ПОКАНА ЗА СЪСТЕЗАНИЕ

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Admin » Чет Апр 22, 2004 10:17 pm

Не познавам мястото, но съм впечатлен. :) А иначе само се помайтапих, защото ми е трудно да си представя хора с ХС колела да карат с 50-60 км/ч по [b]гадно остри [/b]камъни, пък за теб си знам, че можеш и затова така се изказах. Sorry! :I
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metal_Psycho » Пет Апр 23, 2004 5:46 am

Abe Defensive Cruzing mu e maikata[:p][:p][:p]
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот King.of.nothing » Пон Апр 26, 2004 12:39 pm

:)Ave momcheta niama li niakoi koito da ima 25 godishen i da iska da pribere 2-ma na po 17 godini v otbor8)8)8) za da moje i te da otidat na sastezanieto:).Ama po vazmojnost da e liubitel che da ne se okaje che go bavim i da ne moje da se realizira choveka8).

Ako se nameri takav za pocherpkata da ne se pritesniava.:)
King.of.nothing

Рейтинг: 1200

Мнениеот sss » Чет Май 06, 2004 7:47 pm

Hi kara4i!Stana li ve4e qsno kva orda sme se sbrali na tva qko sabitie?Nqkoi ako ima nqkakvo info pls da kaje,4e pone da znam kav gore doly mi e 6ansa[:p]
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот naka76 » Нед Май 09, 2004 8:52 pm

[quote="sss"]

Hi kara4i!Stana li ve4e qsno kva orda sme se sbrali na tva qko sabitie?Nqkoi ako ima nqkakvo info pls da kaje,4e pone da znam kav gore doly mi e 6ansa[:p]
[/quote]

До 5 Май имаше 71 записали се учасника.Събира ме се интересна група:D
Аватар
naka76

Мнениеот sss » Вто Май 11, 2004 9:32 am

[/quote]

[/quote]
e ne e zle.Na startovete 6te stava golemi4ko mele:D
Аватар
sss

Мнениеот naka76 » Сря Май 12, 2004 11:32 am

[quote="sss"]

[/quote]

[/quote]
e ne e zle.Na startovete 6te stava golemi4ko mele:D
[/quote]

Е добре че стартовете започват с изкачване та да може да се поразкъсаме:^:.Макар това да може да се окаже проблема,че спускачите да изостанат назад и после да започнат да настигат другите надоло
Аватар
naka76

Мнениеот TheUndertaker » Сря Май 12, 2004 4:10 pm

[quote="naka76"]

Е добре че стартовете започват с изкачване та да може да се поразкъсаме:^:.Макар това да може да се окаже проблема,че спускачите да изостанат назад и после да започнат да настигат другите надоло
[/quote]

Huh az puk zav4era bqh kum putekata na vruhovruh i ottam e izklu4eno minavane ako nqkoi ne hvane da q pozi4isti govorq za 4astta Rodopski aprtizani hrabrino , ma nadali nqkoi 6te ima jelanie da mine prez taq puteka :)))!
Aide skoro 6te publekuvam malko info oficialno i neoficialno.
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот naka76 » Сря Май 12, 2004 4:30 pm

[quote="TheUndertaker"]

[quote="naka76"]

[/quote]

Huh az puk zav4era bqh kum putekata na vruhovruh i ottam e izklu4eno minavane ako nqkoi ne hvane da q pozi4isti govorq za 4astta Rodopski aprtizani hrabrino , ma nadali nqkoi 6te ima jelanie da mine prez taq puteka :)))!
Aide skoro 6te publekuvam malko info oficialno i neoficialno.

[/quote]

Аз пък миналата събота я минах и не ми хараса (говоря за пътеката от Родопски партизани - Храбрино),не толкова че трябва да се почиства,а колкото чеполовината от пътеката е желателно да се мине с колело под мишница освен ако не искаш да си потрощищ клелото и самия себе си.А ако случайно решиш да я минаваш цялата с каране за зялата пътека на дали ще спестиш повече от минута сравнение с носенето така че според мен не си заслужава риска
Аватар
naka76

Мнениеот TheUndertaker » Сря Май 12, 2004 6:26 pm

[quote="naka76"]
Аз пък миналата събота я минах и не ми хараса (говоря за пътеката от Родопски партизани - Храбрино),не толкова че трябва да се почиства,а колкото чеполовината от пътеката е желателно да се мине с колело под мишница освен ако не искаш да си потрощищ клелото и самия себе си.А ако случайно решиш да я минаваш цялата с каране за зялата пътека на дали ще спестиш повече от минута сравнение с носенето така че според мен не си заслужава риска
[/quote]

Ами аз вече я минах вчера, слезнах само на едно място където едно дръвче ми пречи на траекторията :)!

