Ех, и на мен ли ...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот hlebarka » Нед Мар 05, 2006 7:19 pm

[quote="Rotting"]

А по темата: бе мама му стара, за к'во на здрава рамка като Клаймър й слагат такива пикливи уши :dunno:

[/quote]

Може за 4х да е достатъчно здрава, явно не е направена за да се карат такива неща, при които се спира назад.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот caspar » Нед Мар 05, 2006 7:34 pm

[quote="Rotting"]
[brПри движение напред задното ухо работи на натиск (грубо казано) при натискане на спирачката. Накладките като стиснат диска, колелото се стреми да продължи да се движи напред, дискът също и натиска ушите към рамката.[/quote]

Пич в правилна посока мислиш, но както каза диска и апарата(следователно и ушите за които е закрепен) се мъчат да продължът движението си, и така горното се мъчи да продълви по посока на въртенето(към рамката), но и задното се мъчи да продължи напред: неговата посока е обратно на рамката, нагоре.
Така че всички дължите едно [b]голямо[/b] извинение на Теодор!!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот Bodom » Нед Мар 05, 2006 8:47 pm

Не съм съгласен!:D
[img]http://www.mtb-bg.com/forum/data/bodom/200635124156_ramka.Drag.Climber.jpg[/img]

Ушите се стремят да си запази посоката на движение и тя е по радиус около центъра на въртене (оста). Като и при двете уши тази посока е към рамката, а не обратно. (при движение на колелото в посока напред)
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот PtD » Нед Мар 05, 2006 8:54 pm

@caspar, това което казваш, щеше да е вярно, ако задният отвор на ухото е зад оста на колелото. Но за да не сме голословни ти предлагам следния експеримент: ще си разхлабя апарата, ти ще си сложиш пръстчетата под преходника и аз ще спра напред. Ако те заболят и двете пръстчета, значи Тояга, Ротинг и аз сме прави и ни дължиш по едно "голямо извинение". Ако те заболи само едното пръстче, аз лично ще ти се извиня и ще те черпя каквото пиеш ;)

Навит? :eyebrow:

П.П. За умората съм съгласен, но както се знае по-масивна конструкция води до по-ниски напрежения, следователно и дефектите от умора настъпват по-късно.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот afterburner » Нед Мар 05, 2006 8:59 pm

Хм, мерси момчета, че ме подкрепихте ;) Писнало ми е от самозвани специалисти по всичко... убедил съм се, че това, че някой е учил/работи/завършил каквото и да е определено не означава, че е специалист по материята.

PtD: Виждаш ли к'во прави твоят hayes с goodridge маркуч и 100% сменени с нови internal parts :P Ти си виновен хаха ;) :rofl::rofl:
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот Bodom » Нед Мар 05, 2006 9:14 pm

PtD, защо ме забрави? И аз съм прав:D Освен това заради мое изказване запо4на този спор:I
Теста който си измислим ми хареса!! :beer:
Аватар
Bodom

Рейтинг: 1722

Мнениеот caspar » Нед Мар 05, 2006 9:15 pm

Аз пък направих друго експериментче: махнах задния болто от ухото и разхлабих предния, за да може апарата да се завърти. И поснай какво стана като натиснах спирачката и бутнах колелото напред: спирачката се завъртя по диска.

edit: Спирачката се премести кам 1см.
Аватар
caspar

Мнениеот Teodor40 » Нед Мар 05, 2006 9:15 pm

[quote="Rotting"]

Теодорчо, ма ти май много на сериозно си вземаш [color=red]глупостите[/color]...При движение напред задното ухо[color=red] работи на натиск[/color] ([color=red]грубо казано[/color]) при натискане на спирачката. Накладките като стиснат диска, колелото се стреми да продължи да се движи напред, дискът също и натиска ушите към рамката. Моля те, кажи че си го разбрал, за да не се излагаш повече:
[img]http://www.mtb-bg.com/forum/data/Rotting/20063594433_Untitled-1.gif[/img]
Това е задното колело, гледано от лявата страна на велосипеда (за да няма пак обърквания ;))

