Спускайте се с full-face каски, че...

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Сря Май 31, 2006 4:02 pm

[quote="root"]
Мисля че Админ/Любо е длъжен
[/quote]

Да, също така е длъжен да отбелязва микрорелефа и да дава указания с точност до метър как да минаваме през огромните скали по 10 см :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Мajnata » Сря Май 31, 2006 5:29 pm

[quote="bikerider"]

[quote="root"]
Мисля че Админ/Любо е длъжен
[/quote]

Да, също така е длъжен да отбелязва микрорелефа и да дава указания с точност до метър как да минаваме през огромните скали по 10 см :rofl:
[/quote]

6те разберете жие накраq 4е сам бил праф ас едно жреме като казах!!!
Samo qmboool!!!
Аватар
Мajnata

Рейтинг: 1216

Мнениеот LiFo » Сря Май 31, 2006 5:51 pm

Оо, праф си много ясну, никуй не се самнявъ ж тожа...

Малеее, много сме го закъсали:lol2:
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 31, 2006 5:52 pm

[quote="bikerider"]

Това ми напомня за една странна птица дето се мотаеше преди години около БСФС и Баба Яга - ходеше цялата в нещо като скафандър... :lol::roll2:
[/quote]

:offtopic: Имаше статия за нея наскоро в "Капитал". Оказва се, че женицата (Андриана Мадгерова) е била световно светило (предложена от американски учени за жена на годината) в сферата на приложната математика (комплексни анализи и моделиране, разни инвариантни пространства, полиномни идеали и пр. нал'се сешшаш :)), кандидат на математическите и физическите науки. BTW, работила e за кратко с Недевски от НПМГ в института по математика към БАН... на Четвърти километър :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот velco » Сря Май 31, 2006 6:45 pm

Не скафандър, ами противогаз и друго разнообразно защитно облекло (там, газ, чорапи, наметало). :rofl:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Май 31, 2006 9:42 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="bikerider"]

Това ми напомня за една странна птица дето се мотаеше преди години около БСФС и Баба Яга - ходеше цялата в нещо като скафандър... :lol::roll2:
[/quote]

:offtopic: Имаше статия за нея наскоро в "Капитал". Оказва се, че женицата (Андриана Мадгерова) е била световно светило (предложена от американски учени за жена на годината) в сферата на приложната математика (комплексни анализи и моделиране, разни инвариантни пространства, полиномни идеали и пр. нал'се сешшаш :)), кандидат на математическите и физическите науки. BTW, работила e за кратко с Недевски от НПМГ в института по математика към БАН... на Четвърти километър :D:D:D
[/quote]

:offtopic:
Яяяяяя стига бе ти ме разби :bigeyes:
Евала, браво на жената!!!

@velco:
Като се замислих, наистина беше нещо като противогаз... the tragedy of a beatuful mind :eek:
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Май 31, 2006 10:09 pm

Абе точно мотоциклетна каска си беше... Женицата (вече блажено почивша, мир на праха й) се била смахнала нещо и страдала от фикс-идея, че извънземните я облъчват...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот M1010X » Сря Май 31, 2006 10:25 pm

[quote="TOYAGA"]

Абе точно мотоциклетна каска си беше... Женицата (вече блажено почивша, мир на праха й) се била смахнала нещо и страдала от фикс-идея, че извънземните я облъчват...
[/quote]

аз пък съм уверен, че доста земни ме облъчват... пълно е с кретени - по улиците, по тротоарите, дори в меито (те оттам сигурно ги взимат)...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот LiFo » Чет Юни 01, 2006 7:50 am

[quote="M1010X"]

аз пък съм уверен, че доста земни ме облъчват... пълно е с кретени - по улиците, по тротоарите, дори в меито (те оттам сигурно ги взимат)...
[/quote]

Бягай бързо за каска и скафандър тогава.;)
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот M1010X » Чет Юни 01, 2006 9:08 am

Не, каска не помага... Карам винаги с каска, обаче това не прави първите споменати кретени по-малко...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот root » Пет Юни 02, 2006 3:07 pm

[quote="Admin"]
....
[/quote]

е мислех че поне едно черепче като на паралелната вселена ще свърши работа.
А за растоянието - след като е маршрут за начинаеши едвали ще попречи нещо освен мързела ти да го сложиш и без това е на едно място и ще е 10-20 букви.
Ако това е толков трудно и е по добре да се пребиват начинаещите добре съгласен съм с теб.

