Тарся си колело

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Дек 14, 2004 11:32 am

Премерих се и сайта показа средно осемнадесет инча.Обаче за колело подобно на Climber даде 17 инча, а за колело с почти равна горна тръба на рамката 19инча. Може би 18 ще е подходящо за мен със съответните настройки на седалката и евентуална промяна в лапата
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Дек 14, 2004 5:32 pm

Ако каранията ти ще включват и спускания по по-стръмни и технични терени, вземи 18 инча, с нея ще се чувстваш по-удобно. Ако смяташ да караш само ХС, с много въртене нагоре и спускане по по-леки терени по-скоро 20. Т.е. за нормално разнообразно каране в планина, 18 според мен ще е по-добре. А щом и сметачната машина така е показала, няма какво да се чудиш повече :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Дек 15, 2004 9:31 am

Да, май ще е 18 инча. Влагодаря отново на всички за съветите.:beer: Някой ден сигурно ще се срещнем по пътеките.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот flat-6 » Сря Дек 15, 2004 12:37 pm

nezabravqi da napi6e6 kvo kolelo si si vzel 4e mi stana super interesno ve4e kato nqkva istoriika kaji koi model nai ti e dopadnal.no climbara 6te ti e maluk za 180 e golqmo kolelo
Винаги [color=red]отгоре, и винаги надолу!!![/color]
Аватар
flat-6

Рейтинг: 1540

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Дек 15, 2004 1:27 pm

Кофти изненада - за Коледа май премиите ще са миниатююрни:bawling:. Така, че колелото сегурна ще се купува пролетта:crap:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот flat-6 » Пет Дек 17, 2004 3:23 pm

tva e nai gadniqt moment kogato se naviva6 i posle si4ko propadne sa4ustvam ti man puk i proletta ne e tolkobva dale4e
Винаги [color=red]отгоре, и винаги надолу!!![/color]
Аватар
flat-6

Рейтинг: 1540

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 20, 2004 10:11 am

Абе аз имам едно чудо на техниката наречено EASY TIME, което все още е в добро състояние, даже това лято го качих почти на Белмекен, но ми се искаше да си взема нещо по-добро. Тъкмо пролетта ще мога повече да се радвам на придобивката. Важното е мерак да има:D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот axelmax » Пон Дек 20, 2004 10:34 am

vzemi si i protektori ,,nai neobhodimite ,

rakavici,nakolenki s kori ,nalakatnici,kaska
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 20, 2004 11:25 am

Каска и ръкавици ще си взема веднага, наколенници и налакътници при първа (финансова) възможност.Аз и кола винаги карам с колан.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот axelmax » Пон Дек 20, 2004 11:43 am

koleloto ,nqma ,kolani;)

kwi rakavici i kva kaska ste si vzimash
Аватар
axelmax

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Дек 20, 2004 12:10 pm

Значи е време да му се сложи колан - поне 4-точков. :bulb:А мисля, че е добра идея да се монтира на каската въздушна възглавница - като паднеш да не си размажеш физиономията:splat:. :)
Сега сериозно - за каската и ръкавиците още не съм решил - видях някакъв модел на Drag без пръсти за 10-12 лева и може би каската ще е в рамките на 35-40 лева.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот hlebarka » Пон Дек 20, 2004 2:47 pm

ТЕСТ №1

Съставете изречение от изброените думи

[quote="axelmax"]

koleloto ,nqma ,kolani;)
[/quote]

(ахе1мах, да не подскаэваш)
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот did » Пон Дек 20, 2004 3:19 pm

[quote="hlebarka"]

ТЕСТ №1

[quote="axelmax"]

koleloto ,nqma ,kolani;)
[/quote]

[/quote]

Абе hlebarka, я да не се заяждаш със запетайките на axelmax. Толкова малко неща отсанаха във форума, които да ме забавляват истински, а ти сега ще вземеш да го откажеш да твори новата българска пунктуация. Срам нямаш ли?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот lechuga » Пон Дек 20, 2004 7:15 pm

[quote="did"]

[quote="hlebarka"]

ТЕСТ №1

[quote="axelmax"]

koleloto ,nqma ,kolani;)
[/quote]

[/quote]

Абе hlebarka, я да не се заяждаш със запетайките на axelmax. Толкова малко неща отсанаха във форума, които да ме забавляват истински, а ти сега ще вземеш да го откажеш да твори новата българска пунктуация. Срам нямаш ли?
[/quote]

Абе май е само със Shimano:spin:
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Дек 30, 2004 4:57 pm

