Behemoth shte e , pak imam nujda ot suveti.

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Behemoth shte e , pak imam nujda ot suveti.

Мнениеот Beginner » Нед Май 02, 2004 12:25 pm

Zdraveite otnovo , kakto vijdate efekt imashe ot predishnata tema koqto postnah vuv foruma.Otvorihte mi o4ite.V ponedelnik otivam i poru4vam Behemoth s kreditna karta Euroline ot Velomania.Poneje bike-a e 1100 lv (mai) , trqbva da dobavq oshte oshte 450lv za da moga da go izplashtam v srok ot 3 godini.Kajete kakvo da mu vzema na bike-a za 450lv.

1-iskam gumi koito da se durjat pefektno na asvalt,da stavat za XC i za DH/FR(prioriteta e ot kum asvalta na tatuk(da ima i otrazqvashta lenta))
2-sedalkata shte q smenqma sus Selle Royall(100lv maksimum)
3-kalnici mi trqbvat, kazvaite kakvi.
4-pedali neznam dali shte smenqm , tezi na bike-a dobri li sa?
5-pompa,speedomer,instrumenti,shishe za voda,farove sus zarqdni baterii.(kazvaite kakvi)
6-komplekt za po4istvane na verigi,smazka za predniq i zadniq amortisior(nqma da e zle i da mi obqsnite kak se smazva amortisiora)
7-kude sa nai-evtini tezi neshta?
8-zabravih - vutreshni gumi + predpazni lenti za tqh (kakvi?)

Mersi vi mnogo 4e mi oburnahte vnimanie predniq put , nadqvam se i sega da mi pomognete.
Beginner

Рейтинг: 1200

Мнениеот MOD » Нед Май 02, 2004 1:18 pm

Един съвет от мен, които не си го написал ..
Според мен първото, за което трябва да се договориш с Веломания е смяната на задния шок с BOSS ( дължина 170мм / ход 40мм ) с което целия ход на задницата става 120мм ( с оригиналния шок е 105 мм )... Това ще прибави някъде грубо около 170 /200 лв към цената на колелото ( като се приспадне разликата с оригиналния шок, с които идва ), но си струва ...
Ето ти [url=http://www.marzocchi.com/spa/mtb/products/rear/default.asp?p=1&LN=UK&Sito=mtb]линк[/url], за да разгледаш шока ... Ако го нямат в наличност има и вариянт с X-Fusion ... като парите са сравнително еднакви ...
Според мен това трябва да е първото в списъка ти ...

Седалка - моята е Velo Plush с каналче и гел - струва 45 лв и съм много доволен от нея .. потърси във форума - има една-две много полезни дискусии на тема седалки ..
Фар и вело компютър - SIGMA Sport ...вече кой модел компютър зависи от твоите лични предпочитания ... за фар ти препоръвам комплекта фар, стоп, 5 акумулаторни батерии по 1600мА и зарядно за тях - около 50 лв струва ... и тъй като Веломания са официлните вносители на Sigma Sport в БГ е логично цените там да са най-добри ...

И не на последно място - още един съвет - КУПИ СИ КАСКА, ако нямаш .. защото главата и здравето са най-важни .. ( добър модел XC каска на Lazer или MET струват около 60 /70 лв .. и пак е въпрос на лично предпочитание - като качество и двете фирми са много добри )
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот Beginner » Нед Май 02, 2004 2:47 pm

mersi za suveta za shock-a , veroqtno shte go smenq , velo plush ima li q vuv velomania?kaska shte si vzema ako ne nadhvurlq 1600lv,za sigma sport sum suglasen , kum tqh se bqh naso4il.kajete sega za drugite neshta i nai-ve4e za gumite 4e sum si haresal 10-15 modela ot razli4nite marki i ne moga da si izbera:D.ina4e neshtata shte sa ot velomaniq(zabravih 4e trqbva da vlizat kum koleloto zaradi kreditnata karta) ina4e shte imam i kum 200lv kesh za rezerv.
Beginner

