Безопастност на джижението

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Yasobe » Съб Сеп 18, 2004 10:48 pm

Ne e to4no taka!V mnogo ot gradovete v Evropa uliicite sa po-tjasni, no vupreki tova tam ima alei,ili pone v djasnata lenta ednometrova ivitza otdelena s boja....I tam shofjorite dobre znajat prednazna4enieto i.Mi ne samo tova,a i predi da napravjat desen zavoi,poglejdat v (djasnoto) ogledalo,zashtoto ako idva velosipedist,te sa dlujni da go iz4akat!
Vijda sum i dr.reshenie-aleite za "vkarani" po zadnite,(kvartallni)u li4ki i tova e do
bur variant.Ako v Sofia (a i v dr.gradove) se opredeljat "velosipedni" ulici,tova njama da zatrudni koi-znae kolko trafika![quote="Lubo"]

[quote="dimodi"]

Така ще бъде - ще си гинем като мухи, докато не се направят алеи. И само се говори за това и никой нищо не прави. ТИЯ ФЕДЕРАЦИИ ЗА КВО СА?!?!?!?! :(!::(!::(!: Айде един протест да направим - сега на 22-ри, точно е моментът.
[/quote]

Абе то паркинги за колите няма ти искаш алеи. Слез на земята и стига си обвинявал федерацията. Това с алеите според мен е загубена кауза поне следващите 5 ако не и 10 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАЗБИРА СЕ
[/quote]
Yasobe

Рейтинг: 1200

Мнениеот jivkonik » Нед Сеп 19, 2004 9:20 am

[quote="Yasobe"]

Ne e to4no taka!V mnogo ot gradovete v Evropa uliicite sa po-tjasni, no vupreki tova tam ima alei,ili pone v djasnata lenta ednometrova ivitza otdelena s boja....I tam shofjorite dobre znajat prednazna4enieto i.Mi ne samo tova,a i predi da napravjat desen zavoi,poglejdat v (djasnoto) ogledalo,zashtoto ako idva velosipedist,te sa dlujni da go iz4akat!
Vijda sum i dr.reshenie-aleite za "vkarani" po zadnite,(kvartallni)u li4ki i tova e do
bur variant.Ako v Sofia (a i v dr.gradove) se opredeljat "velosipedni" ulici,tova njama da zatrudni koi-znae kolko trafika![quote="Lubo"]

[quote="dimodi"]

Така ще бъде - ще си гинем като мухи, докато не се направят алеи. И само се говори за това и никой нищо не прави. ТИЯ ФЕДЕРАЦИИ ЗА КВО СА?!?!?!?! :(!::(!::(!: Айде един протест да направим - сега на 22-ри, точно е моментът.
[/quote]

Абе то паркинги за колите няма ти искаш алеи. Слез на земята и стига си обвинявал федерацията. Това с алеите според мен е загубена кауза поне следващите 5 ако не и 10 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАЗБИРА СЕ
[/quote]

[/quote]

Не давай за пример Еропа - отиди в ПАЗАРДЖИК!!! 3 пъти тази година минах от там с автобус и бях супер изненадан от наличието на АЛЕИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИСТИ - поне там където минаваше рейса - по кръгови движения и по главите улици. Алея по-тясна от кола, отделена от пътя с дървета и малка тревна площ. Не видях много колоездачи по нея, но не видях и ПАРКИРАНИ КОЛИ!!!
Хъмм дали в Пазарджик са по-глупави от СОфия или другите големи градове?
Това е правено преди сумати години още по "онова време" то е ясно, ама тогава някой е мислил по въпроса.
Сега що не мислят??:crazy:
Аватар
jivkonik

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Нед Сеп 19, 2004 1:46 pm

щото 1кв.см. в софия е 200 евро ,какви алеи важно да има на масата и в гаража да се хвали пред роднините на село ,ето такива решават дали да има алеи и вместо тях магазинчета и кафета,които не им пука за града не ,че на некои от града ще му пука ама давиждаш как градати става все по сгаснетен и пълен с ненормалници ,заради мизериите които прават 4-5 души еми така ще да е

