Странджа, от 24 юни

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот MOD » Съб Юни 05, 2004 5:38 pm

[quote="Seymour"]

Идеята за колоездачен поход в Странджа е много добра!

Миналата година пропътувахме маршрута Бургас - с. Вършило - с. Звездец - Малко Търново - с. Граматиково - с. Кости - с. Бродилово - с. Синеморец - Ахтопол - Бургас. Беше страхотно преживяване и си прекарахме весело и разнообразно. Искам да споделя някои неща с вас:

1. Струва ми се, че идеята за спане по селата е добра, но не винаги реално постижима. В някои от селата, през които преминахме, никой не даваше квартири под наем...И само доброто сърце на един човек ни осигури керемиден покрив за нощта.

Ние си носихме палатки и спални чували и не беше проблем, но...в Странджа селата не са толкова нагъсто, а и ако пристигнете в 20.00 няма да имате и голям избор кого да помолите. Палатката ми тежи 1.6 кг, а спалния чувал - 1.4 кг, така че не ми бях в тежест при преходите - напротив даваха ни доста голяма свобода.

[b]Съвет - НОСЕТЕ ПАЛАТКИ И ЧУВАЛИ[/b]

2. Карахме предимно по асфалтови пътища, без почти никакво движение на коли. По поречието на Велека карахме по черни пътища, но без да има изключително тежки маршрути. Имаше изкачвания, но сравнително плавни и приятни. Не очаквайте препятствия и стръмни down hill спускания.

[b]Съвет - Подгответе се за ХС[/b], задни амортисьори едва ли ще са ви нужни, а и по-скоро ще ви бавят.

3. Превозихме колелата от София с влак - товарния вагон. Удобно, евтино и лесно. Струва 5 лв, а за обявена стойност на колелото се плаща допълнителна осигуровка. За нея обаче няма смисъл да се бъркате, защото, ако не дай си боже ви откраднат или повредят колелото - едва ли ще ви възстановят паричките. ТОВА НЕ Е ЗАСТРАХОВКА!

[b]Съвет - Ползвайте нощния влак![/b] Лично отидете и качете колелото във товарния (пощенски) вагон и го заключете. На сутринта отидете възможно най-рано и си го вземете сами. Услугата, която ще заплатите предварително е [b]вие да го качите и вие да го свалите[/b]! Не слушайте служителите от вагона, които се опитват да правят някакви далавери и да искат "да го сваляте на предни гари, за да е по-лесно". Убеждаваха ме, че "иначе трябвало да си го взема от магазията след 4-5 часа". Заблуждават Ви!

4. Не се плашете от разстоянието до морето и следващите ви пътища и пътеки....Влезте дълбоко в Странджа, спете на палатки и чували и накрая се изкъпете в морето :)

5. И няколко добавки...

[url]http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=turizym&Number=1941665164&page=0&view=collapsed&sb=5&part=[/url] може да видите историята на колеги, коиго са карали наскоро в Странджа...Свежарски разказ

А ето и снимки от пътуването им [url]http://rack5.free.evro.net/free1/terrai/kolostrandzha/index.htm[/url]
[/quote]

мерси за полезната информация
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Lubo » Съб Юни 05, 2004 7:45 pm

lelleleleel ve4e mi se hodi o6te pove4e v ponedelnik- vtirnik pusnak otpuskata. MOD az 4uval imam. 6te se opitam i da namerq edna palatka, NO ne obe6tavam. Spored vas kolko litrova ranica 6et svur6i rabota?
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот The Strider » Съб Юни 05, 2004 7:46 pm

Предходните съвети си заслужават внимание. Поне аз от I-ви клас съм тръгнал по гората и си го знам хайванчето що за стока е. А по въпроса за шалте и спален чувал-задължително, и естествено найлон. Така ще сте по независими, пък и ще е по готино. Доколкото ще е тежко незнам, но пък тръгвате да се забавлявате,а не да се състезавате- по лек маршрут по голям купон и т.н.
The world is changed.I feel it in the water.I feel it in the earth.I smell it in the air.
The Strider

Рейтинг: 1200

Мнениеот zacky » Съб Юни 05, 2004 8:25 pm

Аз също бих дошъл при положение, че успея да се освободя от работа..
zacky

Рейтинг: 1390

Мнениеот Persenk » Нед Юни 06, 2004 4:07 pm

[quote="MOD"]

Какво става, кой ще има възможност да дойде на поход от 24.06 ?
[/quote]

На 24 вечерта ще пътувате с нощния влак или на 24 ще бъдете в Бургас.Защото ако е до 28-ми ще се опитам и аз да дойда,само да си оправя тъпите смени.Аз съм от този край и горе-долу знам пътищата пък и едната нощувка ще е free.Само да ме пуснат от работа...
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот MOD » Нед Юни 06, 2004 5:52 pm

