Cпортен календар на BMBF за 2005 г. !?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bikerider » Съб Яну 15, 2005 7:14 pm

[quote="thefatcat"]
Бахмааму и такъв синдром ли имало :hbang2: хахах
[/quote]

Бооц :D:8D::laugh:

[quote="thefatcat"]
Как се лекува? :drunk::beer:
[/quote]

Има два начина: лесния или гадния искаш? :D

[quote="thefatcat"]
Значи опитвам се да ви кажа просто...
-няма публика, няма спонсори-=>
-няма спонсори, няма пари-=>
-няма пари, няма състезания, ето това е целата философия:D
[/quote]

Да бе батка разбрах, мерси че ни светна за тия НЕКОИ МОМЕНТИ :D

[quote="thefatcat"]
А м/у другото до колкото знам състезанията на федерациата не се покриват 100% от министерства и т.н., за това са нужни спонсори. А както споменах по горе, няма публика, няма спонсори...[/quote]

и силно се надявам да остане така - некои старци като мен помнят ония времена, когато беше 100%... 45 години стигат :hbang:
Друго ти се говори тука, ама ти не отбираш от дума. Като има кръг от републикански шампионат, кажи някой спорт, да речем футбол, има ли състезания в провинцията? Мое и да няма 180 спонсора, но има състезание нали? Въпреки, че има И спонсори. И доста често има мизерна публика... Явно не виждаш къде е ударението в буквичките [size=167][b]Б[/b][/size]ФПК. Това че тази година няма мероприятия в "село Куичуковци" (не ми се коментира) значи ли, че изобщо не трябва да има, щото аз така те разбирам?

@mrPesh: :hbang::thumb::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот thefatcat » Съб Яну 15, 2005 7:19 pm

[quote="bikerider"]

[quote="thefatcat"]
Бахмааму и такъв синдром ли имало :hbang2: хахах
Как се лекува? :drunk::beer:
[/quote]

Има два начина: лесния или гадния искаш? :hbang:

[/quote]

Кажи ги и 2-та аз ще си избера :D:drunk:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот mrPesh » Съб Яну 15, 2005 7:34 pm

[quote="thefatcat"]

...тва мисля че е само за състезатели от федерациата, въпреки че и аз не съм карал до ся с такоа нещо...

[/quote]

BIKERIDER: Ама то като гледаш какво е написал thefatcat май не е БФПК, а GTracingФПК.:(!:
Не може един отбор да се смята за отбор на БФПК.
:wavey:
Има хора в GTracing,които много уважавам.Преди да се качат на "портокалите" те не бяха в GTracing,но ORANGE получиха от БФПК.
Само че после при всяко участие трябва6е да се записват като състезатели на GTracing.:beer::?:

Е имам и приятели,които не приеха колелата,за да си запазят свободата.:usclap::wavey:
Та идеята ми е,че ORANGE се кара само в GeorgeTanevRacing:D:D:D

:offtopic:
BIKERIDER: Ще ходиш ли на Родопи Паралелна вселена?
:beer::agree:;)
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот bikerider » Съб Яну 15, 2005 8:14 pm

[quote="mrPesh"]
:offtopic:
BIKERIDER: Ще ходиш ли на Родопи Паралелна вселена?
:beer::agree:;)
[/quote]

ох, с най-голямо удоволствие, но имам ангажименти :V:
това с :beer: си го записвам обаче :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот ThEUfO » Съб Яну 15, 2005 11:40 pm

[quote="mrPesh"]
Може и алтернативно републиканско първенство,щото то Варна,Бургас,Русе,В.Търново,Шумен,Търговище,Казанлък,Стара Загора и т.н. са едни такива мънички и незначителни,с по 5-6 баби живеещи там,дето кво ще ти гледат състезания:roll2:
Поради което не си заслужава да занимаваме ФЕДЕРАЦИЯТА да се включва в мероприятия там[/quote]

