MARATHON SL - 2004

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот simo » Вто Фев 10, 2004 12:26 am

Blagodarq ti Newone ! A otnosno pyrviqt mi vupros za cenite v Screambikes nqkoi 6te mi otgovori li ? :?:
:fire: Тука на Бахамите е идеално за FR ;) .
Само Bender , Gracia , Root i Klassen . :P
simo

Рейтинг: 1700

Мнениеот Windstream » Вто Фев 10, 2004 1:36 am

[quote="simo"]

A otnosno pyrviqt mi vupros za cenite v Screambikes nqkoi 6te mi otgovori li ? :?:
[/quote]

Ми говореше се че Веломания продават ОЕМ вилки като aftermarket (на което нямат право) и на жабарите това нещо много не им допадало, та щели да отрежат ОЕМ доставките и да принуждят маниаците да продават само retail версии и то на "европейска" цена... Явно вече е станало нещо подобно, т.е. безплатния обяд свърши, кой се уредил - уредил, кой не - да си търси познати в USA. Яко тъпо :}):
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот C_Mo » Вто Фев 10, 2004 2:23 am

[quote="simo"]

Ei mom4eta (i momi4eta) ne znam kvo stava tuka ama v screambikes v e-magazina sa pusnali vilki Marzocchi na takiva ceni 4e 4ak syrceto me zabolq!!! :(!: Ne moga da razbera za6to edin moi priqtel si vze predi 1-2 meseca Dirt Jumper 3 - 2004 za [color=blue][u][i][b]370lv[/b][/i][/u][/color] ot Velomaniq ,a sega v screambikes pi6e 4e struva [b][color=red]629lv[/color][/b] :(!::(!::(!: !!! A za drugite vilki da ne govorim prosto gi razgledaite http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/default.php? , ujas !!! Awe ne mu e tuk mqstoto ama da pitam ako si sglobq edno kolelce s ramka DRAG DH i dr. komponenti po moi izbor ob6to za kum 2500lv s ramkata dali 6te mi napravqt otstupka i kolko golqma ?
[/quote]

След като питаш за Marathon подобни цифри не би трябвало да те стряскат.
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Мнениеот simo » Чет Фев 12, 2004 5:43 pm

Ebahti i kvo izliza 4e sega vilkite sa na "evropeiski ceni" a puk zaplatite sa edniii """"" prosto evropeiiski """"""" :(!:. I vse pak nqkoi det e ot Sofia ako moje da proveri v maniqta kak stoqt ne6tata . V BAS ima li marzocchi i pak li e na takviz visoki ceni ?
A i da pitam kolko struva RockShox SID World Cup i spored vas ne e li qka ?
simo

Мнениеот Windstream » Чет Фев 12, 2004 6:17 pm

Въпросните Марцоки-та май са точно от BAS...

SID-а уж е хубава вилка ама миналата седмица в един от LBS-овете засякох едно семейство с такива - пича за 3 месеца успял да види сметката на втулките, а мацката се оплаваше че Avid-а (160мм) много я усуквал... При това и двамата не бяха типични (с тегло 100+ кг ;)) американци, доколкото разбрах след това от механика не са и abuser-и.
Аватар
Windstream

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 12, 2004 7:06 pm

[quote="simo"]

Ebahti i kvo izliza 4e sega vilkite sa na "evropeiski ceni" a puk zaplatite sa edniii """"" prosto evropeiiski """"""" :(!:. I vse pak nqkoi det e ot Sofia ako moje da proveri v maniqta kak stoqt ne6tata . V BAS ima li marzocchi i pak li e na takviz visoki ceni ?
A i da pitam kolko struva RockShox SID World Cup i spored vas ne e li qka ?
[/quote]

Ти сериозен ли си с този въпрос за SID WC?

В случай, че е така, дръж се хубаво, защото европейската цена е около 950 евро. Здравината, както ти каза Windstream, не е първостепенен приоритет при този модел, който тежи 1230 (!!!) грама с пълна дължина на стержена, изпилен е до последно, пълен е с титанови чаркове и дори короната му е карбонова. Не бих ти го препоръчал освен ако не си състезател със сериозен спонсор зад гърба...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот simo » Чет Фев 12, 2004 8:02 pm

Vuob6te ne sum nikav sustezatel :I nito puk imam seriozen sponsor:D

A da vi pitam poneje imam poznati v USA v Philadelfia i moje tui lqto da si idvat, ta e vyzmojno te da mi zemat vilka ama problema e 4e ni6to ne razbirat ot koleleta i neznam de ima magazini tam :xx(: A moje li da mi kajete nqkav qk USA-ski site za kolela i komponenti .Az gledah v www.bikeusa.com i tam ima Z150 FR Sl 04 za 970lv a v BG Z150 FR bez vyzduh e 1400lv.Ta 4udq se koe e po-razumno da si poru4am po neta vilka ili da mi q donesat ama kolko nqkade 6te izleze dostavkata na vilka teja6ta okolo 2kg.Ima li nqkoi koito si e poru4val vilka ili ne6to po-golqmo ot neta i ot koi site, pristigna li i kak stava pla6taneto ?
simo

