Здрав байк за сериозно спускане !!!

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Straho_ooD » Пон Окт 04, 2004 10:52 pm

Men ako pita6 (ne 4e ima pri4ina:)) vzemi si FX team ==> Moga da ti go uredq za 3600 s BOXXER WC, s full SAINT ( samo montaja e $1200 ), S MAVIC 729 i s MAXXIS HIGHROLLER 2,5 , s kormilo i lapa TRUVATIV ; Otzad e DNM ama sled mesec karane se razrabotva i raboti zverskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 4estna duma . Vsushtnost takova kolelo ima edno priqtel4e ( Rosti ) , a az shte si vzimam naprolet .
Taka hem shte spetish 1400lv hem shte se 4uvstvash vse edno karash FOES :)))))
I ako ima komentari da znaete 4e znam kude spite vsi4kiteeeeeee muahahahahhahahah !!!
DH
Straho_ooD

Рейтинг: 1200

Мнениеот ST » Вто Окт 05, 2004 8:00 pm

Не, благодаря. Първо на мен Boxxer WC не ми трябва. Второ, рамката на FX Team-a е същата като на Dragomir Diesel (надявам се да си забелязал). Тези рамки са правени в Тайван (не, че имам нещо против тях), ама на тези им се носи лошата слава на хилави рамки...!!! Много лесно се чупят в челото и съм чувал на за един два или повече случая за счупени чела и разни такова. За това моя съвет е: Не си взимай Dragomir!!! Според мен е много по-добре да си купиш малко по-скъпа, но за сметка на това хубава рама, вместо след това да й береш гайлето.
.:[God Bless, Satan Caress]:.
ST

Мнениеот bikerider » Сря Окт 06, 2004 3:03 pm

[quote="ST"]
Според мен е много по-добре да си купиш малко по-скъпа, но за сметка на това хубава рама, вместо след това да й береш гайлето.
[/quote]

определено :agree::agree:
според мен ако човек е с ограничен бюджет има къде-къде по-подходящи неща по колелото откъдето да се спестяват пари, отколкото основата на колелото (рамката). например можеш да спестиш от вилката (да вземеш нещо непретенциозно и не скъпо), да му видиш сметката за година-две, тъкмо да свикнеш с рамката и окачването и да си сигурен какво искаш. и после ако решиш, че наистина те кефи това което ще получиш срещу още пари да ги дадеш и да се кефиш на воля.
с две думи - не бързай - идеалното колело се сглобява много бавно, точно за да си сигурен, че е идеално. В тази светлина TOYAGA е не 100%, не 1000% ами един милион процента прав - послушай го и НЕ СИ ВЗИМАЙ СГЛОБЕНО колело, [u][b][size=200]особено Спринт FX[/size][/b][/u]. Ще бъде жалко за спестяванията ти според мен.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот gladstone » Чет Окт 07, 2004 4:26 pm

[quote="bikerider"]

НЕ СИ ВЗИМАЙ СГЛОБЕНО колело
[/quote]

E to4no tolkova mi trqbva6e za da sum 100% siguren 4e i az nqma da si vzema sglobeno,6toto o6te ima6e izvestno sumnenie v men ostanalo..
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот axelmax » Пет Окт 08, 2004 7:05 pm

http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=3506

за колегата с 6-те бона ,мои да се споразумеете нещо
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ST » Нед Окт 10, 2004 4:37 pm

колега, нещо не го отваря този линк сега. преди го отжори, даже постнах тема, но сега не ще нещо...
ST

Мнениеот axelmax » Нед Окт 10, 2004 5:04 pm

ами става въпрос за рамка BANSHEE с шок маи 5-ти елемент за 1800 лева -нова
;)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ST » Нед Окт 10, 2004 8:54 pm

iskam da go vidq pak. mojesh li da go pokajesh pak??:D:D:D
ST

Мнениеот Windstream » Нед Окт 10, 2004 9:45 pm

Линка не работи защото темата е изтрита - просто рамката вече си има нов собственик.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот M1010X » Пон Окт 11, 2004 3:33 pm