не ми е ясно едно как може да се противодеиства натова :?:,защо се оставяме да ни прават на глупави и да се примиряваме какво ни става ,без туй живеем мизерно и нямаме какво да губим и пак сестрахува ме ,от какво дявол да го вземе:?:
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот AgentOrange » Нед Сеп 19, 2004 6:50 pm

@bikerider:
Не искам да разводняваме темата с обширни постове на тема какво, кой и как. Просто според мен от весели паради с танцуващи хипита, шарени рекламни стикери и прочие бълвоч полза няма никаква - подобни циркове се провеждат ежегодно с нулев резултат. Ако наистина някой смята, че велоалеите (и съответно промяната на ЗДП и половината градоустройствен план) са осъществима чрез провеждането на шествия кауза - студентите одавна са показали как се правят ефективни протестни демонстрации без да имат нужда от спонсори и реклами.
Иначе повишаването на културата на движението е кауза, по която си заслужава да се работи.
Аватар
AgentOrange

Рейтинг: 1965

Мнениеот screamBoy » Нед Сеп 19, 2004 7:03 pm

докато виж, от правенето на състезания резултат има - вече нито мога да ида в планината с рейса (не щат да ме качват ама никак), нито като отида има останала свястна пътека от 'състезатели' минали десетки пъти по нея, нито като се размина с някой турист мога да си поговоря - пак заради милите ми състезатели, дето все се състезават ли състезават >:
моля, не го приемай лично - и Веломания преди правеха така с Южния Парк в София, е, радвам се вече им е почти невъзможно.
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот React » Нед Сеп 19, 2004 10:56 pm

Мир на праха на горкия човек :(
Не мърмори за снега на покрива на съседа, когато собствения ти праг не е почистен!
React

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 20, 2004 10:17 am

[quote="AgentOrange"]

@bikerider:
Не искам да разводняваме темата с обширни постове на тема какво, кой и как. Просто според мен от весели паради с танцуващи хипита, шарени рекламни стикери и прочие бълвоч полза няма никаква - подобни циркове се провеждат ежегодно с нулев резултат. Ако наистина някой смята, че велоалеите (и съответно промяната на ЗДП и половината градоустройствен план) са осъществима чрез провеждането на шествия кауза - студентите одавна са показали как се правят ефективни протестни демонстрации без да имат нужда от спонсори и реклами.
Иначе повишаването на културата на движението е кауза, по която си заслужава да се работи.
[/quote]

За културата ясно. А иначе имаш ли друго по-добро предложение освен протестите? Ако имаш просто го кажи. Щом считаш, че това не е оправдано, кажи по-добро - с удоволствие бих се отказал от шествието в полза на по-добро решение. Само дето до момента както казах няма по-добро решение. Тоест всякаква критика в момента има само негативен ефект. Ако има алтернативи на шествието разбирам, ама в момента няма. Дай такава алтернатива и веднага заставам до теб - аз също не съм фен на такива шествия, но ще се включа, защото няма алтернатива в момента - няма спонсори за алеи и прочие - затова се разчита на държавата.По-добре е да сме заедно в този "бълвоч" сега и да работим да го подобрим, отколкото да спорим безспирно за това кое му е лошото на този "бълвоч".

