Cross t-rex vs Drag F4

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот thefatcat » Нед Мар 14, 2004 10:28 am

[quote="Metal_Psycho"]

slaga6 folio brato i taka ubiva6 nomera za malko:Ddrugo nemoga te posavetvam:xx(:
[/quote]

Kakvo imash predvid ?;)
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Metal_Psycho » Нед Мар 14, 2004 11:39 am

Abe za kurbelite na DEMON imah predvid:8D:
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот phipe » Вто Мар 23, 2004 10:58 pm

Are stiga psuvali F4! Az sum dal 85 lv po taq ramka i sega raboti na 12hod i e super meka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
All In The Name Of Riding Free!
phipe

Рейтинг: 1252

Мнениеот screamBoy » Сря Мар 24, 2004 12:25 am

успя ли ? сложи ли лагери някъде или друго си правил ???
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот phipe » Сря Мар 24, 2004 11:06 am

Ako mene pita6,slojih kobilici ot RAM AC(50lv) i lageri(20lv) i nowa prujina
phipe

Мнениеот tuba » Сря Мар 24, 2004 1:11 pm

phipe Кажи моля къде ти сложиша лагерите и има ли кобилици
в БАС в момента че живо ме интересуваи
ще трябва да се попромени тая рамка
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот phipe » Сря Мар 24, 2004 9:23 pm

Lagerite mi gi slojiha "Pri Rai4o"tm kobilicite pak ot tam gi vzeh! (-: SORRY!
phipe

Мнениеот Cocolino » Пет Мар 26, 2004 6:34 pm

Какво ще рече това "при райчо" какъв е тоя сервиз.Изобщо може ли на драга да му се сложи кобилицата на АС.И къде другаде се слагат лагери.
А какво мислите за здравината на F4,ще издържи ли спускане по Витоша.
Интересувам се защото мисля да си я купувам,но ако не може да се сложи кобилицата ще се огранича с някоя твърда рамка.
Cocolino

Рейтинг: 1200

Мнениеот Cocolino » Пет Мар 26, 2004 6:38 pm

Последно може ли да се сложи кобилицата на F4 или не може.А тези допълнителните лагери къде се слагат.Питам защото мисля да си купя тази рамка,но ако не може да се слойи кобилицата ,ще се огранича с някоя твърда рамка.А дали F4 е подходяща за Витоша?
Cocolino

Мнениеот screamBoy » Пет Мар 26, 2004 10:06 pm

е кво, Райчо отвреме-навреме може да го засече човек из сервизите и по-често в планината май :D
значи става
гут
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Metal_Psycho » Съб Мар 27, 2004 11:51 pm

AAHAHAHAHAAHAHAH serviz "при райчо" AAHAAAAAAHAHAHHAHHHHA ubiiici ste ei da znaete ohoohohhhhhhooo eeeeehh iiiiiih
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот pilio » Вто Мар 30, 2004 9:42 pm

beh si kupil letoto t-rex i go karah 3x na vitosha iako spuskane, iako amortizirane. shoto sum 2 metra i 110 kila. ami moga da kaja che koleloto go ojive koshmaro, no go prodadoh sled 2 meseca v avstria za dvoia cena zashtoto sigurno sum mu skasil jivota s 2 godini pone, a i ne mi se zanimavashe posle s razni smeinaneta na diskove deto gi nema v avstria. edinstvenia nedostatuk namiram beshe che e malko tejko vupreki aluminia, a i prednata diskova spirachka nesho ne fashtashe kak tree, a zadnata beshe ok, samo deto pregre po nanadolnishteto i pocherne. e kak niama na 110 kila :V:
pilio

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 31, 2004 10:27 pm

Demon abe i az mislia da si vzema T-REX, shtoto nai- mnogo se doblijava do tova koeto tarsia, a i cenata ne e losha. 'aide molia te logni mi se kam ICQ-to 179146272 da kajesh kak e kato cialo. A shto se otnasia do Drag F-4... ami pitah za nego i mi kazaha, 4e to4no s tezi kobilici otzad, zadnoto oka4vane ne varshi koi znae kakva rabota. t.e. malak mu e hoda
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот DeMoN » Чет Апр 01, 2004 10:55 pm

