Нахал - търся съмишленик за MTB Thassos Cup 2006

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Нахал - търся съмишленик за MTB Thassos Cup 2006

Мнениеот koned » Пет Яну 06, 2006 11:33 am

Съжалявам, че отварям тема, което вече е налична и едва ли интересува много хора.
Въпросът ми отново е за MTB Thassos Cup 2006.
Не зная език, нямам подходящ велосипед и екипировка, не съм участвал в никакви организирани велопрояви, паричните ми средсва са ограничени за цялото мероприятие до 1000-1200 лв. /имам предвид закупуване на велосипед, инструменти, раница, каска, очила, яке и др. необходими аксесоари, пътуване и всичко останало/
Живея в Област Ямбол, нямам познати съмишленици.
Не мисля, че съм нахален, но много силно желая да посетя остров Тасос и да участвам в това приключение. Явно вътрешното ми желание и мотивировка са на такова ниво, че ми позволяват да преодолея вродената си тактичност.
Последното малко ме опровергава, но за мен целта е благородна.
Ако някой колега е решил също да участва в тази проява и пожелае да ми даде съвет за всичко изброено / от покупката на подходящ велосипед и и т. н . / ще му бъда безкрайно благодарен.
Само за съмишленици!!!
koned

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Пет Яну 06, 2006 11:44 am

Ами.. да кажем(само идея давам... 100% има и по подходящи съвети/решения от моето) купи си Спринт Аполо и екипировка на драг Може да ти се вържат до към 600лева и с х3-те да ги сложим грубо МАХ 700 и останлите за път ако стигнат... Според мене това ти е единственото що годе смислено решение за тези пари... Незнам колко ще ти излезне пътят и престоят там където искаш, но за това което си описал че искаш около и колелото МИНИМУМ 700лв ще отидат за екипировката и байка !
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот Stuny » Пет Яну 06, 2006 11:52 am

а моя съвет е
вземи си велосипед и някаква екипировка и участвай в българските вело-ралита тази година,
а остров Тасос го остави за догодина, когато ще си по запознат с колелото си и изобщо с планинското колездене
Stuny

Мнениеот did » Пет Яну 06, 2006 11:55 am

Миналата година в Тасос участва Николай Костадинов от Стара Загора, така че опитай се да се свържеш с някой от заралийската велозавера. Не са далече от Ямболско. Мога да ти дам координати на няколко човека там, но няма да го направя, щото не са ме упълномощили. Дано прочетат това и сами да се обадят. Те биха могли да ти дадат много по-точна информация за разходите покрай това състезание, както и да ти дадат конкретен съвет за някакво 2 ръка колело с прилични части в горе-долу добро състояние. Ако не си напълно наясно с веломеханиката, покупката на ново колело с гаранция е задължително, но тогава или колелото няма да става за целите, за които го искаш, или няма да ти останат никакви средства за самото състезание. Все пак, във всички случаи ще трябва да си осигуриш пътуване, средства за престоя (храна, нощувки, такса участие...), което е твърда сума и не може да се намали. Абе то и от колелото не трябва да се икономисва, щото все пак отиваш да караш, а не да ядеш пръжки, ама... Знам ли. Малко ми се струва мисия невъзможна. Все пак - УСПЕХ!

ЕДИТ: Ако трябва да съм съвсем искрен, съветът на Стъни ми се струва най-смислен, още повече че подобни мероприятия тази година ще има и в България в изобилие, а и всички накуп ще ти струват по-малко от Тасос, но не исках аз да го казвам, че някой ще ме обвини в пристрастност. Ти си решаваш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stuny » Пет Яну 06, 2006 12:22 pm

абе аз давам съвети , ама сега погледнах къде е Тасос(май ми е по-близо от Добрич например) и видях че таксата за участие е 20Е с включени нощувки и взех да се чудя дали да не взема и аз да се включа :)
е аз все пак имам колело , така че съвета ми за koned си остава, като се има предвид и датата
Stuny

Мнениеот climb » Пет Яну 06, 2006 12:47 pm

И аз с един мой приятел мислим да ходим само трябва да изнамерим един багажник за байк-овете щот така да не кажа че е невъзможно но ще е много зор и повече от 3 човека нема да можем да се метнем в колата с байк-ове.Най-добрия вариант е да се намери някой колега байкар с бус и да се съберем 4-5 човека... така според мен ще е най-добре.