А по темата: бе мама му стара, за к'во на здрава рамка като Клаймър й слагат такива пикливи уши :dunno:

[/quote]

Работи на натиск е често използван термин от
инжинерите но ти явно не си в тази област. Ето
и две схемички.Лявата е за 160мм диск и при нея
се вижда че има съвсем малко натиск в задното
ухо и проверих като развинтих едното
болче.Усилието наистина е много малко в
сравнение с силата деистваща на лявото ухо
защото силата изтича(термин) почети изцяло в
него като се опитва да го огъне(не го натиска).
На дясната схема е направен 180мм диск(както е
при въпросния случей) и при него има само опън.
Тона който държиш се оказа малко неподходящ и
по спецялно думите маркирани от мен в червено.

[b]Download Attachment:[/b] [url=http://www.mtb-bg.com/forum/data/Teodor40/200635131545_untitled.JPG][img]images/icon_paperclip.gif[/img] untitled.JPG[/url]
44.13 KB
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Teodor40 » Нед Мар 05, 2006 9:21 pm

[quote="caspar"]

Аз пък направих друго експериментче: махнах задния болто от ухото и разхлабих предния, за да може апарата да се завърти. И поснай какво стана като натиснах спирачката и бутнах колелото напред: спирачката се завъртя по диска.
[/quote]

А caspar какъв *** ви вкара.Направете и вие този експеримент моля ви и само ще отбележа че докато правих горните схеми не бях видял поста му => (следоватенно):eyebrow: теорията излиза и на практика а човека дето сравнява дръжката на ябълка е метал може поне този път за замълчи
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот afterburner » Нед Мар 05, 2006 9:32 pm

Пак не четеш, диска ми е 160мм. ;)
Аватар
afterburner

Мнениеот Rotting » Нед Мар 05, 2006 9:41 pm

[quote="PtD"]

ще си разхлабя апарата, ти ще си сложиш пръстчетата под преходника и аз ще спра напред. Ако те заболят и двете пръстчета, значи Тояга, Ротинг и аз сме прави и ни дължиш по едно "голямо извинение". Ако те заболи само едното пръстче, аз лично ще ти се извиня и ще те черпя каквото пиеш ;)[/quote]
:rofl::rofl:
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот caspar » Нед Мар 05, 2006 9:44 pm

[quote="afterburner"]

Пак не четеш, диска ми е 160мм. ;)
[/quote]

Все тая, сложи си по-добре 203мм диск за да видиш колко по-барзо ще се откъснат.:devil:
Аватар
caspar

Мнениеот PtD » Пон Мар 06, 2006 6:00 am

[quote="Teodor40"]

Работи на натиск е често използван термин от
[b]инжинерите[/b] но ти явно не си в тази област.
[/quote]

Е сега ми се изясни. Прекратявам своето участие в дискусията ;)

П.П. @afterburner - да й се не надяваш! Признавам се за виновен, ама да не вземат да ми цъфнат застрахователи за обезщетение :nono::emlaugh:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот kotka12 » Пон Мар 06, 2006 10:43 am

а сега някой ще ми нарисува ли "картинка"
на нож, режещ луканка:)
мисля, че ще се хареса на повече хора
:eyebrow:
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот afterburner » Пон Мар 20, 2006 2:49 pm

Хм, чистя си аз от калта злополучната рамка, защото тъкмо си намерих гаранцията и бях радостен, че ще настоявам да ми я уважат, а какво да видя ;) При седалковата тръба боята на заварката напуканаааа... а сега де... ах станиолче такова...

Ех, и на мен ли ... отново...
Аватар
afterburner

Мнениеот URNEST » Пон Мар 20, 2006 8:38 pm

Абе ти се радвай,че го видя в такъв момент,щото не се знае какво можеше да се случи.Абе има някой,който мисли за нас. :bowdown::bowdown::bowdown:
Аватар
URNEST

Предишна

Назад към Архив