[quote="Windstream"]
[quote="TOYAGA"]
По принцип на летището не правят проблеми, когато не мъкнеш нещо ОГРОМНО. Все пак съгласи се, че не е много вероятно някой да побере примерно Shiver DC в куфар, а ако го мъкне в ръка, има опасност митничарят да се светне и да почне да задава досадни въпроси.
Минлата есен аз лично си вкарах през летището (и през митническия скенер, на който ме накараха да си сложа куфара) 1 седалка, 2 кутии със спици, 1 кутия с нипели, едно кормило, 1 комплект малко по-особени брони за жила и пет чифта дрешки (последните естествено не се различават на скенера) без абсолютно никакви въпроси.
Може би има и елемент на късмет във всичко това, но мисля, че с по-дребнички неща (което може по принцип да бъде и цяла група XTR с бая внушителна стойност) е малко вероятно някой да се заяде на летището. С кола пък веднъж съм прекарвал две нови вилки, а друг - четири капли без въобще да направя каквото и да било впечатление на някого.
Don't forget to remember
[/quote]
Бе чак Shiver DC няма да е, макар че и за него си имало цака - източваш му маслото, вадиш пружините и го сгъваш, поне един познат каза че сина му така си вкарал Boxxer (описа го като "много голяма вилка с кучешко име") от Германия, само че с автобуса. Иначе аз тук си донесох безмитно предна дискова спирачка, заден V-Brake, алуминиево кормило тип "чайка" 650мм, седалка, външна гума 2.2, кутия с разнообразни болтове, гайки и шайби с метрична резба (щото тукашните ненормалници карат на цолова/инчова) и една чантичка с инструменти, щях и цялото предно колело да си взема ама ширината на куфара не стигна с 5см, общо взето куфарите ми сигурно са светели на скенерите по летищата. Само че моето е нищо, служителката в билетния център на British Airways разправяше че месец преди мен някакви пичове изнесли за САЩ 3 велосипеда наведнъж, доколкото успях да схвана от обърканите й обяснения някакви за DH

Даже след кацането успели да се измъкнат от митото по някакъв параграф за строго специализирана професионална отборна екипировка с ограничено приложение или нещо подобно. Подобен финт може ли да се извърти на родните митничари?
[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b]
[/quote]
забрави
[b]Do, or do not - there's no try...[/b]