Мнениеот Windstream » Чет Фев 12, 2004 8:49 pm

[quote="simo"]

Vuob6te ne sum nikav sustezatel :I nito puk imam seriozen sponsor:D

A da vi pitam poneje imam poznati v USA v Philadelfia i moje tui lqto da si idvat, ta e vyzmojno te da mi zemat vilka ama problema e 4e ni6to ne razbirat ot koleleta i neznam de ima magazini tam :xx(: A moje li da mi kajete nqkav qk USA-ski site za kolela i komponenti .Az gledah v www.bikeusa.com i tam ima Z150 FR Sl 04 za 970lv a v BG Z150 FR bez vyzduh e 1400lv.Ta 4udq se koe e po-razumno da si poru4am po neta vilka ili da mi q donesat ama kolko nqkade 6te izleze dostavkata na vilka teja6ta okolo 2kg.Ima li nqkoi koito si e poru4val vilka ili ne6to po-golqmo ot neta i ot koi site, pristigna li i kak stava pla6taneto ?
[/quote]

Чакай малко сега, ти в крайна сметка FR или ХС ще караш?

Онлайн магазини:
www.adrenalinebikes.com
www.airbomb.com
www.beyondbikes.com
www.nashbar.com
www.jensonusa.com
www.bikeroom.com (този е канадски)

Най-евтино ще ти излезе роднините ти да вземат вилката и да ти я донесат като си идват в България. Другия вариант е [url=http://ircalc.usps.gov/weight.asp?Contents=1]USPS[/url].
Аватар
Windstream

Мнениеот simo » Чет Фев 12, 2004 9:22 pm

Izvinqvai, 4e dadoh takova tupo sravnenie, ot koeto 4ovek naistina moje da se podvede kakvo karam prosto ne znaeh cenata na Marathon S/SL modela v BG,za da dam sravnenie za neq i izob6to taq vilka vnasq li se tuka ? Posledno karam XC. Ama pi6e 4e na SL modela v USA cenata i e okolo 850lv , v BG kolko e?
simo

Мнениеот TOYAGA » Чет Фев 12, 2004 9:44 pm

[quote="simo"]

Izvinqvai, 4e dadoh takova tupo sravnenie, ot koeto 4ovek naistina moje da se podvede kakvo karam prosto ne znaeh cenata na Marathon S/SL modela v BG,za da dam sravnenie za neq i izob6to taq vilka vnasq li se tuka ? Posledno karam XC. Ama pi6e 4e na SL modela v USA cenata i e okolo 850lv , v BG kolko e?
[/quote]

Цената от около 850 лева в USA е "интернетска" цена – т.е. чувствително по-ниска от това, което ще ти оферират в нормален американски магазин за велосипеди. Положението в България е такова, че имаме само нормални магазини (изключвам прохождащия ScreamBikes, в който цените са същите като в магазините) и цената на SL в тях е чувствително по-висока от 850 лева. Обади се в БАС и питай колко по-висока...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот simo » Чет Фев 12, 2004 9:57 pm

I kak da razbera kvi sa cenite na vilkite v USA sled kato vsi4ko v neta bilo mnogo po-evtino ot kolkoto v magazina ? I ako e taka nqma li da e po-dobre da si q poru4am ot neta , a ne rodninite mi da mi q nosqt 6tot 6te trqq da q vzemat ot magazina . aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ebahti kak se oburkah :xx(:
simo

Мнениеот Windstream » Чет Фев 12, 2004 10:09 pm

[quote="simo"]

I kak da razbera kvi sa cenite na vilkite v USA sled kato vsi4ko v neta bilo mnogo po-evtino ot kolkoto v magazina ? I ako e taka nqma li da e po-dobre da si q poru4am ot neta , a ne rodninite mi da mi q nosqt 6tot 6te trqq da q vzemat ot magazina . aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ebahti kak se oburkah :xx(:
[/quote]

Всъщност може да постъпиш така:
1. преглеждаш онлайн магазините и си харесваш вилка.
2. пращаш един е-майл на роднините ти с връзка към въпросния продукт и им казваш да ти го вземат - става елементарно:
3. роднините ти попълват на страницата за покупката адреса си (там ще бъде доставена вилката) и
4. дават номера на кредитната си карта.
5. след няколко дни ще получат един пакет с дължина около метър и в него ще е вилката. Те си я складират някъде (не в мазето ;)) и
6. когато тръгнат за БГ я пъхат в някой куфар.

