На пазар (online) в Deutschland ? ? ?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

На пазар (online) в Deutschland ? ? ?

Мнениеот jokata » Чет Дек 11, 2003 9:50 pm

Имам следния въпрос:
Някой да знае какви са сроковете за доставка при поръчка на нещо си от online-магазин в Bundes-републиката?
Въпросът ми е и към тези, който са използвали изобщо този начин на пазаруване и в други точки на света, тъй-като предполагам че последните са горе-долу идентични.

Абе, всъщност идеята ми е следната: имам позната, която се прибира около Коледа в БГ за празниците -
живее и учи в Берлин (но за съжаление хал-хабер си няма от МТВ), та искам да я натоваря с малко
дребни покупки (най-вече накладки за V-brake ХТ/XTR (тея на Shimano са от серията "M") за различни атмосферни условия -> сухо/мокро: 1) XT/XTR ~7EUR, 2) XT/XTR ~21EUR, 3) Kool Stop Bremsschuhe Canti rot/schwarz ~14EUR, 4) Kool Stop V-brake XT/XTR compatible ~9EUR, 5) Ritchey Super Logic-blue for Shimano XT or XTR ~8EUR, 6) Ritchey Super Logic-red for Shimano XT or XTR ~8EUR, 7) Bremsschuhset fur STX, LX und Avid V-Brakeґs ~12EUR, 8) Deore / LX V-Brake Bremsschuhe Modell: 2003 ~9EUR и още много други, както и някое друго списание). Целта е да й бъдат доставени за следващите 10-ина дни, за да ми ги донесе идвайки си към БГ. Реших, че ако й изпратя конкретни линкове със нещата така ще й е по-лесно и вероятността да
обърка нещо, обикаляйки магазини, е минимална. Даже втория начин (с обиколки по МТВ shop-овете) е трудно
осъществим и по друга причина - трябва тепърва да търся адреси (както казах тя няма никаква представа)... абе става, ама е сложно.

Очаквам отговори...
1. За online-пазаруването, срокове за доставка, такси и прочие
2. Някакви адреси на LBS (т.е. магазини за колела) в Берлин
3. Няма да е излишно и малко инфо как са цените за тези услуги
... за което БЛАГОДАРЯ предварително. За инфото съм склонен дори да поема малки поръчки за други дреболии.
Или ще почерпя - както си му е ред... :D:):8D::D:8D:

Аз знам, че нищо не знам...

За съжаление отдавна не уча/говоря немски, затова и допускам грешки.
Благодаря за поправката... ;)
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Рейтинг: 1700

Мнениеот TOYAGA » Пет Дек 12, 2003 12:33 am

Deutschland се пише... Ще видя с кво мода да ти помогна, ама утре, щото сега съм утепан от път... щото точно от Deutschland се връщам...

Get mad, then get over it.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот TOYAGA » Пет Дек 12, 2003 10:32 am

Така.

1. Kool Stop-накладките са МНОГО добри за цената си. Не знам какви спирачки ползваш, но при мен (а и при много други хора), Kool Stop се оказаха трайно и ефективно решение за спиране на пословичното скърцане при Shimano XT-V-brake. Препоръчвам ги категорично.

2. От магазините, към които си пуснал линкове, най-добро съотношение от асортимент и цени има bike-discount. Има и далеч по-добри on-line магазини от гледна точка на асортимента, но цените там са по-височки.

3. Покупката от германски сайтове излиза най-изгодно, ако имаш човек, живеещ в Германия (или EU) и следваш следната схема:
- влизаш в сайта и поръчваш квото ти трябва на адреса на твоя човек. Най-удобно е да поръчаш доставка с наложен платеж (per Nachnahme), която се таксува с минимална такса (различна при различните магазини), но ти спестява разправиите с кредитни карти, банкови сметки и прочие.
- пращаш парите за поръчката на твоя човек по банков път, по човек или чрез Western Union или MoneyGram. Можеш и нищо да не му пращаш – зависи в кви отношения сте...
- твоят човек плаща и освобождава поръчката от пощальона (ако си е в къщи, когато я донесат) или от пощенския клон.
- следват два варианта на действие:
а. Ако бързаш, твоят човек слага чаркалаците в нов (по-евтино в повечето случаи) или в по-голям кашон още в самата поща и ти го праща в BG. Може и с куриерска служба, но това е по-скъпо. По тези начини обаче в повечето случаи губиш възможността да си прибереш 16% МwSt (ДДС) от стойността на покупката, които ти се полагат, изнасяйки закупен в Германия продукт извън границите на EU. Съществува и риск колетът да попадне в ръчичките на нашата митница, която ще те обръсне с мито по нейно усмотрение
б. Ако не бързаш, агентът ти може да прати чарковете по човек или лично да ти ги донесе, представяйки на границата фактурата за покупката и инкасирайки обратно 16% от нейната стойност. Ако човекът пътува със самолет и чарковете не са много обемисти (от рода на капли или рамка), може да мине през нашата митница без плащане. Ако пътува с кола, опасността от обмитяване намалява многократно дори при едрогабаритни чаркове. Разбира се, можеш и ти да отидеш до Германия и да си ги прибереш сам.

