Приспособленийце за нощно спускане

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Приспособленийце за нощно спускане

Мнениеот mus » Нед Май 30, 2004 8:31 am

mus

Рейтинг: 1200

Мнениеот axelmax » Нед Май 30, 2004 9:31 am

PRI MENE NE IZLIZA NISTO ,DA NE E :D:DMINIORSKA KASKA
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bestbg » Нед Май 30, 2004 10:41 am

подобна е , нбо с 2 фенера :)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот mus » Нед Май 30, 2004 11:14 am

Колоездачна е с два фенера със свински опашки:D:D:D
mus

Мнениеот NoNe » Пон Май 31, 2004 10:15 am

А трябва да е усмирителна риза. [:p]
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот MOD » Пон Май 31, 2004 10:55 am

Ако някой е решил препоръчвам челник от магазин "Стената" - струва 50лв и е много малък, силен и удачен за такова начинание ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот did » Пон Май 31, 2004 11:04 am

mus, ако наистина искаш нещо да ти свети на главата, мини като идваш от Асеновград към Пловдив през магазин БГ Спорт, намира се над джумаята. Пълно е със всякакви видове челници, дето ще ти свършат доста по-добра работа от каска, фенерчета и свински опашки;).
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот mus » Пон Май 31, 2004 2:06 pm

[quote="NoNe"]

А трябва да е усмирителна риза. [:p]
[/quote]

Еми аз бях с такава докато го правех:)
mus

Мнениеот SPA » Пон Май 31, 2004 2:15 pm

[quote="mus"]

Ето го[url]http://www.okazion.bg/catalog/view_item.php3?LotID=269777[/url]
[/quote]

Не лоша идея, но за съжаление малко практична. Поради факта, че много бързо се изхабяват батериите. По добре си вземи диоден челник, както споменаха по горе или пак такав фенер за колелото. Вярно е, че свети по слабо, но затова пък може да кара над 100часа, а това е много по-важно в повечето случаи. Пък и закрепването не е много здраво, освен това каската се движи нагоре надолу, което води до изместване фокуса на ефнерите....

Малко доуточняване,че не съм видял напълно топика:))) За спускане ... е аз не бих го правил доброволно нощно време ако ще и пари да ми дават. Един път ми сле случи да спускам повечето от Върхувръх на фар при това сигмичка - а той е силен. Голяма мъка е, за скорост да не говорим. Нощно СПУСКАНЕ, чрез изкуствено осветление на колело, може да си позволиш само ако знаеш трасето наизуст см по см. Другото си е самоубийство. Е разбира се говорим за СПУСКАНЕ а не разходка НАЛИ :)))
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот mus » Пон Май 31, 2004 2:17 pm

[quote="did"]

mus, ако наистина искаш нещо да ти свети на главата, мини като идваш от Асеновград към Пловдив през магазин БГ Спорт, намира се над джумаята. Пълно е със всякакви видове челници, дето ще ти свършат доста по-добра работа от каска, фенерчета и свински опашки;).
[/quote]

Знам го този магазин в катерачните ми години съм го посещавал често:Dи челните фенери ги знам,ама ако видиш лицата на хората,като забележат три бързо приближаващи светлинки ще паднеш от смях[:p]На кормилото съм сложил едно фарче от тези със зареждащите батерии и се вижда супер яко:)
mus

Мнениеот MOD » Пон Май 31, 2004 2:37 pm

[quote="mus"]

[quote="did"]

[/quote]

Знам го този магазин в катерачните ми години съм го посещавал често:Dи челните фенери ги знам,ама ако видиш лицата на хората,като забележат три бързо приближаващи светлинки ще паднеш от смях[:p]На кормилото съм сложил едно фарче от тези със зареждащите батерии и се вижда супер яко:)
[/quote]

Да, за диоден челник става дума - ето повече инфо :

Име: Челен Фенер - Noxys - TSL (Франция)

Цена: 50.00

Пояснение: Ултралек водоустойчив челен фенер (62 гр) сьс светодиоди. Захранва се с 3 ААА батерии. Свети 50 - 160 часа с една смяна на батериите.