[quote="Persenk"]

[quote="MOD"]

Какво става, кой ще има възможност да дойде на поход от 24.06 ?
[/quote]

На 24 вечерта ще пътувате с нощния влак или на 24 ще бъдете в Бургас.Защото ако е до 28-ми ще се опитам и аз да дойда,само да си оправя тъпите смени.Аз съм от този край и горе-долу знам пътищата пък и едната нощувка ще е free.Само да ме пуснат от работа...
[/quote]

Идеята е на 24 вечерта ( четвъртък вечер ) да хванем влака - това означава че в петък 25.06 сутринта около пет и половина - шест ще сме в Бургас

MOD

Мнениеот bestbg » Нед Юни 06, 2004 9:08 pm

дано съм оформен до тогава и то с добри оценки наще да ме пуснат.. всичко за мен зависи от това понеже съм все ошще на 15г.
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Lubo » Нед Юни 06, 2004 9:37 pm

bestbg - който учи го пускат с гоелмите батковци :D:D:D
Ще трябва да се разберем с палатките. Ако сме 4 човека примерно да сме с 2 палтки не е нужно да мъкнем 4 :):). АЗ за сега ще мога да взема едан двойна, която не е лоша двуслойна е. ЛОшото е че е 3,6 кг :(((( ако някои има по-лека ще е по-добре. Трябва да видим кои ще ходим да се разберем с багажа ...не е нужно да с дублираме.
Аватар
Lubo

Мнениеот Seymour » Пон Юни 07, 2004 8:33 am

Палатката ми е еднослойна Jamet и съм си я купувал от Стената - двуместна е и върши идеална работа за летен колопоход, още повече, че тежи само 1.6 кг. Отгоре закрепвам един дъждобран на Ferrino и работата се опича :D Още повече, че сутрешните роси в Странджа са напоителни...

Хубаво е да си вземете и разни резервни чаркалъци, че по-близо от Бургас май сервиз за колела няма...

Искам да попитам: Случвало ли му се е на някой по време на такъв по-продължителен коло-поход [b]да среже външна гума!?[/b]Какво правите в този случай!?

P.S. Най-високият връх в българската част на Странджа (знаете, че по-голямата част от планината е разположена в Турция) е Голямо Градище, близо до Малко Търново, с надморска височина 709 метра ([url]http://parkstrandja.hit.bg/[/url])
Seymour

Мнениеот The Strider » Пон Юни 07, 2004 9:10 am

И аз пускам едно линкче за Странджа с карта и инфо.
[url]http://www.bg-parks.net/main.php?act=parks&park=stranja&file=10.html[/url]
The world is changed.I feel it in the water.I feel it in the earth.I smell it in the air.
The Strider

Мнениеот Stuny » Пон Юни 07, 2004 9:30 am

[quote="Seymour"]

Искам да попитам: Случвало ли му се е на някой по време на такъв по-продължителен коло-поход [b]да среже външна гума!?[/b]Какво правите в този случай!?

[/quote]

на мен ми се е случвало слагах разни мушами, парчета вътрешна , лепенка абе кво ли не и я преместих отпред и я карах доста мека
а някой друг беше писал за решение в такъв случай което доста ми допадна , не съм го пробвал , дано и да не се налага , ама звучи добре : да сложиш отвътре парче от пласмасова бутилка и то голямо

иначе и аз имам желание да се включа , но не мога да кажа нищо от сега
Stuny

Рейтинг: 2000

Мнениеот kagami » Пон Юни 07, 2004 3:28 pm

Здравейте пак :)

Вече горе-долу е ясно кой ще идва на Странджа или където решим да караме от 24.06. Да, идеята е да отидем до Бургас с нощния влак, който тръгва от София вечерта в четвъртък, 24.06.

Предлагам да се срещнем някоя вечер тези дни на по бира или кой каквото пие, за да уточним подробностите на живо. Предлагам да се видим в четвъртък (10.06.) вечерта към 19:30ч, например на Одеон. Дори и да вали, аз ще съм там с колелото - твърда рамка, на цвят алуминиево и синьо.
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот bestbg » Пон Юни 07, 2004 3:58 pm

ще се опитам да дойда
Аватар
bestbg

Мнениеот The Strider » Пон Юни 07, 2004 4:12 pm

Има вероятност и аз да се включа към тайфата, но проблема е, че най рано в 14.30 на 25.06 ще съм в Бургас. Така че молбата ми е пратете на [b][email protected][/b] някои и друг GSM номер за връзка, за да можем да се чуем къде да ви търся вечерта на 25.06
The Strider

Мнениеот MOD » Пон Юни 07, 2004 4:12 pm

Добре , там съм с танка .. само да не валят камъни ...
19:30 - Одеон, четвъртък

MOD

Мнениеот Seymour » Пон Юни 07, 2004 4:52 pm

И аз съм навит за Одеон...

