Курбели

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Newone » Сря Окт 13, 2004 10:37 am

:offtopic:Искам да се върна за малко на въпроса за курбелите.Та онзи ден в един дъжд се хлъзнах с колелото на едни павета в Пловдив.Съвсем нормално дискретно подхлъзване, бих казал дори изящно изпълнено от моя милост пред няколко автомобила...В резултат левият ми курбел Truvativ Stylo SL, 2001 или 2002 моделна година се огъна така, че опря в рамката....
Споделям това само за предупреждение към Харка, че Stylo не е за грубо каране и трябва да внимава....Ами ако аз бях го ударил наистина силно в някоя по-скоростна ситуация можех и да се претрепя...:xx(:
И още едно предупреждение...Maxxis Hard Drive 2.1 на мокро са направо опасни...На паважа с чисто нови гуми се чувствах като на лед...:xx(:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 13, 2004 12:42 pm

@ Harka

1680 грама са лееееко по-оптимистични от реалното състояние на нещата, но по-важното е, че Action Sport са известни с това, че правят хубави колела - за теглата всеки лъже. Самото качество на работата при изработката на колелото е поне толкова важно, колкото и качеството на компонентите и от такава гледна точка изборът ти е добър. Както каза Newone, 240 s (аз лично бих ти препоръчал CL-варианта като по-перспективен, но ти си знаеш) са едни от най-добрите и леки (много по-леки от моите XT) главини, които могат да се купят с пари, каплите на DT също са чудесни.

@ MOD

Не се коси, щото пък хода на твойта вилка е колкото сборния ход на моята вилка и амортисьор... :beer:

@ screamboy

Мдааа, очевидно усещането да имаш МНОГО МАЛЪК приятел обърква някои хора...

@ Newone

Досега не съм срещал гуми, които да държат на мокър паваж. Честно!
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот koko » Сря Окт 13, 2004 1:40 pm

[quote="Newone"]

:offtopic:Искам да се върна за малко на въпроса за курбелите.Та онзи ден в един дъжд се хлъзнах с колелото на едни павета в Пловдив.Съвсем нормално дискретно подхлъзване, бих казал дори изящно изпълнено от моя милост пред няколко автомобила...В резултат левият ми курбел Truvativ Stylo SL, 2001 или 2002 моделна година се огъна така, че опря в рамката....
Споделям това само за предупреждение към Харка, че Stylo не е за грубо каране и трябва да внимава....Ами ако аз бях го ударил наистина силно в някоя по-скоростна ситуация можех и да се претрепя...:xx(:
И още едно предупреждение...Maxxis Hard Drive 2.1 на мокро са направо опасни...На паважа с чисто нови гуми се чувствах като на лед...:xx(:
[/quote]

Искрени съчувствия за загубата:|):.На жълти или обикновени павета се разигра случката.С цялата си тежест ли се стовари върху курбела:?:
koko

Рейтинг: 1700

Мнениеот KiZZo » Сря Окт 13, 2004 1:41 pm

Убихте ме с тези цитати на тегла в грамове, някои с десетична запетая :rofl: Weight weenies :P
KiZZo

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 13, 2004 1:57 pm

@ KiZZo

И аз едва не умирам като чуя някой да пита "еди кое си КОЛКО ХОД ВАДИ"...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Окт 13, 2004 2:03 pm

[quote="TOYAGA"]

@ KiZZo

[/quote]

:offtopic:
най-смешната случка в това отношение, която ми се случи скоро, беше докато тествах BigHit-а на FRM. Спрях да видя едни приятели, които бяха с момиче и момичето попита какво е това животно отпред. Приятелите обясниха - това е MonsterT с 200мм ход, при което девойката явно не разбираща от тези неща попита "а какво е ход". Дадоха се няколко алтернативни обяснения без резултат, но когато без да мисля много изтърсих "абе това е колко ВЛИЗАТ тръбите навътре", реакцията моментално беше "ааа, ясно"... е... как не се напиках от смях и досега се чудя :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 13, 2004 2:24 pm

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

@ KiZZo

[/quote]

:offtopic:
най-смешната случка в това отношение, която ми се случи скоро, беше докато тествах BigHit-а на FRM. Спрях да видя едни приятели, които бяха с момиче и момичето попита какво е това животно отпред. Приятелите обясниха - това е MonsterT с 200мм ход, при което девойката явно не разбираща от тези неща попита "а какво е ход". Дадоха се няколко алтернативни обяснения без резултат, но когато без да мисля много изтърсих "абе това е колко ВЛИЗАТ тръбите навътре", реакцията моментално беше "ааа, ясно"... е... как не се напиках от смях и досега се чудя :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

