Nicolai в България?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Phantom » Вто Апр 04, 2006 10:41 pm

@axelmax
Ако не греша преди да започне да се произвежда един продукт се изчислява колко ще струва и дали е конкурентно способен.Ако продукта е конкурентно способен и има пазарна ниша той се пуска в производство.Тъй като живеем в пазарна икономика мисля че всеки би могал да си сложи цена,каквато иска,а това че не ти(и на мен)пасва на възможностите си е наш проблем.Името на производителя винаги определя цената,така е със Sony,Toshiba,BEKO,KTN,NEO и други куче марки.(ako говорим за ТV-та)
За NICOLAI ARGON ROAD пише:"Препоръчителен размер на вилката 365mm"-добре ама за NICOLAI ARGON CC пише:"Препоръчителен ход на вилката 80-105mm;"е аз с к'во да го карам с ХС60 май ще му е най-добре или с ХСР75.Май малко са се по презастраховали или челото им е слабо място.Струва ми се че за тези пари хода на вилките можеше да бъде увеличен,да кагем да не е под 150мм.Незнам,просто така мисля.
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Рейтинг: 1200

Мнениеот Harka » Вто Апр 04, 2006 10:49 pm

@Phantom:
Мисля, че бъркаш понятията. Има разлика между [b]препоръчителен[/b] и [b]максимално допустим[/b]. Препоръчителния ход се дава с оглед геометрията на рамката, а не челото.
Аватар
Harka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Phantom » Вто Апр 04, 2006 10:58 pm

Дам,тук си прав.Грешката е моя!
Phantom

Мнениеот Harka » Вто Апр 04, 2006 11:07 pm

[quote="axelmax"]

айде стига летели в облаците
3500 лева за рамка,просто е супер тъпо и то за такава рамка
[/quote]

За каква рамка?
[quote]
когато се прави един продукт ,тои си има реална стойност независеща от проиводителя или поне в малки граници
[/quote]

А ти знаеш ли кой е производителя?
[quote]
извода е:рамката е добра от страхотни материали,но е ненужно скъпа (за такива рядко срещани продукти се дават доста пари отгоре само защото е сериина,но има ли смисъл???като за доста по малко кинти може да се намери съвсем конкурентна рамка)
[/quote]

Така е, може да се намери конкурентна рамка (а защо не и по-добра), но с Nicolai не си купуваш просто рамка "от страхотни материали". Купуваш си рамка произведена от култова фирма, с култови технологии и иновации. А за това има хора, които са готови да дадат и пет пъти повече пари.
[quote]
наистина и тези рамки имат пазарен дял ,но пустата му финасова бариера ми пре4и да го приема
[/quote]

Приеми, че просто за всеки влак си има пътници.
Аватар
Harka

Мнениеот mih » Вто Апр 04, 2006 11:17 pm

[quote="Phantom"]

е аз с к'во да го карам с ХС60 май ще му е най-добре или с ХСР75
[/quote]

а не е ли по-добре някой еднокоронен Zoom?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот axelmax » Вто Апр 04, 2006 11:19 pm

[quote="Harka"]

[quote="axelmax"]

айде стига летели в облаците
3500 лева за рамка,просто е супер тъпо и то за такава рамка
[/quote]

За каква рамка?
[quote]
когато се прави един продукт ,тои си има реална стойност независеща от проиводителя или поне в малки граници
[/quote]

А ти знаеш ли кой е производителя?
[quote]
извода е:рамката е добра от страхотни материали,но е ненужно скъпа (за такива рядко срещани продукти се дават доста пари отгоре само защото е сериина,но има ли смисъл???като за доста по малко кинти може да се намери съвсем конкурентна рамка)
[/quote]

Така е, може да се намери конкурентна рамка (а защо не и по-добра), но с Nicolai не си купуваш просто рамка "от страхотни материали". Купуваш си рамка произведена от култова фирма, с култови технологии и иновации. А за това има хора, които са готови да дадат и пет пъти повече пари.
[quote]
наистина и тези рамки имат пазарен дял ,но пустата му финасова бариера ми пре4и да го приема
[/quote]

[/quote]

абе култа не е нещо хубаво правите роб
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот GOA » Вто Апр 04, 2006 11:58 pm

[quote="Harka"]

Купуваш си рамка произведена от култова фирма, с култови технологии и иновации. А за това има хора, които са готови да дадат и пет пъти повече пари.
...................
[/quote]