[url=http://noname.bikedir.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7]Малко нахвърлян материал[/url]
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот naka76 » Сря Май 12, 2004 9:58 pm

[quote="sss"]

[/quote]

Към днешна дата бяха над 80 записали се!!!
Аватар
naka76

Мнениеот mrPesh » Пет Май 14, 2004 10:24 am

Niakoi da znae dali 6te ima 4ujdenci?Nali e mejdunarodno vse pak,ili sa se upla6ili?
Abe Boni koga t6e e tova "skoro" za opisanieto na mar6ruta?Baia promeni mai ima?
Pozdravi ot Tyrnovo,i na Balanski ako go 4ue6.Razbrah 4e 6te e sydia.
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот sss » Пет Май 14, 2004 10:47 am

[quote="mrPesh"]

Niakoi da znae dali 6te ima 4ujdenci?Nali e mejdunarodno vse pak,ili sa se upla6ili?
Abe Boni koga t6e e tova "skoro" za opisanieto na mar6ruta?Baia promeni mai ima?
Pozdravi ot Tyrnovo,i na Balanski ako go 4ue6.Razbrah 4e 6te e sydia.
[/quote]

hmmmm i az 4akam s netarpenie da razbera oficialno ot saita na sastezanieto za podrobnostite po mar6ryta.Imam i edin dryg vapros:Kade to4no trqbva da otidem v petaka da se registrirame?
Аватар
sss

Мнениеот bikezilla » Нед Май 16, 2004 9:42 pm

аве не е ли крайно време вече да бъде обявена крайна информация за тфа състезание? ;)
все пак , до техническата конференция остават има-няма 4 дни,

та значи, кога/къде ще е тая конференция?
ще проверяват ли байковете дали са технически изправни?
къде ще е първата нощувка , след пренеприятната промяна в маршрута тип " финансови прецаквации в българската реалност"...
и въобще как ще става цялата работа?

кажете де, разбулете информационната мъгла, нещо някои беше обещал дори ГПС координати седмица преди състезанието...?

искам инфо! :^::8D::D
Аватар
bikezilla

Мнениеот TheUndertaker » Нед Май 16, 2004 9:55 pm

[quote="bikezilla"]

аве не е ли крайно време вече да бъде обявена крайна информация за тфа състезание? ;)
все пак , до техническата конференция остават има-няма 4 дни,

та значи, кога/къде ще е тая конференция?
ще проверяват ли байковете дали са технически изправни?
къде ще е първата нощувка , след пренеприятната промяна в маршрута тип " финансови прецаквации в българската реалност"...
и въобще как ще става цялата работа?

кажете де, разбулете информационната мъгла, нещо някои беше обещал дори ГПС координати седмица преди състезанието...?

искам инфо! :^::8D::D
[/quote]

Знаеш ,че като собственик на сайт за планинско колоездене и записал се участник съм питал отговора, който получих е ,че ще ми бъде дадена информация скоро май минаха 4-5 дена нямам инфо , може би сега в понеделник ще се разбере! И стига се пали за глупости а вземи тренирай активно :)))
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот mrPesh » Нед Май 16, 2004 11:09 pm

Struva mi se kolegi 4e 6te po4erneem na tova meropriiatie.
Ama ne ot slynceto ami ot kalta.:)))))Predvijdam 4e t6e ia ima v izobilie po tova vreme na godinata,osobeno na po-visokoto.
Niakoi navestiaval li e skoro mar6ruta?Na Plovdiv i Asenovgrad im e podryka.Da spodeliat malko info,a?
Аватар
mrPesh

Мнениеот naka76 » Пон Май 17, 2004 5:24 am

[quote="mrPesh"]

