Да ги ЕВА "качествените" BG рамки

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот velco » Нед Апр 30, 2006 9:35 am

[quote="MAN6"]
карачът е константа
[/quote]

И напрежението е константа.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот MAN6 » Нед Апр 30, 2006 10:38 am

това исках да чуя ;)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Нед Апр 30, 2006 11:36 am

И само това ли са ти елементите на системата, ами времето, енергията погълната от пружината.................
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот tailor » Нед Апр 30, 2006 2:45 pm

[quote="MAN6"]

[quote="tailor"]

Стандартно рамката е оборудвана с пружина 750Lbs/in. Тя е предназначена за 50-70кг карач.
Може да сложите по-голяма, но не слагайте по-малка.
[/quote]

каква точно ще е разликата в напрежението на планката?
[/quote]
каквато е разликата да натиснеш, и да удариш с чук
Аватар
tailor

Мнениеот MAN6 » Нед Апр 30, 2006 5:34 pm

о.к. ...

@alpina: нали сме приели, че вси4ко друго е константа, само пружините сменяме... не съм още научил за пружините, но дали ще е особено голяма разликата в напреженията между пружини 550lbs и 750lbs, примерно... ?

@tailor: ок, де, казал си че може с по-голяма( по-твърда може би), но не и с по-малка (по-мека). аз ли4но удрянето с чук го сравнявам с по-твърдата, която ти препоръчвеаш. или аз нещо не разбирам както тряба, или ти нещо не го обясняваш като хората...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот chiMol » Нед Апр 30, 2006 11:54 pm

man6, tаilor иска да каже че ако си с по мека пружина тя по лесна се сгъва(с по-висока скорост) и тежестта ти при издънване на шока удря рарката като чук засилен с тази скорост , но ако си с по твърда пружина която респективно се преудолява по трудно и засилката след нейното преудоляване е по малка което значи че удара ще е по слаб ....

за щастие на мойта рамка шока не можа да се издъни за да мога да се обвинявам че не съм подбрал правилна пружината

ps thekidtwist(демек Кироооо) червената пружина колка либри беше 550,650,750???????
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Мнениеот Alpina » Пон Май 01, 2006 2:01 pm

[quote="tailor"]
каквато е разликата да натиснеш, и да удариш с чук
[/quote]

Нещо такова имах предвид намесвайки времето, даже точно това.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 01, 2006 3:02 pm

Ako ти е била мека пружината ,за това което си направил ,може да са се е събрала напълно и да се е получил удар в планката. Това се нарича продънване а да се е счупила рамката без това да стане ми се вижда адски трудно. Вземи си climber :thumb:
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот chiMol » Пон Май 01, 2006 3:54 pm

100% не съм го продънил защото стержена на шока веше покрик с прах и кал по принцип при нормално каране го сгъвах с остатък 16-17мм от стержена този път го сгънах с 7мм остатък демек сотана 7мм кал и прах по стержена....
Аватар
chiMol

Мнениеот did » Пон Май 01, 2006 4:03 pm

[quote="chiMol"]

... този път го сгънах с 7мм остатък демек сотана 7мм кал и прах по стержена....
[/quote]

интересни и оригинални критерии за продънване имаш.

трябва да ги патентоваш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Пон Май 01, 2006 7:54 pm

Moже пружината да е ударила до край преди да се згъне стержена.Тези неща так стават.Кофти но факт.Аз така си спрасках вилката.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот MAN6 » Пон Май 01, 2006 8:53 pm

[quote="chiMol"]

man6, tаilor иска да каже че ако си с по мека пружина тя по лесна се сгъва(с по-висока скорост) и тежестта ти при издънване на шока удря рарката като чук засилен с тази скорост , но ако си с по твърда пружина която респективно се преудолява по трудно и засилката след нейното преудоляване е по малка което значи че удара ще е по слаб ....

за щастие на мойта рамка шока не можа да се издъни за да мога да се обвинявам че не съм подбрал правилна пружината

ps thekidtwist(демек Кироооо) червената пружина колка либри беше 550,650,750???????
[/quote]

а аз пък си мислех, че ако си с по-твърда пружина планката понася по-голямо напрежение, защото пружината не го поема. например ако си сложиш една тръба вместо амортисьор...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот chiMol » Пон Май 01, 2006 9:33 pm

[quote="MAN6"]

[quote="chiMol"]

[/quote]

а аз пък си мислех, че ако си с по-твърда пружина планката понася по-голямо напрежение, защото пружината не го поема. например ако си сложиш една тръба вместо амортисьор...
[/quote]

Правилно си меслиш но само при положение че не се издънва шока
Аватар
chiMol

Мнениеот Alpina » Пон Май 01, 2006 10:13 pm

Возил ли си се в кола със силно износено окачване - минаваш през някоя малка дупка- няма проблеми, но при по-голямия й брат имаш чувството, че се удря метал в метал и амортисьорите ще се покажат през предния капак.
Защо - понеже са "омекнали" и вместо равномерно да загасят вибрацията те залъгват цялото окачване че всичко е на ред и в следващия момент се издънват.
А когато същата тази кола е била със "стегнатите" и "твърди" пружини по-големи дупки не са я стряскали и този гаден звук никога не се е чулвал.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот chiMol » Вто Май 02, 2006 5:53 pm

eто дойде и денят в който рамкана беше съживена с заварка смятам че странични ефекти като кривене няма поне за сега ...специялни благодарности на Алекс за указаната помощ

ps майстора каза че материяла е много кекав но това го сотавям вез коментар!

