Неделя - 30.05.2К4 - Почистване на Златна Рибка

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот bestbg » Съб Май 29, 2004 7:48 pm

днес построших байка и оптегач ще купя през седмицата и за тва може и да немога да се дотътря , но ако оспея да сделкам тука един байк мога да дойда... така е аз не съм сигурен :(
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот GRaverr » Съб Май 29, 2004 7:54 pm

Аз съм зависим само от метереологичните условия . Само не разбрах за хората дето не могат да дойдат на хладилника в колко часа се чакаме в центъра на железница..?
Аа и още нещо - ми аз нямам нищо за чистене освен кърпички..
Изображение
GRaverr

Рейтинг: 1200

Мнениеот screamBoy » Съб Май 29, 2004 8:41 pm

Железница - 1 час след Хладилника
хмм кърпички, значи вземи повече, поне колелата да не са кални :D
използваеми инструменти:
ножовка (с или без лък)
ножица за метал, за храсти, лозарска или тип 'конски клещи'
трион по-дълъг от 1 педя
брадва, секира, топор, тесла
нож по-дълъг от 1 педя, къс меч, сабя, дълъг меч и изобщо всякакви по-дълги от 1 педя хладни режещи оръжия
бензинова моторна резачка
базука
гранатомет, минохвъргачка
БТР, лек танк, МТЛБ с поне 5 заряда
автоматичен пистолет, автомат, лека картечница, тежка картечница с поне 500 патрона
лазерен лъчемет, плазмохвъргачка, огнехвъргачка - може просто да прогорим един много широк път ...

тези последните може да ни влязат в работа като приключим с чистенето да нападнем някой конвой по Самоковското шосе поне да не се връщаме с празни ръце :D
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот MOD » Съб Май 29, 2004 8:49 pm

@GRaverr -
Да, 1 час по-късно е добре .. което преведено на прост език означава 13:00 в центъра на Железница .. ако не вали ... но може да ми звънеш по всяко време ...телефона съм го написал малко по-горе ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот GRaverr » Съб Май 29, 2004 9:07 pm

Окей ,мерси . ще се постарая да дойда , защото съм скапан след днешното ъъъ.."XC" . И още един въпрос..интересно ми е аз съм на 15 и вие всички там сте ми батковци :) Нали няма проблем един дребус да се довлече да кара с вас ?
Изображение
GRaverr

Мнениеот Admin » Нед Май 30, 2004 5:44 am

Добре, аз нямам нищо против. :D Но тогава очаквайте да се върнем в София чак към 21:00, защото пътеката е дълга, а работата доста. ;)
И един съвет - носете си дрехи с дълги ръкави и дълги пантлано, защото комарите напоследък са ужасно хапливи. :D
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот hlebarka » Нед Май 30, 2004 10:49 pm

Много дървета бяха отместени, скок беше създаден,
много трънки посечени.

A(d)min:D:D:D
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bestbg » Пон Май 31, 2004 6:08 am

вие коя отсечка почистихте? От маршрутите описани от Админ ли? Тази Железница - Дявоски мост 3
Аватар
bestbg

Мнениеот MOD » Пон Май 31, 2004 10:29 am

Така ...
Значи - събитията по техния ред ...

