"Mastering mountain bike skills" на Б.Лоупс

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

"Mastering mountain bike skills" на Б.Лоупс

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 01, 2005 1:52 pm

Нека поне за момнт да спрем да се занимаваме с глупости и да коментираме кой кого бил наплюл, олигавил и залял с телесни секрети; просто си губите времето в излишни разправии. Вече съжалявам, че повдихгнах въпроса в оная злочеста тема. Извинявам се ако съм засегнал Тояга по някакъв начин, и той е човек все пак.
Та да преминем към същността на темата...
Може би е твърде рано да задавам въпроса си, като се има предвид, че от скоро се разпорстранява, но се питам дали някой от вас е имал щастието да прочете книгата, дали я има. Интересува ме, стига някой да има информация, дали се предвижда книгата да се внася тук, в България. Благодаря предварително за отговорите.
П.П. Не е порблем да си я поръчам от Щатите, ама ще ми трябва повече време да си я превеждам, отколкото да я чета, все пак точно английския не ми е най-силната стрна (да беше на испански, друго си е:)).
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Cveti » Нед Май 01, 2005 4:55 pm

Решиш ли да я поръчваш,моля драсни 2 реда да се включа и аз.
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот atanas90 » Нед Май 01, 2005 5:36 pm

аз до сега не съм чул някой да се е научил от четене, научаването става с мноого каране.
atanas90

Рейтинг: 1200

Мнениеот Cveti » Нед Май 01, 2005 6:19 pm

[quote="atanas90"]

аз до сега не съм чул някой да се е научил от четене, научаването става с мноого каране.
[/quote]

Е само с четене със сигурност няма да стане,но поне за себе си знам,че четенето до сега не ми е навредило с нищо.
Cveti

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 01, 2005 6:21 pm

Абе има хора, които и с ного каране са дървета. Аз не карам много, не съм и по-различен от дърво, ама пък като няма кой да ти каже повече подробности, се насочвам към книгата. А информация в излишък винаги може да бъде полезна.
Admin, сега ми дойде и идеята да се направи един форум "Техники на колоездене". Това го видях в един друг форум, но той беше за коли, авто тунинг и т.н.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот atanas90 » Нед Май 01, 2005 6:21 pm

[quote="Cveti"]

[quote="atanas90"]

[/quote]

Е само с четене със сигурност няма да стане,но поне за себе си знам,че четенето до сега не ми е навредило с нищо.
[/quote]
прав си.
atanas90

Рейтинг: 1200

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 01, 2005 6:28 pm

[quote="atanas90"]

[quote="Cveti"]

[quote="atanas90"]

[/quote]

[/quote]
прав[color=red]А[/color] си.
[/quote]
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikezilla » Нед Май 01, 2005 8:53 pm

15 странички аванта... [url=http://leelikesbikes.com/MasteringMountainBikeSkills/Preview/Preview1.html]тук[/url]
Аватар
bikezilla

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Нед Май 01, 2005 9:11 pm

[quote="Nymphetamine"]
Admin, сега ми дойде и идеята да се направи един форум "Техники на колоездене". Това го видях в един друг форум, но той беше за коли, авто тунинг и т.н.
[/quote]

Цял форум за това би бил излишен според мен. В ЧЗВ има раздел с теми по този въпрос. Предвиждам и серия от статии, с основните неща за техниките на каране, само че за тях трябва много снимков материал и време за писане, така че все не ми стига и от двете (особено второто), за да започнат да се появяват :(
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bestbg » Нед Май 01, 2005 9:20 pm

Nymphetamine , ти си момиче и влизаш в тунинг БГ (там има форум за техники) :^:... аз даже не предполагах че има такива :peace::usclap:
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот hlebarka » Нед Май 01, 2005 9:34 pm

[quote="bestbg"]

Nymphetamine , ти си момиче и влизаш в тунинг БГ (там има форум за техники) :^:... аз даже не предполагах че има такива :peace::usclap:
[/quote]

:bigeyes::bigeyes::bigeyes:, еее, БайБГ, пак ги нареди нещата.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Cveti » Нед Май 01, 2005 9:41 pm

