храната

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 07, 2005 2:43 pm

Аз ям и пия всичко без:
1 варена кожа от пиле;
2 мастика.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 07, 2005 3:56 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Аз ям и пия всичко без:
...
2 мастика.

[/quote]

У! [кратко и ясно порицание] ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот mih » Сря Сеп 07, 2005 4:00 pm

[quote="4getcredo"]

[quote="NovemberCharlie"]

Аз ям и пия всичко без:
...
2 мастика.

[/quote]

У! [кратко и ясно порицание] ;)
[/quote]

хехех, а ефектът се увеличава значително, когато се възпроизведе на няколко гласа и с подходяща дължина
:thumb:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Сеп 07, 2005 4:03 pm

Пияндури:beer:
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 07, 2005 4:05 pm

А по темата мога да споделя моя си опит: долу-горе редовно пия (особено преди и след интензивни карания и други натоварвания) комбинирани витамини и минерали (напоследък Doppel Herz A-Z). По време на самото каране - минерална вода в доволни количества, вафлички с "лек крем", Corny-та... на финала шкембето и бирички... :)
Аватар
4getcredo

Мнениеот did » Сря Сеп 07, 2005 4:11 pm

[quote="4getcredo"]

А по темата мога да споделя моя си опит: долу-горе редовно пия ...[/quote]

и аз така
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 4getcredo » Сря Сеп 07, 2005 4:20 pm

:rofl::rofl::rofl:
същински Гявол, ей!! :D:D
Аватар
4getcredo

Мнениеот kagami » Чет Сеп 08, 2005 2:13 pm

Да не забравяме и вълшебните курабийки на Тучо Чучо :liplick: Те стават различни всеки път (поне при мене, а и като ги сравнявам с тези на други хора). Най-много ми харесаха онези, които беше забъркал МОД (къде си бе човек, хич не се обаждаш :thumb:) на Родопите миналата година - те бяха в насипно състояние в торба, обаче на вкус нямаха равни :liplick:
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот skiman » Чет Сеп 08, 2005 2:56 pm

Само за протокола.Понеже повечето от вас тука употребяват Изостар,да ви кажа, че има много по-евтин български заместите, който не отстъпва по качество.Казва се ИЗОРЕЙ и е на фирма БИОГЕЙМ.Има го по аптеките и е към 6лв. 500гр=5л. сок.На вкус е много приятно(препоръчвам лимона).Аз го пия по време на тренировка в горещините и изпивам по 1 литър на час..възстановява превъзходно.Отделно се ползват Креатин+Глутамин за по-добро възстановяване след каране(тренировка).........машинни работи:angel2:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Newone » Пон Сеп 12, 2005 2:31 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Nymphetamine"]
Интересно ми е вие (ъъм...визирам Тояга, байкридер, сстефанов...въобще едрите и мъжете) как така успявате да се крепите на две Корнита и вода с витамини?! :)
[/quote]

Аз имам нужда единствено от бърза енергия и изостар, мазнините, белтъчините и бавните въглехидрати като хляб и такива ме приспиват и ставам ленив. Затова и ям само сладости :D:8D:
А и в края на краищата не съм излязъл за да ям на воля, а да карам. Да не говорим, че едва ли е разумно да се вдига тежеста на ездача с хляб и половин кило соя да речем.
Виж след карането е друга работа - обикновено похапвам умерено на воля и гледам да няма хляб, месо или картофи. Например в момента докато пиша това ям сутляш :liplick::8D:

[/quote]

Само да уточня, че хлябът, оризът, картофите и захарите са "най-бързите" въглехидрати, т.е. с най-висок гликемичен индекс или още по-просто най-бързо нахлуват в кръвообращението...Та от тях, именно, най-много се доспива.8):beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот Admin » Пон Сеп 12, 2005 2:47 pm

Newone, теб някой ден ще те пазаря да напишеш статия по тези въпроси ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот halcor » Пон Сеп 12, 2005 3:14 pm

Дочух за някакви протеинови вафлички, една от които те засища за 1/2 ден и дава енергия. Били много вкусни и компактни. Мисля да ги тествам, след като проуча допълнително въпроса. Естествено, не може да се кара само на тях, щото храносмилателната система ще се обърка. Но за походи комбинацията от 2 вафлички на ден + нормална вечеря ми се струва разумна.
Сигурно курабийките на Тучо-чучо, които не съм пробвал все още ги имитират в някаква степен, щото имат доста протеин на прах в тях :)
А инфото е от един приятел-билдър (не от простите гардероби :)), който бая често огладнява, по принцип и доста мръвка отива за изхранването му.
Аватар
halcor

