проблем с веригата и гумата

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

проблем с веригата и гумата

Мнениеот bestbg » Вто Юни 01, 2004 9:04 pm

имам следния проблем:

Като карам на 1-ва или 2-ра и веригата ми опира в страничния грайфер... от байк центъра ми казаха че балона на каплата ако се измести щяло да се оправи(предполагат) това така ли е? имате ли идея как да го отстраня? колелото е на 1 година а това го прави от последните няколко месеца
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот LiFo » Вто Юни 01, 2004 10:15 pm

Погледни дали правилно ти е монтирано цялото задно колело (каплата + гумата).Като погледнеш отдолу, виж дали шината и гумата са на еднакво разстояние отляво и отдясно от трабите на рамката.Или с други думи погледни дали шината и гумата не са прекалено близо до chainstay-a.
Направи тази елементарна проверка и чак след това предприеми по-сериозни мерки.;)
Law:
There is no law without an exception!
Exception: Murphy's law
Аватар
LiFo

Рейтинг: 1785

Мнениеот screamBoy » Вто Юни 01, 2004 11:18 pm

може и да врътнеш леко дерейльора така че задната част да е малко по-навън но ще трябва да го регулираш наново
най-вероятно си закривил нещо я капла я гумата (балон или друго) и е почнало да опира само на 1-2 места
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот bestbg » Сря Юни 02, 2004 10:54 am

гумата не е крива и каплата си е централно.... не опира никаде по рамката а само във веригата в долната и част...

screamBoy , как да врътна дерейльора ? ако някой ходи събота към железница и се засечем ще го питам...
Аватар
bestbg

Мнениеот velco » Сря Юни 02, 2004 10:56 am

[quote="bestbg"]

гумата не е крива и каплата си е централно.... не опира никаде по рамката а само във веригата в долната и част...

screamBoy , как да врътна дерейльора ? ако някой ходи събота към железница и се засечем ще го питам...
[/quote]

Ти нали си беше счупил дерайльора? След това ходи ли да ти центроват ухото?
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот axelmax » Сря Юни 02, 2004 1:08 pm

m v tozi red namisli kolko dade da ti entrovat uhoto:?:i kade
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bestbg » Сря Юни 02, 2004 1:17 pm

ухото го изправих максимално... и значи днес като се сетих и прочетох че ми пишете да врътна дерайльора аз реших и хванах най-селси и го завъртях ръчно и то зе че спря да опира :) мерси.... разминаха ми се 6 кинта за ремонт..

П.П. направих го така щото дерайльора успях да го оправя след чупенето и са не ми е много жал за него ище до карам до следващото трошене или до нова рамка (към края на годината - коледа)
Аватар
bestbg

Назад към Архив