4. Съмнявам се твоята позната да успее да получи каквото и да било от когото и да било преди Нова Година, дори да го "поръча вчера". Просто много си закъснял. По това време на годината германците са напълно изфирясали и традиционно заливат с поръчки интернет-шоповете, което на свой ред означава, че самите магазини и пощите не смогват с доставките.

5. ВЪОБЩЕ не ти препоръчвам да пуснеш по нормалните bike-магазини (LBS) неука жена – само ще измръзне, ще ти се разсърди и ще купи не това, което ти трябва, на цена, от която ще ти се прище да я удушиш на място. ОЩЕ ПО-МАЛКО ти препоръчвам да го правиш ТОЧНО В ТОЗИ момент! По-добре е да изчакаш коледно-новогодишната истерия да отшуми и да действаш по т.3 (не се заблуждавай от коледните отстъпки – най-често реални такива няма). Имай предвид и друго - цените на LBS в Германия са ЧУВСТВИТЕЛНО по-високи от тези в интернет-магазините.

Ако имаш повече въпроси – питай...

Аватар
TOYAGA

Мнениеот КапитанПланета » Пет Дек 12, 2003 12:20 pm

Joka,

Пазарувал съм от [url]www.chainreactioncycles.com[/url] (това е Англия). Купих си накладки WTB Razor Blade Abrasive, които са за кофти време и керамични шини. Има и други модели за различни условия. Цената на комплект накладки е 4.25 лири или $7.36. Спират перфектно при всякакви условия, но износват по-бързо шината (аз още не съм го усетил това износване, но е рано да се каже - имам ги само от две седмици). Стойността на всички компоненти които купих беше 56 лири, а за доставката ми взеха 10 лири (зависи от теглото). Колета дойде за 5 дни и не ми искаха доплащане на мита и такси на митницата. Пичовете от chainreactioncycles бяха декларирали пратката като gift :D.

Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот jokata » Пет Дек 12, 2003 12:35 pm

@ TOYAGA

Първо, благодаря за изчерпателния отговор. Всъщност предполагах, че ти ще ми отговориш, когато пуснах темата. :D:8D::) Абе, човече, има ли някоя област в която да не си информиран??? Ако повече българи бяха като теб, вече щяхме да сме ПОНЕ толкова напред, колкото са швабите - даже смятам, че в никакъв случай не сме по-глупави от тях, просто манталитета ни е един такъв... ОСОБЕН (ОТВРАТИТЕУЕН). Евала...
Та, на въпроса ми!
[quote]Не знам какви спирачки ползваш[/quote]

Преди известно време беше станало дума за спирачките ми (OEM-модела на AVID, слаган серийно на Scott). Всъщност не съм сигурен какви hi-end накладки се намират в момента по магазините, не съм обикалял отдавна, просто исках да използвам момента да получа нещо, което по принцип по-трудно се намира тук.

Кажи, моля те, ако знаеш какви са таксите при онлайн-пазаруване - процент от цената на покупките или са строго фиксирани?

Ако е невъзможно за оставащите само 9 дни ([b]човекът (тя) пътува с Lufthansa и се прибира на 21-ви декември[/b])... е, тогава ще я пратя на турне из магазините, въоръжена с тази снимка -
[img]http://free.techno-link.com/Jokata/Temp/Kool%20Stop%20Dual%20Compound%20Mountain%20Pads.jpg[/img]
и ПЪЛЕН НАПРЕД из Берлин. Надявам се, че с нея няма да се обърка, въпреки че е жена...

Ако не се получи с Kool Stop, съм се спрял на [u]Shimano V-Brake 739 Ceramic XT/XTR Rims[/u]. Затова проверих, че dealer-a на Shimano за Германия e този -
[img]http://www.paul-lange.de/pics/LangeGroup.jpg[/img], със седалище в Щутгарт (не намерих адрес в Берлин - т.е. фирмен магазин), и се чудя къде да я пратя... ???

[quote]Имай предвид и друго - цените на LBS в Германия са ЧУВСТВИТЕЛНО по-високи от тези в интернет-магазините.[/quote]

Колко различни биха могли да бъдат цените в LBS за разлика от тези онлайн - м/у 30%~50% максимум според мен => max. 20EUR за комллект накладки.

[quote]Съмнявам се твоята позната да успее да получи каквото и да било от когото и да било преди Нова Година, дори да го "поръча вчера". Просто много си закъснял. По това време на годината германците са напълно изфирясали и традиционно заливат с поръчки интернет-шоповете, което на свой ред означава, че самите магазини и пощите не смогват с доставките.[/quote]

И аз имах подозрения, че сигурно съм закъснял, но просто нямах никаква представа как стоят нещата в областта. Все пак смятам да опитам с online поръчката, като мисля че това е най удачно - [i]"с наложен платеж..."[/i], от което следва - [i]"твоят човек плаща и освобождава поръчката от пощальона (ако си е в къщи, когато я донесат) или от пощенския клон"[/i].
Kоледно-новогодишната истерия не мисля да я чакам да отшуми, защото не смятам че би било изгодно след това да получавам нещо си за 20 евро по пощата или по какъвто и да е друг начин - ще се оскъпи много. Искам да ми го донесат лично, за да си спестя излишните разходи, та дори и да си върна Мервер Щоер (ако го напиша на немски пак ще трябва да ме поправяш, затова го пиша на български ;););)). Ако не се получи - здраве да е, ще го отложа за следващото й връщане.