Забрави най-обширната и голяма планина в България - Родопите. Не виждам защо споменаваш изброените "равни градове", явно си любител на XC-то. През изминалата година имаше доста доста повече крос китариски състезания, отколкото по DH, така че не виждам защо претендираш за още! Според мен календара в този си вид е мн.добър. Ще се радвам ако се осъществят всички прояви в него. DH състезания могат да се организират само в курорти и места където има изградена инфраструктора - лифтове, +добър терен за каране. Ако се замислиш в софия има доста повече DH сътезатели отлколкото в цялата страна, така че е абсолютно уместно да се огранизират състезания в близост до столицата. За състезания примерно в една равна варна, малко хора от столицата биха пропътували 600км за "локално" огранизирано състезание от "дублираща федерация".
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот hlebarka » Съб Яну 15, 2005 11:56 pm

Моето предложение е утре всеки да излезе и да асфалтира 1 квадратен метър, така, с общите усилия на сите българи, ще се образува писта за формула 1, трасето ще минава отвсякъде, мамата ще си трака.

А иначе, ако до вчера е имало 1, 2 състезания годишно, не може да очаквате изведнъж 10 и то навсякъде, това 1 на ръка.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот mrPesh » Нед Яну 16, 2005 12:36 am

ThEUfO: "...малко хора от столицата биха пропътували 600км за "локално" огранизирано състезание от "дублираща федерация"."

Не си ме разбрал.Това за алтернативно републиканско първенство си е чиста ирония.Изобщо не си мисля,че трябва да има такова нещо.Да беше прочел внимателно това: "...недай си Боже още една федерация..." ;)
Освен това Търново хич не е равен град,а около другите изброени има бая големи баири на разстояние колкото е Витоша от София,че и по-близо.

Не претендирам за още ХС състезания,а за това,че не е задължително да се провеждат на едно и също МЯСТО и по едно и също ВРЕМЕ с DH.Само на световното има всички дисциплини заедно:^:.Проблемът е,че тази наредба с късното си появяване не даде възможност да се кандидаства за състезание:(

П.П. Може би мога да претендирам,че няма състазания по TRIAL в календара.Ама ние пак ще си направим.:banana::thumb:
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот ThEUfO » Нед Яну 16, 2005 8:58 am

Ела карай в Родопите пък тогава ми разправяй кое било баир и кое не.
ThEUfO

Мнениеот Shady™ » Нед Яну 16, 2005 2:31 pm

Абе мен ме интересува дали някога(скоро) в България ще има FR състезание в стил Red BuLL Rampage :bulb::hbang2::liplick::?: Нямам предвид някаво брутално трасе с дропове от 5 метра нагоре и т.н. и Gap-ове от 5-6 метра с летеж по още толкова, ами до към 5 метра максимум, като Gap-овете да са с по прилични цифри, че все пак ще е новост в BG пък и да може повече хора да могат да участват.Незнам какво е положението с подготовката за такова състезание на хората в БГ и колко от тях имат skills/ желание да участват , но все си мисля че ако се обяви че ще има такова състезание около година по рано(че да се знае че ще има такова нещо и да има време за трениране и подготовка)ще се получи много добре :) и мога да кажа че ще е голяма атракция и ще има много фенове/ публика, защото ще е доста атрактивно ;)
Но има и друго нещо - незнам какво е положението с намирането на място където може да се проведе такова състезание, но според мен намирането на място за такова състезание няма да е особен проблем - ще се направи нещо от сорта на тема - 'Места за провеждане на FR competition ` и всеки който има идея къде може - ще даде линк с галерия със снимки на мястото и в последствие може да се избере къде ще е ... а в случай че няма място (което ме съмнява) като за цял 'FR competition' , може да се направи на кръгове/етапи ...
Според мен това е една добра идея и ще е доста добре ако се осъществи...
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот No1s » Нед Яну 16, 2005 3:31 pm

Публика ще има състезатели - не знам:D:D:D
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 16, 2005 3:48 pm

@ Shady™

Ако ти лично успееш да развиеш skills :cool: да правиш drops :cool: до към 5 метра максимум (WOW!) и Gap-ове :cool: с по-прилични цифри :cool:, аз обещавам, че ще дойда лично да видя как ще се получи много добре и ще мога да кажа, че ще е голяма атракция!!!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот CrZ » Нед Яну 16, 2005 4:26 pm

