ПОКАНА ЗА СЪСТЕЗАНИЕ

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

ПОКАНА ЗА СЪСТЕЗАНИЕ

Мнениеот boni » Съб Фев 21, 2004 4:55 pm

Уважаеми дами и господа,
Скъпи колеги, партньори, приятели,
Драги колоездачи любители и професионалисти,
Имам удоволствието да Ви поканя на първото по рода си за България

Международно състезание
по планинско колоездене ( вело-рали )
за любители и професионалисти

“Паралелна Вселена - Родопи 2004”
(22,23 и 24 май)

Старт-гр.Пловдив Младежки хълм 22 май.
Финал - с.Храбрино обл.Пловдив 24 май.
Награждаване - гр.Пловдив 24 май.

Такса за участие - 20 лева за българи и 20 euro за чужденци
( в таксата са включени 2 нощувки в хижи и планинска застраховка ).

Отбори се формират само от 3 човека и таксата за отбора е съответно 60 лева и 60 euro. Фирми и клубове могат да участват с повече от един отбор.

Класирането е индивидуално и отборно, като състезателите от отбора участват и в индивидуалното класиране.

Почивка за семейството и придружителите на чуждестранните състезатели - седем дневен пакет в Родопите: посещение на пещери, манастири, скални феномени, басейн, музей, разходки в планината и др.

Цена на пакета -194 еuro / човек - за състезателите
( в оставащите 4 дни след състезанието ) и 224 euro / човек - за семейството и придружителите.

За повече подробности, моля посeтете www.naturetour.netfirms.com
Или ни се обадете на тел: 0888 71 24 64, 098 44 73 44

Туристите се поемат от екип в гр. Пловдив.
Информация за туроператори на посочените телефони.

С уважение:
Христо Боянов
boni

Рейтинг: 1205

Мнениеот MAN6 » Съб Фев 21, 2004 10:19 pm

Вие сигурно повече няма да прочетете тази тема, но все пак- защо за чужденци цените са двойни, и изобщо ще има ли такива (чужденци) ?!
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Съб Фев 21, 2004 10:42 pm

Нещо против да го обявя и в рубриката "Новини"? Все пак не всички читатели влизат във форума...:)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Windstream » Съб Фев 21, 2004 10:46 pm

[quote="MAN6"]

Вие сигурно повече няма да прочетете тази тема, но все пак- защо за чужденци цените са двойни, и изобщо ще има ли такива (чужденци) ?!
[/quote]

По принцип в хотелите цените за чужденци са доста по-високи от тези за българи, може и с хижите да е така. Предполагам при застраховките също има нещо подобно.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот Avid » Съб Фев 21, 2004 10:46 pm

Цените за ношувки са бая солени според мен!
Човек е изобретателен. Когато не може да се освободи от някой недостатък, започва да го култивира съзнателно. И със самия факт, че е вече искан, недостатъкът му добива и за него, и за другите вид на качество.
Avid

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Нед Фев 22, 2004 11:28 am

Ясно е т'ва. Чудех се защо... :) (всъщност не се чудя, но за да не скучая...)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот screamBoy » Нед Фев 22, 2004 11:42 am

според мен пък е подозрително ниска таксата
2 нощувки са 15лв и застраховката гупова е 15лв на човек това прави 30лв, а таксата е 20лв ? явно има и спонсор и то твърде мощен за да поеме и част от парите на участниците !!
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот naka76 » Пон Фев 23, 2004 7:43 pm

На хижа Марциганица където е първата нощувка цената на едно легло е 6 лева,а на Чудните мостове миналото лято беше 5 лева.За токлова голяма група като нашата може и отстъпка да има така че не е чак толкова много
[quote="screamBoy"]

според мен пък е подозрително ниска таксата
2 нощувки са 15лв и застраховката гупова е 15лв на човек това прави 30лв, а таксата е 20лв ? явно има и спонсор и то твърде мощен за да поеме и част от парите на участниците !!
[/quote]
Аватар
naka76

Мнениеот did » Чет Фев 26, 2004 1:04 pm

За тези, които се интересуват: [url=http://www.naturetour.netfirms.com/PU-Rhodopes2004.htm]Сайтът на състезанието[/url] [b]вече е обновен[/b]. Поместени са регламента за участие и изискванията към участниците.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот screamBoy » Чет Фев 26, 2004 11:44 pm

добре е картата, сайта вече се зарежда по-бързо - поздравления
нали ако се наложи може да се дообнови ?
Аватар
screamBoy