Мнениеот F1-MAN » Нед Май 02, 2004 3:53 pm

Значи колелото всъщност е 1200лв. Според мен надбавката за задния амортисьор ще е около 100лв, защото Boss струва 200лв, а DNM-а сигурно е стотина.
Този който е на хигиената е с гуми Continental vertical pro, във форума ми ги препоръчаха и аз мисля да си взема такива. Леки са и май стават за всичко, така че сигурно няма да се наложи да ги сменяш.
Защото са ти толкова вътрешни гуми, една стига, като се спука слагаш резервната, ако пак се спука вече лепиш. Може да си вземеш един комплект Zefal, с щанги, лепило, шкурка и лепенки за 5лв.
А, педалите не ги помня какви бахя, но мойте са VP за 15лв. и мисля че са хубави.Можеш да ги видиш на този адрес[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_info.php?products_id=466&osCsid=59f3ad16ab83bf36dba6dd6b4059b945[/url]
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Нед Май 02, 2004 6:13 pm

[quote="Beginner"]

kaska shte si vzema ako ne nadhvurlq 1600lv
[/quote]

Мнооого грешен подход, колега, каската е едно от най-важните неща което един велосипедист (без значение градски или планински) трябва да притежава. Знам че има ужасно много хора които карат без каски, а ти вероятно си мислиш че щом те могат и ти ще можеш, но не е така - едно малко по-силно натискане на предната спирачка е напълно достатъчно да се метнеш по начин, който дори не си предполагал че е възможен. Ако парите не ти стигат за каска по-добре жертвай фаровете (не сточпето, то е необходимо) и компютърчето, на първо време може и без тях да караш, още повече че ще си предимно в града.

За другото:
- ако никога не си отварял амортисьори по-добре ги карай на специализиран сервиз - за София това май е Каймата, за другаде вече не знам (евентуално в някой моторджийски сервиз, но с добри механици).
- на вилката доколкото знам само един модел калник става (този на Marzocchi/Acerbis), а той пък май не се внася. За отзад ти трябва монтиращ се на колчето на седалката, примерно нещо на SKS или Topeak.
- гумите Ciоntinental Vertical Pro не знам доколо са добре за асфалт, може да се износят бързо, аз бих си сложил Maxxis High Roller Semi-Slick.
- седалката трябва да се пробва, на мен примерно Velo Plush никак не ми беше удобна затова си взех Selle Royal Ethos.
- педалите ако са над VP-505 стават и няма нужда да ги сменяш.
- от шише за вода няма смисъл, един хубав термос в раницата върши много по-добра работа.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Нед Май 02, 2004 7:01 pm

vzemi si kaska
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот screamBoy » Нед Май 02, 2004 8:59 pm

предния калник може да опира в шишето
калник марзоки най-добре, щото вилката за него си е измислена (май има там някви дупки в долната корона, може и да се бъркам) иначе би трябвало всеки да ти стане, много са добри SKS Shockboard (thz AgentOrange) и задния от същата серия
стопче има за 18лв с батерии тип NN или само N беше аве малко по-голямо от кибритена кутия перфектно е, не го бях свалял 6-7 месеца и в града и по планините но накрая се върнах без него, е ако го сваляш (сваля си се с 1 пръст, ама пусти мързел) няма да имаш грижи с него, батерии 6лв от Германос
фарове има най-новите във Веломания за под 20лв ако не се бъркам с диоди със светлосиня светлина
до тук с глупостите
сега по-важните неща
педали - най-евтините платформи, по възможност с къса ос, примерно тези VP-та дето са между 15 и 35лв са перфектни
за гуми и седалка няма думичка да кажа, защото секцията с вицовете не е тази
задни шокове други не би трябвало да има, така че този разход ти отпада, ще си караш DNM-то, ебаси, нали трябва поне едно скапано нещо да има по това колело ! (шшът ! да не чувам детски глас и скърцане на биберони !!)
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот Black » Нед Май 02, 2004 9:09 pm

batence 1 SAVET OT ISTINSKI AGRAR ako 6e kara6 DH,FR nikakvi stop4eta,kilometra6i,farove i takiva glyposti
i nai va6noto ako 6e kara6 gore spomenatite stilove vklio4itelno i DJ ti TREBE KASKA aNAKOLENKI S KORI I NAGRADNIK NO KAT IMA6 PARI az napravih tazi gre6ka kato nesi kypi6 pretpaziteli i bqh 2 sedmici v gips celia edvam mi spasiha kolianoto:Dza koeto sam dovolen 4e sam OK:D
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот F1-MAN » Нед Май 02, 2004 9:16 pm

[quote="screamBoy"]

задни шокове други не би трябвало да има, така че този разход ти отпада, ще си караш DNM-то, ебаси, нали трябва поне едно скапано нещо да има по това колело ! (шшът ! да не чувам детски глас и скърцане на биберони !!)
[/quote]

Преди два дена го гледах Boss във Веломания.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Windstream » Нед Май 02, 2004 10:20 pm

[quote="screamBoy"]

калник марзоки най-добре, щото вилката за него си е измислена (май има там някви дупки в долната корона, може и да се бъркам) иначе би трябвало всеки да ти стане, много са добри SKS Shockboard (thz AgentOrange)
[/quote]

Има дупки я, ма то по-добре да ги нямаше ;) Калник Shockboard (и изобщо какъвто и да е минаващ под короната) по принцип не може да се сложи тъй като при максимално сгъване на вилката арката между ботушите й се навира в предната част на короната т.е. точно на мястото откъдето минава планката за калника. Джаджата на Марцоки обаче е без планка и затова с нея става. Така че ако искаш сложи SKS-а, само се надявай да не направиш bottom-up щото ще стане лошо. Най-добре си търси калник който минава над короната (под долния лагер) само че знам такива внасят ли се изобщо.
Аватар
Windstream

Мнениеот Lubo » Нед Май 02, 2004 10:54 pm

[quote="Black"]

batence 1 SAVET OT ISTINSKI AGRAR ako 6e kara6 DH,FR nikakvi stop4eta,kilometra6i,farove i takiva glyposti
i nai va6noto ako 6e kara6 gore spomenatite stilove vklio4itelno i DJ ti TREBE KASKA aNAKOLENKI S KORI I NAGRADNIK NO KAT IMA6 PARI az napravih tazi gre6ka kato nesi kypi6 pretpaziteli i bqh 2 sedmici v gips celia edvam mi spasiha kolianoto:Dza koeto sam dovolen 4e sam OK:D
[/quote]

I az taka mislq - PURVO protektorite, a posle kalnici i t.n.
Е по-зле не може да стане ... Може, може
Аватар
Lubo

Рейтинг: 1720

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 8:44 am

DH/FR - shte e po-natatuk , purvo trqbva da svalq kilca shtoto koleloto nqma da izdurji na natovarvaneto.far4eta,spedomer4eta i stop4eta se svalqt lesno.shocka shte go smenq za da nqma nishto losho po koleloto :D.za tolkova pari e absurd da se izlagam s kofti 4asti.kalnici si trqbvat , ne iskam da stavam na blatno 4udovishte kato zavali dujd.za sedalkata sum nai-pritenciozen , prosto predi imah mnogo problemi ..... za tova 4e sega shte si kupq nai-dobrata ako shte da e 200lv.tva e nai-vajniq protektor koito trqbva da si vzema.shtoto bez krak i bez ruka moje ama bez ....... :D.za kaska se zamislqm , ama v tiq goreshteni ...... osven tova znam 4e shte imam problemi s neq , shtoto imam problemi i s obiknovenite shapki (glavata mi e mnogo golqma :D).kiato vseki uvajavasht sebe si lubitel na bike-ove i az sum se pritrepval.Edin prekrasen den v stara zagora v pro4utoto Aqzmo(golqm estestven park) se pusnah sus stariq si bike po edno mnogo golqmo nanadolnishte(2-3km), po asvalt uj , shiroka ulica ama kakto si karam s neveroqtna skorost (ne polzvah spira4ki) i pred men na edin zavoi se pokaza edna strashno dulboga i tqsna dupka, ne mojah da q izbegna shtoto mi idvashe to4no na traektoriqta na zavoq a s tazi skorost nqmashe vuzmojnost za kakvito i da e manevri , minah prez dupkata , uspqh da stabiliziram koleloto no ne uspqh da vzema zavoq i se haknah v dosta visok bordiur.izhvur4ah ot pred , koleloto sled men i to hvur4i , padam i po4vam da se turkalqm kum edno dere , turkalqh se 10 metra i me sprq edno durvo.az se razminah samo s ohluzvaniq , kaplata na koleloto se oguna 4ak do osta, no ramkata beshe v perfektno sustoqnie.
Beginner