И още нещо - относно това което казваш за ежегодните циркове - това са цирковете на МОСВ, които си отчитат усвояването (разбирай присвояването) на европейските пари - мисля че определено не ни касаят техните помии, точно затова ЗаЗемята организираха тяхното шествие на 21-ви.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Вто Сеп 21, 2004 9:39 pm

[quote="bikerider"]

[quote="AgentOrange"]

@bikerider:
[/quote]

За културата ясно. А иначе имаш ли друго по-добро предложение освен протестите? Ако имаш просто го кажи. Щом считаш, че това не е оправдано, кажи по-добро - с удоволствие бих се отказал от шествието в полза на по-добро решение. Само дето до момента както казах няма по-добро решение. Тоест всякаква критика в момента има само негативен ефект. Ако има алтернативи на шествието разбирам, ама в момента няма. Дай такава алтернатива и веднага заставам до теб - аз също не съм фен на такива шествия, но ще се включа, защото няма алтернатива в момента - няма спонсори за алеи и прочие - затова се разчита на държавата.По-добре е да сме заедно в този "бълвоч" сега и да работим да го подобрим, отколкото да спорим безспирно за това кое му е лошото на този "бълвоч".

И още нещо - относно това което казваш за ежегодните циркове - това са цирковете на МОСВ, които си отчитат усвояването (разбирай присвояването) на европейските пари - мисля че определено не ни касаят техните помии, точно затова ЗаЗемята организираха тяхното шествие на 21-ви.
[/quote]

За да се отвори път за правене на вело-алеи трябва да се постигне пълен успех по 4 точки:
-Промяна на градоустройствения план
-Промяна на ЗДП
-Решаване на проблема с паркирането
-Промяна на културата на движение
Ако мислиш, че с нещо различно от блокиране на София за няколко дни подред с масови протести (говоря за ИСТИНСКИ протести, не планираната пародия) може да се насочи общественото и управническото внимание към разрешването на дори и една от тези точки, имаш прекалено богато въображение. Именно за това ви казах още от началото да не си чешете езиците, щото е ясно, че такива протести няма как да станат... Дано да не съм прав, но просто се опитвам да бъда реалист.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 21, 2004 10:17 pm

Разбирам прекрасно какво ми говориш, защото мислех също като теб. Нещата стоят именно така, че досега са опитвани какви ли не начини.
Не може една тълпа колоездачи да промени нещата, трябва организация, която не е по силите на един или двама. Аз до момента не съм видял такава организация да лобира за интересите на пешеходци и колоездачи.
И тогава какво? Поне можем да си разтоварим нервите - както казах, не съм фен на тези шествия, но се включих в днешното (21-ви), най-вече заради това - ако това наричаш пародия - еми прав си, но поне правим нещо. Надявам се разбираш разликата.

Относно какво трябва да се промени - да наясно съм какво трябва да се постигне предварително. Но разгледай алеите по НДК като case study - та там (и никъде другаде) общината, министерството и който там трябва не са подновявали маркировките. Е... поне маркировките може да оправят, нали?
Аватар
bikerider

Мнениеот rujiru » Вто Сеп 21, 2004 11:16 pm

[quote="AgentOrange"]

Гади ми се като чета съболезнования, изказани по между другото... ЗАМЪЛЧЕТЕ, мамка ви, и си помислете за близките на загиналия, които докато вие си чешете пръстите полудяват от мъка! Дано някога намерят утеха...
[/quote]

Изключително точно казано.
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот AgentOrange » Вто Сеп 21, 2004 11:51 pm

[quote="bikerider"]
...поне правим нещо.
[/quote]

Нещо ме избива на сарказъм по отношение на значението на думата "нещо" в конкретния случай, но ще се въздържа... Щом смяташ, че наистина е [b]нещо[/b] - моите уважения.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот PtD » Сря Сеп 22, 2004 2:12 am

[quote="AgentOrange"]

[quote="bikerider"]
...поне правим нещо.
[/quote]

Нещо ме избива на сарказъм по отношение на значението на думата "нещо" в конкретния случай, но ще се въздържа... Щом смяташ, че наистина е [b]нещо[/b] - моите уважения.
[/quote]

По-добре нещо, колкото и да е незначително, отколкото да стоиш отстрани и да казваш "ми то така няма да стане". Поне си направил каквото си можал :dunno:. Предполагам си чувал "да правим каквото трябва, да става каквото ще".

