Какви педали SPD за DH, FR ?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот shotlandetsa » Нед Юни 26, 2005 5:16 pm

[quote="mih"]

[quote="shotlandetsa"]

Специалните маратонки, пак на шимано са около 80 лв.
[/quote]

по магазините има по-добра тяхна алтернатива - тези на SCOTT - струват пак 80-90 кинта, но са значително по-добри като изпълнение, мойте ги суркам вече година и не са мръднали грам. Има ги при Каймата и във Федерацията, а може и на други места. виж и тази тема, писал съм там за тях: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6895
[/quote]

добре Mih, ти с тях ли караш? какви са им кусурите, как се кара с такива клипсове? И не разпрах тези на Скот кой модел са, както и обувките кои са? прегледах темата и никъде не пише модела на скотовете.

@MAN6

шегаджия :lol2:
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Рейтинг: 1720

Мнениеот mih » Нед Юни 26, 2005 6:54 pm

[quote="shotlandetsa"]

[quote="mih"]

[quote="shotlandetsa"]

Специалните маратонки, пак на шимано са около 80 лв.
[/quote]

по магазините има по-добра тяхна алтернатива - тези на SCOTT - [b]струват пак 80-90 кинта[/b], но са значително по-добри като изпълнение, [b]мойте ги суркам вече година[/b] и не са мръднали грам. Има ги при Каймата и във Федерацията, а може и на други места. виж и тази тема, писал съм там за тях: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6895
[/quote]

добре Mih, ти с тях ли караш? какви са им кусурите, как се кара с такива клипсове? И не разпрах тези на Скот кой модел са, както и обувките кои са? прегледах темата и никъде не пише модела на скотовете.

[/quote]

да, с тях карам. бе модела им не знам как се води, но няма много модели по магазините, да ти кажа, даже смея да предположа, че на указаната цена моделът е точно един ;)
виж темата на Агента Clipless Virgins в Общия Форум за това как е да караш закачен
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот hlebarka » Нед Юни 26, 2005 8:00 pm

Клипсовете са ужасна работа, заради стабилност и въртене може да се очистиш:drool::fight:, дори и на градското не бих сложил, то и без тях е излишно бързо.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Рейтинг: 2000

Мнениеот Harka » Нед Юни 26, 2005 10:27 pm

[quote="hlebarka"]

Клипсовете са ужасна работа...
[/quote]

Предполагам си карал достатъчно дълго време клипсове, за да го твърдиш с такава увереност...
Аватар
Harka

Мнениеот thefatcat » Нед Юни 26, 2005 11:38 pm

В някои случаи бих ги предпочел, в други не. Специално сега ще си зема едни хубави платформи, защото не карам единствено "състезателен" DH, ако мога така да го нареча, ами и включвам и малко FreeRide елементи, скокчета, дропчета, трикчета и т.н.:beer:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот shotlandetsa » Пон Юни 27, 2005 2:20 am

от различните мнения и приложения спрямо карането излиза, че за яко DH трябват педали, за останалото каране, по-скоро не. Или се бъркам?
аз определено не взимам максимума от колелото ми надолу, поради здравни съображения ;)
Последният туш кой ще направи?
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот DH_zone » Пон Юни 27, 2005 12:31 pm

Аз пък не виждам какъв е проблема да се кара с SPD и в града... Ако успяваш при DH да се откачиш - то кво остава при градско каране? :-))Най много да си главна атракция на някое кръстовище :-))) За мен най пълният отговор е на [b]zero knowledge[/b] :-)
DH_zone

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Пон Юни 27, 2005 12:55 pm

Последният "туш" са фактите... Преди една година каращите с автомати в този форум бяха по-малко от пръстите на едната ръка...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Zozka » Пон Юни 27, 2005 1:54 pm

[quote="hlebarka"]

Клипсовете са ужасна работа, заради стабилност и въртене може да се очистиш
[/quote]

ако си достатъчно зле може и да си счупиш крак, докато танцуваш в стаята си /реален случай/ просто пример :)
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот shotlandetsa » Пон Юни 27, 2005 3:32 pm

май ще наблегна на гащетата ;), а и днес взех едно кормило на AZONIC, на Иван за 60 лв. Било супер здраво. Много ми е удобно, вече карах с него. Вие какво мислите?
той също не ми препоръча клипсовете, нищо че от него щях да ги купя. Каза ми че някъде ще се размажа с тях, особено както съм без опит.
Cannondale addicted.
Аватар
shotlandetsa

Мнениеот mih » Пон Юни 27, 2005 3:36 pm

[quote="shotlandetsa"]