А иначе koned моя съвет е например един клаймбър или онтарио с една каска за хц на драг един нормални очилца полароид, ръкавички драг, и една раничка Deuter С-Лаит която можеш да намериш [url]http://stenata.com[/url]
Аватар
climb

Рейтинг: 1700

Мнениеот koned » Пет Яну 06, 2006 12:55 pm

Благодаря Ви!

Това мое желание разбира се не е фикс идея. Може би все пак трябва да кажа още нещо. Притежавам велосипед, според мен производство на "Балкан" Ловеч - MTB TYROL, закупен през 1995 година. Живея на село, на 22 км. от Ямбол където работя. През летния период ходя на работа с велосипеда и ми се набират малко над 5000 км. за година. Това го правя от четири години, като през последните три имам над 16000км.
През миналата година по време на отпуската през септемри направих и три по-дълги прехода. Най-дългият е някъде около 215 км. ,като карах без да ползвам скорости, понеже вече не са в ред. по точно, тъй като карам почти изключително на двете най тежки предавки те се износиха, а и според маистора и самата верига също е износена. Спирачките ми също са силно износени.
Дилемата пред мен е:
- да поискам, ако е възможно да ми подменят всички износени чаркове в т. ч. и гумите и понеже съм свикнал с рамката да продължа да си я карам.
- да си купя изцяло нов велосипед, който ще ползвам само за крос кънтри, с подходяща геометрия, твърдак, за предпочитане без дискови спирачки. Разбира се държа многа на зрдравината, не че ще скачам с него, но по презумция в дългосрочна перспектива да бъде най изгоден.
Аз съм се ровил във форума, като това не ми пречи да бъда пълен невежа, но все пак нещо ново за 600-700 лв., което да става за целите които си поставям без вимими компромиси не бих ли могъл да намеря.
Що се отнася до MTB Thassos Cup 2006 - просто имам вътрешното убеждение, че бих могъл да хвана бика за рогата, но съзнавам, че най-добър съвет би могъл да ми даде човек,който ими лични впечатления.
Така съчетавам два проблема - колело което да не буди смях на една такава проява и един подходящ старт в планинското колоездене.
В сайта пише, че таксата за участие е 20 евро. Качвам се на колелото, слагам в раницата храна за 3-4 дни и се озовавам на собсвен ход в Кавала. Колко може да бъде ферибота до Тасос, мисля си не повече от 10-15 евро. Връщането обратно по същия начин - 150-200 лв. ми стигат.
Аз така си мисля, сигурно е трудно осъществимо, казвам какви са ми разсъжденията. Съжалявам, че съм толкова обстоятелствен, мисля че беше необходимо.
Ако за тези 200-300лв мога да си купя велосипедд, който ще бъде с класи по добър и изгоден мога да приема и този вариант.
koned

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 06, 2006 1:03 pm

[quote="koned"]

...но все пак нещо ново за 600-700 лв., което да става за целите които си поставям без вимими компромиси не бих ли могъл да намеря.

[/quote]

Мисля, че беше поставил тема, относно желанието ти да купиш нов байк. И мисля, че ти бе даден отговор ;)

А за Тасос - хвала за ентусиазма!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Admin » Пет Яну 06, 2006 1:19 pm

Ще съобщя предварително нещо, което моля в никой случай да не смятате за окончателно и т.н., просто искам да предупредя за още една възможност...
А тя се състои в това, че едни много читави хора обмислят да организират транспорт за това мероприятие, така че да могат повече хора да се включат в него, а и да покарат на о-в Тасос. Засега не мога да кажа нищо повече, защото няма да е коректно - в момента това е просто идея и до реализацията й има време. От друга страна, дали ще се случи или не зависи и от броя на хората, които възнамеряват да карат в Тасос. Така че, би било добре (така и така сте започнали вече;)) който му се иска (но не съвсем хипотетично, а поне отчасти сериозно) да участва в мероприятието, да го напише тук - това ще е ориентир и за организаторите на превоза.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот lechuga » Пет Яну 06, 2006 2:11 pm