Тук (както и на много други места) се проявява "the tragedy of the commons" във формата "Аз и да направя нещо и да не правя, нищо няма да променя, защото другите няма да направят нищо". Но така никога нищо няма да стане, защото в крайна сметка без всеки да вземе участие няма как да се постигне целта (която в случая зависи от всички).

Прост пример: Соломон Паси кара трабантче, което нанася вреди на околната среда. Ако му кажеш да се откаже от трабантчето, защото е неекологично, той ще ти каже "Да, ама нали другите шофьори на трабантчета ще си ги карат, аз и да спра мойто, другите ще си замърсяват". И така ще ти отговаря (почти) всеки трабантаджия. В крайна сметка трабантите ще си бръмчат, ще си цапат, защото никой не се отказва от личното си благо в името на всички. И така нататък, ad nausea за много човешки дейности, с което ефективно си режем сами клона, на който седим около 10000 години.

И така, как очакваш ВСИЧКИ да се вдигнат на протест, ако разсъждават по тоя начин - "я че одим да викам, ама в туй време съседо Геле ша си са натиска сос жената... ааааа нема да я бъде таа..." и рекурсивно за всички останали.

Това е моят мотив да участвам - да се разчупи схемата, а дали ще има резултат - този път не, но следващия ще дойдат още 100 души, по-следващия още 1000 и в някой хубав ден ще стигнем и до големия протест (естествено, че няма, защото тогава вече ще сме в ЕО и така или иначе ще направят алеи, след като 2-3 дебели баби германки станат жертва на трафика)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот КапитанПланета » Сря Сеп 22, 2004 9:59 am

PtD, :thumb::beer:
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот bikerider » Сря Сеп 22, 2004 2:37 pm

[quote="AgentOrange"]

[quote="bikerider"]
...поне правим нещо.
[/quote]

[/quote]

Мерси за уваженията и дано разбереш това което ти е написал PtD... белким ти просветне за какво говорим... че със скептицизъм напред просто не става... :peace:
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Чет Сеп 23, 2004 11:25 am

Дали е скептицизъм или трезво мислене явно е въпрос на разбирания. Peace :peace:
Аватар
AgentOrange

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 23, 2004 4:37 pm

[quote="AgentOrange"]

Дали е скептицизъм или трезво мислене явно е въпрос на разбирания. Peace :peace:
[/quote]

И двете шествия бяха готини! Да беше дошъл а?
Друг е въпроса дали постигнаха целите си - това да го мислят и анализират организаторите!
АЗ бях там, доста други хора също! Заявихме всички заедно, че желаем място и за нас в града! А ти остана тук да пишеш... хъм... дали и двамата караме колела? Или някои само пишам а?:I:I:I
Аватар
jivkonik

Мнениеот Moni » Чет Сеп 23, 2004 6:31 pm

Аз също бях там но смятам че ако трябва да се мисли сериозно за успех на такова начинание
то самото начинание трябва да се рекламира много сериозно
целта е да знаят повече хора и да доидат още повече...
когато хората са малко и вниманието към тях ще е по малко
всъщност очаквах доста повече хора от колкото имаше
за едно такова начинание трябва да се говори много - и най-вече по медиите
а аз лично познавам хора които изобщо не бяха чували ни за катастрофа ни за велошествие
пък и часът не беше сякаш много удобен

ако трябва и плакати да се залепят пак ще е свършат работа
хората трява да се агитират и въобще повече гласност ще е много от полза
и когато са повече хора няма да смеят много да се оправдават (отговорните лица)
както и да е - на следващото дано има повече хора така и ползата жероятно ще е по-голяма
Take it easy my friend
Moni

Мнениеот jivkonik » Чет Сеп 23, 2004 8:37 pm

[quote="Moni"]