Struva mi se kolegi 4e 6te po4erneem na tova meropriiatie.
Ama ne ot slynceto ami ot kalta.:)))))Predvijdam 4e t6e ia ima v izobilie po tova vreme na godinata,osobeno na po-visokoto.
Niakoi navestiaval li e skoro mar6ruta?Na Plovdiv i Asenovgrad im e podryka.Da spodeliat malko info,a?
[/quote]

За първия ден няма да има кал!!Втория ден ще започне от три километра преди Пашалийца,поне така беше в края на миналата седмица,но след тези обилни дъждове???:DСпускането от Пашалиица е чисто става по камениста пътека.Но от там нагоре май алта ще е доста,чака до Чурен.На места ще става за каране,на места ще се минава из калта.
За Петък ще гледам днес да ги поразпитам за да дадът повече информация.За нощувката имам две свободни легла които като се разпънат стават за четерима.Ако на някой не му се ходи на хотел може да ми пиши [email protected].
Аватар
naka76

Мнениеот mrPesh » Пон Май 17, 2004 8:32 am

Благодаря Naka за информацията.Това за първия ден дето казва6,4е ще е сухо зна4и,4е ще си взема още един комплект гуми.А за другите два дни се 4удя дали отпред да съм с LarsenTT 2.0 или Kalibos? Larsenа ина4е добре се държи на кално ама на мокри камъни вероятно ще се пързаля/ама то май с пове4ето е така/.
Това предложение за нощуването е супер,но със сигурност ще има пове4е от 4етири кандидати.Знаеш ли за спане до 10лв. някъде?Предполагам 4е повечето участници не са навити да дават 15лв. за спане.:(
Аватар
mrPesh

Мнениеот did » Пон Май 17, 2004 9:05 am

Ех, момчета (и момиче, щото доколкото знам дамата е само една:()... Ако само знаете колко е актуална тая тема с калта... Вчера си правих практическа проверка на правилото "мокър от дъжд се не плаши" в горите Родопски и установих, че "черните пътища" са станали в някои участъци "черни морета":})::B)::xx(::(:(!::V::|)::(. По средата на прехода ми свършиха накладките на спирачките! Носете си резервни!!!!!!!! И то няколко комплекта! Не тръгвайте с обувки, които се мокрят при стъпване в кал!!!!!!!! Блазе им на тия, дето са с дискови спирачки.

Първия ден наистина проблеми няма да има, освен при спускането от Марциганица, щото там са едни голеееееми поляни, които вероятно ще са много мокри, но са целите в трева и тръни и кал няма как да има:D:D:D.

Втория ден наистина има един участък от 4-5км, който си беше мокър и разкалян и преди седмица, а сега съвсем не мога да си представя на какво прилича:}):. Качването към х.Кабата също би могло да поднесе подобни изненади. Черните пътища около Персенк пък съм ги виждал кални и в сухо време, а след вчерашните порои... Хубавото е, че всички тия черни пътища са с голям наклон и не задържат много вода, тя бързо се отича и ако имаме късмет с времето тази седмица, до състезанието може и да са почти сухи! Пък ако не са, ще стане наистина НЕЗАБРАВИМ екшън! Пък ако вали и по време на състезанието, ще стане АМА НАИСТИНА НЕЗАБРАВИМ екшън:D:D:D:D:D!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот sss » Пон Май 17, 2004 9:15 am

[quote="mrPesh"]

Благодаря Naka за информацията.Това за първия ден дето казва6,4е ще е сухо зна4и,4е ще си взема още един комплект гуми.А за другите два дни се 4удя дали отпред да съм с LarsenTT 2.0 или Kalibos? Larsenа ина4е добре се държи на кално ама на мокри камъни вероятно ще се пързаля/ама то май с пове4ето е така/.
Това предложение за нощуването е супер,но със сигурност ще има пове4е от 4етири кандидати.Знаеш ли за спане до 10лв. някъде?Предполагам 4е повечето участници не са навити да дават 15лв. за спане.:(
[/quote]

E az sa6to 6te smenqm gymite.Parviq den 6te sam s edna Continental 2.1 otpred a ot zad Mishelin 1.9,a vtoriq i tretiq 6te slagam tejkata artileriq Kenda Kinetiks 2.35 ,puk do kadeto izdarja.
Аватар
sss

Мнениеот did » Пон Май 17, 2004 10:02 am

[quote="mrPesh"]

[/quote]

Та ето как стои според мен въпроса с гумите: Ако наистина е толкова кално, колкото беше вчера в райнона на Бяла Черква-Ситово-Бойково, никаква гума не може да ти помогне! Добре би било просто да е по-широчка, за да не затъва много. Спускането от Пашалиица по пътеката към Павелско е по много ситни камъчета и колкото и добре да зацепва гумата в тях, те си се ноооосяяяят надоле и колелото заедно с тях. Пък и пътеката е с толкова завои с лоша видимост, че едва ли ще позволи на който и да е майстор-спускач да развие голяма скорост. Виж, за третия ден, наистина добри меки DH гуми биха били много полезни, защото пътеката е доста камениста.