P.S.
Отношенията ни са... чисто роднински.

Какви глупости съм написал (вж. подчертаното)
последното да се чете - Shimano V-Brake 739 Ceramic XT und XTR, Bremsgummie (накладки)
Аватар
jokata

Мнениеот jokata » Пет Дек 12, 2003 12:44 pm

[quote="КапитанПланета"]

Joka,

Пазарувал съм от [url]www.chainreactioncycles.com[/url] (това е Англия). Купих си накладки WTB Razor Blade Abrasive, които са за кофти време и керамични шини. Има и други модели за различни условия. Цената на комплект накладки е 4.25 лири или $7.36. Спират перфектно при всякакви условия, но износват по-бързо шината (аз още не съм го усетил това износване, но е рано да се каже - имам ги само от две седмици). Стойността на всички компоненти които купих беше 56 лири, а за доставката ми взеха 10 лири (зависи от теглото). Колета дойде за 5 дни и не ми искаха доплащане на мита и такси на митницата. Пичовете от chainreactioncycles бяха декларирали пратката като gift :D.

[/quote]

Thanks, Капитане!
Ако не стане това което имам предвид - ще се обърна към теб за помощ/съвет.

P.S.
Ха, [color=blue][size=134][b]"V-brake is dead... Long live the V-brake..."[/b][/size][/color] :D:D:D
Все още има хора, които ползват "добрия, стар" V-brake - като теб и мен - дано не сме единствените останали ;););)...

Аватар
jokata

Мнениеот PtD » Пет Дек 12, 2003 8:59 pm

[quote="jokata"]
P.S.
Ха, [color=blue][size=134][b]"V-brake is dead... Long live the V-brake..."[/b][/size][/color] :D:D:D
Все още има хора, които ползват "добрия, стар" V-brake - като теб и мен - дано не сме единствените останали ;););)...

[/quote]

Абе ако гледаш филми за bike-trials ще видиш, че почти всички (99%), използват rim-brakes (защото дисковете не спирали толкова добре ;)) и най-вече хидравличния rim-brake на Магура - HS-33. Така че има още хляб в тоя вид спирачки... :8D::8D::8D:

--
17 Gen r
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jacket » Пет Дек 12, 2003 9:17 pm

Оо има има :)) V-brake-овете са си много добри, но имат някои много кофти недостатъци... няма да ги казвам, всички ги знаете.
А трайълистите доколкото знам търсят предимно тегло (дисковете тежат) и след това искат спирачките им да "коват". Не им трябват модулации и т.н., освен може би в някои случаи, но и v(rim)-brake-овете не са напълно лишени от такива екстри :)

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Мнениеот jokata » Пет Дек 12, 2003 10:03 pm

Виждам, че проявявате интерес към V-brakes (бих го написал на български, но ми изглежда доста тъпо: Ви-брейк/ове), затова искам да ви попитам нещо. По какво се различават обикновенните от [url=http://store.airbomb.com/mmASCTEST/Images/LARGE/Q/BR8865.JPG]тази[/url], [url=http://store.airbomb.com/mmASCTEST/Images/LARGE/Q/BR7036.JPG]тази[/url] и други подобни спирачки, който се водят "Cantilеver". Това не мога да го разбера какво значи, но виждам, че раменете са някак си изтеглени настрани... абе нещо не ми е ясно.
Имате ли идея за какво ви говоря?

Аватар
jokata

Мнениеот screamBoy » Пет Дек 12, 2003 10:21 pm

ей за около колко пари възнамеряваш да ти дойдат тези куул-стоп накладки ??? айде плз ако са до към 20лв още еднички, а ???
тези двете снимки са на кантарчета
при VBR жилото от лостчето минава през едното рамо и се хваща на другото рамо, така че като стиснеш лостчето директно се стискат двете рамена.
При кантарчетата двете рамена са свързани помежду си с едно жило, а жилото от лостчето стига до това жило и го хваща по средата с една планка, така двете жила и тази планка образуват няква система подобна на кантар. Като стиснеш лоста се опъва едното жило и то дърпа нагоре другото жило и така стиска рамената. Аве като го видиш ще го познаеш. Защо не спират кантарчетата ? незнам, може би щото са им много къси рамената ? незнам, но съм имал такива и като ги смених с VBR със същите накладки разликата беше наистина огромна. На кантарчета съм късал жило от стискане (между Залтните и Бояна), докато на VBR тата ако напъна толкова сигурно ще се спука каплата.

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;

***сетих се че по едно време гледах 3 различни цвята накладки куулстоп за различно време, или с различна твърдост бяха но не бяха като тези явно е било отдавна. Ако има различни видове червените май са най-яки
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Jacket » Пет Дек 12, 2003 11:12 pm

[quote="jokata"]

Виждам, че проявявате интерес към V-brakes (бих го написал на български, но ми изглежда доста тъпо: Ви-брейк/ове), затова искам да ви попитам нещо. По какво се различават обикновенните от [url=http://store.airbomb.com/mmASCTEST/Images/LARGE/Q/BR8865.JPG]тази[/url], [url=http://store.airbomb.com/mmASCTEST/Images/LARGE/Q/BR7036.JPG]тази[/url] и други подобни спирачки, който се водят "Cantilеver". Това не мога да го разбера какво значи, но виждам, че раменете са някак си изтеглени настрани... абе нещо не ми е ясно.
Имате ли идея за какво ви говоря?