Аз също бях там но смятам че ако трябва да се мисли сериозно за успех на такова начинание
то самото начинание трябва да се рекламира много сериозно
целта е да знаят повече хора и да доидат още повече...
когато хората са малко и вниманието към тях ще е по малко
всъщност очаквах доста повече хора от колкото имаше
за едно такова начинание трябва да се говори много - и най-вече по медиите
а аз лично познавам хора които изобщо не бяха чували ни за катастрофа ни за велошествие
пък и часът не беше сякаш много удобен

ако трябва и плакати да се залепят пак ще е свършат работа
хората трява да се агитират и въобще повече гласност ще е много от полза
и когато са повече хора няма да смеят много да се оправдават (отговорните лица)
както и да е - на следващото дано има повече хора така и ползата жероятно ще е по-голяма
[/quote]

Прав си човече, ама "За Земята" са си шепа ентусиасти като нас, нямат пари за брошури, плакати камо ли пък за реклама по медиите!!! Разчитат от уста на уста да се чуе и по сайтове да се постне нещо, и пак се събрахме прилично количество колоездачи. Затова пък второто на 22-ри беше бая по-масово - все пак зад него застана сериозна фирма като SHIMANO и Веломания. Плакатите и лепенките си казаха думата!:^:
Аватар
jivkonik

Мнениеот AgentOrange » Чет Сеп 23, 2004 10:32 pm

[quote="jivkonik"]
Да беше дошъл а?
[/quote]

Мнението ми за шествията мисля, че стана ясно. От там нататък е въпрос на приоритети - предпочетох да работя по полезно за спорта събитие (състезанието на 9-ти и 10-ти) пред това да си клатя ташаците по отцепени улици.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот screamBoy » Чет Сеп 23, 2004 11:18 pm

Неимоверно точен изказ ! Това е и което ме довежда до безумен бяс: мисията на НюВижън/БАС - грижи за СПОРТА !
Срещу всеки 'спортист' има поне 15 'неспортисти' велосипедисти ... дали е това вид елитаризъм или самоограничение или що
Грижете се за хората и техните нужди, не за някаква фантазия >:
Бих искал велосипеда да не бъде повече развлечение за деца и средство за постигане на спортни цели !!!

Това, което ме изкарва от нерви в такива уж-мащабни мероприятия е простия факт че лайняния кенеф София не е нито центъра на света, нито на България, единствено център на простотията и селянията е, защо няма такива шествия и на други места ? В Пазарджик се се уредили, добре, ама нито в Пловдив нито във Варна нито в Плевен нито в Перник са по-добре от софианци. Такова шествие ако се направи в Търново (примерно) местните журналисти така ще го захапят, че хората ще слушат за това повече от за тъпите политици и малоумията им !

Харесва ли ви новия ми имидж ?
Аватар
screamBoy

Мнениеот hlebarka » Чет Сеп 23, 2004 11:50 pm

дай снимка
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот screamBoy » Пет Сеп 24, 2004 1:17 am

[url=http://poetry.rotten.com/lisboa/lisbon-bad-fac.jpg]Ето я![/url] Много ли съм секси ? Така е като залюбвам кучки :D

[size=67]Edit: следващия път като пуснеш нещо подобно целия ти пост ще изчезне.[/size]
Аватар
screamBoy

Мнениеот AgentOrange » Пет Сеп 24, 2004 1:38 am

ScreamBoy: Спортни цели? Чакай малко, май си ме разбрал погрешно. У нас "спортисти" няма, всички сме аматьори и караме за удоволствие. Състезанието го правим за единия кеф, искрено ще се радваме, ако мотивираме хората да карат и запалим някого по планинското колоездене. Ако за теб това е безполезна фантазия - ок...
Аватар
AgentOrange

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 24, 2004 10:39 am

[quote="AgentOrange"]
Състезанието го правим за единия кеф, искрено ще се радваме, ако мотивираме хората да карат и запалим някого по планинското колоездене. Ако за теб това е безполезна фантазия - ок...
[/quote]

Явно всеки минимален шанс за промяна и спасение на хората които карат колела за вас стоят по-назад от състезанията за кеф [b][u]и реклама[/u][/b]! Важното е да се зарибяват потребители. А тия дето мрат по улиците, кучета ги яли, нали не печелим от тях...