снимки (сори ама GSMa нямя макро)
[img]http://i2.tinypic.com/x1x76e.jpg[/img]
[img]http://i3.tinypic.com/x1x7ch.jpg[/img]
Аватар
chiMol

Мнениеот Master of the hill » Пон Окт 16, 2006 3:56 pm

chiMol вече знам как си се почуствал като си счупил рамката ,защото и аз счупих точно по-същия начин! Извода е: НЕ СИ КОПУВАЙТЕ DRAG
:finger:
Аватар
Master of the hill

Рейтинг: 1858

Мнениеот did » Пон Окт 16, 2006 4:05 pm

[quote="chiMol"]

сори ама GSMa нямя макро[/quote]

спри да го навираш тоя GSM в нещата, които снимаш де! Като няма макро снимай от 1 метър. Така може да не е голям обекта, който снимаш, ама поне ще се вижда нещо различно от мацаница.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Sasho88 » Чет Окт 19, 2006 4:22 pm

[quote="Master of the hill"]

chiMol вече знам как си се почуствал като си счупил рамката ,защото и аз счупих точно по-същия начин! Извода е: НЕ СИ КОПУВАЙТЕ DRAG
[/quote]

браво бе, как може да съдиш по една рамка всички рамки?Много хора карат рамки Драг по предназначението им(като има и изключения) и никой до сега не написал:"Драг ******** *** *** * * * * *" и т.н. Навсякъде във форума е написано че Бомбата нестава за по-екстремно каране, но явно...
Може би трябва да се насочим към Спринт или Корс:dunno:
The bitch is hungry, she needs to tell So give her inches and feed her well
Аватар
Sasho88

Рейтинг: 1352

Мнениеот axelmax » Пет Окт 20, 2006 12:05 am

ама вие май забравихте ,че качеството струва пари за 200 лева какво очаквате
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Alpina » Пет Окт 20, 2006 6:53 am

Абе може ли да сте толкова смотани, ходете се...
Какво разбитате вие от рамки, качество и изводи.
Вижте, щом [color=red][size=134]Master[/size][/color] of the hill е напрегнал мозъка си и е изкарал някакво заключение, то всички трябва да се преклоним и да го следваме, това е "пътя, истината и живота"
Баси, @MAN6, @did, @bikerider, не ви ли озряха тиквите:bulb:

:rofl::rofl::rofl:
Баси писна ми от некомпетентни пикльовци, май тактиката да почна голямите отворковци да ги изхвърлям от прозорците на от рейсове и трямваи по време на движение е неизбежна.

@Master of the hill, драги ми смехурко, кой до такава степен помете форума с хванеленто на тази рамка, че даже си смени името, да не казвам с каква цел, на това от Drag the Bomb, съжелявам за колелото ти, ама ходи се *************************************** когато ти се казваше, че не става с тази рамка да се правиш на PRO ти беше на вълна ":finger: за вас" сега ходи плачи на рамото на мама и следващия път слушай батковците!!!
:finger::finger::finger::finger:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот chiMol » Пет Окт 20, 2006 10:47 am

alipina - не си съвсем прав.... познавам master of hill и знам че е 50кила с мокри дрехи просто са от кофти материал рамките затова се чупат......
Аватар
chiMol

Мнениеот did » Пет Окт 20, 2006 11:03 am

[quote="chiMol"]

alipina - не си съвсем прав.... познавам master of hill и знам че е 50кила с мокри дрехи просто са от кофти материал рамките затова се чупат......
[/quote]

Килограмите на тоя мастер нямат никакво значение.

Всъщност Alpina искаше да отбележи, че същият този Drag the bomb / Master of the hill, който сега псува ДРАГ, до 2-3 месеца пълнеше ВСИЧКИ теми тук с хвалби на въпросната бомба. Препоръчваше я и на хора, които питат за твърда рамка, и за скачане, и за спускане. Буквално нямаше как да го озаптим. Пък се и дразнеше като му кажеш, че говори глупости. Заради неговите писания тук доста народ си накупиха бомби, като предварително имаха някакви свръхочаквания за някаква велика, перфектна рамка, само да и се смени дераельора и става съвършена. Сега същите тези хора пищят, че рамка за 200 лева не била от най-здравия алуминий на света. Ми нали tailor още в началото си ви го каза бе, момчета. Що не четете?

Сега същия bomb / master псува ядосано същото колело, което самият той е хвалил, препоръчвал, даже за ник си беше сложил.

От едната крайност - директно в другата. Ако утре си купи някакво друго колело (РАМ примерно), 100% съм сигурен, че ще почне да го хвали тука, даже още преди да го е карал, че да знае дали наистина си струва. Пък и да го покара, все тая. Колко други колела преди това е карал, че да има основание да казва дали нещо е хубаво или лошо, каква база за сравнение има?

Ако обаче въпросното поредно велико колело се счупи - ще започне да го плюе, както сега плюе възхваляваната допреди месец бомба. Това дразни.

Очевидно е, че момчето няма необходимия опит, за да раздава заключения и квалификации кое е върха е кое е боклук. Затова е по-добре повечко да си мълчи и да чете, вместо да ръси поредните бисери.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Окт 20, 2006 12:44 pm

[quote="Alpina"]
..., @bikerider, не ви ли озряха тиквите:bulb:
[/quote]

Чакам я тия дни да узрее и ще я махам :D:beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider