няколко въпроса

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

няколко въпроса

Мнениеот URNEST » Вто Дек 27, 2005 12:29 pm

Имам няколко въпроса,които от много време ме глождят:
1. Коя вилка е по-добра FOX DH40 RC2 или ROCX SH
OK BOXXER WC
2. FOX VANILLA R или ROCK SHOX PIKE SL
3. какжа е разликата между URBAN и STREET(намерих в ЧВЗ,но беше на английски и нишо не разбрах)
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Аватар
URNEST

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Вто Дек 27, 2005 3:21 pm

[quote]1. Коя вилка е по-добра FOX DH40 RC2 или ROCX SH
OK BOXXER WC[/quote]

Зависи, не може да се отговори категорично, защото зависи и от лични предпочитания, при високия клас продукти обикновено е така. Между тези двете аз бих избрал по-скоро Fox-а, макар че на външен вид ми е малко грозноват, но пък визуално изглежда по-здрав и масивен. Ти за кой WC питаш? Ако е за 2006, той е с пневматична пружина, което значи, че ще е най-леката (засега) двукоронна вилка с 200мм ход на пазара (поне от тези, които аз знам), а за състезателно спускане теглото има значение.

[quote]FOX VANILLA R или ROCK SHOX PIKE SL[/quote]

Тук пък съвсем не може да се отговори, защото сравняваш две вилки с различно предназначение. Pike е за по-агресивно каране и е с 20мм проходна ос и по-голямо тегло. Същевременно има и повече външни настройки, включително заключване и платформа. Fox има по-малко настройки, по-лека е и е за главини с нормална ос. Така че и тук няма еднозначен отговор.

[quote]какжа е разликата между URBAN и STREET(намерих в ЧВЗ,но беше на английски и нишо не разбрах)[/quote]

И тук може да има различни мнения, но като цяло street е градско каране, в което преобладават триковете, докато при urban преобладават разни по-груби изпълнения като прескачане на стълби и други такива. Но в някои случаи е трудно да се прокара точната граница, доколкото и двете неща се практикуват в града.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Nymphetamine » Сря Дек 28, 2005 12:23 am

И на мен Fox-a ми изглежда по-масивен и с една идея по здрав, а пък WC май наистина е по-състезателно ориентирана вилка.
Vanilla-та ми изглежда по-скоро като AM вилка, нещо като Reba или Tora, нещо от сорта.
Аз съм съгласен с Любо за последняи въпрос. АЗ лично бих могъл нагледно да го представя, поне аз така го разбирам, като:
Urban - тоест нещо като фрийрайд в града.
Street - трикове, тампи, плъзгане по тръби, подскоци...
Така поне аз разбирам нещата.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот layne » Сря Дек 28, 2005 11:09 am

А защо пък Fox-a да не е състезателна вилка?Та то и тя е такава,а не само бохера!:^:
Не е толкова яко да караш , колкото гадно е да не караш!
"Всичко е консуматив!"
www.ram-bikes.com
layne

Рейтинг: 1700

Мнениеот URNEST » Сря Дек 28, 2005 12:18 pm

благодаря за отговорите,но имам още един въпрос каква е разликета между ROCK SHOX judy J1 и ROCK SHOX judy TT
Аватар
URNEST

Мнениеот URNEST » Чет Дек 29, 2005 9:48 am

айде бе:bigeyes:никой ли няма да отговори,че това вече много ме интересува:offtopic:
Аватар
URNEST

Мнениеот Admin » Чет Дек 29, 2005 10:04 am

[quote="BIKE BRAKER"]

благодаря за отговорите,но имам още един въпрос каква е разликета между ROCK SHOX judy J1 и ROCK SHOX judy TT
[/quote]

Няма съществени разлики освен по-ниската цена за J1.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Назад към Архив