:peace: Нека да има мир! Кви са тия шествия - нека хората купуват колела от нас и да се радват на живота.

Направо ми се повръща от цинизма и гешефтарството ви... :puke2:
Аватар
bikerider

Мнениеот C_Mo » Пет Сеп 24, 2004 11:26 am

[quote="bikerider"]

[quote="AgentOrange"]
Състезанието го правим за единия кеф, искрено ще се радваме, ако мотивираме хората да карат и запалим някого по планинското колоездене. Ако за теб това е безполезна фантазия - ок...
[/quote]

Явно всеки минимален шанс за промяна и спасение на хората които карат колела за вас стоят по-назад от състезанията за кеф [b][u]и реклама[/u][/b]! Важното е да се зарибяват потребители. А тия дето мрат по улиците, кучета ги яли, нали не печелим от тях...

:peace: Нека да има мир! Кви са тия шествия - нека хората купуват колела от нас и да се радват на живота.

Направо ми се повръща от цинизма и гешефтарството ви... :puke2:
[/quote]

Бях си казал, че по тази тема няма да пиша, но след като смъртта остана на по-предните страници ще драсна два реда...

Докато не се вижда шанс за промяна в обозримо бъдеще, предпочитам да се РЕКАЛМИРА на хората каране в планината, а не оцеляване по улиците.

Както се сещаш безплатен обяд няма, каквото и да се направи някой трябва да се бръкне за пари. При което очаква НЕЩО в замяна на парите си. Дали надписи по стикери с хубави послания или надписи по плакати за хубави мероприятия няма значение. Затова да се цупиш, че някой рекламира е нелепо.
Аватар
C_Mo

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 24, 2004 11:36 am

Има огромно значение.
Ако рекламираш на състезание, ще спечелиш фенове нахъсани да си купят DH колела - бърза и лесна печалба.
Ако рекламираш на шествие (като Шимано/Веломания) и го подкрепиш печелиш сърцата на хората.
Вие си мислите "боли ме за сърцата на хората, искаме нещо срещу рекламата си". Еми учете се от Шимано (доста има да учите де), как се печелят сърцата на хората, за да си купуват от тях ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ ИМ.

Точно тук се крие разликата - Шимано умеят да гледат далеч напред за разлика от НюВижън/БАС.

И още нещо, щото пак си вкара автогол - като сте толкова загрижени за карането в планината, защо не помогнете с пари и лобиране да се регламентират нещата с пътеките? Защо мислите само за платени байк-паркове? Защо ли? Казах го по-горе.

Edit:

[quote="AgentOrange"]

Гади ми се като чета съболезнования, изказани по между другото... ЗАМЪЛЧЕТЕ, мамка ви, и си помислете за близките на загиналия, които докато вие си чешете пръстите полудяват от мъка! Дано някога намерят утеха...
[/quote]

Симо, последно пука ли ви или не за хората които загиват?
Пак не сте си сверили позициите с Агента - поне като сипете популизми и месиански визии за спорта излезте с еднакви версии. Хем ви пука за хората, които загиват по улиците и за близките им, хем организирате планински състезания и казвате, че не искате да рекламирате на шествия за безопасни улици, защото нямало получите нищо срещу рекламата. По-точен пример за лицемерие едва ли може да се даде.
Аватар
bikerider

Мнениеот AgentOrange » Пет Сеп 24, 2004 1:31 pm

[quote="bikerider"]
Защо мислите само за платени байк-паркове?[/quote]

Пазете се, Марто чете мисли :laugh::laugh::bowdown:

Излиянията тип "ах вие меркантилни копеленца" вече стават банални. Правим това, което можем, и това, което е реално постижимо. Който иска да яхва вълната на общественото недоволство с омайни приказки за алеи и други такива мъгляви утопии - прав му път. Видя се колко са загрижени организаторите на шествието, след като от шивача и едно най-елементарно RIP не чухме за загиналия...

