Болки в пръстите.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот jivkonik » Съб Авг 21, 2004 10:46 pm

[quote="TheUndertaker"]

[quote="BuxpeH"]

Не е ли малко по различно?? Защото едно време като ходих на Витоша със вилка със 7см ход и ме боляхя после ставите на китката, (за бъбрецита да не говоря) въпреки, че си свивах лактите колкото мога, а сега питам за този arm-pump, защото от него боли самият мускул и се схваща.
Иначе за по-добрия контакт със земята-да.
[/quote]

Свиването на лактите няма да ти помогне да избегнеш въпросната болка:).
някои забелязал ли е от какво го болят ръцете при некачествени тоест вилки дет са в гъза . Вибрациите които ти гаврат ръцете те принуждават да стискаш кормилото ,ей от туй най боли после. Който не вярва да тества да държи кормилото на контрол а не да го стиска :)!
Свиването в лактита главно обираш по големи неравности и други простотии , малките неща с кофти вилка са си адд , аз лично "карам" с Зулум 5см просто съм намразил камъни на скорст ,че ръцете ми са мармалад след третото псуакне , но виж ако има нещо за попиване даже е адско удоволствие да си обирам всичко;)
[/quote]

Сега съм с Manitou Six Super 2002 - пружина за свиването и масло за връщането. Кво да ти кажа забравих ги тия болки от Зулума ... ама скъпи бе пустите вилки хубави...:I
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот BuxpeH » Нед Авг 22, 2004 10:24 am

[quote]Свиването на лактите няма да ти помогне да избегнеш въпросната болка.
някои забелязал ли е от какво го болят ръцете при некачествени тоест вилки дет са в гъза . Вибрациите които ти гаврат ръцете те принуждават да стискаш кормилото ,ей от туй най боли после. Който не вярва да тества да държи кормилото на контрол а не да го стиска !
Свиването в лактита главно обираш по големи неравности и други простотии , малките неща с кофти вилка са си адд , аз лично "карам" с Зулум 5см просто съм намразил камъни на скорст ,че ръцете ми са мармалад след третото псуакне , но виж ако има нещо за попиване даже е адско удоволствие да си обирам всичко[/quote]

Мда, това питах!! 10x.
А онази вилка беше някаква JSF. Друг път не съм ги чувал. Ама това беше преди 3 години. Бях я купил от близнаците на бул "Васил Левски"
Лека и пръст...:drunk:
BuxpeH

Рейтинг: 1695

Мнениеот bikezilla » Нед Сеп 05, 2004 7:05 pm

ааа,
спирачки споменахте, вилка споменахте
ама аз ще ви кажа че и гумата(предна) има огромно значение за умората на пръстите - голяма гума гаси малки неравности/вибрации
неска сефте карах с 2.5 максис high roller (10х zk ;)), а преди карах с 1.95 гадна гума

е разликата е просто унищожителна - пръстите ми се уморяват мноооого по-малко, съответно по-рядко спирам за почивки.

а пък как държи завоите.... мале мале, кат влак на релси... изрудия! :D:P;)
Аватар
bikezilla

Мнениеот F1-MAN » Пон Сеп 06, 2004 8:55 am

Значи при мен явно са се събрали всички фактори- лоша вилка, спирачки, който трябва да се натискат силно(поне спират) и тънки, напомпани яко(>4Bar) гуми. Обаче мисля че ако си настроя тази да спира с един пръст, близо до кормилото, проблемът ще се пооправи. Защото когато пусна спирачката и хвана кормилото с всичките пръсти, не усещам никаква болка, а и контролирам много по-добре колелото. Абе ще изместя лостчето по-навътре и ще пробвам с едни пръст. Просто сега няма да мога да си позволя диск.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот jivkonik » Пон Сеп 06, 2004 11:23 am

[quote="F1-MAN"]

Значи при мен явно са се събрали всички фактори- лоша вилка, спирачки, който трябва да се натискат силно(поне спират) и тънки, напомпани яко(>4Bar) гуми. Обаче мисля че ако си настроя тази да спира с един пръст, близо до кормилото, проблемът ще се пооправи. Защото когато пусна спирачката и хвана кормилото с всичките пръсти, не усещам никаква болка, а и контролирам много по-добре колелото. Абе ще изместя лостчето по-навътре и ще пробвам с едни пръст. Просто сега няма да мога да си позволя диск.
[/quote]

Лостчето по-навътре на кормилото го слагаш, така че като дърпаш с показалеца (предполагам с него дърпаш) да си го хванал точно на края където му е малката свивка. Много е удобно това, скоро ме светнаха като карахме по Родопите, направо живнах!!! Преди това го дърпах на вътрешната свивка, дето почва дъгата, точно след като излезе от командата и нямах съответно рамо и силата трябваше да е доста по-голяма, абе гадно беше.
И като стягаш лостчетата, или командите ако са ти блок ги остави така стегнати, че като ги удрариш с юмрук да се врътят около кормилото - това е ценно като паднеш някъде и лостчето ще се завърти на кормилото, ама няма да се изкриви!!!
Аватар
jivkonik