Мнениеот velo_k » Съб Фев 28, 2004 11:31 am

Ctenite sa takiva zashtoto shte bade gadno obslujvaneto. mojebi niama da haresa na nikago da spitam no neznam kak vsashnost e tam. Hodil sam na mnogo hiji i znam kakvo e polojenieto tam. Osobenno na st. planina. Tam e otvrat no ima i hubavi hiji. Za sponsor moje bi ima i to shte e goliam.
velo_k

Рейтинг: 1200

Мнениеот naka76 » Съб Фев 28, 2004 5:42 pm

Х.Марциганица е една от най-подържаните (ако не и най-подържаната хижа.За седем години има два ремонта като последния пеше миналата година),и една от най-красивите хижи не само в Родопите,но и в България.За скални мостове наистина съм чувал доста противоречиви изказвания,но на който не му харесва може да слезе километър и половина надоло и да нощува за същата цена в наистина много добри условия.
Аватар
naka76

Мнениеот thefatcat » Пон Мар 01, 2004 1:17 am

Awe koito ne go kefi da si zeme palatka. [:p];)
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот did » Пон Мар 01, 2004 10:47 am

[quote="velo_k"]

Ctenite sa takiva zashtoto shte bade gadno obslujvaneto. mojebi niama da haresa na nikago da spitam no neznam kak vsashnost e tam. Hodil sam na mnogo hiji i znam kakvo e polojenieto tam. Osobenno na st. planina. Tam e otvrat no ima i hubavi hiji. Za sponsor moje bi ima i to shte e goliam.
[/quote]

Невъзможно е въобще да се сравняват тези две хижи с някои от порутените бараки в Стара Планина! Naka е напълно прав за Марциганица. За Скални Мостове само ще допълня, че май е най-новата в Родопите (не съм сигурен за годината на построяване, но в пътеводителя от 1973г я няма!), през зимата има локално парно, топла вода в стаите, ... Пък и не са много хижите с толкова голяма леглова база (над 200 човека) и възможност някъде да се приберат колелата, така че много голям избор за мястото на нощувките май няма.

P.S. Ако някой от мераклиите си е подготвил придружаващ автомобил, който да го изчаква в хижите, да си подготви за първия ден гуми, подходящи за асфалт и твърд черен път, а за следващите два - нещо по-широко и ръбесто. Първия ден въобще не се стъпва на горски пътеки, по каквито основно се кара през следващите два етапа:}):! Накратко, първият ден май се очертава като загрявка!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот naka76 » Сря Мар 17, 2004 8:54 pm

Току що говорих с организатора на състезанието и той ми сподели че за втората нощувка ( х.Скални мосове)има уредени "само 120 места в хижата.Останалите ще се на палатки уредени от него.Първите 120 записа ли се ще са в хижата така че който превари той ще свари.За колелата ще има определено помещение и охрана.За тези които няма да имат собствен транспорт може ида успее да се уреди и превоз на багажа.Так че да се молим за хубаво време и ИДВАЙТЕ!!!!!!!!!!:D
Аватар
naka76

Мнениеот boni » Вто Мар 23, 2004 2:25 pm

Колоездачи, вече започна записването за състезанието. Сайта е www.parallelbg.com може и на стария www.naturetour.netfirms.com попълва се формуляра и се изпраща, след това се плаща таксата. Който ще участва да побърза със заявлението, тъй като местата за нощувка на база 2 са ограничени (само100), а пък вече има записали се участници и отбори. Крайния срок също на ближава и организатора препоръчва да не се чака последният момент. (виж условията и заявлението)
boni

Мнениеот screamBoy » Вто Мар 23, 2004 6:11 pm

а имали шанс да се 'запиша' за палатка ? помещението за колелата ще е голямо, та за него не се притеснявам
Аватар
screamBoy

Мнениеот did » Чет Апр 15, 2004 12:36 pm

Искам да Ви напомня, че който смята да участва, добре е да си подаде заявката на интернет адреса на организаторите тия дни, защото срока съвсем скоро изтича! За плащането има още време, но поне със заявката трябва да се побърза!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот screamBoy » Чет Апр 15, 2004 9:23 pm

да, още 5 дни остават за записване и 11 за плащане ... добре че става и през Интернет иначе льошо
Аватар
screamBoy

Мнениеот bikezilla » Пет Апр 16, 2004 11:00 am

а кога можем да очакваме дълго очакваното описание на маршрута?
да знам все пак дали ми е по възможностите.

