Имам нужда от малко помощ

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Имам нужда от малко помощ

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 8:57 am

Здравейте, трябва да напиша едно мноооогУ гадно explenatory essay на тема How To Assmble The Perfect Downhill Bike. Сега, знам, че такова нещо нЕма, но тъй като преподвателката е Американка и е много далече от МТБ-то едва ли ще има проблем с частите и едва ли ще каже "Не, то това зависи от човека" и т.н. До тук добре (както казал оня дет падал от 10тия етаж, като стигнал петия), обаче се оказа, че имам малък проблем.
Тъй като това е подготовка за курсова работа, съм задължен да използвам източник, който да потвърждава думите ми (задължително на английски), а аз до сега такъв не намирам.
Прерових си всичките списания дето навремето съм си ги купувал от Англия, но никъде (по обясними причини) няма нещо на тази тема.
Ще съм ви много благодарен, ако знаете някакво сайтче, в което се говори за това как да си направиш ДХ колело и го споделите с мен :beer:

П.С.: Не става въпрос за сглобяване на самия байк, а за събиране на части - нещо като препоръка. :) Мерси
Do I have to get naked people for you to remember my name?
----
"If you know SuSE, all you know is SuSE, if you know Slackware - you know Unix"
Phil

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alpina » Съб Окт 21, 2006 11:04 am

Fundamentals Mountain Bike

LINK -> http://www.arenabg.com/details.php?id=11057

Смятам че перфектно ще ти свърши работа.
Ако погледнеш една тема, с линкове към филми, мисля там имаше и рипнати от data.bg

P.S.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=11239
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 12:00 pm

Мерси, обаче проблемът е там, че трябва да е написано, за да мога да дам линк, да го цитирам и да го покажа на хартиен носител.
Още повече,че тук в София компютърът ми е Пентиум 2 с 64 МБ РАМ и е малко сложно да гледам филми, а пък нямам време да го гледам в общежитието в Правец :)
Ще се разровя сега след малко, пък ако не намеря нищо ще мисля някаква подобна тема

Мерси :)
----
Phil

Мнениеот uha_rampage » Съб Окт 21, 2006 12:13 pm

Ами ако искаш напиши каквото ти трябва сам и някой от тук ще го качи в Интернет :|):
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Рейтинг: 1700

Мнениеот did » Съб Окт 21, 2006 12:46 pm

Ех... как го обичам тоя подход: Преподавател дава на студент задание да пише по проблем, който самият той не разбира, обаче се наема да проверява работата на студента...

@Phill: Дай линк в работата си към тукашното ЧЗВ и после пиши каквото си искаш. Там има аргументи в подкрепа на която си искаш теза.

Спомени, че пазарът е много конкурентен и нито между специалистите, нито между карачите има единно мнение кое е най-добро. Изкарай някаква извадка с какви колелета са карали шампионите на последсните първенства.. Такива неща. Не ти трябва един голям кладенец с чиста минерална вода, а ти трябват девет по-малки кладенеца и време да мъкнеш менците. Целият тарикатлък е от стотиците източници да подбереш тези, които подкрепят тезата ти и да се направиш, че не знаеш за останалите.

Виж какво правят кандидат-президентите и взимай пример от тях! Колкото кандидати - толкова и платформи, обаче всеки те убеждава, че само той е прав. Нещо такова се очаква и от тебе :) Щом си от Правец, ще се стравиш!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот TOYAGA » Съб Окт 21, 2006 12:55 pm

[quote="did"]

Целият тарикатлък е от стотиците източници да подбереш тези, които подкрепят тезата ти и да се направиш, че не знаеш за останалите.
[/quote]

Сериозна приказка от сериозен нАучен работник. Ето такива неща правят вярата ми в човешкия прогрес Джелезобетонна! :agree:
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот did » Съб Окт 21, 2006 12:58 pm

Е па и аз съм бил стедунт, и аз знам как се лъжат професори :)
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 12:58 pm

@did: Хихи, разбриам те, обаче темата аз си я избрах, т.е. нямам конкретна - каквото си искам пиша, второ трябва да е аргументирано от автор с име (такъв по незнайни прични се води и най-тъпият журналист, стига да са му публикували статията он лайн или в някой вестник/списание/книга), а освен това трябва и да е на английски. Не знам, аз си мисля, да пиша квото си знам, пък да се аргументирам за отделните части. Например, за курбели - тук, за вилка - там и т.н. - 'земе па да мине :)
----
Phil

Мнениеот did » Съб Окт 21, 2006 1:04 pm

аха... още по-интересно. Значи преподавателя се наема да проверява работи на ВСЯКАКВА тематика...

ше почна и аз като ТОЯГА Джелезобетонно да вярвам в безграничните способности на професорския разум.