Имам такъв и съм много доволен .. но това не изключва наличието на фар .. но е добре да си дадеш сметка, че вероятността фарът да се измести при по-силно подрусване е голяма ...
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот mus » Пон Май 31, 2004 2:45 pm

< SPA >
За спускане става дума.Супер яко е и скорост си има,но наистина е добре да познаваш пътеката.Има от с. Яврово много яко спускане,доста е широко и скоростно,идеално е за целта Mr.jungle да каже :)
mus

Мнениеот SPA » Пон Май 31, 2004 4:53 pm

[quote="mus"]

< SPA >
За спускане става дума.Супер яко е и скорост си има,но наистина е добре да познаваш пътеката.Има от с. Яврово много яко спускане,доста е широко и скоростно,идеално е за целта Mr.jungle да каже :)
[/quote]

Не знам какво разбираш под спускане ама аз не искам да карам с 40-50км надолу и да разчитам на какъвто и да е фар!!! Вече си имам таква обица на ухото от фарови в града, че ми стига за цял живот. Накратко с чисто нов фар Сигма. Всичко се вижда... и изведнаж предно салто. И какво се оказва накрая: влизане от светло на тъмно, едно желязо напречно на височина на гумата. Ама въобще не го видях. Имах късмет, че съм с не повече от 20км.
Ами ако съм с 50км ???? Видимост с фар не по-вече от 10м. При тази скорост около 12-14м/с. Е сега ми кажи колко време за реакциа имам. НЕЕЕЕЕ.... спускането се основа на преценката и възможности на дадениа карач. Ако нямаш видимост нямаш и преценка.

[size=200]
Та като цяло искам да ти обясня че това което казваш е крайно опасно. И яко някой се подлъже горко му!!!
[/size]

Ако искаш карай, но те съветвам поне да е пълнолуние:D:D:D
А иии.... щах да забравя носи си все пак сребърни коршуми:D:D:D
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот mus » Пон Май 31, 2004 7:55 pm

<SPA>
Кажи ми кое е по-опасно да се движиш с кола със 120км/ч,или да се спускаш нощно?
Наистина е опасно съгласен съм с теб,но е голям кеф:DПо твоята логика като паднем веднъж и повече да не караме ли:?:

аа може и да се пребиеш,ама може и да не се пребиеш[:p]
Между другото не се пише "фарови",а се пише "фарове" и "коршуми" се пише "куршуми";)айде със здраве
mus

Мнениеот SPA » Сря Юни 02, 2004 8:30 am

[quote="mus"]

<SPA>
Кажи ми кое е по-опасно да се движиш с кола със 120км/ч,или да се спускаш нощно?
Наистина е опасно съгласен съм с теб,но е голям кеф:DПо твоята логика като паднем веднъж и повече да не караме ли:?:

аа може и да се пребиеш,ама може и да не се пребиеш[:p]
Между другото не се пише "фарови",а се пише "фарове" и "коршуми" се пише "куршуми";)айде със здраве
[/quote]

Определено да се пускаш нощно време. За правописните грешки без коментар - все пак не сме в час по Български.

Явно имаме различни представи за спускане:D:D:D

Хора бол, мнения x2.
SPA

Мнениеот mus » Сря Юни 02, 2004 11:14 am

[quote="SPA"]

[quote][i]Originally posted by mus[/i]

<SPA>

Хора бол, мнения x2.
[/quote]

Определено си е така:)
mus

Мнениеот bikerider » Сря Юни 02, 2004 5:15 pm

само искам нещо да вметна, за мен основното предимство на челника е именно, че е на главата, а не на кормилото. ползвам вече около година такъв челник, преправил съм го с още по-ярки диоди при същата консумация и на тъмно се вижда доста добре. предимството му за мен е че мога да огледам терена пред мен, без да завивам с кормилото (ако беше монтиран там).

но все пак ДХ само на фар в тъмна гора си остава за мен табу.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот mr.jungle » Сря Юни 02, 2004 6:40 pm

Здрасти, Дид!С Мус обмисляхме варианта с челниците ама излиза скъпичко и тогава Мус се сети за това приспособление, което повярвай ми върши добра работа и е доста по евтино.Когато за пъви път направихме нощо спускане с нас имаше колега който беше с челник и то доста добър, но разликата не беше осезателна.Та мисълта ми беше ако някой иска да покара нощес и не му се дават много пари може да пробва патента на Мус.евтино и ефикасно.Аз карам с Фенер DURASEL, който в Метро струва към 6 лева и свети чудесно.Вярно че не издържа много и , че с челник е по добре но за кратко спускане става и задължително по познат маршрут иначе не ми се мисли УЖАСССССССС. В гората е страшно през ноща.[quote="did"]

[/quote]
mr.jungle

Рейтинг: 1205

Назад към Архив