от koned » Пет Яну 06, 2006 12:55 pm
Благодаря Ви!
Това мое желание разбира се не е фикс идея. Може би все пак трябва да кажа още нещо. Притежавам велосипед, според мен производство на "Балкан" Ловеч - MTB TYROL, закупен през 1995 година. Живея на село, на 22 км. от Ямбол където работя. През летния период ходя на работа с велосипеда и ми се набират малко над 5000 км. за година. Това го правя от четири години, като през последните три имам над 16000км.
През миналата година по време на отпуската през септемри направих и три по-дълги прехода. Най-дългият е някъде около 215 км. ,като карах без да ползвам скорости, понеже вече не са в ред. по точно, тъй като карам почти изключително на двете най тежки предавки те се износиха, а и според маистора и самата верига също е износена. Спирачките ми също са силно износени.
Дилемата пред мен е:
- да поискам, ако е възможно да ми подменят всички износени чаркове в т. ч. и гумите и понеже съм свикнал с рамката да продължа да си я карам.
- да си купя изцяло нов велосипед, който ще ползвам само за крос кънтри, с подходяща геометрия, твърдак, за предпочитане без дискови спирачки. Разбира се държа многа на зрдравината, не че ще скачам с него, но по презумция в дългосрочна перспектива да бъде най изгоден.
Аз съм се ровил във форума, като това не ми пречи да бъда пълен невежа, но все пак нещо ново за 600-700 лв., което да става за целите които си поставям без вимими компромиси не бих ли могъл да намеря.
Що се отнася до MTB Thassos Cup 2006 - просто имам вътрешното убеждение, че бих могъл да хвана бика за рогата, но съзнавам, че най-добър съвет би могъл да ми даде човек,който ими лични впечатления.
Така съчетавам два проблема - колело което да не буди смях на една такава проява и един подходящ старт в планинското колоездене.
В сайта пише, че таксата за участие е 20 евро. Качвам се на колелото, слагам в раницата храна за 3-4 дни и се озовавам на собсвен ход в Кавала. Колко може да бъде ферибота до Тасос, мисля си не повече от 10-15 евро. Връщането обратно по същия начин - 150-200 лв. ми стигат.
Аз така си мисля, сигурно е трудно осъществимо, казвам какви са ми разсъжденията. Съжалявам, че съм толкова обстоятелствен, мисля че беше необходимо.
Ако за тези 200-300лв мога да си купя велосипедд, който ще бъде с класи по добър и изгоден мога да приема и този вариант.