дистанционни шайби

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

дистанционни шайби

Мнениеот biggfoot » Чет Дек 01, 2005 9:10 pm

Имам следния проблем: вилката ми се нуждае от преходник за да може да се сложи спирачката. Щастлива случайност беше че си намерих преходник за тоя стандарт (маниту + клара).
Та проблема е, че диска понеже е с 5мм по - голям радиус от необходимия съм сложил 5 шайби между преходника и вилката. Има ли това някакви лоши последици за болтовете и машинката?
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Чет Дек 01, 2005 9:58 pm

Ако съм разбрал правилно, вилката ти е "Маниту" и ушите за спирачката са по стандарта "Post mount"? Не мисля, че ще имаш проблем със шайбите, но бих препоръчал друго. Махни шаибите които си сложил м/у преходника и ушите на вилката. Потърси от конусните шайби като на V-brake, два по- дълги болта и ги сложи м/у апарата и преходника. Би трябвало да се получи като спирачките на [url=http://www.bgphoto.net/photos/1317/o632690709141250000.jpg]Avid.[/url] По този начин, ще можеш да регулираш апарата в напречната равнина. :agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот biggfoot » Пет Дек 02, 2005 10:56 am

[quote="Ozzie"]

Ако съм разбрал правилно, вилката ти е "Маниту" и ушите за спирачката са по стандарта "Post mount"? Не мисля, че ще имаш проблем със шайбите, но бих препоръчал друго. Махни шаибите които си сложил м/у преходника и ушите на вилката. Потърси от конусните шайби като на V-brake, два по- дълги болта и ги сложи м/у апарата и преходника. Би трябвало да се получи като спирачките на [url=http://www.bgphoto.net/photos/1317/o632690709141250000.jpg]Avid.[/url] По този начин, ще можеш да регулираш апарата в напречната равнина. :agree:
[/quote]
Добре, благодаря за съвета:beer:. Колелционирането на шайби имало полза. Мене ме притеснява дали увеличеното усилие върху винтовете(понеже се увеличава дължината на тази част от болта, която излиза от ухото)може да е причина за изкривяване на болтовете и по - лошо да стане нещо на ушите.:dunno:
Take the long road and ride it
Аватар
biggfoot

Рейтинг: 1220

Мнениеот Windstream » Пет Дек 02, 2005 11:16 am

Сложи хубави 12.9 болтове и няма да имаш проблеми.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Назад към Архив