ми.. значи работата ти е лесна. Просто използвай повечко неразбираеми думички и съкращения и си готов. Например, никога не говори за вилка Барцучи, А за Барцучи XC1 MR3-QR BTA с GHTR смекчаване, GDR-3 платформа и арка от Al3456+Mn+Mg0.35%

EDIT: Идеята да напиша тия глупости ми дойде от един разговор на двама руснаци-професори вчера, които бяха направили някакви симулации с твърде опростен и очевидно неадекватен алгоритъм. После се събраха на чай след обяда с основна задача да измислят сложно име на тоя алгоритъм и да го изкарат някакси модификация на съществуващи и вече използвани хватки и чалъми. 3 часа умуваха в моята стая, без дазнаят, че разбирам руски, докато накрая стигнаха до единодушно решение за едно трибуквено съкращение, с което ще именоват новиО алгоритъм.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 1:14 pm

Не може, няма да стане.
Гледай сега, целта на това explenatory esasy е да обясниш нещо. Нарочно всеки избира това с което се занимава/разбира за да обясни на тъпите Хамериканци, как се прави. Върви си по един "патърн", който стриктно се спазва. Всичките тези сложни думички като "dchainring" "bottom barcket", "crankset" и т.н. трябва да се обяснят - абе един вид менюъл. Обаче, сега като започнах малко по малко да го сглобявам, май ще трябва да сменя темата, защото става прекалено "сложно" за "крайния потребител". Ще зема да пиша нещо за Линукс, така или иначе се пише по-бързо пък и е по-скучна тема - нЕма да се набивам на очи :D

Мерси за помощта :beer:
----
Phil

Мнениеот did » Съб Окт 21, 2006 1:17 pm

е, съжалявам, че не можах да помогна.

ти щом първоначално си си повярвал, че можеш с думи прости в едно есе да убедиш неинформиран американец кое колело е най-доброто, значи си амбициозно момче. аз с такава задача не бих се заел.

Успех!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 1:21 pm

Ти помогна - аз сам не мога да си помогна :)
----
Phil

Мнениеот Phil » Съб Окт 21, 2006 5:53 pm

В крайна сметка писах на тема "How To Chose The Perfect Downhill Bike" и се получи добре... май

Did, мерси за помощта :D
----
Phil

Мнениеот TOYAGA » Съб Окт 21, 2006 7:38 pm

[quote="did"]

... двама руснаци-професори вчера... 3 часа умуваха в моята стая, без дазнаят, че разбирам руски, докато накрая стигнаха до единодушно решение за едно трибуквено съкращение...
[/quote]

Тва с руския е много коварна история... Все пак ми се струва по-приемливо да слушаш три часа шашмите на двама руснаци-професори, отколкото да изтърпиш 45 минути коментари за телосложението и фантазии за предполагамия вид и размери на репродуктивния си орган от три неугледно тлъсти рускини, които те гледат от упор в кабинка на въжена линия с размери 1,5 х 1,5 метра, кискат се като тикви и хал хабер си нямат, че брилянтно разбираш единодушното им и украсено с уникални подробности становище, че биха те изнасилили брутално при първия удобен случай... :puke:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот chill » Съб Окт 21, 2006 8:44 pm

:rofl::rofl::rofl:
Аз нямапше да издържа 45 минути, щях се разхиля още на първата !!!
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Admin » Съб Окт 21, 2006 9:14 pm

@did, TOYAGA - отде ги вадите тия случки, бе!? :rofl::rofl::rofl::beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Съб Окт 21, 2006 9:43 pm

[quote="Admin"]

@did, TOYAGA - отде ги вадите тия случки, бе!? :rofl::rofl::rofl::beer:
[/quote]

Епа от живота, откъде другаде? Тва моето беше преди две години в Мисурина, близо до Кортина. Що се отнася до хиленето, аз и една минута не издържах, обаче го маскирах в моабета с приятелчето-австриец, който беше с мене и естествено нямаше как да вдява за кво си говорят и хихикат тетките...

Няма да ви казвам къв смех беше после като слязохме и му казах :D
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Nymphetamine » Нед Окт 22, 2006 8:37 am

:rofl::rofl::rofl:...
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот PtD » Пон Окт 23, 2006 8:51 am

Life is stranger than fiction...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Окт 23, 2006 12:42 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="did"]

... двама руснаци-професори вчера... 3 часа умуваха в моята стая, без дазнаят, че разбирам руски, докато накрая стигнаха до единодушно решение за едно трибуквено съкращение...
[/quote]

Тва с руския е много коварна история... Все пак ми се струва по-приемливо да слушаш три часа шашмите на двама руснаци-професори, отколкото да изтърпиш 45 минути коментари за телосложението и фантазии за предполагамия вид и размери на репродуктивния си орган от три неугледно тлъсти рускини, които те гледат от упор в кабинка на въжена линия с размери 1,5 х 1,5 метра, кискат се като тикви и хал хабер си нямат, че брилянтно разбираш единодушното им и украсено с уникални подробности становище, че биха те изнасилили брутално при първия удобен случай... :puke:
[/quote]
Накрая светна ли тьотките, че си им сфанал айдията?
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот MAN6 » Пон Окт 23, 2006 2:12 pm

а, bikerider още ли не се е изказал... ?!
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот TOYAGA » Пон Окт 23, 2006 2:19 pm

[quote="NovemberCharlie"]

Накрая светна ли тьотките, че си им сфанал айдията?
[/quote]

Да бе, да не съм луд! :crazy:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Окт 23, 2006 5:14 pm

[quote="TOYAGA"]
Да бе, да не съм луд! :crazy:
[/quote]

:naughty:
Do or do not. There is no try...