Аз пък не ща състезания...искам да има една Ракияда като на Витоша състезанието по ски каде с 2 междинни контроли и задължително условие да гъврътнеш по 100 грама одеклон руски на всяка....само че тука да се направят по 6 7 междинни контроли и на финала състезателите да изгризат дървие и камъни кой какво си избере...а за ефектен финал да стоварат една купчина тор и да се дигне DJ и като тръгнат да го прескачат да се забиват в него и да хвърчат лайна а публиката да требе да е МОДЕРНО ОБЛЯКАНА в бели дрехи та да им личи чи са били на състезание и да си носат лайна в къщши...а па първа награда да е некое агне примерно 100 кила свинска мас за разтривки и един казан скоросмъртница ама сливова и чист концентрат да е грее зимата....и ДОЖИВОТЕН ЗАПАС С ЛЮТЕНИЦА ХОРЦЕ...айде берекет...СЪСТЕЗАТЕЛИИИИИИ.....
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот Shady™ » Нед Яну 16, 2005 6:11 pm

@TOYAGA - Като му дойде времето - ще ти се обадя ... нали за това казвам че трябва малко време ... па и аз не съм карал от 7 месеца а когато карах - колелото нямаше да издържи редовни 3метра :( но 2 си държеше :^: А иначе ще се постарая да improve по бързо ... специално заради теб - ти си ми стимула... не мога да се проваля :( :thumbu: Даже ще се опитам да те изненадам с по голяма цифра ;):):P ама нали се сещаш че с HT особено с моята вилка в момента - максимум 4 метра и то не е полезно че може да не издържи :( но ще си е 'атракция' ... ама почакай да си взема нещо 2 коронно - все 5метра с МНОГО добра попивака ще лепна :) а с мека рамка и някоя двукоронна 5 метра задалжително трябва, а па колко ще мога да стигна незнам ... То това не е баница - взимаш байк и се меташ като риба на сухо.. то трябват хем части хем skills хем много тренировки, а improve-ването не става за ден два също както хубавия bike..
Аватар
Shady™

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 16, 2005 6:26 pm

:popcorn:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот ton4o » Нед Яну 16, 2005 6:39 pm

Ebreeeeee,Ma6ala!Sutezania mnogo,sustezareli o6te pove4e!Samo da dopulna,4e za u4astnitsi s extra okosmiavane (nai-ve4e po litseto)-startovi nomera po izbor XAXAXA
ton4o

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Нед Яну 16, 2005 6:42 pm

[quote="TOYAGA"]

:popcorn:
[/quote]

И от мен :beer:
И ще се постарая със задачата ми :deal::eyebrow::evil::hbang2::angfire:че ако не успея :paperba:
I`ll take my best shot да 'пожъна' успех :)
Аватар
Shady™

Мнениеот ThEUfO » Нед Яну 16, 2005 11:14 pm

Разводнихме темата с фантасмагории... А кога ли ще направят състезание по ИДИОТЩИНА! Ще е доста оспорвано, гледам доста участници ще има, публика, подготовката е на ниво за WC :dunno:

- кой сега е n1?
- Българската простотия е n1!.
:uhh:
ThEUfO

Мнениеот CrZ » Пон Яну 17, 2005 9:22 am

[quote="ThEUfO"]

Разводнихме темата с фантасмагории... А кога ли ще направят състезание по ИДИОТЩИНА! Ще е доста оспорвано, гледам доста участници ще има, публика, подготовката е на ниво за WC :dunno:

- кой сега е n1?
- Българската простотия е n1!.
:uhh:

[/quote]

Аз посещавам литературни сбирки така че не ме пиши към идиотите ше те замоля.......аз съм литературен човек и смятам да претендирам за поне малко уважение..........
прощавай и берекет:X:X:X:X:X:X:X
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот thefatcat » Вто Яну 18, 2005 11:19 am

Ний литературнити хоръ требе да съ путкрепяма все пак! :bunny::bunny::bunny:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот Гост » Вто Яну 18, 2005 11:14 pm

