Някой да е пукал така гума?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Някой да е пукал така гума?

Мнениеот Aquarius » Вто Май 09, 2006 9:17 pm

Днес ми се случи нещо... странно. Както колелото ми си седеше съвсем спокойно в офиса, подпряно на стената, едната гума просто си се спука с едно мощно "БУМ". Никой не ми беше пипал колелото последните десетина минути, то не беше близо до никакви радиатори и дори не беше на слънце. Съвсем спонтанно. Не че е голяма мъка - така или иначе трябваше да си вземам нови, но ми е интересно дали се е случвало на някой друг и каква ли може да е причината?

Ето снимка на спуканата ми гума (обърнете внимание на дупката във външната гума).
Изображение

Моята хипотеза е, че външната гума просто се е разпорила по-рано, малко парченце от вътрешната е излязло от там и така се е случила цялата работа. Някой да има други идеи? :)
Aquarius

Рейтинг: 1200

Мнениеот Makintier » Вто Май 09, 2006 9:21 pm

Мога да ти кажа че е често срещано явление при този вид гуми...Нека ппозная Кенда 1.95:)Просто стените при обрачите са твърде тънки ,поради "пестене на материал" и с времето се късат ;)
Иначе на мене ми се е скъсала Кендата по същия начин:P
Не е важно да си пръв, важно е да си единствен!
Skype - Makintier
Аватар
Makintier

Рейтинг: 1641

Мнениеот kpax » Вто Май 09, 2006 9:22 pm

Чувал съм за подобни случаи, но не знам на какво точно се дължи. Предполагам някакъв дефект в гумата...
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот Aquarius » Вто Май 09, 2006 9:31 pm

KENDA 1.95 е, смисъл, качеството на гумата си е под всякаква критика и въобще не ме учудва, че рано или късно се е разпорила и скъсала. Просто още ми е малко трудно да повярвам, че това си стана просто ей така, десетина минути от както го пипнах за последно. А и преди да го оставя бях покарал малко.
Aquarius

Мнениеот Metal_Psycho » Вто Май 09, 2006 9:34 pm

Пф,почти неминава ден без да дойде некой с такова спукване,да му я сменим.:)
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

Мнениеот Demo 9 » Вто Май 09, 2006 11:05 pm

[quote="Aquarius"]

Днес ми се случи нещо... странно. Както колелото ми си седеше съвсем спокойно в офиса, подпряно на стената, едната гума просто си се спука с едно мощно "БУМ". Никой не ми беше пипал колелото последните десетина минути, то не беше близо до никакви радиатори и дори не беше на слънце. Съвсем спонтанно. Не че е голяма мъка - така или иначе трябваше да си вземам нови, но ми е интересно дали се е случвало на някой друг и каква ли може да е причината?

Ето снимка на спуканата ми гума (обърнете внимание на дупката във външната гума).

Моята хипотеза е, че външната гума просто се е разпорила по-рано, малко парченце от вътрешната е излязло от там и така се е случила цялата работа. Някой да има други идеи? :)
[/quote]

Истината е някъде там! :ghost:
Изображение
Аватар
Demo 9

Рейтинг: 1986

Мнениеот MAN6 » Вто Май 09, 2006 11:14 pm

случват се и такива неща.
дори и с уж по-читави фирми, като да кажем miChelin...
дефекти много и навсякъде :)
xund
Аватар
MAN6

Рейтинг: 2000

Мнениеот Гост » Вто Май 09, 2006 11:25 pm

полтъргайст?:)
Гост

Мнениеот klmn » Вто Май 09, 2006 11:37 pm

Секо нещо си има край(а салама два),за съжаление подобни неща се случват и при "качествените" гуми и не само..:popcorn:
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот dasar DH » Сря Май 10, 2006 9:42 am

[color=beige][size=67]Spukala se e ot kam shinata nali?Kakav ti e bandaja-ot kitaiskite?
Na men mie garmala taka guma,ama za6toto be6e napompena na 5 Bara i koleloto be6e na slance.Vseki znae 4e vazduhat se raz6irqva ot toplinata....:beer:[/size][/color]
dasar DH

Рейтинг: 1215

Мнениеот boriss13 » Сря Май 10, 2006 10:07 am

според мен е простреляна :shooter::sniper::smash::evil::evil::evil:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Рейтинг: 2000

Мнениеот Aquarius » Сря Май 10, 2006 12:52 pm

[quote="dasar DH"]

[color=beige][size=67]Spukala se e ot kam shinata nali?Kakav ti e bandaja-ot kitaiskite?
Na men mie garmala taka guma,ama za6toto be6e napompena na 5 Bara i koleloto be6e na slance.Vseki znae 4e vazduhat se raz6irqva ot toplinata....:beer:[/size][/color]
[/quote]

Но не беше на топло. Не беше и на слънце. Дори денят не беше слънчев, да му се невиди ;)

Бе, все едно. Ще се обадя на Ghost Busters да разкарат злите духово от офиса и ще хвърля тия, които и без това си бяха за хвърляне :D
Aquarius

Мнениеот krosa » Сря Май 10, 2006 1:22 pm

[color=black] най-добре ще е да им звъннеш :thumb:
и аз съм си kenda за сега нямям такива неочаквани изненади само бях спукал гумата понеже карах през една гора,пък и по гумите нямаше мн грайфер [/color]
krosa

Мнениеот kyky » Съб Май 13, 2006 11:17 pm

[quote="Aquarius"]

[quote="dasar DH"]

[/quote]

Но не беше на топло. Не беше и на слънце. Дори денят не беше слънчев, да му се невиди ;)

Бе, все едно. Ще се обадя на Ghost Busters да разкарат злите духово от офиса и ще хвърля тия, които и без това си бяха за хвърляне :D
[/quote]

Абе тия Ghost Busters остаряха мн - сигурно вече внуци имат ;)
По-добре пиши един и-м@йл на Mythbusters @ Discovery Channel :D
Аватар
kyky

Назад към Архив