Едит:
Защо имам чувството че ни третираш като електорат - как политиците третират електората един вид.
Ако е по добре да се обезобразяват и други хора карали по тези маршрути само защото Админ има други много важни задължения и неможе да слози един ред там най малко за негово оправдание - съгласен съм с него така да бъде кво му дреме на него за некакъв дето не карал с фулфейс там а? че и тема има за тва.
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Пет Юни 02, 2006 3:12 pm

[quote="root"]
е мислех че поне едно черепче като на паралелната вселена [/quote]

ий, шшт! аз за тия черепчета съм искал официално разрешение от halcor! те не са GPL!!!

а аз да те питам - ти наистина ли имаш нужда от черепче в описанието, за да внимаваш? Ако да, кажи, да турят по едно безплътно изцъклено с два кокала на всички табели, маркиращи трасето на веломаратона.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Пет Юни 02, 2006 4:12 pm

@root
Не съм мързелив и определено не искам да ставам причина някой да се натроши, но също така не съм почитател на безсмисления труд.
Маршрутът е означен с червена/черна точка. Черната точка означава висока степен на трудност, т.е. тежки, опасни, трудни за преодоляване участъци, изискващи добри умения и добър велосипед. След това съм обяснил, че има и червена и черна точки, тъй като тези участъци са само няколко и поради това маршрутът като цяло е със средна трудност. Всичко това означава, че маршрутът може да бъде преминат без проблеми и от по-леко каращи хора, стига да слязат от велосипедите си където трябва. Означава също така, че дори и хора, които карат много добре, има къде да пострадат, ако нещо се обърка - тая черна точка не е за украса.
Оттам нататък аз няма какво да направя. Ако те послушам и наслагам черепчета в описанието на маршрута, някой ще се заблуди и ще си гледа повече километража, отколкото пътеката. Е тогава, вервай ми, такъв човек може да пострада и на равен участък.
Май повече няма да се хабя, щото не са много хората, на които има нужда да се обясняват такива очевидни неща.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Вто Юни 06, 2006 3:54 pm

@root: поздравления, катериш се убедително нагоре в класацията :wavey:
Аватар
bikerider

Мнениеот M1010X » Вто Юни 06, 2006 8:10 pm

[quote="bikerider"]

@root: (...) :wavey:
[/quote]

... Здравеeeй! [size=67](tribute to TOYAGA :thumb:)[/size]
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот ilinkolov » Вто Юни 06, 2006 10:05 pm

определено маршрута си е описан повече от добре. проблема най-вероятно е в не добрата преценка на уменията (за съжаление нищо не помня от целия ден), където full-face едва ли ще помогне на някой.:banghead:
благодаря на всички за пожеланията
регенерацията вече е към 98% :fight:
от всичко по нещо и от нищо достатъчно
Аватар
ilinkolov

Рейтинг: 1251

Мнениеот root » Пет Юни 09, 2006 1:39 pm

[quote="ilinkolov"]

определено маршрута си е описан повече от добре. проблема най-вероятно е в не добрата преценка на уменията (за съжаление нищо не помня от целия ден), където full-face едва ли ще помогне на някой.:banghead:
благодаря на всички за пожеланията
регенерацията вече е към 98% :fight:
[/quote]

Именно това най лесно се оправя с черепчето - е той Халкор ще даде лиценза споко той е пич ако го попитате учтиво и му го дадете на лаптопа му да го разгледа и одобри със сигурност.
А защо не е преценено правилно е ясно - защото новаците обикновенно не си знаят споособностите и границите и едно такова предупреждение там до картинката за километрите щеше да помогне.
Ама както казах аз СЪГЛАСЕН СЪМ С АДМИНА НЕКА СЕ трошат - за мен както се вижда в трето лице пиша не е за мен нито "маршрута" нито останалите тотално смешни "маршрути".
I'm root, if you see me
laughting better have a backup.
root

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Пет Юни 09, 2006 1:52 pm

[quote="root"]
нито останалите тотално смешни "маршрути".
[/quote]

Може би е време да засрамиш Любо с един истински маршрут пълен с черепи и кости? Смешко...