[quote="koned"]

Колко може да бъде ферибота до Тасос, мисля си не повече от 10-15 евро.
[/quote]

7 евро и в двете посоки(ако се вземе от Кавала), но това е без багаж, за колелото може още малко, въобще целият път до там едва ли ще излезне много.
Don't worry, be happy!
Аватар
lechuga

Рейтинг: 1725

Мнениеот skylover » Пет Яну 06, 2006 5:40 pm

Здравейте, за първи път пиша във форумите на сайта, макар че бих се радвала да имам повече контакти с хора, които са запалени по планинското колоездене. Аз съм любител от около една година и много бих искала да участвам в турнира в Тасос. Била съм два пъти в Гърция, но за съжаление не съм ходила до Тасос и не знам с какъв транспорт да стигна до там. Нямам и лична кола. Ако някой ми даде идея ще съм му много благодарна. Липсва ми и добра екипировка. Имам ръкавици и каска, но само това...Бихте ли ми препоръчали какво да си купя и откъде. Благодаря.:I
skylover

Мнениеот klmn » Пет Яну 06, 2006 6:56 pm

То за Крос-кънтри състезание това стига по принцип,иначе виж тук-http://www.mtb-bg.com/articles/ar006.htm:)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Persenk » Пет Яну 06, 2006 11:21 pm

[quote="Admin"]

организират транспорт за това мероприятие
Така че, би било добре (така и така сте започнали вече;)) който му се иска (но не съвсем хипотетично, а поне отчасти сериозно) да участва в мероприятието, да го напише тук - това ще е ориентир и за организаторите на превоза.
[/quote]

При такова положение /дай боже/ със сигурност участвам :banana:
everything is fine
Аватар
Persenk

Рейтинг: 1765

Мнениеот RaveUnit » Съб Яну 07, 2006 9:25 pm

koned предполагам ще се усещаш по-сигурно ако смениш части на сегашното си колело и по-енергизиран/ентусиазиран (но по-неуверен) ако вземеш ново колело. Второто ми предположение е че принципно предпочиташ да си по-уверен.
Предлагам ти да замениш само някои чаркове на сегашното конче, на обща сума не повече от 200лв, сигурен съм че как ти се струва изгледа на колелото ти и как ти се струва че ще гледат на колелото ти е нещо лесно преодолимо за теб, май имаш други цели :)
Екипировка за самото каране може би е 'нещото' за което се изисква повече внимание при подбора.
Съвет се наемам да ти дам само за едно нещо - раница. Предвид вече 5 и половина години употреба за всякакви цели само на един екземпляр, производство на 'Ташев' горещо ти препоръчвам да обърнеш внимание точно на тях.
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот climb » Съб Яну 07, 2006 9:42 pm

[quote="RaveUnit"]

koned предполагам ще се усещаш по-сигурно ако смениш части на сегашното си колело и по-енергизиран/ентусиазиран (но по-неуверен) ако вземеш ново колело. Второто ми предположение е че принципно предпочиташ да си по-уверен.
Предлагам ти да замениш само някои чаркове на сегашното конче, на обща сума не повече от 200лв, сигурен съм че как ти се струва изгледа на колелото ти и как ти се струва че ще гледат на колелото ти е нещо лесно преодолимо за теб, май имаш други цели :)
Екипировка за самото каране може би е 'нещото' за което се изисква повече внимание при подбора.
Съвет се наемам да ти дам само за едно нещо - раница. Предвид вече 5 и половина години употреба за всякакви цели само на един екземпляр, производство на 'Ташев' горещо ти препоръчвам да обърнеш внимание точно на тях.
[/quote]