Мнениеот Windstream » Пон Май 03, 2004 9:20 am

@Beginner
Бе човек, заеби я тая жега, целостта на главата ти е по-важна от влажността и температурата й... особено пък в Стара Загора - с какъв акъл, кажи ми, ще се юрнеш без каска, малко ли играчи на Carmageddon си виждал по улиците там??? Веднага мога да ти кажа три места където може да те хласнат без изобщо да разбереш откъде ти е дошло :}): Пък и в Аязмото е едно... ти сам си се убедил де, я си представи какво можеше да стане с малко липса на късмет от твоя страна? :xx(: Щото един познат точно така си пукна главата в някакви камънаци, само че не заради дупка, а заради дърво (което между впрочем час по-рано го нямаше там)... и той като теб беше хитрец и караше като луд но без каска :V:
Аватар
Windstream

Мнениеот MOD » Пон Май 03, 2004 10:34 am

Значи каските имат проветрение .. вярно е, че ще се изпотиш, но по-добре потен, отколкото с пукната глава ( да не дава Господ ) ...

КУПИ СИ КАСКА ...

MOD

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 2:13 pm

ama ste i vie:D, sigurno ako mi kajete i helikopter shte si vzema:D.kaska moje i da vzema , pone nqma da pravq ludorii dokato ne si vzema , ina4e ve4e jiveq v sofia.dnes hodih v edin ot magazinite ne velomania , nqmat behemoth v momenta , shte se obadq v 4etvutuk da vidim dali shte ima.2-dena sled kato ima behemoth shte go imam.za gumi malko mi kazahte , bezkamerni dobri kajete .
Beginner

Мнениеот mus » Пон Май 03, 2004 2:20 pm

Каската трябва да си я купиш преди колелото:DМайтап ти се струва тая работа.Колко ти струва живота 50 лв...200лв.......;)
mus

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 2:41 pm

e az nqma da hodq da se samoubivam q , shte si vzema kaska , ako ostanat pari , ako ne ostanat pak shte si vzema samo 4e s nqkolko meseca zakusnenie , stiskaite palci da ne se prebiq do togava
Beginner

Мнениеот TOYAGA » Пон Май 03, 2004 3:23 pm

@ Beginner

[quote]ina4e ve4e jiveq v sofia...[/quote]

Бравос!

[quote]za gumi malko mi kazahte , bezkamerni dobri kajete .[/quote]

Безкамерните гуми вървят с капли за безкамерни гуми. Ти имаш ли такива капли или сефте чуваш за тях?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот koko » Пон Май 03, 2004 3:45 pm

[quote="Black"]

[/quote]

2 Sedmici v gips i edvam sa ti spasili kolqnoto.Hmm...Az 6e sam 2 sedmici v gips a vse mi povtarqt 4e ni6to ni nqma:D:xx(:
koko

Мнениеот velco » Пон Май 03, 2004 3:58 pm

[quote="koko"]
Az 6e sam 2 sedmici v gips a vse mi povtarqt 4e ni6to ni nqma:D:xx(:
[/quote]

Баси, що в гипс, бе :(? Какво казаха медицинските светила?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Мнениеот MOD » Пон Май 03, 2004 4:17 pm

[quote="koko"]

[quote2 Sedmici v gips i edvam sa ti spasili kolqnoto.Hmm...Az 6e sam 2 sedmici v gips a vse mi povtarqt 4e ni6to ni nqma:D:xx(:
[/quote]

:(:(:( Каква е диагнозата, че ще има гипс ? :(:(

MOD

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 4:19 pm

[quote="Beginner"]

ama ste i vie:D, sigurno ako mi kajete i helikopter shte si vzema:D.kaska moje i da vzema , pone nqma da pravq ludorii dokato ne si vzema , ina4e ve4e jiveq v sofia.dnes hodih v edin ot magazinite ne velomania , nqmat behemoth v momenta , shte se obadq v 4etvutuk da vidim dali shte ima.2-dena sled kato ima behemoth shte go imam.za gumi malko mi kazahte , bezkamerni dobri kajete .
[/quote]