Около 12:00 на Хладилника се срещнахме с Admin, ScreamBoy и hlebarka ... хлебарка носеше няколко дъски и се започна рязане на самата спирка ( за да може да се носят по-лесно по раниците ) пред изумените погледи на неколцината пътници .. ( за отбелязване е и дъждът, който заваля ) ... Доиде 98 ( голям Икарус ) и се качихме нормално ... и след около 35-40 минути бяхме в центъра на Железница. Времето - ситен дъжд .. пред спиране ... решихме да се скрием в кафето над спирката ... минавайки покрай местната гостилница забелязахме 5-6 колела - оказаха се на Тучо-Чучо и компания ( седнали да похапнат ) ... скоро ( след около 20-ина минути преваля )цялата вече мощна група се изнесохме и тръгнахме към Манастирище ( Тучо-Чучо и компания бяха тръгнали натам, оказа се , че имало сбор там ) ... до разклона за м.Елата цялата група се движихме в комплект , като там се разделихме - ние поехме към Елата, а те продължиха до следващата махала ... След изкачването в края на асфалта направихме една почивка и след малко продължихме ( за отбелязване е , че дъжд не беше валял там ) към Хайдушкото кладенче ... без много да се бавим ( като се изключи опитът да се обадим на Тучо-Чучо, че няма да отидем до Манастрище на събора ).
Там подновихме водните запаси, починахме и поехме по пътеката за Златна Рибка ... в началото през поляните е чудна красота .. не мога да го опиша, трябва да се мине ... пътеката е доста запусната ( личи, че много рядко някой минава оттам ) , но крие своето очарование ... след поляните на път към гората почистихме доколкото е възможно коловозите от трънки, храсти и т.н. ) ... след което влязохме в гората и махнахме от пътя по-големи клони, няколко камъка ... и така стигнахме до отклонението за Рибката ( в горната си част трасето е много добре маркирано с червен спрей - благодарности на ScreamBoy за което ) и началото на "улея" ... hlebarka много си хареса мястото и след около час там имаше сковано много прилично скокче ( всички въртяха чука и даваха съвети, но основната заслуга за изграждането му е на hlebarka )
ПОследва скачане :D:D и снимки ... след което продължихме по улея и вече за каране трудно може да се говори ;):D - започна се голямото чистене на паднали напряко дървета ... къде с успех, къде не ... А улея беше заслан с средно две педи мокра шума с клони - много хлъзгаво ;):D:D - с една дума - мания. И така бавно чистейки основно големите дървета и кофти клоните в улея лека-полека се придвижвахме надолу. Отново спирахме един-два пъти за снимки. Тука е мястото да кажа, че времето напредна и започнахме да оставяме по-големите дървета по местата си ;)[:p]:D:D ... след това пътеката става камениста ( с мъх по камъните ;):D ) и тясна .. след което идва според мен най-голямата емоция - кара се около 30-40 метра без да виждаш точно къде, върху какво и накъде ОТ ХРАСТИ ( само знаеш , че пътя е натам ... и караш ) - усещането е невероятно ...

Малко след това излязохме на асфалта и подкарахме кончетата към София ... Аз лично се прибрах около 21:10 прилично уморен , но и много доволен от деня, който прекарах с приятна компания на приятни места ...

Още нещо - НЕ ни валя ( като изключим малкото време в Железница ), с нас имаше още едно момче, но то от Хайдушко кладенче продължи към Дяволския мост ...

Пътеката в момента е проходима, но с едно на ум .. когато е мокро улея е коварен и хлъзгав ... все още има няколко дървета който не преместихме ... в горната си част е задължително дълъг панталон и дълъг ръкав ( има и коприва - около 15-20 метра се кара през нея :D ).

MOD

Мнениеот MOD » Пон Май 31, 2004 10:47 am

[quote="bestbg"]

вие коя отсечка почистихте? От маршрутите описани от Админ ли? Тази Железница - Дявоски мост 3
[/quote]

не, тази пътека предстои да бъде описана като маршрут ...

MOD

Мнениеот MOD » Пон Май 31, 2004 10:49 am

[quote="GRaverr"]

Окей ,мерси . ще се постарая да дойда , защото съм скапан след днешното ъъъ.."XC" . И още един въпрос..интересно ми е аз съм на 15 и вие всички там сте ми батковци :) Нали няма проблем един дребус да се довлече да кара с вас ?
[/quote]

Какво стана, защо не се появихте бандата ?