[/quote]

:D:D:D:hbang::hbang::hbang:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Сря Окт 13, 2004 2:54 pm

[quote="Newone"]

Разликата е от теглото на главините...Почти без изключения никой производител на главини не достига теглата на Хуги 240 и Крис Кинг...[/quote]

едно такова изключение са Hadley - на нивото на King, на теглото на King и по-евтини дори.
Аватар
bikerider

Мнениеот Newone » Сря Окт 13, 2004 3:07 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Newone"]

Разликата е от теглото на главините...Почти без изключения никой производител на главини не достига теглата на Хуги 240 и Крис Кинг...[/quote]

едно такова изключение са Hadley - на нивото на King, на теглото на King и по-евтини дори.

[/quote]

Малко са по-тежки от Кинг и ДТ, но са следвашите по тегло от топ главините...На много малко места се намират в мрежата, за съжаление...Иначе отдавна съм си ги харесал...В този ред на мисли като съотночение цена качество стоят мноого добре.А ти имаш ли личен опит с тях, т.е. виждал ли си/отварял/ на живо?
Аватар
Newone

Мнениеот Newone » Сря Окт 13, 2004 3:11 pm

@Коко
Къде в Пловдив жълти павета:DИначе не смятам, че се стоварих с цялата си тежест върху курбела, то нямаше как, защото колелото се хлъзна странично под мене и аз веднага го напуснах...:xx(:
Аватар
Newone

Мнениеот bikerider » Сря Окт 13, 2004 4:26 pm

[quote="Newone"]
А ти имаш ли личен опит с тях, т.е. виждал ли си/отварял/ на живо?
[/quote]

ами да - имам задна 150x12 главина - по нищо не мога да кажа че отстъпва като качество на Кинг - 108 зъба (3.3 градуса), лагери с реглаж на preload (за обиране на луфт), супер качествена анодизация.

все още не съм я отварял - няма и нужда засега :D
като взема напролет и рамка да я покарам ще постна отзиви, обещавам
:)
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Окт 13, 2004 4:55 pm

Опа-опа... Главина 150х12! Тук нещата силно се насочват в посока тежко нестандартно оборудване! :D:D:D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Newone » Сря Окт 13, 2004 5:02 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Newone"]
А ти имаш ли личен опит с тях, т.е. виждал ли си/отварял/ на живо?
[/quote]

ами да - имам задна 150x12 главина - по нищо не мога да кажа че отстъпва като качество на Кинг - 108 зъба (3.3 градуса), лагери с реглаж на preload (за обиране на луфт), супер качествена анодизация.

все още не съм я отварял - няма и нужда засега :D
като взема напролет и рамка да я покарам ще постна отзиви, обещавам
:)
[/quote]

:bowdown::bowdown::bowdown:
Аватар
Newone

Мнениеот jokata » Чет Окт 14, 2004 9:04 am

[quote="Newone"]

[/quote]
Да, подкрепям. :) Особено за отзад и аз смятам, че не е много удачно да се използва. :nono: Най вече на мокра настилка, а и не само...
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот SPA » Чет Окт 14, 2004 9:34 am

[quote="Newone"]

[/quote]

На паважа нищо не може да ти помогне. Не забравяй, че и средния слой е твърд. Ако искаш да държи там спадни ги малко за да може да зацепват повечко, колкото по меки толкоз по-добре ... ееее не до капла де. А винаги като караш на паваж и особено на мокър си стой на нокти.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 9:43 am

[quote="TOYAGA"]

Опа-опа... Главина 150х12! Тук нещата силно се насочват в посока тежко нестандартно оборудване! :D:D:D
[/quote]

мда... е сега ако познаеш и каква рамка ще карам напролет... :^::^::^:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 9:44 am

[quote="Newone"]
:bowdown::bowdown::bowdown:
[/quote]

:naughty::naughty::beer:

Edit: още инфо. механизма всъщност е с 36 зъба (10 градуса), но много хитро е разделен на три секции, всяка отместена с 3.3 градуса спрямо съседната. Кученцата са три и всяко зацепва в своята си секция, което ефективно имитира 108 зъба и реализира зацепване през 3.3 градуса.