Не съм запознат с безкамерните, обаче мисля че като цяло излизат по-скъпо и за теб сигурно е безмислено.
До коя Веломания си ходил? Защото в петък в тази на Д.Несторов го имаше, ама един май му беше хвърлил око.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 4:50 pm

toq d.nestorov ne mi stana qsno kude e shtoto mai mu e drugo imato sega , hodih v magazina do halite , bi bilo tupo ako go imat koleloto v drug magazin a mi kazvat 4e go nqmat?za bezkamernite gumi ne znam nishto , neznaeh 4e vurvqt s kapli , zaslujava li si?
Beginner

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 4:56 pm

Е да де, ама е трудно в единия магазин да знаят какви колела имат в другите. Звънни на 812 70 60 да питаш.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Windstream » Пон Май 03, 2004 5:33 pm

[quote="Beginner"]

e az nqma da hodq da se samoubivam q , shte si vzema kaska , ako ostanat pari , ako ne ostanat pak shte si vzema samo 4e s nqkolko meseca zakusnenie , stiskaite palci da ne se prebiq do togava
[/quote]

Абе не е проблема в теб, а в другите участници в движението... като си в София разходи се някой път до Студентски град и ще разбереш какво имам предвид. Или ако ти се удаде случай да покараш с DJ Pascoff го питай за моите изпълнения... колко пъти ми се е разминавало не на косъм ами и аз не знам на какво... и всеки път грешката не беше моя :}): Веднъж дори щях да си сцепя канчето в един бордюр заради някаква завеяна пешка :}): А като сложиш и произволията на бакшишите и то става страшно :xx(:

Всъщност какво ли съм седнал да те убеждавам във важността на собствената ти безопастност - ти си решаваш сам, но мисля че както много други начинаещи велосипедисти (не че аз съм про де) много подценяваш опастността на която се излагаш просто качвайки се на байка.
Аватар
Windstream

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 5:46 pm

ami mu4a se da se ka4a , ama toq behemoth nikakuv go nqma:(.tukmo da si haresam neshto i to ........... vinagi taka stava , i za komputera si 4akah 1 mesec :(.hubavite neshta stavat bavno ama 4ak pul tolkova ................:xx(:
Beginner

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 5:52 pm

[quote="F1-MAN"]

Е да де, ама е трудно в единия магазин да знаят какви колела имат в другите. Звънни на 812 70 60 да питаш.
[/quote]

tova kauv nomer e , koi da tursq tam?
toku shto se obadih , imat samo s montaj alivio i zoom vilka , koeto ne me ustroiva , za po-dobriq behemoth ne mogat da mi kajat koga shte ima :xx(:
Beginner

Мнениеот F1-MAN » Пон Май 03, 2004 7:06 pm

[quote="Beginner"]

[quote="F1-MAN"]

[/quote]

tova kauv nomer e , koi da tursq tam?
toku shto se obadih , imat samo s montaj alivio i zoom vilka , koeto ne me ustroiva , za po-dobriq behemoth ne mogat da mi kajat koga shte ima :xx(:
[/quote]

Това трябва да е номера на магазина на Несторов. Поне на сайта пише така. Странно защо са ти казали това, защото там имаха по-скъпия, а не по-евтиния модел.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Beginner » Пон Май 03, 2004 7:24 pm

m moje bi sa kupili po-skupoto :(.golqm sum kocuzliq.ako ste vijdali nqkude izdirvaniq behemoth kazvaite 4e mi se kara adski mnogo , taq sedmica po praznicata isturvam mnogo qk turizum do nqkakuv manastir s mineralni izvori.napravo me e qd , a i ako maika mi vidi 4e polzvam koleloto i sportuvam aktivno shte me i sponsorira , ama nqma da moje mai :xx(:
Beginner

Мнениеот velco » Пон Май 03, 2004 7:55 pm

На Хигиената си го има Behemot-a със Marzocchi-то и т.н.
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Следваща

Назад към Архив