За голямото драпане от Лъки към Пашалиица: има една добра и една лоша новина:
Добрата е, че не е пътека, както го пише на картата, а е [b]път[/b] и то такъв, който като настилка позволява теоретично да се кара през цялото време! Лошата е, че тоя "път" прави почти 1000м денивелация в рамките на 8км!!! Сравнете тези числа с параметрите на някоя от любимите ви DH пътеки на Витоша и ще разберете за какви наклони става въпрос! Ще ми се да видя кой ще издържи да го върти нагоре целия, без да побута поне малко. Ако някой успее, има бира от мене в хижата! Пък за DH маняците съм сигурен, че като го видят веднъж, много скоро ще им се прииска да го минат пак, но наобратно:})::})::})::}):!

А, щях да забрава! Има още една добра новина: по пътя над Лъки вече растат гъби!!! Последния път си набрах цяла торбичка масловки:8D:!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mrPesh » Пон Май 17, 2004 10:43 am

[quote="did"]

[quote="mrPesh"]

[/quote]

Та ето как стои според мен въпроса с гумите: Ако наистина е толкова кално, колкото беше вчера в райнона на Бяла Черква-Ситово-Бойково, никаква гума не може да ти помогне! Добре би било просто да е по-широчка, за да не затъва много. Спускането от Пашалиица по пътеката към Павелско е по много ситни камъчета и колкото и добре да зацепва гумата в тях, те си се ноооосяяяят надоле и колелото заедно с тях. Пък и пътеката е с толкова завои с лоша видимост, че едва ли ще позволи на който и да е майстор-спускач да развие голяма скорост. Виж, за третия ден, наистина добри меки DH гуми биха били много полезни, защото пътеката е доста камениста.

За голямото драпане от Лъки към Пашалиица: има една добра и една лоша новина:
Добрата е, че не е пътека, както го пише на картата, а е [b]път[/b] и то такъв, който като настилка позволява теоретично да се кара през цялото време! Лошата е, че тоя "път" прави 1000м денивелация в рамките на 8км!!! Сравнете тези числа с параметрите на някоя от любимите ви DH пътеки на Витоша и ще разберете за какви наклони става въпрос! Ще ми се да видя кой ще издържи да го върти нагоре целия, без да побута поне малко. Ако някой успее, има бира от мене в хижата! Пък за DH маняците съм сигурен, че като го видят веднъж, много скоро ще им се прииска да го минат пак, но наобратно:})::})::})::}):!

[/quote]

Аз 4есно да ти кажа познавам поне 5 4овека които ако е път както казва6 изобщо няма да си помислят да слизат,при това двамата са заедно в отбор и са наистина добри XC кара4и/+ още 1 може да се каже най-добрите трима/.Ако пък бяха в един отбор бих се обзаложил 4е ще са първи.
Да не се наложи да купува6 пове4е бира?:)
Аз за себе си не знам ама ако 4ерпи6 натурален сок или шоколад/не съм по бирите/,може да се пробвам без да слизам.[:p][:p];).
Да му мислят DH маниаците.
Аватар
mrPesh

Мнениеот did » Пон Май 17, 2004 10:49 am

[quote="mrPesh"]
Аз 4есно да ти кажа познавам поне 5 4овека които ако е път както казва6 изобщо няма да си помислят да слизат,при това двамата са заедно в отбор и са наистина добри XC кара4и/+ още 1 може да се каже най-добрите трима/.Ако пък бяха в един отбор бих се обзаложил 4е ще са първи.
Да не се наложи да купува6 пове4е бира?:)
Аз за себе си не знам ама ако 4ерпи6 натурален сок или шоколад/не съм по бирите/,може да се пробвам без да слизам.[:p][:p];).
Да му мислят DH маниаците.
[/quote]