Един съвет от човек повече патил с раниците Ташев.НЕ СИ ВЗИМАЙ РАНИЦА ТАШЕВ АКО МИСЛИШ ДА Я ПОЛЗВАШ МНОГО.И аз бях на мнение че ташев са номер едно докато не си взех Salewa.Истините за раница са 2 Salewa и Deuter, вярно скъпи са но са светлинни години пред Ташев.Виждал съм как раница ташев се купува и на другия ден се отива на пещерна експедиция при което момчето лови раницата за дръжката да си я повдигне и раницата се къса както и едни ленти които регулират къде да пада тежеста.Също съм виждал как се огъва алуминиевата рамка.Ако ще ползваш раницата по 1-2 пъти на месец и то не много тормоз и не да си по 2-3-4 дена с нея както и ако не я тъпчеш много си вземи, но ако си като мен всяка събота и неделя някъде за 1-2 години макс ще и е**щ майката.
Аватар
climb

Мнениеот klmn » Съб Яну 07, 2006 9:57 pm

Лично мнение-бих си взел Спринт Делта или по евтиния вариант-Аполон RST(с по-добрия монтаж):thumbu::thumbu:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот uha_rampage » Нед Яну 08, 2006 4:59 am

Koned - ВПЕЧАТЛЕН СЪМ ОТ ТЕБ И МЕЧТИТЕ ТИ!
ПОЖЕЛАВАМ ТИ ВСИКО НАЙ-ХУБАВО ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА! И ДА ПОСТИГНЕШ ТОВА, КОЕТО СИ ЗАПЛАНУВАЛ!:beer:

Съжалявам за КАПСА :)

А за колелото май тези Спринт Аполон не са лоши.
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот cholla » Нед Яну 08, 2006 8:13 pm

[color=beige][size=67]koned ne moga da te razbera 4oveko! Ako si navit da u4astva6 v takiva meropriqtiq i nqma6 mnoo pari za6to se "kandardisva6" za Tasos? Vzema6 si nekoi Sprint,Drag ili pak Ram kolkoto ti se otkasnat ot djoba i idva6 na sasatezaniqta v BG(dano sa pove4e tazi god). Moga da te uverq 4e sa mnoo po hubavi i trudni ot tova v Tasos - vij iz foruma etapite i komentarite i posle sravni s Greece, ami te nqmat priroda! Ako postapi6 taka pe4eli6 nov bike i mnoo pove4e emocii poneje 6te moje6 da u4astva6 v pobe4e sastezaniq za parite deto si naglasil. Az sam ot SZ ako si merakliq lqtoto karame iz Stara planina za weekendite vklu4va6 se s nas i eto ti o6te emocii.a Vtorata sed na Juny imame 1 tradiciq koqto ve4e 5 godini poddarjame -h.Taja-v.Botev-h.Rai - 4uvstvai se pokanen. A dogodina kato sabere6 pak parite i neti haresa v BG ve4e 6te ima6 kolelo i mnoo karaniq po patekie, koeto ti trqbva za edno podobno velo-rali.Zatova badi razumen nedei da podmenq6 4astite na staroto za6toto to e moralno ostarqlo kupi si nov bike i karai[/size][/color]
cholla

Мнениеот TOYAGA » Нед Яну 08, 2006 8:20 pm

[quote]Greece, ami te nqmat priroda![/quote]

А вий покрай Марица Изток имате ли?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот koned » Пон Яну 09, 2006 11:16 am