Още нещо - оста е 20мм, с преходници в края, тоест само чрез смяна на преходниците може да се монтира на всякакви рамки (10,12,20мм)
Шлиците на Кинг обикновено са алуминиеви (продават и стоманен upgrade на хм... хубава цена) и се подбиват от малките единични венци.
Е тук Hadley просто ме разби - stock главините идват с титанови шлици.
И като взема предвид, 150x12 главина излиза по-евтино от 135xQR King главина, вече силно се колебая кои главини са по-хубави. Предполагам че си гледал в net-a, но за всеки случай погледни [url=www.balleracing.com]тук[/url]
Аватар
bikerider

Мнениеот jokata » Чет Окт 14, 2004 9:50 am

[quote="bikerider"]

...
каква рамка ще карам напролет...[/quote]

Може ли да налучкам?
[size=67]ммм, да не би случааайно да е KONA... :P[/size]

P.S.
Тюхx, май провалих загадката, сори за което. :I ;)
Човек без идея е като риба без велосипед.
Аватар
jokata

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 9:54 am

[quote="jokata"]

[quote="bikerider"]

...
каква рамка ще карам напролет...[/quote]

Може ли да налучкам?
[size=67]ммм, да не би случааайно да е KONA... :P[/size]

P.S.
Тюхx, май провалих загадката, сори за което. :I ;)
[/quote]

неее, не си провалил нишо - try again :^:
Аватар
bikerider

Мнениеот КапитанПланета » Чет Окт 14, 2004 10:25 am

Абе едно със сигурност е ясно, няма да е F1 :B):. Иначе не е като само един производител да прави рамки за 150х12... Intense, Norco, Santa Criz и още и още... Абе добър въпрос :8D:... ама дай некъф жокер...
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 11:11 am

[quote="КапитанПланета"]

Абе едно със сигурност е ясно, няма да е F1 :B):. Иначе не е като само един производител да прави рамки за 150х12... Intense, Norco, Santa Criz и още и още... Абе добър въпрос :8D:... ама дай некъф жокер...
[/quote]

скоро се продаде една такава рамка тука ;)
ама айде стига че ще ме урочасате... :P

Edit: jokata уцели в десятката откъм окачване :thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот KiZZo » Чет Окт 14, 2004 11:54 am

Banshee Scream?
KiZZo

Мнениеот Harka » Чет Окт 14, 2004 12:42 pm

Дамм, определено. Още като я видях рамката и се сетих за bikerider.
Аватар
Harka

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 1:26 pm

[quote="KiZZo"]

Banshee Scream?
[/quote]

нашия редовен слушател KiZZo получава наградата от една бира :D

Edit: наздраве KiZZo :beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 1:29 pm

[quote="Harka"]

Дамм, определено. Още като я видях рамката и се сетих за bikerider.
[/quote]

:D

искрено се извинявам, че ти разводних темата... :I
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Чет Окт 14, 2004 2:45 pm

[quote="bikerider"]
искрено се извинявам, че ти разводних темата... :I
[/quote]

Няма за какво.:)
И без това вече научих това, което ме интересуваше.

Edit: Освен това винаги съм смятал темите, започващи с обсъждане на супер леки компоненти и завършващи с обсъждане на нещо турбо противоречащо си с горното по отношение тегло/здравина, за твърде интересни от гледна точка на повода за това "лирическо" отклонение.:D
Аватар
Harka

Мнениеот bestbg » Чет Окт 14, 2004 6:07 pm

това ли е въпросната рамка :
[img]http://www.bansheebikes.com/images/bike-frame-scream.jpg[/img]
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот bikerider » Чет Окт 14, 2004 8:34 pm

:thumb:
Аватар
bikerider

Мнениеот alcoholyday » Чет Окт 14, 2004 8:59 pm

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

мда... е сега ако познаеш и каква рамка ще карам напролет... :^::^::^:

[/quote]

не се включих в надшреварата за бирата защото щеше да е нечестно спрямо другите участници :D:^::8D:
Think FAST,Ride HARD
alcoholyday

Рейтинг: 1630

Мнениеот Lubo » Чет Окт 14, 2004 10:08 pm

Абе bikerider за какъв дявол тои е тази рамка....ми тя има само три настройки, а и е много тежка. Я по-добре си вземи Драгомир или направи като мен и си вземи РАМ ДХ - има 90 варианта на рамката :D:D:D:D:D:D Колко тъпотии казах само а?...и 5-th element....замечтах се.......
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

ПредишнаСледваща

Назад към Архив