Ако искаш - говори още. Аз бях до тук с темата, писна ми да си губя времето.
Аватар
AgentOrange

Мнениеот тучо чучо » Пет Сеп 24, 2004 1:53 pm

[quote="AgentOrange"]

[quote="bikerider"]
Защо мислите само за платени байк-паркове?[/quote]

Излиянията тип "ах вие меркантилни копеленца" вече стават банални. Правим това, което можем, и това, което е реално постижимо. Който иска да яхва вълната на общественото недоволство с омайни приказки за алеи и други такива мъгляви утопии - прав му път. Видя се колко са загрижени организаторите на шествието, след като от шивача и едно най-елементарно RIP не чухме за загиналия...

[/quote]

Аха, сега пак Шивача ви е виновен за нещо... :xx(:
Чудно ми е, защо винаги когато нещо не е наред в "Българското планинско колоездене" според БАС/Ню вижън, са виновни Веломания/Драго/Шивача?!?! Стига бе, момчета!!! Като толкова ви смущават, ами идете при тях и се разберете - вярвам няма да ви ухапят. Ама спрете да лаете нахалост, излагате се! Не е редно, някак си, да серете непрестанно по тях, особено в най-четения форум. Все пак има и млади и неопитни момчета тук, които лесно се поддават на "месиянските" ви изявления. Не е коректно, мисля!
Аватар
тучо чучо

Мнениеот bikerider » Пет Сеп 24, 2004 3:58 pm

[quote="AgentOrange"]
[/quote]

Не чета мисли, чета собствените ви писания/обяви тук.

[quote="AgentOrange"]
Излиянията тип "ах вие меркантилни копеленца" вече стават банални.
[/quote]

Банални за вас, актуални за все повече хора...

[quote="AgentOrange"]
Видя се колко са загрижени организаторите на шествието, след като от шивача и едно най-елементарно RIP не чухме за загиналия...
[/quote]

На крива ракета космоса й виновен... да не казвам по-нецензурния вариант...

[quote="AgentOrange"]
[/quote]

Хм...е явно все пак съм те надценил :)
Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Пет Сеп 24, 2004 10:54 pm

може пък да си подценил някой друг ? примерно мен ??? опа, сега Жоржетски шъ са зарадва ама не майна, няма да пускам сладки изроди, само ще си лая :)))
айде bikerider ние с теб сме от друга сфера на производството, добре, аз поне понякога вдявам че нито виждам нито знам всичко ама ти, как успяваш да се самозаблуждаваш постоянно ??

панделките от Шимано да вземат ли да посглобят някой свестен МТВ чарк и да спрат да заробват и децата и дядовците пък тогава да ги даваме за пример, деа
щото хората от Н.В./БАС можеш да ги видиш и в магазините им (въпреки че си работят в офиси разни) и по пътеките и да си говорите и т.н. докато шимановци - къде ? само по изложенията и то в Европа
от Веломания кой кара всичко и навсякъде ? Само Любо, ама Любо е механик/сглобчик или нещо такова, а да и Пацо - и той така. Е, кво, все едно на мен някой да седне да ми дудне за стратегията на Спектър относно лицензите за телеком ?!? Еми аз лично прочетох във вестника че сме получили такава лицензия и каква е точно !
Идеята е че хем няма как всичко да правят криво, хем дори и да преценяваш че е така (май да) то посочи някви решения деа, е аз се права на културен и атакувам само подкрепата им за спорта или по-точно липсата на подкрепа за всичко друго.
Ай наздраве, копирах си сичките шитз и отивам да спя че утре лифтовете няма да ме чакат :}
Аватар
screamBoy

ПредишнаСледваща

Назад към Архив