[quote="flat-6"]

nezabravqi da napi6e6 kvo kolelo si si vzel 4e mi stana super interesno ve4e kato nqkva istoriika kaji koi model nai ti e dopadnal.no climbara 6te ti e maluk za 180 e golqmo kolelo
[/quote]

Можете да ми честитите - взех DRAG Ontario Team Edition:D. Съвсем ми е по мярка. Само дето е с DH гуми, но аз на стария байк имам гуми за по-нормални условия и сигурно ще ти сменя. Взех и каска, а утре ще взема и ръкавици. За сега толкова. Вече даже се уговорих да карам с един приятел от Пловдив и един от Пазарджик.;)
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот MOD » Чет Дек 30, 2004 5:21 pm

@NovemberCharlie - Честито, само хубави преживявания да имате заедно :thumb:
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Albinosko » Чет Дек 30, 2004 7:51 pm

Честито!:beer::beer: Успешна и безаварийна година с новите придобивки!
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Дек 31, 2004 9:46 am

Благодаря ви момчета! И на вас желая безаварийно каране!
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Яну 11, 2005 9:20 am

В събота навъртях 40-50км. по асфалт и черни пътища - колелото върви прекрасно. Направих и малко снимки, но са доста големи и не ми се занимавашие да ги смалявам. По незивестни причини към края на пътешествието от към предното движение започна да се чува странно цъкане при преминаванетно на всеки педал през най-горна точка. Някой да има идея какво може да е това?
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 11, 2005 10:31 am

Може осите на педалите завити в курбелите да са се разхлабили. Ако при завиването им в магазина не са били добре затегнати - а и след първите карания е нормално да се поразлуфтят малко от тежестта ти и натоварванията. Пробвай да ги притегнеш, ще ти е нужен гаечен ключ, но тънък в предната си част - имай в предвид, че десния педал е с нормална резба, а левия с "обратна" :nuts:. Ако не е от педалите може средното да е направило луфт - също нормално ако не е касета - там вече за да го обереш са необходими още по-тънички ключове. Като се има в превид, че е ново в гаранция, що не отскочиш до майстора в сервиза да си поиграе и да намери проблема?:agree:
Не е хубаво да караш с луфтове, защото скапват резбите (особено ако са на сглобката педал-курбел).
Аватар
jivkonik

Мнениеот Pencho » Вто Яну 11, 2005 8:18 pm

moze i da opira werigata w prednia dereilior az imah takaw problem no go oprawih s malko regulirowki:D
Pencho

Рейтинг: 1200

Мнениеот Albinosko » Вто Яну 11, 2005 11:01 pm

Двете причини описани по-горе са най-често срещания проблем. И двете са възможни таака че ще е хубаво да погледнеш по-внимателно:indiffe: . @jivkonik, на мен ми се е случвало това на старото колело и е малко неприятно, но се оправя.:D:evil:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Яну 12, 2005 9:44 am

Не опира в дерайльора.Чуваше се само когато веригата е на средния преден венец. Вчера в къщи пробвах на място и цъкането го нямаше явно се получава само при натоварване.Определено не е от дерайльора.Но с него имам друг проблем - при преминаване от най-малкия на средния венец (от позиция 1 на 2) освен да щракна с лостчето е необходимо и да го задържа между 2 и 3, за да превключи. Може би с регулировка може да се настрои, но не зная как.:dunno: Очевидно не става с винтчетата за крайно ограничаване.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот axelmax » Сря Яну 12, 2005 9:54 am

otidi vav garancionniq serviz,ne bi trebvalo da ti vzemat [color=yellow][size=134]jaltici[/size][/color]za nastroika i proverka,che moe da stane po losho:agree:
Аватар
axelmax

Мнениеот тучо чучо » Сря Яну 12, 2005 10:46 am

[quote="NovemberCharlie"]

Не опира в дерайльора.Чуваше се само когато веригата е на средния преден венец. Вчера в къщи пробвах на място и цъкането го нямаше явно се получава само при натоварване.Определено не е от дерайльора.Но с него имам друг проблем - при преминаване от най-малкия на средния венец (от позиция 1 на 2) освен да щракна с лостчето е необходимо и да го задържа между 2 и 3, за да превключи. Може би с регулировка може да се настрои, но не зная как.:dunno: Очевидно не става с винтчетата за крайно ограничаване.
[/quote]

Често срещано явление е пукането на средното движение на нов велосипед, особено след първоначалното раздвижване. Трябва де се донатегне. Иди в сервиза докато си в гаранция.
Аватар
тучо чучо

Предишна

Назад към Архив