[/quote]

Според мен разликата в силата е заради по-дългите рамена, а и явно силата просто се разпределя по-добре по този начин. Не съм физик, но забелязвам нещо куцо в технологията на кантарчетата... и те наистина не спират.
По-дългите рамене значат, че и спирачното лостче трябва да издърпва повече и затова лостчетата по принцип не са съвместими, но познавам един човек, който си кара доста успешно :D с vbr и лостчета за кантарчета.

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Мнениеот jokata » Пет Дек 12, 2003 11:50 pm

[quote="screamBoy"]

***сетих се че по едно време гледах 3 различни цвята накладки куулстоп за различно време, или с различна твърдост бяха но не бяха като тези явно е било отдавна. Ако има различни видове червените май са най-яки
[/quote]

Boy, още не зная около колко точно пари ще дойдат (пак от това зависи дали да си поръчам 2 чифта - за предната и задната спирачки). В последния брой на "WhatMTB", пишеше че струват ~10 паунда, значи и в Германия са 20~30 кинта някъде.

Брей, значи "cantilеver" било 'кантарчета' на езика на Шекспир... нямаше да се сетя скоро (леле, много съм зле... УЖАС!).
Вече разбрах и начина им на работа, обаче гледам цените им като на V, и отгоре даже... Добре де, като са така кофти кой би си ги купил - колекционери на антики, карачи тип "старци-разбойници" или и аз не знам кой...
За цветовете сигурно си видял това (Salmon (червеното) - for wet conditions; Black - for normal conditions; Z-Chromium - for ceramic rims):
[img]http://www.koolstop.com/brakes/89speed.jpg[/img]
или това:
[img]http://www.koolstop.com/brakes/duratype.gif[/img]
И двете май са за шосейки (???)
Т'ва дето е на най-горната снимка (с готините надписи) си е най-яко, даже получих и още положителни отзиви за тоз модел (Thanks to тучо чучо :)). ТОВА СА... накладките (the best)

пп
Boy, ще видя дали ще успея да издействам и за теб нещо...
Аааааааах... сетих се!
В замяна ще искам "соме филмз" (не беше много отдавна, когато ти отправих request ама тогава ме пратй "у лево" :}):) - или да ми дадеш да си ги запиша или ти да се заемеш с тая задача. К'во ше ка'еш сега, А?

Аватар
jokata

Мнениеот Rankor » Съб Дек 13, 2003 2:22 am

Zabravih da spomena che tova vreme za dostavka koeto sum spomenal e validno samo za Deutschland; Za ostanalata chast ot sveta si niamam ni nai-malka predstava kolko schte produlzi.

[quote="jokata"]

[quote="screamBoy"]

[/quote]

Boy, още не зная около колко точно пари ще дойдат (пак от това зависи дали да си поръчам 2 чифта - за предната и задната спирачки). В последния брой на "WhatMTB", пишеше че струват ~10 паунда, значи и в Германия са 20~30 кинта някъде.

Брей, значи "cantilеver" било 'кантарчета' на езика на Шекспир... нямаше да се сетя скоро (леле, много съм зле... УЖАС!).
Вече разбрах и начина им на работа, обаче гледам цените им като на V, и отгоре даже... Добре де, като са така кофти кой би си ги купил - колекционери на антики, карачи тип "старци-разбойници" или и аз не знам кой...
За цветовете сигурно си видял това (Salmon (червеното) - for wet conditions; Black - for normal conditions; Z-Chromium - for ceramic rims):
[img]http://www.koolstop.com/brakes/89speed.jpg[/img]
или това:
[img]http://www.koolstop.com/brakes/duratype.gif[/img]
И двете май са за шосейки (???)
Т'ва дето е на най-горната снимка (с готините надписи) си е най-яко, даже получих и още положителни отзиви за тоз модел (Thanks to тучо чучо :)). ТОВА СА... накладките (the best)

пп
Boy, ще видя дали ще успея да издействам и за теб нещо...
Аааааааах... сетих се!
В замяна ще искам "соме филмз" (не беше много отдавна, когато ти отправих request ама тогава ме пратй "у лево" :}):) - или да ми дадеш да си ги запиша или ти да се заемеш с тая задача. К'во ше ка'еш сега, А?

