млъкни малко.:rofl::rofl::rofl:
Аватар
caspar

Мнениеот zero knowledge » Съб Апр 16, 2005 9:35 pm

[quote="HepBeH_XaMcTep"]

стига да знаеш кога ад пуснеш спирачката..
че имах няколко приятни срещи със земята/асвалта...
:)
[/quote]

Поднасянето добре, ама за какво ти е спирачката? Контра? :nono:
Научи се да завиваш по правилен начин.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Назад към Архив