murtuv hod ima li takova jivotno

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

murtuv hod ima li takova jivotno

Мнениеот nikitzo » Нед Апр 20, 2003 10:36 pm

iskam da popitam dali ima takova neshto pri vilkite kato "murtuv hod" ili tam kakto se kazva. Misulta mi e 4e kato se ka4a na kolelo mi i vilkata leko se sviva tova dali e normalno ili prosto si zaminava leka poleka?
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот korlitz » Пон Апр 21, 2003 8:33 am

normalno e razbira se, samo pri skok ili pad syotvetno ti e s pylen hod vilkata, inache ima svivane i pri stoene na edno miasto, daje povecheto proizvoditeli si go definirat kolko triabva da e za syotvetni kg.
[quote="nikitzo"]

iskam da popitam dali ima takova neshto pri vilkite kato "murtuv hod" ili tam kakto se kazva. Misulta mi e 4e kato se ka4a na kolelo mi i vilkata leko se sviva tova dali e normalno ili prosto si zaminava leka poleka?
[/quote]
korlitz

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Пон Апр 21, 2003 9:38 pm

На английски го наричат Sag (потъване) и, както се досещаш, то зависи от твърдостта на пружината. Когато е по-твърда, потъва по-малко. Потъването обаче не бива да те притеснява - мойта вилка например я държа доста мека, но въпреки това не потъва повече от 1 - 1,5см.

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот KiZZo » Вто Май 13, 2003 5:13 pm

A normalno li e vilkata da ima obraten hod? Te kakto e vyv vyzduha da moje da se drypne oshte malko nadolu. Ili tova e sledstvie ot stareeneto na prujinata.
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот C_Mo » Вто Май 13, 2003 6:08 pm

[quote="KiZZo"]

A normalno li e vilkata da ima obraten hod? Te kakto e vyv vyzduha da moje da se drypne oshte malko nadolu. Ili tova e sledstvie ot stareeneto na prujinata.
[/quote]

Да. Викат му "negative travel".
Аватар
C_Mo

Рейтинг: 2000

Назад към Архив