Ммммм, такава ли била работата :banghead:. Да живуркат лепенките!
Tailor беше писал че драгомировите рамки се въргаляли в един завод заедно с рамките на kona. Имаше много теми за рамки близнаци на sprint fx, diesel ran dh... ама българските фирми не са толкова култови => рамките са по-гадни. Сигурно и за това са по-евтини :) .
Дали кольо е нещо повече драго или някой друг е малко съмнително.
Аз поне нямам намерение да си купувам лепенки. В краен случай мога да си ги принтирам.
Но теб щом те влече гъзарийката - действай както си знаеш, пътувай... :thumb:.
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот Harka » Сря Апр 05, 2006 12:07 am

@GOA:
Само не можах да разбера защо така упорито прилагаш собствения си подпис... :dunno:
Аватар
Harka

Мнениеот GOA » Сря Апр 05, 2006 12:17 am

[quote="Harka"]

@GOA:
Само не можах да разбера защо така упорито прилагаш собствения си подпис... :dunno:
[/quote]

Защото по подразбиране има отметка на "Check here to include your profile signature."
Сега го махнах за този отговор. Доволен ли си?

Или и това не си дорасъл да проумееш... :dunno:.
Downhill by car.

|-|
Аватар
GOA

Мнениеот Harka » Сря Апр 05, 2006 12:45 am

Не знам какво не съм дорасъл, но определено не проумявам дребнавата ти злоба, която не съм забелязал да проявяваш, докато сме карали/били заедно.

Както и да е, живуркай си със здраве!
Аватар
Harka

Мнениеот zero knowledge » Сря Апр 05, 2006 12:48 am

[quote="GOA"]

Tailor беше писал че драгомировите рамки се въргаляли в един завод заедно с рамките на kona. Имаше много теми за рамки близнаци на sprint fx, diesel ran dh... ама българските фирми не са толкова култови => рамките са по-гадни. Сигурно и за това са по-евтини :) .
Дали кольо е нещо повече драго или някой друг е малко съмнително.
Аз поне нямам намерение да си купувам лепенки. В краен случай мога да си ги принтирам.

[/quote]

Има много повече в една рамка от това в кой завод е правена. Почти всички "български" рамки просто са избрани от каталозите на фабрики в Тайван. Малко са изключенията, а и при тях най-много някой да си е поиграл да намести малко геометрията, като кой знае какво после ще се случи с поведението на колелото. После защо "къде е най-евтино" излиза скъпо ...

Няма да коментирам качествата на Nicolai и какво предлагат, който цени "някои" неща може сам да прецени какво да кара и как да си изразходва парите. А защо ли в някои страни, много от хората притежавали Kona се заричат да не повтарят "някои грешки"?

Когато не можете да оцените нещо и не разбирате какво другите харесват, ми поне не пишете глупости.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот kotka12 » Сря Апр 05, 2006 7:51 am

само ще си позволя да цитирам един мой приятел, който казва:
"Евтиното и хубавото се продават отделно"
Осъзнавам, че за някои магазини в БГ това не важи /особено за фирмени дрешки/, но по цял свят хубавите рамки, спирачки и прочее струват хубави пари /не претендирам за откривателство:angel2:/
Освен това е известен факт, че най-корекомските фирми могат да си позволят да избягват разпродажби.
Може ли да помоля всички да спрат да се заяждат дребнаво, че съвсем ми се скапва настроението:bowdown::kitty:
:beer:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот velco » Сря Апр 05, 2006 8:41 am

[quote="Zozka"]

[quote="velco"]

[quote="Zozka"]
Не мисля
[/quote]

Ми що не почнеш?
[/quote]

Епа явно не ми се отдава :). Айде просветли ме, пък да светнеш и другите, хем да дават горепосочената гаранция, хем минимално да поскъпнат рамките :D
[/quote]

Ами, моите предположения са:
1) нищожен процент от рамките се карат от състезатели (професионални, спонсорирани)
2) въпросните състезатели в НАЙ-ЛОШИЯ случай имат нова рамка всяка година
3) нищожен процент от рамките участват в състезания (тук включвам и аматьори в допълнение към т.1)
4) аматьорите карат ПОНЕ един порядък по-малко от професионалистите
5) нищожен процент от каранията са по време на състезания, т.е. не по време на тренировка
6) и не всички от рамките в т.1-5 се чупят

Това са предположенията, ако на някой му изглеждат убедителни - добре, ако не - здраве да е. Ако някой ден имам непосредствен финансов интерес може и точно да го сметна. Както, не се съмнявам, вече са направили производителите на рамките.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Апр 05, 2006 4:59 pm

[quote="zero knowledge"]
Когато не можете да оцените нещо и не разбирате какво другите харесват, ми поне не пишете глупости.
[/quote]

Трудно е... :)
Аз по темата мълча, щото квото и да кажа за Карл-Хайнц Николай и рамките му ще е недостатъчно...

