храната

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот mih » Нед Сеп 04, 2005 10:37 am

[quote="TOYAGA"]
За спущане може да помага и леб с боб, нямам представа...
[/quote]

хо-хох, помага, и още как, малко реактивна тяга никога не е излишна...
да му мислят тия отзаде
:D
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 11:01 am

[quote="gladstone"]
...Но си е сладко да си карал яко, да си се опотил още по-добре и да седнеш да починеш на чист въздух... еми шси пийнеш 1 биричка...[/quote]

Може и две след каране - с изключение на алкохола бирата е доста добра по състав изотонична напитка, която подпомага възстановителния процес. При повече от две бири обаче алкохолът става твърде много и се получава обратен ефект, който се усеща негативно при каране на следващия ден.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот MAN6 » Нед Сеп 04, 2005 11:10 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]Интересно ми е вие как така успявате да се крепите на две Корнита и вода с витамини?! [/quote]

По днешните стандарти аз съм по-скоро дребен (170 см/70 кила), но това не е толкова важно. Не е толкова важно и количеството на храната - важно е нейното качество (калоричност), както и [u]усвояемостта й от организма[/u]. Важно е и какво/кога ядеш - преди, по време и след каране. [u]Всичко това е необятна наука[/u], която често се подценява, но според мен е доста важна.

Ако системата "велосипед-карач" се сравни грубо със системата "автомобил", то велосипедът е това, което в автомобила са ходовата част и силовото предаване, а карачът е задвижващия агрегат. Все едно ли е какво гориво ще налееш в резервоара? Да измУаш един самун леб с кило кренвирши преди каране е [u]все едно да налееш бензин на дизелов автомобил...[/u]

[size=67]Дисцлаимер: всичко казано дотук се отнася за дисциплините ЬЦ и Маратхон. За спущане може да помага и леб с боб, нямам представа... [/size]
[/quote]

виж с'а, да си остане между нас си... ама и ти понякога ги пишеш едни... ;) на тебе едно корни и много внушение може и да ти действа, на друг пък може да му действа една шопска и 2 ракии. на трети пък може да им стига и само вода от поточетата. организми, както вече сам спомЕна :) така че- стига вече с т'ва сектантство ;)
:peace:
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 11:21 am

@ MAN6

Ооо, и на мене ми действа шопската с 2 ракии. А са само между нас да си остане... ;) - папкай повече орехчета и рибка!
Аватар
TOYAGA

Мнениеот MAN6 » Нед Сеп 04, 2005 11:43 am

"... и 1:0 за играчът, който винаги е пас..."

отивам ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот veno » Нед Сеп 04, 2005 11:49 am

Ние па с моя приятел Пешо, като се качим на Здравец, апнем по 3 кебапчета, после сладки сусамени солетки и бейк-ролс, за десерт има едни турски бисквитки отгоре със шоколад, много "арни" както обича да се изразява нашия приятел Сашко. И после юруш надолу. Пък като стигнем на Храбрино се нараним още със прасковки, напием се със студена водица и ай по живо по здраво тръгнем по асфалта за към вкъщи.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот sstefanov » Нед Сеп 04, 2005 11:57 am

[quote="mih"]

@sstefanov,
май с теб ядохме заедно от тия благинки на Паралелната в Хисар :beer: , наистина много ми харесаха тия турските, иначе вярно Корни е класика, а и е подозрително вкусно.

[/quote]

@mih

Ако беше на една почивка към края на изкачванео - да.

Стефан
sstefanov

Рейтинг: 1745

Мнениеот Nymphetamine » Нед Сеп 04, 2005 12:11 pm

Е па и сланинка може да си взема, тя е калорична, ама пък е солена и обезводнява, за това и биричка, хем има калории, хем и жаждата утолява. :)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот bikerider » Нед Сеп 04, 2005 5:25 pm

[quote="Nymphetamine"]
Интересно ми е вие (ъъм...визирам Тояга, байкридер, сстефанов...въобще едрите и мъжете) как така успявате да се крепите на две Корнита и вода с витамини?! :)
[/quote]

Аз имам нужда единствено от бърза енергия и изостар, мазнините, белтъчините и бавните въглехидрати като хляб и такива ме приспиват и ставам ленив. Затова и ям само сладости :D:8D:
А и в края на краищата не съм излязъл за да ям на воля, а да карам. Да не говорим, че едва ли е разумно да се вдига тежеста на ездача с хляб и половин кило соя да речем.
Виж след карането е друга работа - обикновено похапвам умерено на воля и гледам да няма хляб, месо или картофи. Например в момента докато пиша това ям сутляш :liplick::8D:

Иначе от време на време праскам на Витоша по две-три кюфтета с боб и лютеница за отскок без да ми мигне окото - зависи дали е имало джангър предната вечер. Само дето след половин час... точно както mih каза - да му мисли тоя изодзадзе :rofl:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Persenk » Нед Сеп 04, 2005 7:23 pm

[quote="veno"]

като се качим на Здравец
[/quote]

Като се качим на Здравец,първата работа е да се добереш до заусвалнята, където правят най-страхотните сиренки в България :banana:
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот Morpher » Нед Сеп 04, 2005 10:48 pm

[quote="bikerider"]
сутляш [/quote]

Я ако обичаш ме просвети, какво е това?
Да не би да е кякакво местно софиянско наречие?
[quote]
Само дето след половин час... точно както mih каза - да му мисли тоя изодзадзе :rofl:
[/quote]

На тебе много бързо ти действа:buck:
На мен ми трябват 2-3 часа:^:
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот TOYAGA » Нед Сеп 04, 2005 10:58 pm

@ Morpher

[quote]Я ако обичаш ме просвети, какво е това?
[/quote]

Десерт. ВАрено млЕко с ориз и захар, гарнирано и настъргана лимонова кора или канела според вкуса на консуматора.
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 05, 2005 1:27 pm

канела, канела :liplick::8D:

@Morpher:
Вариш чаена чаша ориз в литър вода до омекване, после сипваш литър мляко и като заври сипваш чаена чаша и половина КАФЯВА захар. Вариш на бавен огън като бъркаш непрекъснато до сгъстяване, след което го разсипваш горещо в чаши и поръсваш с канела (или там висшите пилотажи на TOYAGA с лимоновите кори :D).
За боба - лютеницата е катализатор :)

Силно препоръчвам за бързо въстановяване и засищане след каране, както и за душата по принцип, ама не бива да се прекалява.
Аватар
bikerider

Мнениеот gladstone » Пон Сеп 05, 2005 4:09 pm

[quote="bikerider"]

канела, канела :liplick::8D:
Вариш чаена чаша ориз в литър вода до омекване, после сипваш литър мляко и като заври сипваш чаена чаша и половина КАФЯВА захар.
[/quote]

Прилича ми на грис...Аз от грис бих се издрайфал само като го гледам:puke: В детската градина с тва ме тъпчеха насила :censored:
gladstone

Рейтинг: 1698

Мнениеот Nymphetamine » Пон Сеп 05, 2005 4:30 pm

Неее...не е грис...нищо общо. :) Гриса е отватителен, аз не мога да го ям. И с тия зрънца, все едно ям прах за пране. А сутляша е мноого як! Аз съм му върл фен! :)
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот Metal_Psycho » Пон Сеп 05, 2005 6:50 pm

Грииииииис,макаронииииииии нЕЕЕЕЕ!!! Върнахте ме при годините на Детската Градина ъф ДУУМ!!!

Иначе сутляш не е чак толкова зле.Въпреки това не се научих да го ям :)Тея лелки в детската ме увредиха тотално с тея помий.:D
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 05, 2005 6:58 pm

[quote="Metal_Psycho"]
Тея лелки в детската ме увредиха тотално с тея помий.:D
[/quote]

а студен грис колко обичаммммм :rofl::rofl::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот ThEUfO » Пон Сеп 05, 2005 7:45 pm

май в детската градина всички сме били под хранителен терор :uhh:
Древна мъдрост: "s****** ** **** po default"
ThEUfO

Рейтинг: 1700

Мнениеот mih » Пон Сеп 05, 2005 7:57 pm

ау, а колко кисЕл съм излапал насила... "Или в пазвата!" ...:xx(:

добре, че прескочих предучилищната...
:emlaugh:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот КапитанПланета » Пон Сеп 05, 2005 10:00 pm

[quote="ThEUfO"]

май в детската градина всички сме били под хранителен терор :uhh:
[/quote]

Аз пък от тогава не мога да погледна варена тиква... абе изобщо каквато и да е тиква... Ох... само като си я представя :puke:
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот MAN6 » Пон Сеп 05, 2005 11:06 pm

кисЕл, сутляш, жито...:angfire: и грис...