Мнениеот skiman » Пон Сеп 12, 2005 3:20 pm

[url][/url]http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=72
Протеинови вафлички.Но тоза за засищането за 1/2 ден е силно преувеличено!Могат да ти заменят едно хранене , но само толкова!Освен това преди много дълго каране,не е лошо да хвърлите едно око на това:[url][/url]http://www.nutrim-bg.com/products/group.aspx?gid=65
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот тучо чучо » Пон Сеп 12, 2005 3:34 pm

[quote="halcor"]

Дочух за някакви протеинови вафлички, една от които те засища за 1/2 ден и дава енергия. Били много вкусни и компактни. Мисля да ги тествам, след като проуча допълнително въпроса. Естествено, не може да се кара само на тях, щото храносмилателната система ще се обърка. Но за походи комбинацията от 2 вафлички на ден + нормална вечеря ми се струва разумна.
Сигурно курабийките на Тучо-чучо, които не съм пробвал все още ги имитират в някаква степен, щото имат доста протеин на прах в тях :)
А инфото е от един приятел-билдър (не от простите гардероби :)), който бая често огладнява, по принцип и доста мръвка отива за изхранването му.
[/quote]

Моля, моля! Без обиди - мойте курабийййййки може и да са с импровизирана рецепта, но не са имитация на каквото и да било. Просто опит за пълноценна, балансирана и компактна храна.
Иначе за протеиновите бар-ове не смятам, че може да ме засити за половин ден - хранителен продукт, около 60 - 80 гр., съдържащ около 35 гр. протеин (смес от растителен и суроватъчен), останалото са въглехидрати... и обикновено е с шоколадова глазура. Не е вкусно, повярвай ми! Аз съм добро прасе, ям много и не съм придирчив, но не ми е по вкуса. Вчера например изядох един такъв, българско производство (на Nutrim). Преди това бях изял две ябълки, два сандвича с хляб "Бонус", малко сирена, филе и краставица, 6 бр. от по-горе споменаваните мюсли-вафли ENERGY, 1 л. бира, 1,5 л. Изостар и след това вечерях със страшна сила. Така че не разчитайте да възстановявате и да карате пълноценно само с две-три Фафли. Освен ако не се возите, както вече споменаха другите.
[size=67]Само да добавя, че вчера качвахме и спускахме Черни връх.[/size]
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Newone » Пон Сеп 12, 2005 3:53 pm

[quote="Admin"]

[/quote]

Само съвместно с многоуважаемия творец/maker/ на елфическите курабийки, г-н Чучо!:beer::beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот halcor » Пон Сеп 12, 2005 4:15 pm

@тучо чучо
Ама моля, no offence meant. Уважение за импровизираната рецепта, както казах имам намерение да ги тествам :beer: Както и протеиновите барове. Може и да не става въпрос за същите, за които говориш. Може независимо да сте стигнали до едни и същи изводи. Нямам инфо, просто подхвърлям идеи за проучване.
Аватар
halcor

Мнениеот Admin » Пон Сеп 12, 2005 4:19 pm

[quote="Newone"]

[quote="Admin"]

[/quote]

Само съвместно с многоуважаемия творец/maker/ на елфическите курабийки, г-н Чучо!:beer::beer:
[/quote]

Поздрав и за двама ви с Hed P.E. - "Get Away". :beer::beer::beer:
[size=67]Ако не друго, то защото в момента ми бръмчи на winamp-а и умирам от кеф! Как да работя в такава обстановка!? :D[/size]
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 12, 2005 4:22 pm

[quote="Admin"]
[size=67]Как да работя в такава обстановка!? :D[/size]
[/quote]

с кеф :D:8D:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Harka » Пон Сеп 12, 2005 4:25 pm

Хайде, хайде, без офтопици, моля!
Пазарлъците - под масата.
Аватар
Harka

Мнениеот Admin » Пон Сеп 12, 2005 4:29 pm

[quote="bikerider"]

[quote="Admin"]
[size=67]Как да работя в такава обстановка!? :D[/size]
[/quote]

с кеф :D:8D:
[/quote]

:agree::beer:
Аватар
Admin

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 12, 2005 4:31 pm

[quote="Newone"]
Само да уточня, че хлябът, оризът, картофите и захарите са "най-бързите" въглехидрати, т.е. с най-висок гликемичен индекс или още по-просто най-бързо нахлуват в кръвообращението...Та от тях, именно, най-много се доспива.8):beer:
[/quote]

Охх да. Моя грешка, мерси за поправката :):beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот thebiker » Вто Сеп 13, 2005 1:16 pm

Пит Бул един до половин час преди тръгване - по възможност не ям до като карам.
След каране или между две разделени от поне 3 часа почивка ям следното:
1. вафли Марица или Чайка от 6 до 12 - за възстановяване на въглехидратите.
2. Кисело мляко от най евтиното и без консерванти - те са вредни.
3. Пилещко варено с ориз или пилещки кренвирщи.
Тук може да е риба или наденица но наденицата по по малко че е доста мазна - а може и нещо комбинирано като най обикновен обяд с месо.