аз лично ето какво бих направил:
имам 6 бона. отивам и си набелязвам екипировка. всичко - от А до Я, като смятам и цените. може и под 1000 да ти излезе.
после си взимам fx team. не заради цялото колело (макар че аз нямам нищо против тази рамка), а заради монтажа и вилката. викаш си "не ми трябва wc". бе то хуу не ти трябва, предполагам и за 3 поршета не си умрял, ама ако ти ги дадат по 500 лева няма ли да ги вземеш?
та, купуваш тва колело (знаем, че е 3600лв.), веднага го разчастваш и шитваш рамката. мога да ти кажа, че няма да ти е проблем да я продадеш както е абсолютно некарана за поне 650-700 кинта. не съм сигурен дали нова беше около 800 със или без амортисьора, обаче ако ми трябва ще проверя, и после ще сваля от пазарната цена 50-100 кинта. и си я продал като стой-та-гледай. как е сметката? имаш над 2000лв, пари, отделени само за рамка :) дали не е добро, а? взимаш си квото ти душа иска - кеф ти ram dh (макар че и той е тайванско производсто (astro). нали не бъркам?), кеф ти ironhorse second hand. можеш и отвън нещо да си вкараш. а същевременно имаш цялостен монтаж saint (оххх...), boxxer wc, много добри шини... perfect...

има обаче един малък проблем :) даже са няколко:
1) въобще не съм сигурен, че ще си намеря fx team за тия пари с това оборудване. тук някой предложи, дано е сериозен;
2) от момента на взимане на колелото до момента на сглобяването му с рамка по твое желание ще мине още (доста) време. кофти;
3) аз лично нямам 6 бона :) обаче теб това едва ли те грее :hbang:

така че, дерзай. само ще ти кажа за боксера - един приятел, който караше тийм и се беше качил на вц каза, че разликата е огромна. и не при нормални условия, а когато си карал в кал, прах и т.н. казва: "моят почва да не работи както трябва, леко да насича... докато вц все едно не е каран след почистване"
тва е...
Above and beyond
Аватар
M1010X

Рейтинг: 1980

Мнениеот bikerider » Пон Окт 11, 2004 3:45 pm

[quote="M1010X"]

аз лично ето какво бих направил:
имам 6 бона. отивам и си набелязвам екипировка. всичко - от А до Я, като смятам и цените. може и под 1000 да ти излезе.
после си взимам fx team. не заради цялото колело (макар че аз нямам нищо против тази рамка), а заради монтажа и вилката. викаш си "не ми трябва wc". бе то хуу не ти трябва, предполагам и за 3 поршета не си умрял, ама ако ти ги дадат по 500 лева няма ли да ги вземеш?
та, купуваш тва колело (знаем, че е 3600лв.), веднага го разчастваш и шитваш рамката. мога да ти кажа, че няма да ти е проблем да я продадеш както е абсолютно некарана за поне 650-700 кинта. не съм сигурен дали нова беше около 800 със или без амортисьора, обаче ако ми трябва ще проверя, и после ще сваля от пазарната цена 50-100 кинта. и си я продал като стой-та-гледай. как е сметката? имаш над 2000лв, пари, отделени само за рамка :) дали не е добро, а? взимаш си квото ти душа иска - кеф ти ram dh (макар че и той е тайванско производсто (astro). нали не бъркам?), кеф ти ironhorse second hand. можеш и отвън нещо да си вкараш. а същевременно имаш цялостен монтаж saint (оххх...), boxxer wc, много добри шини... perfect...

има обаче един малък проблем :) даже са няколко:
1) въобще не съм сигурен, че ще си намеря fx team за тия пари с това оборудване. тук някой предложи, дано е сериозен;
2) от момента на взимане на колелото до момента на сглобяването му с рамка по твое желание ще мине още (доста) време. кофти;
3) аз лично нямам 6 бона :) обаче теб това едва ли те грее :hbang:

така че, дерзай. само ще ти кажа за боксера - един приятел, който караше тийм и се беше качил на вц каза, че разликата е огромна. и не при нормални условия, а когато си карал в кал, прах и т.н. казва: "моят почва да не работи както трябва, леко да насича... докато вц все едно не е каран след почистване"
тва е...
[/quote]

такъв вариант е оправдан само ако можеш да си сигурен, че новата рамка е съвместима със FX, тоест че чаркалаците ще станат на новата рамка. има доста подробности - chainline, задна главина (RAM DH e със 150x12 главина и ред такива тънкости...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот ST » Пон Окт 11, 2004 4:13 pm

Много сложни маневри приятелю, такива хора ни трябват в областта на пазарната икономика. Ти си само за министър. Моя съвет е да ги загърбиш тия колела и да се хванеш сериозно с учене, стани един банкер и като събереш пари (като гледам с кви умения разполагаш, бързо ще да е... :)) си вземи едно колело...да кажем Karpiel, като на Bender... :). Тогава всички ще ти завиждаме. А и ще си най-собър от гледна точка на механиката.

Това разбира се е само шега, да не вземеш да се обидиш нещо.
:D:D:D:D
ST

Предишна

Назад към Архив