[quote="root"]
обикновенно
[/quote]

тотална смешка... :wavey:
Аватар
bikerider

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 1:40 pm

аве ако има да се случва ще се случи
аз си карам без каска, и да каращ със никога не се знае кога ще я забравиш и точно тогава да се пребиеш
имаше някои изследвания за каските за мотоциклети - предимно фулл феис показват че при такива удари може мноо гадно каската да ти строши ченето :), така че...
да се оправя човека и да кара по внимателно
melbata

Рейтинг: 1160

Мнениеот naka76 » Нед Юни 11, 2006 5:49 pm

[quote="melbata"]

аве ако има да се случва ще се случи
аз си карам без каска, и да каращ със никога не се знае кога ще я забравиш и точно тогава да се пребиеш
имаше някои изследвания за каските за мотоциклети - предимно фулл феис показват че при такива удари може мноо гадно каската да ти строши ченето :), така че...
да се оправя човека и да кара по внимателно
[/quote]

:bowdown::bowdown::crazy::crazy::disagree::disagree:

Това мнение трябва да е образец за глупост.Моля другите не му обръщайте внимание, то момчето толкава си знае!
Аватар
naka76

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 6:34 pm

щом казваш брато, ти сигурно знаеш най-много
отивам да си купя каска и даже до бакалията ще карам с нея
даже и в нас нема да я свалям, че не се знае, може да паднем в банята:rofl:
melbata

Мнениеот bikerider » Нед Юни 11, 2006 6:52 pm

[quote="melbata"]

щом казваш брато, ти сигурно знаеш най-много
отивам да си купя каска и даже до бакалията ще карам с нея
даже и в нас нема да я свалям, че не се знае, може да паднем в банята:rofl:
[/quote]

що се правиш на тъп?
Аватар
bikerider

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 7:20 pm

щото некои хора се опитват да дават тон кой кво да чете

нее лошо да се кара с каска, стига да го правиш винаги - много е тъпо да имаш каска, да си кажеш е са точно нема да я слагам и да се пребиеш точно тогава, а обикновено лошите неща стават точно когато най-малко очакваш
melbata

Мнениеот bikerider » Нед Юни 11, 2006 8:40 pm

[quote="melbata"]
нее лошо да се кара с каска, стига да го правиш винаги
[/quote]

[quote="melbata"]
аз си карам без каска
[/quote]

[quote="melbata"]
обикновено лошите неща стават точно когато най-малко очакваш
[/quote]

:bigeyes::dunno:
Аватар
bikerider

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 9:17 pm

както се казава - кво не разбра :)
melbata

Мнениеот Admin » Нед Юни 11, 2006 9:37 pm

Ами не разбрах това: защо ако имам каска, да не карам с нея винаги.
Аз точно това правя - ВИНАГИ карам с каска. Но дори и да не го правиш, редовното носене на каска ПОНЕ в планината значително намалява риска от тежки черепно-мозъчни травми.
Не мога да си представя как може да има хора, за които това не е очевадно...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 9:47 pm

:)
ами примерно отиваш до съседния квартал на бира - ще караш ли с каска до там?
или отиваш сутринта на работа - до работата с каски ли карате?
melbata

Мнениеот melbata » Нед Юни 11, 2006 9:54 pm

...иначе да - няма лошо в планината да си с каска, особено, ако се предвижда нещо по екстремно
melbata

Мнениеот M1010X » Нед Юни 11, 2006 10:20 pm

Точно така - и до съседния квартал, и до подлеза пред нас (като отида да киквам там), и в София, и на Витоша... навсякъде карам с каска. И повечето разумни хора така правят.

п.с. Да, и на работа отивам с каска, ако ходя с колелото. По едно време и без наколенки не излизах, обаче вече го правя само като съм с къси гащи - иначе дайнезето просто не влиза под дънките :D
Above and beyond
Аватар
M1010X

Мнениеот Admin » Нед Юни 11, 2006 10:22 pm

Както съм казвал многократно, аз карам винаги с каска, защото в града ме е страх да не ме блъсне нещо или да не се прибя заради някой друг, и т.н. Каската никога не ми е пречела, има си определени неудобства в определени ситуации, но в тях обикновено самият велосипед е неудобство. Излизанията ми с колело без каска на главата се броят на пръстите на едната ми ръка в рамките на една година. Разбира се, това може би е крайност, но наблягам на това, че РЕДОВНОТО носене на каска (т.е. почти винаги когато караш и винаги, когато смяташ, че има риск от падане) предотвратява много главоболия.
Аватар
Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Архив