Понякога особено в почивка между каране може да има и :
0. Пит Бул

Аз лично един Пит Бул ми стига за 100км но на начинаещите ще им действа чак след една а мозе и две седмици пиене всеки ден на Пит Бул - виздате ли той помага само ако метаболизма ви вече е засилен ;-)

За започващи диетата се препоръчва и три супени лъжици Аминогейм 500 - това са аминокиселини - 10 лева бутилката стигат за две седмици.
Пит Бул е нещо като Ред Бул ама в пъти по добро - пример повече кофеин и таурин както и повече захар цели 149 килокалории.

Риба без салата не е храна не го забравяйте - също и байкър без да си похапва салатка може и с биричка не е байкър ;-)
thebiker

Рейтинг: 1200

Мнениеот PtD » Вто Сеп 13, 2005 1:32 pm

[quote="thebiker"]

...
Аз лично един Пит Бул ми стига за 100км ...
[/quote]

Е*аси, и кучешко ли се яде вече! :bigeyes: Откъде се снабдяваш с толкова много питбули, сам ли ги отглеждаш или ти дават излишните от котилото за консумация?

А и още нещо - още докато са малки ли ги готвиш, или чакаш да се поугоят?

:sonar:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Вто Сеп 13, 2005 1:36 pm

абе мани...
червени бикове, кучета разни, акули...
кво ли не нагъват последно време тия хора!
а после на мене ми се смеят за шкембето с бира.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот thebiker » Вто Сеп 13, 2005 1:40 pm

[quote="PtD"]

[quote="thebiker"]

...
Аз лично един Пит Бул ми стига за 100км ...
[/quote]

Е*аси, и кучешко ли се яде вече! :bigeyes: Откъде се снабдяваш с толкова много питбули, сам ли ги отглеждаш или ти дават излишните от котилото за консумация?

А и още нещо - още докато са малки ли ги готвиш, или чакаш да се поугоят?

:sonar:
[/quote]

След като аватара ти е котенце предполагам се интересуваш от чиста злоба към кучетата ;-))
еми 85 стотинки е бутилката кво плащаш - е според зависи де.
thebiker

Мнениеот thebiker » Вто Сеп 13, 2005 1:46 pm

Призовавам всички които пият витамини на хапчета и /или некакъв вид добавени от производителя ДА СПРАТ ВЕДНАГА - системното пиене на такива витамини е много АМА МНОГО ВРЕДНО - и техното прекомерно количество води до разболяване.
Витамини се приемат само тези които са си в следните плодове и зеленчуци - може да не се съобразявате със списъка:
една ябълка веднага след каране - помага за възстановяване на въглехидратите.
банани , портокали, праскови, пъпеши и дини
зеленчуци
краставици и домати

разбира се и с тях не била да се прекалява - т.е. една чинийка салатка по българските рецепти не по китайските - стига на ден
thebiker

Мнениеот did » Вто Сеп 13, 2005 1:55 pm

[quote="thebiker"]

... една чинийка салатка по българските рецепти ... стига на ден
[/quote]

само салатка? просто така?????
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kagami » Вто Сеп 13, 2005 2:16 pm

[quote="thebiker"]

...Витамини се приемат само тези които са си в следните плодове и зеленчуци - може да не се съобразявате със списъка:
една ябълка веднага след каране - помага за възстановяване на въглехидратите.
банани , портокали, праскови, пъпеши и дини
зеленчуци
краставици и домати
[/quote]

:nono: Aaaaa, да се разберем! Краставиците са доказано вредни! Не само това, ами направо са си смъртоносни :emlaugh:
Който не вярва, да иде да провери: http://mtb-bg.com/forum/topic.asp?TOPIC ... hichpage=4
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 13, 2005 2:17 pm

[quote="thebiker"]

Призовавам всички които пият витамини на хапчета и /или некакъв вид добавени от производителя ДА СПРАТ ВЕДНАГА - системното пиене на такива витамини е много АМА МНОГО ВРЕДНО - и техното прекомерно количество води до разболяване.

[/quote]

Няма ли да обясниш защо? Съгласен съм, че каквото и да е [color=red]прекаляване[/color] не е здравословно, но ти си [color=red]прекалено[/color] категоричен. Защо?
Аватар
4getcredo

Мнениеот 4getcredo » Вто Сеп 13, 2005 2:19 pm

[quote="did"]

[quote="thebiker"]

... една чинийка салатка по българските рецепти ... стига на ден
[/quote]

само салатка? просто така?????
[/quote]

ма'ни, ма'ни!!
Аватар
4getcredo

ПредишнаСледваща

Назад към Архив