[/quote]
Best Winds!
Rankor

Мнениеот Rankor » Съб Дек 13, 2003 2:40 am

Joka
mnogo oburkano vze da stava s tozi moi posting, ama aide ...
Vremeto za poluchavane na pratka ot Online Magazin V Deutschland trae mezdu dva (2) i (4) dni. V tova vreme ne se vkliuchva perioda v koito prodavacha triabva da si poluchi parite za stokata koiato si zakupil ot nego.
Ideiata za plaschtane direktno na poschtaliona e dobra, no ne vseki Magazin Boravi s tazi opzia.
Ako triabva da napravia edna smetka kolko dni schte trae poluchavaneto na produkta ot miga na zakupuvaneto mu triabva da se ima slednoto v predvid:
1. Parite mogat da se prevedat Online - samiat prevod v sluchaia trae 2 dni.
2. Parite mozesch da gi prevedesch chrez zapis - tuka protzedurata e 3 dni.
Sledeiki napisanoto izliza, che chovek moze da poluchi pratkata si nai-burzo za 4 dni i nai bavno za 7.
Tezi zabaviania sa zavisimi i ot suotvetnite kurierski sluzbi kato "DPD", "GLS", "DHL"- (DHL za sega e glavniat Kurier, s koito Postata si razpraschta pratkite).
Az sum pazaruval ot slednite Online magazini i sum mnogo dovolen:
http://www.nubuk-sports.de/
http://www.hibike.de/
Bih dobavil i www.ebay.de - spetzialno ot tam sum sglobil dve kolela.
Niama kakvo drugo da kaza po temata osven da ti pozelaia uspeh.
Viel Glueck Kumpel! :)

P.s. Nemtzite sa mnogo korektni pri izpraschtanetona paketi chrez kurieri. Nezavisimo kolko e natovareno VINAGI Stokata pristiga v srok.

[quote="jokata"]

Имам следния въпрос:
Някой да знае какви са сроковете за доставка при поръчка на нещо си от online-магазин в Bundes-републиката?
Въпросът ми е и към тези, който са използвали изобщо този начин на пазаруване и в други точки на света, тъй-като предполагам че последните са горе-долу идентични.

Абе, всъщност идеята ми е следната: имам позната, която се прибира около Коледа в БГ за празниците -
живее и учи в Берлин (но за съжаление хал-хабер си няма от МТВ), та искам да я натоваря с малко
дребни покупки (най-вече накладки за V-brake ХТ/XTR (тея на Shimano са от серията "M") за различни атмосферни условия -&gt; сухо/мокро: 1) [url=http://www.bicycles-ag.de/cgi-bin/shop.pl?ShopID=bicycles&UserID=1071162224656&Caller=bicycles&Sprache=ger&MAction=rubrik&MContent=gruppen&DAction=Detail&DContent=3269]XT/XTR ~7EUR[/url], 2) [url=http://www.bike-discount.de/www/navfram.asp?uin=1268609746&nav=Mehrinfo&ArtikelID=2617&Kategorie2=106&Hersteller=43]XT/XTR ~21EUR[/url], 3) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/KS-MTCDL.jpg]Kool Stop Bremsschuhe Canti rot/schwarz ~14EUR[/url], 4) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/KS-6.jpg]Kool Stop V-brake XT/XTR compatible ~9EUR[/url], 5) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/RI-7.jpg]Ritchey Super Logic-blue for Shimano XT or XTR ~8EUR[/url], 6) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/RI-PADS2.jpg]Ritchey Super Logic-red for Shimano XT or XTR ~8EUR[/url], 7) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/RI-PADS3.jpg]Bremsschuhset fur STX, LX und Avid V-Brakeґs ~12EUR[/url], 8) [url=http://www.bike-discount.de/products/big/SH-DEBRAKESHOE.jpg]Deore / LX V-Brake Bremsschuhe Modell: 2003 ~9EUR[/url] и още много други, както и някое друго списание). Целта е да й бъдат доставени за следващите 10-ина дни, за да ми ги донесе идвайки си към БГ. Реших, че ако й изпратя конкретни линкове със нещата така ще й е по-лесно и вероятността да
обърка нещо, обикаляйки магазини, е минимална. Даже втория начин (с обиколки по МТВ shop-овете) е трудно
осъществим и по друга причина - трябва тепърва да търся адреси (както казах тя няма никаква представа)... абе става, ама е сложно.

Очаквам отговори...
1. За online-пазаруването, срокове за доставка, такси и прочие
2. Някакви адреси на LBS (т.е. магазини за колела) в Берлин
3. Няма да е излишно и малко инфо как са цените за тези услуги
... за което БЛАГОДАРЯ предварително. За инфото съм склонен дори да поема малки поръчки за други дреболии.
Или ще почерпя - както си му е ред... :D:):8D::D:8D:

За съжаление отдавна не уча/говоря немски, затова и допускам грешки.
Благодаря за поправката... ;)
[/quote]
Best Winds!
Rankor

Мнениеот jokata » Съб Дек 13, 2003 3:00 am

[quote="Rankor"]

Vremeto za poluchavane na zakupena stoka ot Online Magazin v Deutschland trae mezdu dva (2) i chetiri (4) dni ot momenta na poluchavane na parite za zakupenia produkt. Prozedurata po prevoda trae 2 dni - ako e osuschtestven Online i 3 dni ako e chrez zapis. Grubata smetka e, che nai-burzo moze da da poluchisch pratkata za 4 dni a nai-bavno za 7. (Kazvam ti go ot lichen opit)
[/quote]

Би ли пояснил, че нещо не разбрах.
[i]"mezdu dva (2) i chetiri (4) dni ot momenta na poluchavane na parite za zakupenia produkt"[/i] - И това при условие, че СЕ НАМИРАШ В Германия и поръчваш ЗА ТЕРИТОРИЯТА на Германия, или какво?

Този http://www.nubuk-sports.de/ нещо не работи.
А http://www.hibike.de/ също не ме впечатли, малко от нещата имат снимки.