Ne rabotq s ICQ taka 4e 6te ti kaja vsi4ko po vajno v foruma.
Zapo4vam s minusite[problemite].Zadniq amort ne stavba za ni6to,pone moq ,za6toto gaikata e aluminieva i ako q vrutka6 mnogo se preibava rezbata. Hubavo e da ima6 serviz ,kudeto da hosdi6 ot vreme na vreme za da ti proverqvat kato cqlostno koleloto.Az sum ot sliven ,a koleloto si go vzeh ot metro[stara zagora ,6tot nii v sliven si nqmame takova blago] a nqmame i serviz kum metro.Poradi tva kurbelite mi se razhlabiha mnogo i dokato gi stegna sled 3 dena[tva mi e purvoto seriozno kolelo i mai ne bqh mnogo vnimatelen] mi napraviha luft.To kak nqma. Onq den si zavrqh ptega4a v spicite i skusah dve sled neumorno tursene na novi ploski se predado i si slijih obiknovenni.:xx(:Tuk kato 4eli se iz4erpvat lo6ite raboti:)
Sega idva red na hubavite:D:D.Purvo ramkata e s mnogo dobri proporcii za DH. Koleoto teji 16 kila s edno po malko ot Behemoth. Spored men ramkata e zdrava v prkiq smisul na dumata ,ama F4 mai e po hubava. Vilkata e AMS ZOOM Gordo s 10 cm hod , prugina v leviq krak, am po novite mai imat i v dvata. Kazaha mi hoda moje da se uvli4i s 3-5 cm.Ama sega ne mi se obqsnqva.Montaja e Acera i sum mnoo dovlen ot nego. Az si go vzeh[koleloto] za 480 lv ot metro , ama be6e v promociq. Ina4e e s 100 lv otgore. Isq da napravq malko sravneniq s F4: Vilkata na f4 - suntor ,ednokoronn duji prednicata dosta nisko ,a vse pak govorom za DH, a hoda i e 75mm.Montaja e su6tiq.F4 ima samo edna disova spira4ka , t-rex -2.Crossa nqma i u6i za zadna v-brake .Po princip sum karal f4 s MArZZOCChI himler i e super.Crossa i be marzocchi e super.Izborut e tvoj .Ako ima6 da pita6 ne6to -pitai:8D:
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот velco » Пет Апр 02, 2004 8:40 am

Абе аз верно нищо не разбирам, ама Drag F4 ми мяза на колело за XC, а Cross T-Rex на колело за DH, така че всякакво сравнение е безсмислено.

~velco
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот Windstream » Пет Апр 02, 2004 9:30 am

[quote="velco"]

а Cross T-Rex на колело за DH
[/quote]

Мда, с 48 спици... общо! :}):
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 07, 2004 9:02 pm

Абе Демонче :)) докато се сетя да проверя тука нещата, взех че и аз отидох в Метро и си го взех. 540 кинта с ДДС-то. Добре, че съм от Варна, та има нек'ъв сервиз, ако ми се наложи.
Сега като го имам, мисля, че изобщо не е уместно да се сравнява с F-4, като че ли е по- добре да е със BEHEMOT-a. Общо взето конструкцията им е еднаква. Така че.... LET'S GO!!! :))
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот DeMoN » Вто Апр 13, 2004 3:25 pm

ei , oba4e kakto ti kazah- vnimavai s kurbelite , zategni gi dobre.A onzi den razbrah ,4e za da ti se preznava garanciqta ,trqbva da ide6 na purvona4alen pregled!Za sega tva e!
PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG PARTYSTARS.BG ..........................................
DeMoN

Мнениеот KiZZo » Вто Апр 13, 2004 4:30 pm

[quote="DeMoN"]
... oba4e kakto ti kazah- vnimavai s kurbelite , zategni gi dobre ...[/quote]

Разхлабването на курбели на ново колело е причинено от лош монтаж и е доста често срещано при някои колела :) Затягането им преди да възникне някакъв проблем (луфт) обаче не е препоръчително.
KiZZo

Мнениеот kww » Вто Апр 13, 2004 6:22 pm

:Dabe ne sam siguren kwa mu e slawata na behemont ama za mene ne raboti doklkotosam se ka4wal na nego a 4e drag prawqt malko po doobri kolela ot cross nqma spor:D
I LIVE FOR THIS SHIT!
Аватар
kww

Рейтинг: 1687

Мнениеот DeMoN » Вто Апр 13, 2004 7:52 pm

Abe to purvo se kazva Behemoth , a za kurbelite ne znam 6to tui oba4e trqbva da sa zategnati do opredelena stoinost [NM] . Amontaja e acera i ne znam kvo moje da mu ima.I za Drag te pravqt prosto po-skypi bikove
DeMoN