[color=navy][b]Чистосърдечно...
Защо се точите толкова за състезанията, като такива? То не са прически, не са гримове и солариуми. Аж спорите...
Тези мероприятия ли са целта на занаята според вас? (не визирам хората, които си изкарват франзелите с това).
Не отричам - тръпката, гаденето и вълнението си го има...Но такова впечатление създавате, сякаш фотоапаратите, камерите и финала са стимул за развитие на уменията ви в колоезденето.
Защо не се гласите със същия пакет емоции и усилия за по-добро каране, давайки повече от себе си...всеки редовен ден, който ви освобождава време за каране? (нямам предвид заетите в областта на професията, а неангажираните ученици).
Недоволствате, защото панаира не се състои в близост до родния ви град, където имало достатъчно достойни места за едно републиканско (а всичко се върти около "розовата" столица). Съберете си чукалата и се дигнете до там без официален повод, обикаляйте България, ако имате такава възможност.
Нямам за цел да ви откажа от състезанията или да твърдя, че са въздух под налягане (да, правят се с определена цел). Преосмислете нагласата си, като цяло - това ще се отрази и в/у постоженията ви.
Позьори има достатъчно в самата София, на тези, които не са...им проличава.
Колкото и да не ви интересува..Преди да взема участие в BikeWeekend'04 бях уверена, че мястото ми не е там - липса на умения. Телето се навря в кокошарника обаче, после си изсърба свинската попара.
Убедих се изцяло, че съм имала право (за себе си).
Според мен състезанията са за хора, които имат достатъчно опит, умения.

Прощавайте...[/b][/color]
Гост

Мнениеот TOYAGA » Вто Яну 18, 2005 11:37 pm

@ Кекемора

Подкрепям!

[i]Неангажиран ученик[/i]
Аватар
TOYAGA

Мнениеот axelmax » Чет Яну 20, 2005 10:10 am

[quote="Kekemora"]

[color=navy][b]Чистосърдечно...
Защо се точите толкова за състезанията, като такива? То не са прически, не са гримове и солариуми. Аж спорите...
Тези мероприятия ли са целта на занаята според вас? (не визирам хората, които си изкарват франзелите с това).
Не отричам - тръпката, гаденето и вълнението си го има...Но такова впечатление създавате, сякаш фотоапаратите, камерите и финала са стимул за развитие на уменията ви в колоезденето.
Защо не се гласите със същия пакет емоции и усилия за по-добро каране, давайки повече от себе си...всеки редовен ден, който ви освобождава време за каране? (нямам предвид заетите в областта на професията, а неангажираните ученици).
Недоволствате, защото панаира не се състои в близост до родния ви град, където имало достатъчно достойни места за едно републиканско (а всичко се върти около "розовата" столица). Съберете си чукалата и се дигнете до там без официален повод, обикаляйте България, ако имате такава възможност.
Нямам за цел да ви откажа от състезанията или да твърдя, че са въздух под налягане (да, правят се с определена цел). Преосмислете нагласата си, като цяло - това ще се отрази и в/у постоженията ви.
Позьори има достатъчно в самата София, на тези, които не са...им проличава.
Колкото и да не ви интересува..Преди да взема участие в BikeWeekend'04 бях уверена, че мястото ми не е там - липса на умения. Телето се навря в кокошарника обаче, после си изсърба свинската попара.

[/quote]

chovek e maezelivo jivotno,ako nekoi ne go ruchka(nema konkurenciq)si stoi na edno mqsto i nemi razpravqi ,che ako iskash da karash go pravish samo za sporta
satezaniqta sa za tvada pokajesh ,kakvo si nauchil ,dali e mnogo ili malko ,nema znachenie

sastezanieto estimul ,da trenirash predi tva

[size=100][color=green]sastezaniqta sa za vsichki[/color][/size]
tiako iskash ne hodi,to vseki sam za sebe si otgovarq

@TOYAGA-stiga s taq treva be ,veche neznaesh kakvo govorish;);):P:wavey::rofl::peace::peace::peace::peace::peace:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот ThEUfO » Чет Яну 20, 2005 3:11 pm

[quote="Kekemora"]

[color=navy][b]Преди да взема участие в BikeWeekend'04 бях уверена, че мястото ми не е там - липса на умения. Телето се навря в кокошарника обаче, после си изсърба свинската попара.
[/quote]

Това че "леко падна" ли те е демотивирало толкова? Кулоиздач без рани не може, нали така ;]
ThEUfO

Мнениеот MAN6 » Чет Яну 20, 2005 8:38 pm

[quote]
Иво днес ще сваля путки...
Иво путки не свали...
'Щото са свалени всички
И в ръка го пак държи...