Съжалявам, но информацията ти не ми помогна. Мисля, че ще последвам съветите на TOYAGA.
Все пак ти благодаря за отговора. :D:D:D

Аватар
jokata

Мнениеот jokata » Съб Дек 13, 2003 3:20 am

[quote="Rankor"]

Joka
Vremeto za poluchavane na pratka ot Online Magazin V Deutschland trae mezdu dva (2) i (4) dni. V tova vreme ne se vkliuchva perioda v koito prodavacha triabva da si poluchi parite za stokata koiato si zakupil ot nego.
Ideiata za plaschtane direktno na poschtaliona e dobra, no ne vseki Magazin Boravi s tazi opzia.
Ako triabva da napravia edna smetka kolko dni schte trae poluchavaneto na produkta ot miga na zakupuvaneto mu triabva da se ima slednoto v predvid:
Sledeiki napisanoto izliza, che chovek moze da poluchi pratkata si nai-burzo za 4 dni i nai bavno za 7.
Tezi zabaviania sa zavisimi i ot suotvetnite kurierski sluzbi kato "DPD", "GLS", "DHL"- (DHL za sega e glavniat Kurier, s koito Postata si razpraschta pratkite).

P.s. Nemtzite sa mnogo korektni pri izpraschtanetona paketi chrez kurieri. Nezavisimo kolko e natovareno VINAGI Stokata pristiga v srok.
[/quote]

Аз докато се мотам, разглеждайки сайтовете, ти си се скъсал да ми отговаряш. Дано предишния ми пост не те е обидил.

Да те питам - да знаеш дали вирчтуалните шопове нямат и реални такива?
Мен самия много ме съмнява, нали за това се наричат "виртуални", но все пак да попитам.

Това за забавянията е много хубаво, стига да е вярно. Аз не се съмнявам - говорим за най-дисциплинираната нация в света все пак.
А тез куриери - Ди Ейч Ел и другите не взимат ли много скъпо, като си направя сметка какви неща и за колко пари евентуално ще купя да не се окаже, че доставката е по скъпа от пазаруването?

Благодаря ти още веднъж, :D:8D::) преди малко не бях прав - ПОМОЩТА ТИ ще ми е от полза, пък и не само на мен. Тези които прочетат поста вече ще знаят немалко подробности.

Айде Лека нощ, че стана утре...

Аватар
jokata

Мнениеот Windstream » Съб Дек 13, 2003 5:42 am

[quote="Jacket"]

Според мен разликата в силата е заради по-дългите рамена, а и явно силата просто се разпределя по-добре по този начин. Не съм физик, но забелязвам нещо куцо в технологията на кантарчетата... и те наистина не спират.
[/quote]

Спирачките тип кантарче могат да се настроят така че да дават същото увеличние на силата с която напъваш на лостчетата като vbr-овете. А не спират щото в България са разпространени предимно азиатските боклуци чието едиствено "качество" е отвратително ниската им цена, хубавите кантарчета се намират много трудно но пък разликата им спрямо масовите е повече от огромна. Говоря от личен опит - задната спирачка на байка на сестрата се състои от сравнително стар модел кантарчета Shimano M-System, масивен brake booster, V-Brake лостче Tektro и две мотоциклетни жила (дебелина 2.5мм) свързани с една джаджа която на практика елиминира отпускането им при разхлабване на болтовете (проверено на Витоша). За мен комбинацията е почти перфектна - не стига че липсва характерното "потъване" на лостчето при яко натискане, ами и дори с обикновени накладки спират зверски. Единствените недостътаци спрямо vbr-овете които им намирам са по-голямото тегло и малко по-трудната настройка но смятам че те са пренебрежими в сравнение с доброто им действие, надежност и достъпната цена. В момента карам с V-Brake Shimano M425 с всесезонни накладки М70Т3 от Alivio и честно казано никак не съм доволен (от рамената, не от накладките), при първа възможност минавам пак на cantilever система (най-вероятно Avid Shorty).

[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b] :8D:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот screamBoy » Съб Дек 13, 2003 8:50 am

все пак си спомням че имаше и изискването да имаш допулнителна пъпка на рамката която да крепи кантара в една позиция или да имаш една шайба с такава пъпка нанизана на стержена
на снимка съм виждал асиметрични VBR на които едното рамо е по-дълго а другото нормално и за тях имаше супер отзиви

***jokata - улево, твойта кожа мръснишка :))) ела с хард нямаш проблеми, или ако си навит ми дай записвачка пак нямаш проблеми, ама нямам пари да си купувам записвачка. Даже и за тия накладки те супер спират супер ама ... за кво ли са ми. Още от миналата зима карам с накладки по 1.5-2лв комплекта, свикнах им и са си ок.

