Различни накладки за Shimano BRM525

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Различни накладки за Shimano BRM525

Мнениеот Jacket » Пон Дек 26, 2005 1:28 pm

В момента карам с Resin накладки, които вече приключват и понеже така и така ще се сменят искам да попитам какви бяха по-хубавите накладки. Semi-metalic? Ротора е Hayes 203, така че не мисля, че ще е проблем да ги понесе, а и доколкото знам се държа по-добре на мокро, Нещо, което в момента наистина ми трябва, тъй като със сегашните има доста солидно намаляване на силата при мокрене - нещо, което примерно при джулито отзад го няма, а то е с накладки тип 4.2. Втория въпрос е колко струват.
Много се точа и за Koolstop, но като им гледам цените, а и като знам, че трябва да се внасят по поръчка леко се разубеждавам...
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Дек 26, 2005 1:41 pm

Казват, че за мокро най-добри са металните накладки. Тези, които съм пробвал досега, наистина почти не се влияят от водата. Полуметалните пък на теория би трябвало да усредняват предимствата и недостатъците на металните и органичните. Т.е ще ща по-добри от органичните и по-лоши от металните, специално за карането във влажни условия.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Пон Дек 26, 2005 1:43 pm

Хм, значи три вида има? А някакви ориентировъчни цени знаеш ли и намират ли се, или трябва да се поръчват?
Аватар
Jacket

Мнениеот Admin » Пон Дек 26, 2005 1:47 pm

Не знам за цени, трябва да звъннеш във Веломания. Съвсем грубо и несигурно, приготви си между 15 и 20лв. Имай предвид, че освен оригиналните на Shimano, те продават и едни други, с тяхна си марка, от които би трябвало да има и метални (защото за някои модели на Shimano оригиналните са само органични и не се препоръчват други, но щом си с ротор от Hayes, няма да е проблем да сложиш метални).
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Пон Дек 26, 2005 1:57 pm

ОК. Мерси Любо и весели празници :)
Аватар
Jacket

Мнениеот Jacket » Вто Дек 27, 2005 5:24 pm

След 5 минутен разговор с Веломания се разбра, че май имали някакви по-различни от оригиналните накладки и май били метални :)) Поне цената им наистина е хубава. Оригиналните са им на 15лв, а тези на 16 левчета.
Аватар
Jacket

Мнениеот Jacket » Пет Дек 30, 2005 9:30 am

Във Веломания до Халите имаше само едни накладки за 525, които не бяха оригиналните на шимано. Бяха във ламинирано картонче с надписи веломания. Металната им част беше боядисана в черно, а феродото имаше кремаво-бял цвят... На въпроса тези накладки метални ли са не можах да получа отговор. Продавача, каза че според него били като оригиналните, ама феродото на оригиналните си личи от километър, че е различно. И понеже едва ли щеше да ми се освободи скоро време пак да мръдна на пазар а и предвид цената им (14лв) ги взех. Сега ако се окажат някакви гадни сам съм си виновен де, ама мисля, че трябва и служителите във Веломания да са малко по-заинтересовани от продуктите, които продават. И аз работя с клиенти, но се старая да няма въпрос на клиент, на който да не мога да отговоря...
Някой изобщо купувал ли е от тукашен магазин оригинални метални накладки за BRM525?
Аватар
Jacket

Мнениеот tailor » Пет Дек 30, 2005 3:12 pm

[quote="Jacket"]

Във Веломания до Халите имаше само едни накладки за 525, които не бяха оригиналните на шимано. Бяха във ламинирано картонче с надписи веломания. Металната им част беше боядисана в черно, а феродото имаше кремаво-бял цвят... На въпроса тези накладки метални ли са не можах да получа отговор. Продавача, каза че според него били като оригиналните, ама феродото на оригиналните си личи от километър, че е различно. И понеже едва ли щеше да ми се освободи скоро време пак да мръдна на пазар а и предвид цената им (14лв) ги взех. Сега ако се окажат някакви гадни сам съм си виновен де, ама мисля, че трябва и служителите във Веломания да са малко по-заинтересовани от продуктите, които продават. И аз работя с клиенти, но се старая да няма въпрос на клиент, на който да не мога да отговоря...
Някой изобщо купувал ли е от тукашен магазин оригинални метални накладки за BRM525?
[/quote]
тези накладки се доставят от производител, който призвежда за различни големи марки. Иначе са по-твърди от resin и по-меки от metal.

metal накладки за 525 не се проидвеждат, защото стандартно диска е resin only.
Аватар
tailor

Мнениеот Jacket » Пет Дек 30, 2005 3:47 pm

Ок. Такъв отговор очакваш още при първото позвъняване на телефона. Мерси!
Аватар
Jacket

Мнениеот kotka12 » Пет Дек 30, 2005 9:34 pm

@tailor

Веломания внасят ли накладки от този производител, който ти спомена, за Hayes MX 1, които да са semi-metalic ????
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Назад към Архив