Путкопоклонник е Иво!
[/quote]

и така... ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Гост » Чет Яну 20, 2005 10:13 pm

@TheUfo

[b][color=navy]
Моята инициатива беше да опитам...всеки 1-ви път е желан.
Но когато се състезаваш и не си уверен в себе си, всичко протича по следният начин (поне при мен)...Целта е да победиш, това значи да си най-бърз, силиш се прекалено много, губиш контрол - падаш...След ставането си надъхан още повече...защото няколко секунди вече са изгубени, не усещаш болка...а единствено ненавист към загубеното време. Аз не мислех за трасето, докато се пусках...поне повреме на квалификациите и тренировачното преди финала, а исках да съм с най-добри резултати. Сега съжалявам за това, явно е било подсъзнателно упорство.
Тоест...от цялата тази боза - не умееш ли да контролираш колелото при по-бърза скорост - губиш. Следващия извод е, че трябва да надобряваш за да не се получават смешни разминавания с болния разум и тялото.[/color][/b]
Гост

Мнениеот ThEUfO » Чет Яну 20, 2005 10:28 pm

Всичко е въпрос на концентрация ;]
ThEUfO

Мнениеот hlebarka » Чет Яну 20, 2005 11:27 pm

[quote="Kekemora"]
Но когато се състезаваш и не си уверен в себе си, всичко протича по следният начин (поне при мен)...Целта е да победиш, това значи да си най-бърз, силиш се прекалено много, губиш контрол - падаш...След ставането си надъхан още повече...защото няколко секунди вече са изгубени, не усещаш болка...а единствено ненавист към загубеното време. Аз не мислех за трасето, докато се пусках...поне повреме на квалификациите и тренировачното преди финала, а исках да съм с най-добри резултати. Сега съжалявам за това, явно е било подсъзнателно упорство.
[/quote]

да и на мен ми беше едно такова..
особено като bertha ballistics ме избута от рампата на стълбите и гадния zipper стана трети
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот Pupinator » Съб Яну 22, 2005 11:16 am

HI 2 All from (Pro) Pupi :crazy::crazy::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
1-во Искам да изкажа мнението си за календара тази година, защото май за това беше тази тема. Надявам се всички мероприятия включени в него да се проведат защото идеята е доста добра. Мисля че няма чак толкова голямо значение кой го провежда, стига да бъдат провеждани. Защото представете си ако нямаш предвидени 5 състезания а имаше едно, и то щеше да е под въпрос, нали, и когато и то не се проведа какво правим а?

2-ро @Kekemora
Не бива да се демотивираш само от едно падане (независимо колко е тежко) всеки е падал поне веднъж доста тежко. Но това не ни е карало да се откажем от любимия спорт, напротив, кара ни да продължаваме напред и да преодоляваме страховете си, нали точно по този начин се трупа опит. И най - важното не да караш безрасъдно и само на ръчка, а с акъл и концентрация. Надявам се да се видим на всички прояви обявени в календара не само като учасник публика.

Pupinator OUT!
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот ThEUfO » Съб Яну 22, 2005 4:20 pm

[quote="Pupinator"]
И най - важното не да караш безрасъдно и само на ръчка, а с акъл и концентрация. Надявам се да се видим на всички прояви обявени в календара не само като учасник публика.
[/quote]

Само че "да караш" не е да се возиш седнал ;]
ThEUfO

Мнениеот Гост » Съб Яну 22, 2005 4:21 pm

[b][color=navy]@Pupinator

Пупин, падала съм и преди с леко "разтресение" на мозъка и отвехнати крайници...И това не ми е правило голямо впечаление, защото се очаква вероятността да се случи. За друга боя говорех, ако прочетеш предишния и по-предишния ми пост още веднъж, ще пекнеш каква ми е мъдарата мисъл.
:jump2:

До тогава по 5х500мл.[/color][/b]
Гост

ПредишнаСледваща

Назад към Архив