Карал съм на "Чала" първо ски после сноуборд. Известен е факта, че това е най-дългата писта на Балканите. Степените на трудност варират от черна до зелена.
За вело незнам дали става но сигурно, аз бих се пускал по заобиколните пътечки, който на картата са в зелено - по тях дължината става над 12 км. Проблема е, че след горната станция на лифта има малко (дължина ~600-700 м) изкачване. На тази карта не е отбелязана една много важна подробност

има една просека в гората за бъдещ влек - да се спуснеш оттам зимата е фамозно лятото незнам но си заслужава да се види.
Относно лифта няколко думи. Построен е от "Лифтинженеринг" за нуждите на военното поделение горе (мисля, че там има някакви антени примерно), двуседалков е, бавен е, не е като "Романски" ами степенките са едни ръчки, които се завъртат за да си сложиш краката, качването е ~35 мин. Има си и междинна разбира се.
Ми тва е да не говорим, че в Чепеларе си е много "фецко"
[b]Download Attachment:[/b] [url=http://www.mtb-bg.com/forum/data/nikitzo/2005317125648_5.jpg][img]images/icon_paperclip.gif[/img] 5.jpg[/url]
61.96 KB