MOD

Мнениеот тучо чучо » Пон Май 31, 2004 11:43 am

[quote="MOD"]

без много да се бавим ( като се изключи опитът да се обадим на Тучо-Чучо, че няма да отидем до Манастрище на събора ).
[/quote]

Мдааам, ама ние на събор, като на събор.:D
А на събор без музика не може! А на Манастирище понеже ток няма, оркестъра си носеше и електрогенератор. И свиреха толкова силно, че да надсвирят генератора!!!:D
Е, кажи ми, как да си чуя телефона докато певачицата пееше за "битки, гордост, любови и неволи" на български, македонски, сръбски и всички останали балкански езици?!;)
Видях, че Admin е звънял едва като се прибрахме у дома - около 21 ч.
Следващият път ще гледам да се включа с вас.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот GRaverr » Пон Май 31, 2004 11:49 am

[b]@MOD[/b] въпреки хубавото време..
bestbg още си оправяше дерейльора от предишното спускане , някъде към следобяд вече беше готов . Т.е. може да се каже че поради технически причини :( Къде ще се събирате следващия път ? Ние мислим събота да пробваме Бистрица - Дяволския мост #3 маршрут или от драгалевци надолу..много съжалявам че не успяхме да дойдем :(
Изображение
GRaverr

Мнениеот bestbg » Пон Май 31, 2004 12:19 pm

много гадни причини :((( неуспях и никое от другите колела да зглобя защото на всички им имаше нещо :( ... но съботата със сигурност (ако не вали) сме на Железница към 10:00 / 10:30 и от там по маршрут 3 :) и след като опишете точно пъя които сте чистили и по него ще минем...

а сега ми остава да си взема гумите да ги сменя и да направя още няколко центровки и тестове на камбаните и велосипеда е готов
Аватар
bestbg

Мнениеот screamBoy » Пон Май 31, 2004 9:55 pm

възнамерявам някой от тия дни да отида пак с брадвето и трионо да видя дали няма да мога да махна още от пречките и да оправя втория скок, предполагам сряда-четвъртък
другия спрей е зелен и май е по-добре да не домаркирам с него, нали ?
всички се гърчихме здраво, но MOD си беше тежката артилерия: фаща се hlebarka за едно дърво и почва да се размята (без да успее да мръдне дървото), хваща се MOD и ги отмества и двамата :D
Аватар
screamBoy

Мнениеот MOD » Вто Юни 01, 2004 10:12 am

@screamBoy -
само големия камък и двете дървета, под които се минава имат нужда от обозначение ...
Ако се беше обадил по-рано можех да опитам да си освободя срядата .. за четвъртъка ми е абсолютно невъзможно :(...

MOD

Мнениеот Lubo » Вто Юни 01, 2004 5:41 pm

[quote="screamBoy"]

възнамерявам някой от тия дни да отида пак с брадвето и трионо да видя дали няма да мога да махна още от пречките и да оправя втория скок, предполагам сряда-четвъртък
другия спрей е зелен и май е по-добре да не домаркирам с него, нали ?
всички се гърчихме здраво, но MOD си беше тежката артилерия: фаща се hlebarka за едно дърво и почва да се размята (без да успее да мръдне дървото), хваща се MOD и ги отмества и двамата :D
[/quote]

АЗ четвъртъка мисля че съм свободен (дано не се скапе само нещо) и ще мога да дойда с теб.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот bestbg » Вто Юни 01, 2004 6:45 pm

тва към колко часа ще ходите? щото аз съм на даскало до 1:30 и чак към 3-3:15 ще съм на Железница... сигурно ще е късно ...
Аватар
bestbg

Мнениеот Lubo » Вто Юни 01, 2004 7:59 pm

Ами май верно ще е късно. Ама да видим какво ще кажат другите, който евентуално ще идват. АЗ съм свободен целия четвъртък.
Аватар
Lubo