Благодаря на всички за съветите и мненията. Първата стъпка за мен е изборът на велосипед и екипировка. Разбира се в крайна сметка решението трябва да го взема аз, като в най-голяма степен ще се доверя на майстора при когото ходя. Същото се отнася и до екипировката. Що се отнася до природата мисля че навсякъде е красиво и интересно, нали все пак не става въпрос да се заселвам там. не се и съмнявам, че в нашата страна има много интересни и трудни маршрути, аз не търся максимална трудност, не съм толкова уверен в себе себе си, пък и най-важно е удоволствето и тръпката от преживяното. Честно казано, бих предпочел да карам сам, или с колеги на моето или по-ниско ниво, не бих искал да бъда в тежест на никого, но рисковете са доста големи, друго си е да си имаш другар по пътя.
Очаквам новите каталози на производителите и вносителите за да направя своя избор, все пак едва ли ще имам възможност да си купя и друг велосипед. Не ми е много ясно какво означава отличен велосипед за начинаещ. Мен ме интересува какво печеля и какво губя при избора на един или друг весосипед примерно като карам сутрин 20 км. до работа. Тъй като сматам, че този критерий е много занижен поставям същия въпрос и за преход от 100 км. с изкачвания от средна трудност / не че знам какво точно означава това за мен /.
Радвам се, че има колеги, които също като мен сега се включват във форума.
Още веднъж благодаря за съветите!
koned

Мнениеот dil » Чет Яну 12, 2006 10:54 pm

Ако се намери сериозен транспорт сигурно ще се включа и аз :)

Обмислях вариант да ходя с кола, но ще излезне прекалено скъпо :(
Зелената карта, гориво и т.н.
Аватар
dil

Рейтинг: 1204

Мнениеот SoRcE » Вто Яну 17, 2006 1:53 pm

Mm тва с транспортта ми харесва, ако има транспорт и аз сигурно ще дойда иначе не съм сигурен защото незнам колко пари ще ми излезе всичко със задграничен паспорт, стартова такса и всичко...
SoRcE

Мнениеот Bi-King » Сря Яну 18, 2006 4:39 pm

и аз съм много навит... въпросът е колко ще излезе цялото мероприятие:beer:
инак ще им покажем ние как се кара :evil:
има да се чудят:eek2:
Аватар
Bi-King

Мнениеот tanya » Съб Яну 21, 2006 9:20 pm

Този Тасос ми звучи доста примамливо. Знае ли някой как са пътували до там миналата година Коко и Снежа? Струва ми се че с кола ще излезе скъпо освен ако не са повече хора, но нашата 4 колелета на багажника през миналата година до Чепеларе малко озориха ламарините. Ако може да се организира някакъв транспорт с микробус би било най-добре. Ако има такава възможност изобщо не се замислям. така ми се кара... в топло, че тук сега при нас е един студ и лед.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот Bi-King » Нед Яну 22, 2006 11:12 am

Е, и тук става, и си е много хубаво...
но на Тасос..по-екзотично:8D:на чуждо все пак
:popcorn:
Аватар
Bi-King

Мнениеот pasajero » Пон Яну 30, 2006 2:17 pm

ЗАЩО НЯКОИ НЕ КАЖЕ НА КОЯ ДАТА Е ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ??КАДЕ ИМА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ?
pasajero

Мнениеот Quiz » Пон Яну 30, 2006 3:00 pm

[quote="pasajero"]

ЗАЩО НЯКОИ НЕ КАЖЕ НА КОЯ ДАТА Е ТОВА СЪСТЕЗАНИЕ??КАДЕ ИМА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ?
[/quote]

Казал е, казал е.... и информация има...само трябва да пробваш с търсачката ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот pasajero » Пон Яну 30, 2006 4:45 pm

ами трудно ми е да се ориентирам и все пак благодаря,но щеше да ми помогнеш повече ако просто беше посочил инфото
pasajero

Мнениеот Quiz » Пон Яну 30, 2006 5:07 pm

[quote="pasajero"]

ами трудно ми е да се ориентирам и все пак благодаря,но щеше да ми помогнеш повече ако просто беше посочил[color=red]А[/color] инфото
[/quote]

Щях да ти го посоча ако го помнех, но за да го видя отново, трябваше аз да се ровя вместо теб...просто си го спестих :D
Аватар
Quiz

Мнениеот Admin » Пон Яну 30, 2006 6:11 pm

[quote="pasajero"]

ами трудно ми е да се ориентирам и все пак благодаря,но щеше да ми помогнеш повече ако просто беше посочил инфото
[/quote]

Подобна информация е публикувана в сайта: MTB-BG.com >> Новини
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Следваща

Назад към Архив