май ще наблегна на гащетата ;), а и днес взех едно кормило на AZONIC, на Иван за 60 лв. Било супер здраво. Много ми е удобно, вече карах с него. Вие какво мислите?
той също не ми препоръча клиповете, нищо че от него щях да ги купя. Каза ми че някъде ще се размажа с тях, особено както съм без особен опит.
[/quote]

и хубаво ти е казал...
аз не се усетих навреме, като ти писах всичките простотии за тия педали, че ги пиша на човек без опит и точно смятах да те посъветвам да почакаш известно време.
умната, ей!
;)
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот jivkonik » Пон Юни 27, 2005 4:13 pm

[quote="shotlandetsa"]

той също не ми препоръча клипсовете, нищо че от него щях да ги купя. Каза ми че някъде ще се размажа с тях, особено както съм без опит.
[/quote]

Понеже и аз се замислям напоследък за клипсове, но карам основно градско и ХС та си мисля, че ще трябва поне месец свикване и то с ежедневно каране по града с всичките му особенности (идиоти шофьори, странно движещи се пешеходци, дупки, светофари и т.н.)преди човек да отиде на планинско каране с тях.
Колеги споделете колко време приблизително ви трябваше за да свикнете?:thumb:
Аватар
jivkonik

Мнениеот hlebarka » Пон Юни 27, 2005 5:40 pm

Ъм, Zozka, то ако се стигне да танцувам, значи съм на 4 крака и нямам притеснения.

Относно клипсовете - за ХС нямам мнение, за ФР, ДХ, АМ, мисля, че има мноого начини човек да си подобри техниката и карането, преди да слага такива педали.

За градско не знам, най-вероятно вдигат скоростта, но когато е толкова висока има други начини да се пречукаш, а и не ми е ясно какво би станало ако се блъсна в кола или пешеходец или ме блъснат.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот C_Mo » Пон Юни 27, 2005 6:01 pm

[quote="jivkonik"]
[/quote]

15мин придвижване в града. След това минах през колодрума да тествам как се скача закачен. На следващия ден бях на Витоша с твърдата рамка и това беше едно от най-приятните ми спускания с твърдото колело.

Научиш ли се да караш и с двата типа педали и да изполваш предимствата им в зависимост от трасето несъмненно ще те направи по-добър карач.
Аватар
C_Mo

Мнениеот MAN6 » Пон Юни 27, 2005 10:51 pm

[quote="jivkonik"]

[/quote]

приблизително един ден на витоша...
нещо такова
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот тучо чучо » Сря Юни 29, 2005 9:48 am

[quote="jivkonik"]

[/quote]

Не ми трябваше почти никакво време да свиквам - качих се и си подкарах. Когато искам да стъпя в страни от педала - стъпвам, когато искам да карам - карам.
Не виждам какво толкова сложно и [color=red]опасно[/color] има в карането със закачени крака. Звучите сякаш е много трудно да вървиш и да дъвчеш дъвка едновременно!:dunno:
Аватар
тучо чучо

Мнениеот velco » Сря Юни 29, 2005 10:05 am

Ами аз, както пише по учебниците, 15 мин се откачах/закачах за педалите на място, след това покарах 15 мин върху една полу-затревена полянка, след това врътнах едно кръгче из града. След два дена се изталпих за първи път (опит за trackstand със закачени крака), след още няколко седмици се изтърсих по почти същия начин в Плана и това са ми паданията засега ...

Нищо опасно не виждам за градско/XC/AM, за друго нямам мнение ...
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот DH_zone » Сря Юни 29, 2005 2:25 pm

OKi, педали си купих, сега трябват shoes.. :-)) Мисля си за 661 Launch.. някой да е карал с тях? Други предложения? :-)
DH_zone

Рейтинг: 1200

Мнениеот AgentOrange » Сря Юни 29, 2005 10:36 pm

[quote="jivkonik"]

[/quote]

Честно казано не знам, но стана бързо.
Имаше малко сухи тренировки в къщи, после малко внимателно каране из града с обмисляне на местата за спиране и откачане в аванс, и преди да се усетя си бях изградил мускулна памет... Още не съм падал закачен, макар че сега като се похвалих сигурно на следващото каране ще го направя :)

Иначе - според мен мненията на Симо и хлебаров обобщават най-добре темата. Поне що се отнася до нанадолните дисциплини, не трябва да се разчита на автоматите да служат като патерица за лоша техника. Като изключим неоспоримото предимство на автоматите при въртенето, с платформи може да се кара също толкова бързо и агресивно, за справка - австралийските изроди Rennie&Co.. Човек трябва да се научи да кара бързо и с двата типа педали, и да избере тези, които прилягат по-добре на стила му на каране.

За XC е ясно - автомати, автомати, и пак автомати.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Предишна

Назад към Архив