ужасен [VOMIT] ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот afterburner » Пон Сеп 05, 2005 11:29 pm

Хмм, сега оценявам колко е хубаво да си имаш баба и дядо... бил съм точно 2 дни на детска градина, при това не на целодневна. На втория ден се върнах у нас плачейки и оплаквайки се от глупавите дечица, които си играеха само с пластелин и гадната учителка, която ни караше да танцуваме хоро. Обичам сутляш, грис рядко ям, но нямам против (еехх дядо каква грис халва правеше едно време ;)) ), а пък с кисЕл-а не съм имал срещи до сега, въпреки че ми звучи познато...
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот Morpher » Вто Сеп 06, 2005 12:00 am

[quote]Десерт. ВАрено млЕко с ориз и захар, гарнирано и настъргана лимонова кора или канела според вкуса на консуматора
....
Вариш чаена чаша ориз в литър вода до омекване, после сипваш литър мляко и като заври сипваш чаена чаша и половина КАФЯВА захар. Вариш на бавен огън като бъркаш непрекъснато до сгъстяване, след което го разсипваш горещо в чаши и поръсваш с канела (или там висшите пилотажи на TOYAGA с лимоновите кори ).
[/quote]

Ние го наричаме само мляко с ориз. Не знае това му наименование...сутляш. И все пак кефи :banana:

Аз пък ям и "сутляш"(в кавички, защото е нова дума за мен:^:), грис, варена тиква и какво ли още не. Само сланина и вообще всякаква животнска мазнина, и шкембе чОрба не се научих да ям, ама май и няма да се науча.
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 06, 2005 8:59 am

[quote="afterburner"]
(еехх дядо каква грис халва правеше едно време ;)) [/quote]

:liplick::thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот RaveUnit » Вто Сеп 06, 2005 9:58 am

за кратки преходи - до 4-5 часа - вода и нищо необичайно в храната преди и след това
за по-дълги преходи - преди това ако се сетя ям мед, 1-2 сандвича в прехода, след това нормално

всичките опротивели ми неща от детската градина (най-вече различните видове месо) в казармата така ги проядох, че ...
понеже откак се помня обичам всякакви грисове, сутляшчета, грисхалва и въобще всйо десертно желеобразно под пагон имах бонус +2 при наяждането :) мнозинството бяха госпойци като писалите преди мен и не ядяха това-онова, за мен винаги оставаше по някоя порция в повече
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот klmn » Вто Сеп 06, 2005 1:31 pm

За диет-феновете-http://dieti.gbg.bg/Razdel6.asp
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 06, 2005 6:04 pm

[quote="RaveUnit"]
всичките опротивели ми неща от детската градина (най-вече различните видове месо) в казармата така ги проядох, че ...
[/quote]

Ама моля ти се не ги предупреждавай :thumb::beer:
Нека сами видят що е то (все още) соцказарма...
Аватар
bikerider

Мнениеот mih » Вто Сеп 06, 2005 6:15 pm

мен ме предупредиха Овреме
:evil:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот halcor » Сря Сеп 07, 2005 10:29 am

Аз като отида на планина за няколко дни, където няма достъп до храна си взимам следните неща (и други, ама те са за глезотия), които ме устройват перфектно и тежат малко:
- домашен мед (гъзарията да си имаш дядо-пчелар :)) - в шише 0.5л от минерална вода
- пълнозърнести сухари
- качествена сушена мръвка (сушеница, карловска луканка, etc. обаче напоследък ми идват много подправени и се замислям сам да си приготвям)
- домашна ракия (служи за сгряване в малки количества, не за напиване. И в никакъв случай купешки отрови)
- достатъчно вода

И определено доброто наяждане (не преяждане) с месо ми дава бая енергия за дълго време. После може лека поддръжка с мед и вода.
Баш вчера слязох от 5дневна бродене в Рила и комбинацията за пореден път се доказа като много успешна :)

А нима тук няма опитали от сандвичите ми с много салам "Закуска" между 2 филийки "Бонус" (предната Байкария я изкарах почти само на такива)?
Аватар
halcor

Мнениеот mih » Сря Сеп 07, 2005 2:29 pm

[quote="halcor"]

А нима тук няма опитали от сандвичите ми с много салам "Закуска" между 2 филийки "Бонус" (предната Байкария я изкарах почти само на такива)?
[/quote]

:wavey:

за Велинград пак така да се подготвиш!:liplick:

:eyebrow:
Революция в главата!
Аватар
mih

ПредишнаСледваща

Назад към Архив