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 14, 2004 3:22 pm

Абе може и да звучи дръвнишки, ама ще кажа как си стягах курбелите на старото колело. Или по точно как го правех. Бях забелязал че просто затягане не върши работа и дето се вика се разхлабваха на втория ден. Та рецептета ми беше такава: вземах "камъето" от гедорето и преди да съм сложил винта го мушвах в дупката и след това с малко чукче (50-100гр. най- много) почуквах леко по него, така че курбела да влезе още малко. След това не съм имал никакви проблеми :)) това е. Иначе засега (около 150 км.) не съм забелязал да са се разхлабили. Demon-e ще те помоля само да кажеш нещо за предната вилка, 'щото както и да го връткам оня регулатор, не усещам да има някаква разлика.
Аватар
Ozzie

Мнениеот DeMoN » Сря Апр 14, 2004 5:05 pm

Ami i az za tolkova vreme ne sam razbral za kakvo sluji, za6toto nema nikva polza. Qvno e za fason ili ne6to ot toq sort.A ti predpolagam ima6 vrutka samo ot ednata strana , za6toto ot drugata e prosto plasmasa s forma na regulator.Razbrah 4e tq sluji prosto kato tapa , za6toto nqma prujina v drugiq krak. A sega 6r ti citiram edno pismo ,ne si spomnqm ot kogo be6e ama mu blagodarq. Ta sq slu6ai:''За вилка с ход от 140см не съм чувал и най-вероятно няма и да чуя , а 140мм се правят така:
1. Мериш разстоянието между гумата и долната корона, вадиш от него 10мм и получаваш максималния ход който могат да ти дадат тези подпори - може да е 140мм, може повече, а може и по-малко, всичко зависи от конкретните вилка и рамка.
2. От току що пресметнатия ход вадиш още 100мм (стандартния ход на тази вилка) и получаваш увеличението.
3. Разглобяваш вилката, измъкваш пластмасовите втулки дето служат за буфер между подпорите и ботушите и ги скъсяваш с току що пресметнатото увеличение. Така вилката няма в разгънато положение да се вади повече, а при сгъване ще потъва повече.
4. Така и така вече си я разглобил, измий (най-лесно става с гореща вода) и избърши всичката фабрична грес и я смени с някоя по-подходяща, примерно Manitou или Zefal. Купи си и маншони (мотоциклетни) и ги нахлузи на подпорите.
5. Сглоби всичко в обратен ред.

Забележка: този метод за увеличаване на хода е прилаган на Zoom 650 DH AMS 2003. За по-добра работа на вилката вместо оригиналната една пружина са използвани две от мини-мотоциклет (май Honda някаква), маншони от същия, и вместо грес моторно масло Castrol 10W40. Монтирана на рамка с дължина на челната тръба 110мм вилката има ход 155мм, при по-дълга челна тръба на рамката съответно ще е по-малко.''
Abe vsi4ko tva e za uveli4avane potuvneto[hoda] na vilkata.
DeMoN

Мнениеот axelmax » Сря Апр 28, 2004 9:13 pm

znachi a za kolelo koeto ekupeno minaliq avgust ili semtemvri kak stoqt nestata sprqmo predniq amortesir /dali moje hoda se uvelichi i dali prujiniete sa v dvata kraka /stoto dokolkoto razbrah tova e samo za koleletata ,koito sa zakupeni 2004
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Windstream » Сря Апр 28, 2004 11:39 pm

Вилка Zoom 650 DH с пружини в двата крака няма - всички са с по една, без значение кога са произведени. Разликите са в размерите и използвания метал - при по-новите модели подпорите са алуминиеви с 36.5/37.5мм (не помня точно кое) външен диаметър.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот axelmax » Сря Апр 28, 2004 11:48 pm

@windstream
a pri po- starite kakvi sa ,i na dvata li varianta moje da se napravi pododreniq svarzani sas po golqm hod
Аватар
axelmax

Мнениеот axelmax » Чет Апр 29, 2004 12:10 am

1.a nekoi ste mi kaje li dali mogat da se smenqt vtulkite na t-rex-a sas sastite ili po hubavi ,i dali moje da se slojat lageri i kolo ste struvat vsichki varianti

2.kolko ehoda na zadnicata,i dali moje da se uvelichi sas po dalag amortesior
Аватар
axelmax

Мнениеот axelmax » Пет Апр 30, 2004 12:38 am

aide be hora nikoi li nekara tova kolelo:?:
kajete mi kak se darji sas podrobnosti chetoh vsichko za tova kolelo vav forumite no mi treba po aktualna i na poveche km informaciq,naprimer kapli kak se sppravat ,glavinite ,gumete kakvi sa montaja se predstava dobre spored men vse p[ak e acera i ne losh,,prochete i drugite postove da ne se povtaram ,vilkata e vse izvesna no i za neq mi kajete;)
Аватар
axelmax

Предишна

Назад към Архив