филмчето е преместено на нов адрес - http://83.228.112.220/bobby/bikearea/za ... oalei.html
тези, които знаят как и имат възможност да отворят flv-файла, той се намира на http://83.228.112.220/bobby/bikearea/za ... zemqta.flv
[/quote]
...а що не издадеш паролата

Инак, ей на, "дойде му времето" и аз най-после да се изкажа за протеста... Не зная кой и как води ПиАр-а и как лобира пред съответните органи за създаването на велоалеи в София, но определено има какво още да се иска!!! Събитието наистина беше добро - живата музика на Самба бенда (което е чудесно нововъведение!) даваше добър ритъм, настроение, а и привличаше общественото внимание!.. Друго нещо, което ме изпълни беше спускането по стълбичките пред Парламента и изобщо безпрепятственото каране пред портите на "Съединението прави силата", починно охранявани от вероятно кривване на диваците с колела от редовата им посока... , НО лично моя критика към организаторите е недобрата кампания за разясняване на проблема сред по-широк кръг от хора, ПРЕДВАРИТЕЛНО!!! Това, че протестът се осъществява вече по традиция, толкова дълги години (тамън 8!) на Международния ден за действия против промяната в климата (15 май), явно е предопределило хода му в посока борба с другите превозни средства. Съмнявам се, че това е най-добрия начин да се ангажират столичани с проблема!!!? Всъщност какъв именно е той?..
Защо ли си мисля, че изходна точка, от която е добре да се тръгне е липсата на достатъчно паргинги, където изнервените шофьори да си оставят возилото, докато влагат сили в "благото на народа" нейде из центъра на града... респективно да освободят разбитите (защо ли?) тротоари за не по-малко гневните пешеходци, байкари и вся`кви други живи същества с претенции към нормален начин на придвижване.
Аджиба не е ли това начина да потърсиш персонално присъствие на хората в собствените им проблеми!!!? ...Чудя се дали причината за продължителния неуспех не се крие в канализирането силите на столичани в неправилната посока, чрез изместване ядрото на проблема!? Не предизвиква ли това само дребни джафкания между различни групички, разделени от принципа на превозното си средство... , докато "решаващите" си наблюдават и се надсмиват незасегнати отстрани!?..
Обединението прави силата!..