Ще се радвам да се запозная с Вас и да ви разкажа за Странджа - моят опит в колоезденето из нея.:D

10.06 - 19.30 - пред Одеон
Seymour

Мнениеот velco » Пон Юни 07, 2004 5:04 pm

Шъ земъ да дойдъ и аз дъ пийъ инъ миниралнъ вудъ.
[color=red]Edit:[/color]нъ четири кулила.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот Cveti » Пон Юни 07, 2004 8:48 pm

Не мога да повярвам!!Ето какъв кеф е да не влизаш в мрежата около седмица-влезеш,и приятната изненада готова!Така,аз от 24-ти смятам да съм в отпуска...ако,ако,дано!И твърдо идвам!
May the force be with you.
Cveti

Мнениеот Cveti » Пон Юни 07, 2004 8:51 pm

Така,в четвъртък съм на бач и няма да мога да дойда,но ще ми разкажете със свои думи;).
Cveti

Мнениеот Lubo » Пон Юни 07, 2004 10:09 pm

I az 6tt doida na ODEON v 19:30. Sigurno bez kolelo, no 6te doida :D:D:D
Аватар
Lubo

Мнениеот tihcho » Пон Юни 07, 2004 11:22 pm

az sam ot varna i sam navit za 24 juni.pishete mi kade da se sreshtnem v burgas:8D::8D::8D:
tihcho

Мнениеот Lubo » Вто Юни 08, 2004 12:06 am

Grupata stava vse po-vnu6itelna :D:8D::D:8D::8D: Imam 4uvstvo 4e 6te stane super :))))))
Аватар
Lubo

Мнениеот Cveti » Вто Юни 08, 2004 10:00 am

Когато обсъждате,моля вземете под внимание следното:нека да носим колкото се може по-малко багаж.Предполагам,че ще ядем по селата без проблем,така че провизиите ще се състоят главно от вафли-:)Много ми се ще да можех да дойда на срещата,ама нейсе,после ще разпитам МОД.
Идеята на Админ за ходене с коли ме привлича,защото багажа може да се прекарва с кола,но ако всички искат да карат,няма да стане...
По-миналата година посетих за малко едно селце в подножието на Странджа-Бродилово.Селцето беше прекрасно,а на 10 км от него е къмпинг Царево,така че на връщане може да се топнем в морето за 1 ден-там или другаде,а?
Cveti

Мнениеот kagami » Сря Юни 09, 2004 1:45 pm

Няма проблем Цвети, ще докладваме след срещата ;)

PS. И аз си мечтая за едно-две топвания в морето...
Аватар
kagami

Мнениеот MOD » Сря Юни 09, 2004 2:14 pm

[quote="Cveti"]

Когато обсъждате,моля вземете под внимание следното:нека да носим колкото се може по-малко багаж.Предполагам,че ще ядем по селата без проблем,така че провизиите ще се състоят главно от вафли-:)Много ми се ще да можех да дойда на срещата,ама нейсе,[b]после ще разпитам МОД.[/b]
Идеята на Админ за ходене с коли ме привлича,защото багажа може да се прекарва с кола,но ако всички искат да карат,няма да стане...
По-миналата година посетих за малко едно селце в подножието на Странджа-Бродилово.Селцето беше прекрасно,а на 10 км от него е къмпинг Царево,така че на връщане може да се топнем в морето за 1 ден-там или другаде,а?

[/quote]

три дни го били - ни дума, ни вопъл , ни стон :banana::D:D:D

MOD

Мнениеот Cveti » Сря Юни 09, 2004 3:39 pm

От 24-ти съм в отпуска!!![img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/_950/curtsey.gif[/img]Дано само се стопи снега до тогава...;)
Cveti

Мнениеот MOD » Чет Юни 10, 2004 10:48 am

Аз също съм ОК с отпуската от преди малко ... от 24 и аз съм в почивка ( кратка - но поччивка :D )

MOD

Мнениеот kagami » Чет Юни 10, 2004 12:47 pm

Чудесно :) Честито! И аз така - на 24.06 съм на работа до към 18ч, а 25.06 ми е почивка. Какъв кеф :)
Аватар
kagami

Мнениеот bestbg » Чет Юни 10, 2004 7:06 pm

как МОЖЕ ДА ИМАМ ТАКЪВ КЪСМЕТ!!!???

днес тръгнах и на кулата СПУКАХ гума... 1 час бутах колелото до нас и неможах да дойда на срещата :kaioken: ... моля кажете какво сте се разбрали за 24-ти
Аватар
bestbg

Мнениеот axelmax » Пет Юни 11, 2004 12:19 am

a gore dolu kolko para ste struva vsichko ,stoto tova edna ot chetirite prichini za da ne doida ,a mnogo mi se iska
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

ПредишнаСледваща

Назад към Архив