Да, ама те сигурно не четат този форум и ако ти не ми направиш мръсно да им кажеш, няма как да знаят и да си поискат почерпката! Те сериозните карачи не щракат като нас разни клавиши с цел пълнене на форумите с глупости, ами карат, та затова съм спокоен, като "обещавам" тука такива разни работи:D:D:D:D:D.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mrPesh » Пон Май 17, 2004 11:07 am

A за мен ще има ли по4ерпка ако все пак успея?:I
Скоро не съм се ка4вал на колелото така 4е е малко вероятно да не сляза по баира.С други думи малка е възможността да се набута6 с черпенето.:D:D:D
Аватар
mrPesh

Мнениеот did » Пон Май 17, 2004 11:12 am

[quote="mrPesh"]

A за мен ще има ли по4ерпка ако все пак успея?:I
Скоро не съм се ка4вал на колелото така 4е е малко вероятно да не сляза по баира.С други думи малка е възможността да се набута6 с черпенето.:D:D:D
[/quote]

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Един стимул в повече никога не е излишен!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот mrPesh » Пон Май 17, 2004 11:42 am

[quote="did"]
Един стимул в повече никога не е излишен!

[/quote]

Благодаря.То пак заваля,за радост на баща ми/ще си гледам чертежите и лекциите/,така 4е и днес няма да се кара.:(
Май малките дето ще са с мен в отбор ще ме теглят на буксир с мойта нещастна подготовка.:D:D:D:D:D:D:D
Аватар
mrPesh

Мнениеот did » Пон Май 17, 2004 1:28 pm

[quote="mrPesh"]
Май малките дето ще са с мен в отбор ....[/quote]

Похвално, похвално!!! Пък от теб ще се иска да им вливаш разум в главите, да си разпределят правилно силите и да не се силят много в началото, защото става дума за тридевно каране! По-добре да завършат няколко места по-назад, отколкото да стане някакъв сакатлък, контузия или нещо подобно.

Мен обаче определено ме смущава факта, че май щяло да има само една девойка!!! Как може така бе? Срамота!!! То вярно, пропорция 1:100 е по-добра от тая на Transalp, ама сега организаторите ще изпаднат в трудната ситуация да се чудят как да дадат 6 награди, като в категорията има само 1 участник! Льошо!!! Дано поне момичето да върти здраво напред, така цялата мъжка група ще постигне отлични времена:D:D:D.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот boni » Пон Май 17, 2004 7:26 pm

@mrPesch
Ще пратя поздрави на Балански. Но вие ще се видите в Пловдив все пак е главен съдия.
Относно калта - за съжалени ще има кал. Доста кал има над Орехово малко преди Кабата и след нея до Скални мостове. Много трактори вървят и смачкват пътя. Около Персанк също има доста кал - носете си резервни калаотки. Останалата информация по маршрута от организатора.
boni

Рейтинг: 1205

Мнениеот sss » Пон Май 17, 2004 9:42 pm

[quote="boni"]

@mrPesch
Ще пратя поздрави на Балански. Но вие ще се видите в Пловдив все пак е главен съдия.
Относно калта - за съжалени ще има кал. Доста кал има над Орехово малко преди Кабата и след нея до Скални мостове. Много трактори вървят и смачкват пътя. Около Персанк също има доста кал - носете си резервни калаотки. Останалата информация по маршрута от организатора.

[/quote]

Ami da popitam togava:Koga 6te bade iznesena v saita oficialnata informaciq po sastezanieto.
Аватар
sss

Мнениеот mrPesh » Пон Май 17, 2004 10:14 pm

Тъкмо един приятел ми донесе SPECIALIZED EVIL TWIN MUD 2.2 да карам с нея на Родопи.Малко тежка е ама 6те го преживея.Да му мисли калта.
Остава дилемата - предна или задна да я карам:?::?::?:
Другите от които 6те и избера компания за в калта са:MAXXIS - LARSEN TT 2.0 ,CALIBOS 1.95 или KRAKEN 1.95/и трите може да се каже 4е са 2.0/.
Ще ме посъветвате ли по въпроса:?:/LARSENA е най-малко каран/.
Благодаря предварително.:)
Аватар
mrPesh

ПредишнаСледваща

Назад към Архив