а нихилистите да рупат стоманени камили...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Апр 05, 2006 5:03 pm

[quote="Harka"]

Не знам какво не съм дорасъл, но определено не проумявам дребнавата ти злоба, която не съм забелязал да проявяваш, докато сме карали/били заедно.

Както и да е, живуркай си със здраве!
[/quote]

:agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Admin » Чет Апр 06, 2006 11:19 am

1.Тъй като се появи паралелна тема, наложи се да я заключа. Можете да видите написаното в нея тук:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=12794

2.Прекратете караницата, ще е тъпо да заключвам и тази тема. На който му е крив светът, да го показва другаде, ако обича!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Phantom » Чет Апр 06, 2006 3:33 pm

Аз викам да предложим на Никито(Кънчев)да направим един BIKE BROTHER.Ще прехвърлим спора там ще се караме един месец за различни глупости,които малко хора ще разбират но всички ще гледат,защото е саир(типично нашенска черта)и накрая някой ще спечели и ще може да си купи Рамка "Николай"-чо или каквото си поиска.;)
:beer::beer:
Phantom

Мнениеот kotka12 » Чет Апр 06, 2006 3:36 pm

Митьо Пищова vs. axelmax

40 към 1 за акселмакс:)))))
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Lubo » Чет Апр 06, 2006 4:43 pm

[quote="kotka12"]

Митьо Пищова vs. axelmax

40 към 1 за акселмакс:)))))
[/quote]

Понеже спора ще е на живо Митьо ще го наседне и спора ще бъде доста кратък.

//По темата
Да имах аз средствата за една такава рамка пък нека да има хора, които да не я харесват. Все едно да имаш средства за Ферари, но да не си вземеш, защото фирмата е култова :) :)

P.P. 5 години гаранция при ползване за състезания ДОРИ. Аз няма представа какво повече трябва да се говори за тези рамки.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот velco » Чет Апр 06, 2006 5:10 pm

[quote="Lubo"]
Все едно да имаш средства за Ферари, но да не си вземеш, защото фирмата е култова :) :)
[/quote]

Хмм, добре, че няма тема за Ферари ... щот мойто мнение е "скъп, безполезен боклук за сноби" :) ... друго си е една УАЗка :thumb:

Редакция:
И споровете са излишни. Просто хората имат поне два различни вида критерии при оценяване на рамката - едни се възхищават на инженерните и дизайнерските постижения на производителя, други си задават въпроса "По-голям кеф ли ще ми е с тази рамка, отколкото с ей тая, два пъти по-евтината?". И двата критерия ми изглеждат достатъчно валидни, така че следва хората да разберат, че тяхното виждане и оценка за рамката е валидно само за тях самите (и за хората със същите критерии), но в никакъв случай не е универсално. Така че никой не е повече или по-малко прав. :beer:
velco

Мнениеот 4getcredo » Чет Апр 06, 2006 10:56 pm

Рече и отсече! :agree: :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот Lubo » Пет Апр 07, 2006 8:50 am

[quote="velco"]
... Така че никой не е повече или по-малко прав. :beer:
[/quote]

Няма кака да не се съглася. Да се стопи снега и :beer::beer: след каране.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот TOYAGA » Пет Апр 07, 2006 9:03 am

[quote]...Просто хората имат поне два различни вида критерии при оценяване на рамката - едни се възхищават на инженерните и дизайнерските постижения на производителя, други си задават въпроса "По-голям кеф ли ще ми е с тази рамка, отколкото с ей тая, два пъти по-евтината?". И двата критерия ми изглеждат достатъчно валидни...[/quote]

:agree: Остава само да се добави, че нищо не пречи да оценяваш рамката и по двата вида критерии... Тва, че искаш да знаеш колко е часа, не означава, че не искаш да го узнаваш от Omega примерно... :)
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот GOA » Пет Апр 07, 2006 5:59 pm

"ако сте от Швейцария часът е точно 18:01
ако сте от Испания - сега е след обед
ако сте от България, то днес е петък"

може и да не искам :)
Downhill by car.

|-|
Аватар
GOA

Мнениеот velco » Чет Май 11, 2006 10:11 am

Хмм, ей сега се дзверих на един Nicolai Nucleon DH ... Изглежда надежден като трактор, но не толкова красив ;)
velco

Мнениеот mirelay » Чет Май 11, 2006 2:58 pm

Kyde go vidq, iskam i az.
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот bcdc » Чет Май 11, 2006 3:50 pm

който иска може да дойде да го види на бул "Христо Смирненски"74А - в магазина на Иван:clap:
bcdc

Рейтинг: 1202

Мнениеот velco » Чет Май 11, 2006 8:24 pm

Баси, сега да не се изсипете един бюлюк сеирджии да досаждате на човека :argue:
velco

Предишна

Назад към Архив