:rofl::rofl:
Cveti

Мнениеот Admin » Нед Май 01, 2005 10:22 pm

:rofl::rofl::rofl:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Май 01, 2005 11:46 pm

Ето пример за хора с по-бързи пръсти от мисълта им+очите

[quote]
Originally posted by atanas90

[quote]
Originally posted by [b][color=red][size=167]Cveti[/b][/color][/size]

[quote]
Originally posted by atanas90

аз до сега не съм чул някой да се е научил от четене, научаването става с мноого каране.[/quote]

Е само с четене със сигурност няма да стане,но поне за себе си знам,че четенето до сега не ми е навредило с нищо.[/quote]

прав[color=red][b]А[/b][/color] си.[/quote]

Я сега пак ни кажи,коя е права?

Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 01, 2005 11:49 pm

[quote="bestbg"]

[/quote]

Каквооо?!?!?:eek::eek2::crazy:
Не съм момиче бре! Ааа.... толкова ли геймърски ми е никнейма?!:) Ама иначе влизам в тунинг.бг от време на време.
Админ, ами така също е добре, но мисля, че би било хуабво, ако споделяме някакъв нов придобит опит.:) пожелавам ти повече свободно време и по-малко кахъри тогава!:beer:
Байкзила, аз вече ги видях тея работи, ама то повечето картинки...:bawling:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Nymphetamine » Нед Май 01, 2005 11:52 pm

Пак нещо съм объркал...аман от тия нови техники:censored:!!! Бе не е ли правилно...ама кво съм объркал?! А'е карай да върви!:o):xx(:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Nymphetamine » Пон Май 02, 2005 3:43 pm

Епа никой ли не е чувАл за т'ва. Хайде, все някой трябва да я е прочел вече или да знае някакви подробности. Нямам кредитна карта и това е една от двете пречки да си я поръчам (по-голямата). Ако някой вече я има, ще го помоля да се обади.:beer:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот mih » Пон Май 02, 2005 4:04 pm

[quote="Metal_Psycho"]

Ето пример за хора с по-бързи пръсти от мисълта им+очите

...
Я сега пак ни кажи,коя е права?

[/quote]

:D:D:D:thumb:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот C_Mo » Пон Май 02, 2005 10:45 pm

Добре написана книжка с хубави илюстрации и снимки като примери.

Дори да знаеш на практика всичко, което е написано, когато го "чуеш" с обяснение от устата на карач като Лоупс можеш да вникнеш в това, което се случва докато караш и да развиеш уменията си.

... не е нужно да се откива топлата вода, когато в банята душа се пуска с фотоклетка...
Аватар
C_Mo

Мнениеот velco » Вто Май 03, 2005 9:34 am

[quote="atanas90"]

[/quote]

Така си е ...

НО

Опит с байкове нямам (т.е. никой не ме е учил и не съм чел как се кара), но пък знам как е с уиндсърфинг - разликата е от небето до земята между това да се бъхташ сам и някой просто да ти каже как - къда да стъпиш, на кой борд да наклониш дъската, коя ръка къде да хване и т.н. И след като знаеш това, тогава можеш да се упражняваш и сам. И е учудващо колко бързо прогресираш.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 03, 2005 5:08 pm

Велко, и аз това искам да направя с байка. :)
С_мо, да разбирам ли, че си я чел? Ако е така, кажи какво мога да направя по въпроса, за да се сдобия с нея. Благодаря предварително.:)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот bikerider » Вто Май 03, 2005 5:12 pm

[quote="Nymphetamine"]

Велко, и аз това искам да направя с байка. :)
С_мо, да разбирам ли, че си я чел? Ако е така, кажи какво мога да направя по въпроса, за да се сдобия с нея. Благодаря предварително.:)
[/quote]

Намираш я в amazon.com, после отиваш на www.webshop.bg и си я поръчваш. Повече информация за таксите и доставката - на сайта.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Вто Май 03, 2005 7:02 pm

Байкрайдър, имах предвид да се сдбоия с нея под друга форма, а именно фотокоепие. :D
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот C_Mo » Сря Май 04, 2005 12:00 am

[quote="Nymphetamine"]

