Deore V-brake problem

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Deore V-brake problem

Мнениеот DaniFilth » Сря Юни 01, 2005 11:56 pm

Здравейте.Значи днес си купих Shimano Deore V-brake , и след като се прибрах радостен вкъщи установих, че на рамката вместо да има две (условно казано) рогчета, има само две дупки.:bigeyes:
След проверката се оказа, че ми трябват тези рогчета, за да закрепя челюстите.:banghead:
Та въпроса ми е откъде (и дали е възможно въобще) мога да си намеря и сложа тия чарколяци ?
Благодаря предварително.

Извинявам се ако темата се повтаря.:offtopic:
DaniFilth

Рейтинг: 1200

Мнениеот klmn » Чет Юни 02, 2005 5:28 am

Ква е тая рамка?Ходи там дето си я взел,или слагаш диск.Ако продаваш Деоре-то пиши ПМ.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот mrPesh » Чет Юни 02, 2005 8:44 am

Доколкото знам в повечето веломагазини се продават тези "рогчета".И при положение че наистина на рамката има място(дупки) за тях то остава да отидеш по магазините да потърсиш.Не съм сигурен обаче дали за всички рамки са еднакви,затова е възможно да трябва да си занесеш рамката.Но първо питай.
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот Admin » Чет Юни 02, 2005 10:28 am

Поне за вилките със сигурност има разлики в резбите на рогцата, за рамките не знам, защото не ми се е налагало да сменям често, но може би и там се срещат разновидности...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bodom » Чет Юни 02, 2005 10:33 am

А защо не кажеш каква е рамката и може някой, който кара такава и не ползва V-Brake да ти услужи с неговите рогца... ако се свалят лесно де, щото един приятел си прееба неговите със свалянето (от вилка) и вече не стават за нищо.
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Sp0nG » Чет Юни 02, 2005 12:35 pm

Перфектна работа вършат най-обикновени болтове 8мм, от по-дългите. Аз карам така. Просто нанизваш спирачката и завиваш за рамката, желателно е да сложиш някоя и друга шайба:D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот bikerider » Чет Юни 02, 2005 1:50 pm

[quote="Sp0nG"]

Перфектна работа вършат най-обикновени болтове 8мм, от по-дългите. Аз карам така. Просто нанизваш спирачката и завиваш за рамката, желателно е да сложиш някоя и друга шайба:D
[/quote]

и ако резбата в рамката не е метрична супер...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Юни 02, 2005 2:30 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Sp0nG"]

[/quote]

и ако резбата в рамката не е метрична супер...
[/quote]

:offtopic:
Веднъж ми се наложи да монтирам дълъг приклад на една помпа Мозберг. За съжаление резбата не беше метрична, а в момента нямах стругар под ръка да ми изработи болт. За късмет се оказа, че стандартен 8мм болт се завива без проблем до 11-тата навивка. Човекът още си гърми с пушката (и то с магнум патрони)и болтът държи.:DВсе пак "kids do not try this at home or with your bike";)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот DaniFilth » Пет Юни 03, 2005 12:28 am

Значи рамката ми е Cross Enduro 2.Алуминиева е.Днес си намерих едни рочгета, но трябва да ги заваря, а нямам идея как ще стане.Рогчетата са железни а пък основата е алуминиева...:banghead:
Ако някой ми каже откъде мога да си намера свестен заварчик, моля да ми каже.Обещавам да :beer:
DaniFilth

Мнениеот Windstream » Пет Юни 03, 2005 3:15 am

[quote="DaniFilth"]

Днес си намерих едни рочгета, но трябва да ги заваря, а нямам идея как ще стане.Рогчетата са железни а пък основата е алуминиева...:banghead:
[/quote]

Забрави, тая заварка е next to impossible да се направи както трябва. По-добре потрай малко и потърси подходящи рогчета, за най-лесно (приемам че нямаш истински резбомер) първо пробвай да навиеш 8мм болт с нормална стъпка (ама леко де, на ръка и без силене), ако не стане минаваш към 8мм ситна стъпка, и т.н. Като намериш това, което ти трябва, вземаш болта с теб и го ползваш като резбомер за рогчетата, все пак не искаш да вземеш такива, които не могат да се навият в ушите на рамката. А, и шублер ако ти се намира сега му е времето да го вкараш в употреба.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот DaniFilth » Пет Юни 03, 2005 12:48 pm

Благодаря на всички за съветите.:beer:Ще направя каквото мога.
DaniFilth

Мнениеот DaniFilth » Съб Юни 04, 2005 12:41 pm

Разбрах, че в "Младост" има Bike Center, но не разбрах къде точно се намира.:crap:Може ли някой да ми каже горе-долу как да го открия?
DaniFilth

Назад към Архив