*** ***jokata пак ето това:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... egory=9197
ще ти свърши МНОГО повече работа, така смятам

*** *** ***дали ще се намери добра душа да ми купи това:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=32507
за до 125 евро
юзъра ми от ebay.com не е валиден а като се опитах да се регистрирам ми дава някаква грешка, но не мога да хвана какво е щот не им разбирам :(((
Аватар
screamBoy

Мнениеот Windstream » Съб Дек 13, 2003 10:18 am

[quote="screamBoy"]

все пак си спомням че имаше и изискването да имаш допулнителна пъпка на рамката която да крепи кантара в една позиция или да имаш една шайба с такава пъпка нанизана на стержена
на снимка съм виждал асиметрични VBR на които едното рамо е по-дълго а другото нормално и за тях имаше супер отзиви
[/quote]

Ама и цената им е супер ;) Иначе и без специално ухо на рамката става, слага се една скоба на QR-a за седалката. Обаче така като гледам съм забравил да направя едно много важно уточнение - спирачките тип кантарче се държат добре само ако са отзад, в никакъв случай не ги препоръчвам като предни - за там вече си има V-brake или дискчета.
[quote]
*** *** ***дали ще се намери добра душа да ми купи това:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=32507
за до 125 евро
юзъра ми от ebay.com не е валиден а като се опитах да се регистрирам ми дава някаква грешка, но не мога да хвана какво е щот не им разбирам :(((
[/quote]

Хмм, странно, на мен пък юзърнейма си ми важи, даже вече следя вилката в My еВay. Иначе нали си знаеш, ако това с Германия не стане преглеждай по-редовничко ebay.com и ако си харесаш нещо обади се, ма да е по-навреме че иначе заплатата заминава за няколко дни :D

[b][color=red]Live to ride... and ride to feel alive![/color][/b] :8D:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот koko » Съб Дек 13, 2003 1:27 pm

Scream,
nqma6 grizi za dostavki ot Germaniq-brat mi e tam i si4ko e lesno.Samo ne
vazlagai golemi nadezdi na Zokito 6toto mu ostava baq vreme i edva li 6e bade pod 200-300Euro nakraq.Ina4e sa mnogo po-interesni dostavki ot USA i ako moze6 da uredi6 Windstream da gi uredi 8)(nqkade proletta sam zamislil) 6e ima6 lifetime dostavki ot Germaniq:D(abe pone za 5 godini)8).Ako naistina iska6 Zokito triabva da se razbereme za pla6taniq i da znae6 4e ima 20tina lv dostavka abe pi6i sled 1-2 dena ako tzenata o6te ti iznasq:).
koko

Мнениеот Rankor » Съб Дек 13, 2003 7:17 pm

Postut ti ni nai malko ne me e obidil :)
Ako stava duma za Nakladki pratkata ti scte struva 3,-EUR nezavisimo ot Kuriera.
Vremeto za dostavka si me razbral pravilno che e samo za Deutschland.
Za Virtualnite magazini moga da kaza sus sigurnost, che Nubuk-Sport imat takuv suschtestvuvascht ot "Plut i kruv" ne samo virtualen. Za HiBike si niamam i predstava.

[quote="jokata"]

[quote="Rankor"]

Joka

[/quote]

Аз докато се мотам, разглеждайки сайтовете, ти си се скъсал да ми отговаряш. Дано предишния ми пост не те е обидил.

Да те питам - да знаеш дали вирчтуалните шопове нямат и реални такива?
Мен самия много ме съмнява, нали за това се наричат "виртуални", но все пак да попитам.

Това за забавянията е много хубаво, стига да е вярно. Аз не се съмнявам - говорим за най-дисциплинираната нация в света все пак.
А тез куриери - Ди Ейч Ел и другите не взимат ли много скъпо, като си направя сметка какви неща и за колко пари евентуално ще купя да не се окаже, че доставката е по скъпа от пазаруването?

Благодаря ти още веднъж, :D:8D::) преди малко не бях прав - ПОМОЩТА ТИ ще ми е от полза, пък и не само на мен. Тези които прочетат поста вече ще знаят немалко подробности.

Айде Лека нощ, че стана утре...

[/quote]
:)
Best Winds!
Rankor

Мнениеот jokata » Нед Дек 14, 2003 9:42 pm

[quote="screamBoy"]

юзъра ми от ebay.com не е валиден...
[/quote]
[quote="Windstream"]

странно, на мен пък юзърнейма си ми важи...
[/quote]

И как, аджеба, сте се регистрирали, ако не е тайна? Щото като гледам има изискване за "Visa", "Maser Card" и други такива екстри, пък аз като едно бедно източно-европейско човече си нямам таквоз нещо! Къде е ключа от палатката, кажете де... :D

[quote="screamBoy"]

*** ***jokata пак ето това:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... egory=9197
ще ти свърши МНОГО повече работа, така смятам[/quote]

Такова си имам бе, потурки за V-brake-овете си нямам... :V::V::V:

[quote="screamBoy"]

Даже и за тия накладки те супер спират супер ама ... за кво ли са ми. Още от миналата зима карам с накладки по 1.5-2лв комплекта, свикнах им и са си ок.
[/quote]

Казвай последно: ИСКАШ или НЕ ИСКАШ?