Мнениеот DaNiTo » Пон Сеп 06, 2004 8:48 pm

Zavisi i mnogo bix kazal ot ramata 6toto sq primerno ako e HT1 ili HT2 6te obira mnoo prove4e vibraciite i nema da se drusa tolkova mnoo koleloto i saotvetno po malko bolqt prusti:D !
DaNiTo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Dani » Вто Сеп 07, 2004 2:17 pm

До сега си мълчах, ама айде и аз да се обадя!
Преди месец ходих до с. Яврово! Нагоре мъка - надолу кеф! 10 километра спускане по асвалт. Не че асвалта беше като писта на F1, ама все пак ......! Когато стигнах в Асеновград усетих умора в ръцете и по-точно в лявата ръка (V-брейка), но продължих към Пловдив. По едно време взе да ми изтръпва ръката и се опитах да карам с една ръка, ама е трудно.
Проблема стана сериозен на другия ден. Двата пръста (кутрето и безименния) ми бяха изтръпнали и трудно ги движех! Другите също трудно се движеха,а когато се пробвах на страни да ги мръдна се схващаха!
Абе гадна работа! Една седмица не се качих на колело, а още две много внимавах какво правя!
Реално от цялата работа излиза, че вилката не обира малките неравности и направо ти ги предава на ръцете!
П.С.: Вилката - според производителя на колелото е зум 580, а според сайта на производителя не е, защото там стои двукоронна вилка! Така че някакъв зум е!
П.С.2:Гумите - Кенда х 1.95......без коментар!
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Вто Сеп 07, 2004 2:36 pm

[quote="Dani"]

... 10 километра спускане по асвалт. Не че асвалта беше като писта на F1, ама все пак ......! Когато стигнах в Асеновград усетих умора в ръцете и по-точно в лявата ръка (V-брейка), но продължих към Пловдив. По едно време взе да ми изтръпва ръката и се опитах да карам с една ръка, ама е трудно.
Проблема стана сериозен на другия ден. Двата пръста (кутрето и безименния) ми бяха изтръпнали и трудно ги движех! Другите също трудно се движеха,а когато се пробвах на страни да ги мръдна се схващаха!
Абе гадна работа! Една седмица не се качих на колело, а още две много внимавах какво правя!
Реално от цялата работа излиза, че вилката не обира малките неравности и направо ти ги предава на ръцете!
П.С.: Вилката - според производителя на колелото е зум 580, а според сайта на производителя не е, защото там стои двукоронна вилка! Така че някакъв зум е!
П.С.2:Гумите - Кенда х 1.95......без коментар!
[/quote]

Dani, за качване и спускане по асфалт, независимо дали е като писта от Формула 1, лошата вилка не може да ти е причина за какъвто и да е дискомфорт. Това изтръпване се появява при кофти поза или лошо оросяване на пръстите, което може и да е причинено от силно стискане на калпави спирачки, а може и просто да си е резултат от нетренирани мускули. Ако пък ти е неудобна рамката също могат да се получат неприятни ефекти, като болки в гърба, раменете, врата... И на мен често ми се случваше преди време. Сега обаче нямам никакви проблеми с пръстите, китките или каквото и да е, макар че карам съвсем твърда вилка и то не винаги по асфалт, а спирачките ми са съвсем обикновени. Просто тези проблеми си отшумяват, ако не се откажеш при първите симптоми, а продължаваш да си караш (Разбира се, слушай си тялото и не го претоварвай! То си знае какво иска и предупреждава навреме!). В един момент просто свикваш на натоварването и болките изчезват.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Dani » Вто Сеп 07, 2004 3:03 pm

[quote="did"]

[quote="Dani"]

... 10 километра спускане по асвалт. [/quote]

Dani, за качване и спускане по асфалт, независимо дали е като писта от Формула 1, лошата вилка не може да ти е причина за какъвто и да е дискомфорт. Това изтръпване се появява при кофти поза или лошо оросяване на пръстите, което може и да е причинено от силно стискане на калпави спирачки, а може и просто да си е резултат от нетренирани мускули. [/quote]

Е да де, ама като карам покрай гребната или до работа не е същото, а там километрите са повече?!?!?!? А асвалта е гладък!
А сега съм се затичал да си взема и едни гладки гуми.....дано се променят нещата!
I'd like mornings better if they started later!
Dani

Рейтинг: 1700

Предишна

Назад към Архив