SR Suntour Duro-E vs SR Suntour Duro-D

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Bodom » Нед Дек 11, 2005 6:52 pm

@elfa:
:P
Корекцията във въпроса ти не ми казва нищо ново :)
Затова ще се опитам да разтълкувам въпроса ти ;)
Искаш да попиташ на колко степени се регулира скоростта на връщане на вилката Suntour Duro E?
Ако това е въпроса ти, без да знам отговора - предполагам, че няма степени, а се регулира плавно :thumb:
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Morpher » Нед Дек 11, 2005 7:36 pm

Питаш, колко клика има ли?
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот elfa » Нед Дек 11, 2005 7:43 pm

Ллик не знам какво точно е!Смятам че въпросът ми е прост(не че е тъп,но не е сложен или оплетен) според мен.Колко са стетените ная връщане като брой на вилката SR Suntour Duro-E?
elfa

Рейтинг: 1705

Мнениеот Bodom » Нед Дек 11, 2005 8:09 pm

Ха-ха. Ебаси цикъла :)
elfa, ти прочете ли предишният ми пост (намира се на края на страница 1)? Защото ако си го прочел, то не съм познал какво искаш да попиташ и тогава съвсем не мога да си представя какво е то :) А според мен въпроса ти е малко объркващ зададен по този начин. Опитай се да го кажеш по малко по-друг начин. Какво значи "брой степени на връщане на вилка" ?
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот Morpher » Пон Дек 12, 2005 11:12 am

Клик е цъкване, щракване.
Когато въртиш еластомера горе, той прави едно щракване на всеки половин оборот. Това е клик.
Той може да бъде и по-тих и по-мек!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот tailor » Пон Дек 12, 2005 1:11 pm

[quote="elfa"]

Sorry,Sorry;
Извинявайте исках да кажа:
Колко са степените на връщане(като брой) на вилката SR Suntour Duro-E ???

[/quote]
Степените на връщане (цък-цък:) са характерни за по-скъпи вилки.
Скоростта на връщане при Duro E се регулира плавно.

Ако правилно разбирам питането ти - регулира се в големи граници - от ~0 до връщането на Duro D + 30%
Аватар
tailor

Рейтинг: 2000

Мнениеот elfa » Пон Дек 12, 2005 5:31 pm

Разбрах как става - ПЛАВНО.Въпросът се завръща по-прост:Абе нещо от сорта бяг пускал в темата "X-Fusion R".Примерно врътнеш 1 път връща малко по бавно,врътнеш 2 пъти връща още по-бавно и т.н.Та исках да питам колко пъти може да завъртиш така и да напаляваш скоростта на връщане в сравне с нормално връщане...
elfa

Мнениеот Admin » Пон Дек 12, 2005 5:48 pm

Абе човек, сега вече наистина обърка всички! :D
Промяната на връщането може да е степенна и безстепенна. При степенната имаш няколко цъквания на врътката. При безстепенната нямаш.
В случая промяната е безстепенна. При това tailor посочи в какви граници е горе-долу. Въпросът ти в момента е много сложен, защото не се знае какво питаш ;)
Ако питаш колко оборота прави врътката, не знам, но това няма чак такова значение в някои случаи.
Ако пък питаш колко мислени деления (степени) може да си направиш, на това едва ли някой може да ти отговори, или по-точно отговорът ще е "колкото си искаш".
Ако питаш колко пъти нараства забавянето на връщането, част от отговора на tailor засяга това.
Аз лично, така както си го задал последния си въпрос, не мога да го разбера :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот elfa » Пон Дек 12, 2005 6:14 pm

Аз разбрах отговора на въпроса си за което благодаря на tailor, но просто се опитах да го поопроста, но пак направих наразбираема мешаница за което се извинявам.
Та това което разбрах:връщането max.- веднага връща(бързо) и min. с 30% по-бавно от вилката SR Suntour Duro-D!Това е нали?
elfa

Предишна

Назад към Архив