п.с. някой пловдивски отбор да си търси трети човек, който само ще ги бави :о))?
Аватар
bikezilla

Мнениеот did » Пет Апр 16, 2004 12:35 pm

@bikezilla:

Ще има точно описание, даже ако имаш GPS, стягай го! Ще ти е от полза! Просто още малко търпение!

edit 19.04.2004:

[color=red][b]ОСТАВАТ 2 ДНИ ЗА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ[/b][/color]!
Направете го сега, [url=http://www.parallelbg.com/application.htm]тук[/url], места за спане в хижите все още има!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikezilla » Сря Апр 21, 2004 1:12 am

търпение ще се намери, но все пак искам да задам два въпроса които не ми дават да спя :о)

по моите измервания на картата (същата като сканираната на сайта), изкачването от село Мостово (800м) до Кръстов Връх (1413м) е 3-3.5 км(незнам доколко е точно таз карта)
3-3.5км - 600м денивелация? на яко носене/бутане ми намирисва.

същото се отнася и за изкачването от Лъки(600м) до хижи Ловна и Зареница(така ги има на картата) 5км/900м денивелация??? ужас! :о)

та аз ли съм в грешка , картата ли, или все пак "няма невъзможни неща" :D:D:D

п.с. предполагам срока за заявленията ще се поудължи малко, както за всяко мероприятие от тоз род.
Аватар
bikezilla

Мнениеот naka76 » Сря Апр 21, 2004 6:33 am

[quote="bikezilla"]

търпение ще се намери, но все пак искам да задам два въпроса които не ми дават да спя :о)

по моите измервания на картата (същата като сканираната на сайта), изкачването от село Мостово (800м) до Кръстов Връх (1413м) е 3-3.5 км(незнам доколко е точно таз карта)
3-3.5км - 600м денивелация? на яко носене/бутане ми намирисва.

същото се отнася и за изкачването от Лъки(600м) до хижи Ловна и Зареница(така ги има на картата) 5км/900м денивелация??? ужас! :о)

та аз ли съм в грешка , картата ли, или все пак "няма невъзможни неща" :D:D:D

п.с. предполагам срока за заявленията ще се поудължи малко, както за всяко мероприятие от тоз род.
[/quote]

Да ти кажа чесно има нещо такова,ама според мен не би трябвало това да ва плаши защото ще сте равностойни нагоре на 'карачите',а надоло ще ги издухвате.
Аватар
naka76

Мнениеот did » Сря Апр 21, 2004 9:06 am

[quote="bikezilla"]
... аз ли съм в грешка , картата ли, или все пак "няма невъзможни неща" :D:D:D
[/quote]

[size=167][b][color=red]НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА[/color][/b][/size]!!!

Не знам какво толкова те плаши, но за мен поне бутането и носенето отдавна са се превърнали в част от играта. Ако караш по някаква специално направена, подходяща за катерене или спускане пътека, може да я избереш така, че всеки метър да е обмислен, преценен, трасето да е с постоянни параметри... Ама я се опитай на практика да преминеш в сърцето на планината от един дял в друг, като видиш по пътя си повечето местни забележителности! Дали ще намериш такива велопътеки в България? Мен точно разнообразието на маршрута ме кефи: има и много въртене нагоре (и по хубави, и по не толкова хубави пътища и пътеки), има и разнообразни спускания, има и носене, и бутане... Нямаше да е лошо да има и някакво пресичане на река, да речем;). Епопея трябва да се получи, ей! Да се запомни!

Сега някой ще каже - ама това нали е състезание по колоездене! Да, но и аз тази събота бях тръгнал с идеята да "колоездя", но се оказа, че основната част от изкачването по избрания маршрут беше непроходима за велосипед, макар че на картата е отбелязано като черен път! Е какво сега - да се откажа и да си се върна там, дето чудесно знам какво ще намеря, или да нося колелото 2 часа, да се кача в непознат район, да го проуча и като награда за следващия път да знам от къде не може и от къде може да се кара.