За по-добър вариант от това не се сещам. Цените в LBS-овете са около 1.5 пъти по-високи от интернетските т.е. от интернет получаваш продукта на 2/3 от нормалната цена.
Аватар
Windstream

Мнениеот simo » Пет Фев 13, 2004 10:41 pm

Mnogo ti blagodarq Windstream. A vsu6nost nqkoi ot tuka 6te moje li da mi kaje nai-evtiniq USA-ski site v koito se prodavat vilki.
simo

Мнениеот Admin » Съб Фев 14, 2004 12:15 am

[quote="simo"]

Mnogo ti blagodarq Windstream. A vsu6nost nqkoi ot tuka 6te moje li da mi kaje nai-evtiniq USA-ski site v koito se prodavat vilki.
[/quote]

Кои марки вилки?
Например Boxxer-ите най-евтино май съм ги виждал в JensonUSA.
Ама аз няма да ти давам акъл, щото много рядко вися в нета да обикалям щатските магазини и каквото съм виждал е само от рекламите в списанията (макар че и те не са никак малко!:D).
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Windstream » Съб Фев 14, 2004 1:43 am

[quote="simo"]

[/quote]

Такова нещо като най-евтин сайт няма, цените се менят постоянно. Съветвам те да се спреш на два-три модела вилки и непосредствено преди покупката да прегледаш всички онлайн магазини които си успял да намериш, избираш си най-изгодното предложение (доставката не е критерий, почти всички ползват FedEx и UPS). Също можеш да погледнеш [url=http://sports.listings.ebay.com/Mountain-Bikes-Parts_Parts-Accessories_W0QQfromZR4QQlotrZ1QQsacategoryZ42316QQsocmdZListingItemListQQsocolumnlayoutZ3]еBay[/url], много е вероятно да си намериш нещо чисто ново на неприлично ниска цена.
Аватар
Windstream

Мнениеот Newone » Съб Фев 14, 2004 1:03 pm

[quote="Windstream"]

[quote="simo"]

[/quote]

Такова нещо като най-евтин сайт няма, цените се менят постоянно. Съветвам те да се спреш на два-три модела вилки и непосредствено преди покупката да прегледаш всички онлайн магазини които си успял да намериш, избираш си най-изгодното предложение (доставката не е критерий, почти всички ползват FedEx и UPS). Също можеш да погледнеш [url=http://sports.listings.ebay.com/Mountain-Bikes-Parts_Parts-Accessories_W0QQfromZR4QQlotrZ1QQsacategoryZ42316QQsocmdZListingItemListQQsocolumnlayoutZ3]еBay[/url], много е вероятно да си намериш нещо чисто ново на неприлично ниска цена.
[/quote]

Прав си, Windstream, но нека колегата погледне в www.aebike.com !Toyaga ми го каза, не съм виждало по-добри оферти за някои продукти..:8D:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот simo » Съб Фев 14, 2004 6:32 pm

blagodarq mom4eta. Nqkoi znae li amerikanski site v koito ima Giant 04 i ramki i celi kolela. Blagodarq predvaritelno!
simo

Мнениеот КапитанПланета » Съб Фев 14, 2004 8:49 pm

[quote="simo"]

blagodarq mom4eta. Nqkoi znae li amerikanski site v koito ima Giant 04 i ramki i celi kolela. Blagodarq predvaritelno!
[/quote]

Тц, аз не съм виждал.... Голяма част от производителите забраняват рамките и колелата им да се продават online. Така разчитат на оторизирания продавач да помогне при избор на модел и размер, да настрои както трябва колелото и да даде напътствия. В доста mail-order сайтове има цели колела и рамки, но обикновено пише че трябва да ходиш да си го вземеш от магазина.
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот simo » Вто Фев 17, 2004 6:56 pm

A we da vi pitam nqkoi ot vas vkarval li si e vilka ili ne6to pak skupi4ko prez granicata ? Poneje rodninite mi ot USA ako trugnat da mi nosqt edno Psylo 6te trqq li da se pla6tat nekvi mita i ne6to drugo ? Ima li na4in da se premini prez granicata bez da dade6 i [color=red][size=100]puknata stotinka [/size][/color]:D ;)
simo

Мнениеот bikerider » Вто Фев 17, 2004 7:07 pm

[quote="simo"]

A we da vi pitam nqkoi ot vas vkarval li si e vilka ili ne6to pak skupi4ko prez granicata ? Poneje rodninite mi ot USA ako trugnat da mi nosqt edno Psylo 6te trqq li da se pla6tat nekvi mita i ne6to drugo ? Ima li na4in da se premini prez granicata bez da dade6 i [color=red][size=100]puknata stotinka [/size][/color]:D ;)
[/quote]

Има доста теми в архивите по въпроса - виж там.
Накратко - ако ги спрат на митницата да го декларират като подарък или ръчен багаж - обикновено помага.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Предишна

Назад към Архив