P.S.
[quote="screamBoy"]

***jokata - улево, твойта кожа мръснишка :))) ела с хард нямаш проблеми, или ако си навит ми дай записвачка пак нямаш проблеми, ама нямам пари да си купувам записвачка.
[/quote]

Тъй те искам!:D:D:):8D::D:8D::8D:
Ще се обадя като съм готов, но сигурно след "коледно-новогодишната истерия" ще бъде, че харда ми е 'леко' претъпкан в момента и е 'леко' IBM, а те не даянят много на изваждане/разнасяне нагоре-надолу.
;););)

Аватар
jokata

Мнениеот screamBoy » Нед Дек 14, 2003 10:14 pm

заеби
ако се видим ще ми дадеш едно кръгче с твоите и това ще ми е достатъчно
на abay.com не си спомням да ми е трябвало няква кредитна карта при регистрацията, нищо специално нямаше ... или пък беше по-добре да имаш емайл в hotmail, нещо такова ми се върти.

Alien тел.204-096 Пламен да те предупредя че нямаш големи шансове да ме намериш и да съм в съзнание (буден), все пак най-успешно 10:0-11:3 и 18:0-20:0

[url=http://moszimo.hit.bg/][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Аватар
screamBoy

Мнениеот TOYAGA » Чет Дек 18, 2003 10:50 pm

@ screamboy

[quote]Ако има различни видове червените май са най-яки[/quote]

Зелените са най-добри...

@ Rankor

[quote]P.s. Nemtzite sa mnogo korektni pri izpraschtanetona paketi chrez kurieri. Nezavisimo kolko e natovareno VINAGI Stokata pristiga v srok.[/quote]

Na, na... nicht unbedingt... Guck ma das [url]http://www.mtb-news.de/forum/t93900.html[/url] hier...

[quote](DHL za sega e glavniat Kurier, s koito Postata si razpraschta pratkite). [/quote]

Да ти съобщя една новина - "Postata" e собственик на DHL (DуHLьовците)...

@jokata

Hi-bike е преди всичко истински (LBS), а след това виртуален магазин. Намира се в Кронберг, близо до Франкфурт – в една доста неугледна къщичка, която обаче е фрашкана със стока като дядовата ръкавичка... Черпят и кафе...:)))

Аватар
TOYAGA

Мнениеот jokata » Пет Дек 19, 2003 8:02 am

@ TOYAGA

Брех, най-накрая се появи... откога те чакам!

С риск да стана досаден, отново ти казвам: БЛАГОДАРЯ (Rankor - и за тебе се отнася ;))! Много информация ми даде и все полезна.
За съжаление, обаче, трябва да призная, че от плановете ми нищо не излезе (и не защото се доверявам на жена, а защото моята позната беше затънала в учене и други ангажименти свързани с работата й, та просто нямаше време да се шляе из Берлин, търсейки Cool Stop), с изключение на две списания Weihnachten Geschenk. Съветите, които ми даде ще използвам за по-напред във времето (ще й обясня всичко като я видя), тъкмо ще хвърля едно око и на други липсващи и трудно-намиращи се тук чаркове.

От [url=http://www.hibike.de][img]http://www.hibike.de/hbwelt.gif[/img][/url] ще се пазарува по-скоро online, освен ако нямат същата "неугледна къщичка" и в Берлин, но това е без значение в момента.

P.S.
Зачетох се в онези мнения (изпотих се докато преведа, но общо-взето схванах основното) относно "DуHLьовците" и се изумих. Явно вече и дойчовците "не са това, което са"...
Но, докато си тормозех мозъчето с превода, мн направи впечатление и нещо друго - ето [url=http://www.mtb-news.de/forum/images/logo.gif]какво[/url] e то. Отнякъде ми е познато, и май се досещам откъде... ;)
А ти какво ще кажеш - познато ли ти е... :8D::8D::8D:

Аватар
jokata

Мнениеот TOYAGA » Пет Дек 19, 2003 9:46 am

[quote]Но, докато си тормозех мозъчето с превода, мн направи впечатление и нещо друго - ето какво e то. Отнякъде ми е познато, и май се досещам откъде... [/quote]

Да познаваш откривателя на топлата вода?:D:D:D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот jokata » Пет Дек 19, 2003 4:11 pm

[quote="TOYAGA"]

Да познаваш откривателя на топлата вода?:D:D:D

[/quote]

Откривателя на hot water... :^: на hot dog-а... :^: ...
Не го познавам (Що питаш? :D)
Да не си ти? :8D::8D::8D:

Аватар
jokata

Мнениеот screamBoy » Съб Дек 20, 2003 10:09 am

не jokata, ти си откривателя, ти откри толата вода :))) ура за топлата вода и jokata :D ура

Аватар
screamBoy

Мнениеот jokata » Съб Дек 20, 2003 9:49 pm

Мдааа, освен т'ва открих и още нещо - май не си слушкал таз година... :D:D:D
Щото [url=http://i23.ebayimg.com/01/i/01/08/8d/d7_1.JPG]онуй[/url] дет' го беше поръчал на Santa, замина в друга посока... при lumbilum. Да си знаеш отсега за другата година, и умната... :8D:

пп
Аре, беееййй... кажете как да се регистрирам, к'ва е тайната дума?
"Сезам, отвори се!" не става... :D

Аватар
jokata

Мнениеот screamBoy » Нед Дек 21, 2003 10:32 am

мога да ти дам моя юзър и пас за ebay.com ако това би ти помогнало някак ? няма сделки на него
ако следиш пазара на pinkbike.com всеки ден какво излиза тия ебаита са мноо зле, мноо, съвсем рядко е да изскочи нещо добро
Аватар
screamBoy

Следваща

Назад към Архив