Байкрайдър, имах предвид да се сдбоия с нея под друга форма, а именно фотокоепие. :D
[/quote]

sorry, не мога да помогна...
но съвета на bikerider е добър! :)
Аватар
C_Mo

Мнениеот RaveUnit » Сря Май 04, 2005 6:48 am

как беше поговорката - сговорна дружина слепи ги ражда ? Поqвqва се сговорна дружина примерно от Нимфетамин, Цвети и още 1-2 човека, поръчват си q (с доставката там колкото $ са, примерно 50), прекопирват си q значи + 10лв на човек и така.
В такъв случай за 5 човека би излqзло по [80+50=120div5=24]лв на човек. С [webshop.bg] съм тествал и се получава, единствениq огромен недостатък е че офиса им не е в Софиq а в Пазарджик (Дружба де), като за едно ходене е поносимо.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот bikerider » Сря Май 04, 2005 11:09 am

[quote="RaveUnit"]

как беше поговорката - сговорна дружина слепи ги ражда ? Поqвqва се сговорна дружина примерно от Нимфетамин, Цвети и още 1-2 човека, поръчват си q (с доставката там колкото $ са, примерно 50), прекопирват си q значи + 10лв на човек и така.
В такъв случай за 5 човека би излqзло по [80+50=120div5=24]лв на човек. С [webshop.bg] съм тествал и се получава, единствениq огромен недостатък е че офиса им не е в Софиq а в Пазарджик (Дружба де), като за едно ходене е поносимо.

[/quote]

ей чшш, това се казва интелектуално пиратство :D:beer:

@Nymphetamine: ама дори и така, все някой трябва да плати книгата. в интернет едва ли да намериш читаво копие...
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Сря Май 04, 2005 1:48 pm

[quote="bikerider"]

[quote="RaveUnit"]

[/quote]

ей чшш, това се казва интелектуално пиратство :D:beer:

@Nymphetamine: ама дори и така, все някой трябва да плати книгата. в интернет едва ли да намериш читаво копие...

[/quote]

Прав си!:) Аз си помислих, че С_Мо има книгата, но... Ще проверя какви са условията в Уебшоп.бг и ще си я поръчам(е). Само искам да те питам дали трябва да се плаща мито или нещо от тия неща, защото не съм запоснат с митническите процедури. Мисля, че мито се плащаше само при стока с цена по-голяма от $100 или $1000... Абе не съм осведомен и за това предпочитам да те питам, за да не приказвам много. :))
Мерси за съветите ви!:beer: След като се сдобия с нея, на драго сърце бих я предлойил на някой от вас...:)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот velco » Сря Май 04, 2005 2:00 pm

[quote="Nymphetamine"]
Само искам да те питам дали трябва да се плаща мито или нещо от тия неща, защото не съм запоснат с митническите процедури.
[/quote]

За 15-те долара, които струва, няма да плащаш нищо на митницата ...

BTW [color=red]не се чете[/color] ... хмм, ще видим ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот bikerider » Сря Май 04, 2005 4:31 pm

@Nymphetamine:
Доколкото си спомням, книги не се обмитяват, ако получателя е физическо лице. За условия свързани с цената на пакета не съм запознат и не мога да ти кажа. Лично аз съм си внасял по 5 книги наведнъж на стойност около 120 долара и никой не ми е искал мито.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Май 05, 2005 10:19 am

Правилник за прилагане на Закона за Митниците:

Глава петдесета
СТОКИ С НЕЗНАЧИТЕЛНА СТОЙНОСТ

Чл. 667. (1) Допуска се безмитен внос на пратки, съдържащи стоки с незначителна стойност, които се изпращат от друга държава до получател, намиращ се на митническата територия на Република България.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2003 г.) Като "стоки с незначителна стойност" се считат стоките, чиято собствена стойност не надвишава общо 45 евро или тяхната равностойност в друга валута за всяка отделна пратка.
(3) Не се разрешава безмитен внос на:
1. алкохол и алкохолни напитки;
2. тютюн и тютюневи изделия.

За повече подробности : Закон за митниците и Правилник за прилагането му: http://www.customs.bg/index_bg.html
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Следваща

Назад към Архив