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 01, 2004 10:59 pm

и аз съм свободен целия четвъртък от 8 сутринта до 7:30 вечерта
ако ще сме само двамата обаче се заформя гърч защото останаха предимно тлъсти дървета
така и така няма кво друго интересно да правя :)))
може би около 9:30-10 на Хладилник ще е добре, ще опитам да изнамеря пирони и ще сложа по-големия лист трион на оная дръжка, друга брадва няма - лошо
карането ще е малко повече защото половината пътека е чиста, но пак минимум 4 часа постоянно ще чистим, или сам ще чистя ако друг не успее да дойде. Задължително с колела, за да можем да пробваме какво сме направили :)))
това е крайната оферта. Който иска може да ме/ни намери на пътеката
след Хайдушко кладенче след 30-50 метра се излиза на една поляна (Дългия рид), още в началото има разклон по който се поема надясно и после се следва пътя и червената маркировка. Може би по някое време ще стане на зелена, но пак ярък цвят.
Забележка - предишната маркировка от найлонови пликчета не сме я пипали но новата е по-забележима.
Забележка 2 - пътеката ми се стори много по-дълга от тези към д.мост, така че не се чудете ако карате, карате, карате, карате, карате, карате, карате, карате (не съм копирал, писах си ги) и има още за каране и все е надолу и все е някво супер.
това за bestbg и други ако се решат да търсят :)))
а Lubo ако можеш сутринта още би било най-добре
Аватар
screamBoy

Мнениеот axelmax » Вто Юни 01, 2004 11:42 pm

[quote="screamBoy"]
[.
Забележка - предишната маркировка от найлонови пликчета не сме я пипали но новата е по-забележима.

[/quote]

sas nailonovi plikcheta ne li malko neekologichno :?:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Stuny » Сря Юни 02, 2004 10:54 am

аз сигурно ще мога да дойда , а със сигурност искам :) , само кажете кога и къде е срещата и ще ви причакам на железница , защото не ми се търси пътека сам
Stuny

Мнениеот bestbg » Сря Юни 02, 2004 11:11 am

щом 9:30 - 10:00 ще са на Хладилника значи към 10:30 - 11:00 ще са на железница (центъра) или греша?
Аватар
bestbg

Мнениеот Stuny » Сря Юни 02, 2004 11:37 am

[quote="bestbg"]

щом 9:30 - 10:00 ще са на Хладилника значи към 10:30 - 11:00 ще са на железница (центъра) или греша?
[/quote]

мерси много ама и сам мога да си сметна кога ще са на Железница ([url]http://deimos.tea.bg/skgt/displayschedule.php?stopID=115&schedule=390[/url]) , въпроса беше кога им е срещата и ми се струва очвидно че въпроса е към хората участващи в нея
Stuny

Мнениеот Lubo » Сря Юни 02, 2004 1:27 pm

Аз предлагам в 10 часа (четвъртък) на Хладилника?? Аь мога да взема БРАДВА, мога да потърся и пирони или каквото друго трябва ... само кажи какво ще ни е нужно SCREAMBOR. Яденето и водта се подразбират :))))
10 ХЛАДИЛНИКА????
Аватар
Lubo

Мнениеот MOD » Сря Юни 02, 2004 2:19 pm

Само да добавя - ако не забравите вземете няколко по-дълги пирона, за да захванете рампата към дънера с тях ...
Изчакайте на Хладилника до 10:10 ... ако до тогава не дойда, значи няма да се появя ( вероятността да успея е много-много малка :( )

Приятно прекарване ...

MOD

Мнениеот velco » Сря Юни 02, 2004 3:40 pm

[quote="Lubo"]
10 ХЛАДИЛНИКА????
[/quote]

Ще дойда до спирката, ама само да видя как ще ги мъкнете тези десет хладилника.:D
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Сря Юни 02, 2004 3:48 pm

:8D:abe vaprosat e za kakvo:?:;):D[:p]
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот velco » Сря Юни 02, 2004 3:54 pm

[quote="axelmax"]

:8D:abe vaprosat e za kakvo:?:;):D[:p]
[/quote]

За бирата ?[:p]:D:D:D
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Сря Юни 02, 2004 4:04 pm

Ееее, ако ще има 10 хладилника бира и изчистени златни рибки за мезе, направо съжалявам, че не съм близо до София да се включа!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

ПредишнаСледваща

Назад към Архив