А конкретно за опасенията ти: Качването на Кръстов връх едва ли е повече от час, за Пашалиица е може би 2-3, но в крайна сметка, дори тежкия втори ден, мисля ще бъде възможен за преминаване в рамките максимум на 7-8 часа. Все пак са само около 80км, та колкото и бавно да носиш нагоре, спусканията хич не са малко и накрая средна скорост от над 10км/ч си се оказва съвсем постижима даже без да се бърза много-много.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот boni » Сря Апр 21, 2004 6:50 pm

Да срока за заявленията ще се поудължи малко-6ти май. И друго - да ще има бутане или носене, кой както предпочита, но това е каране в планината, а не на писта. Прав е ДИД това е част от играта.
boni

Мнениеот Admin » Сря Апр 21, 2004 9:39 pm

Да не говорим, че във всички подобни състезания (маратонски), а и в обикновените ХС надпревари бутането и носенето се срещат нерядко. В акъла ми е една снимка от Trans Rockies Challenge, на която се виждаше как не знам кой километър от началото състезателите бяха изправени пред необходимостта да изкачат една ски-писта. Еми как няма да буташ! ;):D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот zero knowledge » Чет Апр 22, 2004 11:13 am

Е то какво излиза?

Първият ден е катерене с въртене, предимно асфалт и малко черен път (аз съм го качвал с DH колело, когато бях контузен).

Вторият има 2 катерения, които са само за носене и бутане, 1 катерене с каране, 1 леко спускане и 2 трудни спускания, където не малко хора пак ще носят/бутат.

Третият има малко катерене с въртене, следва леко спускане и после дълго и скоростно спускане, завършващо с технична и на места трудна пътека (пак носене за някои). Камъните не са малко на места, на други пък са гадно остри и при скорости от над 50-60км/ч ще е "интересно" ;)

Че то тогава да си с колело за XC ще си е живо наказание. Идеалното колело би било някое за FR, което е сравнително ефективно при въртене (да не казвам колело за DH, че срамота :D). Започвам да се позамислям ... катеренето ще го преживея, а спускането се очертава да е ... как да го кажа по-меко:?: ... ами "баш спускане" :8D::D

Сега разбирам какво са мислели някои като са го нарекли "вело-рали" -- рали в стил WRC, но с колела.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот did » Чет Апр 22, 2004 1:03 pm

[quote="zero knowledge"]

Е то какво излиза?

Първият ден е катерене с въртене, предимно асфалт и малко черен път (аз съм го качвал с DH колело, когато бях контузен).

Вторият има 2 катерения, които са само за носене и бутане, 1 катерене с каране, 1 леко спускане и 2 трудни спускания, където не малко хора пак ще носят/бутат.

Третият има малко катерене с въртене, следва леко спускане и после дълго и скоростно спускане, завършващо с технична и на места трудна пътека (пак носене за някои). Камъните не са малко на места, на други пък са гадно остри и при скорости от над 50-60км/ч ще е "интересно" ;)

Че то тогава да си с колело за XC ще си е живо наказание. Идеалното колело би било някое за FR, което е сравнително ефективно при въртене (да не казвам колело за DH, че срамота :D). Започвам да се позамислям ... катеренето ще го преживея, а спускането се очертава да е ... как да го кажа по-меко:?: ... ами "баш спускане" :8D::D

Сега разбирам какво са мислели някои като са го нарекли "вело-рали" -- рали в стил WRC, но с колела.
[/quote]

Ужасно си прав, zk, за радост на FR и DH-братството! Маршрутът и при най-най-силно развинтване на въображението ми не мога да го нарека XC! Ама и точно DH не e! По-скоро XH (Cross Hill), даже XXH или XXXH (да не се бърка с други съкращения, започващи с XXX:D:D:D!). А аз доколкото знам е наречено "вело-рали", а не challenge (примерно), защото елементите на ориентиране, типични за други такива надпревари, тук не би трябвало да са решаващи, заради маркировката и описанието на трасето.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Чет Апр 22, 2004 9:27 pm

[quote="zero knowledge"]
Камъните не са малко на места, на други пък са гадно остри и при скорости от над 50-60км/ч ще е "интересно" ;)

[/quote]

Е па, то не са всички като тебе надолу! ;):D
Аватар
Admin

Мнениеот zero knowledge » Чет Апр 22, 2004 10:05 pm

[quote="Admin"]

[quote="zero knowledge"]
Камъните не са малко на места, на други пък са гадно остри и при скорости от над 50-60км/ч ще е "интересно" ;)

[/quote]

Е па, то не са всички като тебе надолу! ;):D
[/quote]

Хм, защо си мислиш, че говорех за мен? Виждал съм хора с твърди рамки, които поддържат такива скорости от Върховръх надолу. Хора, не човек.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Следваща

Назад към Архив