Помагайте моля

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Помагайте моля

Мнениеот Gesha » Нед Юни 20, 2004 12:42 am

преди 4-5 години бях луд фен на колелата но после взех книжка ииииииииии........ обаче от скоро пак се запалих и изкарах старото 10год. Кастело. след три дни каране 400км и луди скокове на едни стълби на НДК се спука вилката хубавото е че не се пребих обаче сега сам в много затруднено положение ще си купувам нов байк но понеже вече не чаткам много а и нещата доста са се сменили от преди искам съвет. имам около 300-350 лв какво мога да си взема за тези пари като карам градско и някои път на витоша но доста зверски. Аз за момента съм навит да си направя байк. Харесъл съм рамка на Драг F4 или Gitane agressor като маи по ми харесва агресора даите ниакакви предимства и недостатъци на двете рамки ако имате наблюдения гледах и някви вилки с пружина и еластомери за около 100 лв те стават ли или се пречукам някъде, а за другите части ще вида по на там, щтот ще взема заплата чак края на месеца та тогава ще мога да си позволя и части, но тия пари дет ги имам в момента до тогава ще ги профукам тъи че сега трябва да купувам че иначе........ Мерси предварително за светите.;)
Gesha

Рейтинг: 1200

Мнениеот Windstream » Нед Юни 20, 2004 9:00 am

Ами за "зверско" каране F4 определено не става, не ми се обяснява сега защо. Към житанския агресор също имам резреви (окачване на втулки), пък и цената му ще ти натовари бюджета, а ако решиш да сложиш и истински амортисьор съвсем много става. Според мен трябва да се насочиш към твърда рамка, примерно Ram HT 16" или Drag Climber. За вилката - за малко пари бих ти препоръчал Suntour XCP75 със 100мм ход, ама си иска модификациите във вид на нови шишове (стомана или алуминий, всеки стругар може да ти ги направи) и нови капачки над пружините (пак от метал някакъв).
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Рейтинг: 1700

Мнениеот React » Нед Юни 20, 2004 9:09 am

Края на месеца не е толкова далеч, така че по-добре си изчакай и заплатата и вземи цяло колело защото ще ти изезе с 20-30% по-евтино т.е. ще си позволиш по-добро колело. Имам предвид не задължително само серийно, в някои магазини могат и да ти сглобят и пак ще ти направят голяма отстъпка
Не мърмори за снега на покрива на съседа, когато собствения ти праг не е почистен!
React

Мнениеот axelmax » Нед Юни 20, 2004 11:34 am

нема смисал от цело колело стото тои сте си премести нестата от кателото

за рамка и аз сам за climbera -170 лева:hbang2:.spodelqm mnenieto na windsream
за вилка както каза windstream ,но ако може да си внесех вилка от америка си вземи dj3излиза около 400 лева
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот F1-MAN » Нед Юни 20, 2004 12:00 pm

[quote="axelmax"]

но ако може да си внесех вилка от америка си вземи dj3излиза около 400 лева
[/quote]

Че що да я внася от Америка, като тука я има за 380лв?
Аватар
F1-MAN

Рейтинг: 2000

Мнениеот Windstream » Нед Юни 20, 2004 12:14 pm

[quote="F1-MAN"]

Че що да я внася от Америка, като тука я има за 380лв?
[/quote]

И къде е това "тука" :?:
Аватар
Windstream

Мнениеот F1-MAN » Нед Юни 20, 2004 12:34 pm

Еми в петък във Веломанията на Д.Несторов имаше DJ3 за 379лв. А преди няколко седмици го имаше и в тази на Е.Йосив.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Gesha » Нед Юни 20, 2004 12:49 pm

мерси за отговорите. Значи аз исках рамката да не е твърда щтото и сега си имам такава която според мен е здрава а как съм я карал... нищо и няма. мислех да взема рамката на Gitan и вилка - тази която ми препоръчахте sentour XCP75е екстра като за мен а един приятел каза че ако се напълни с масло ставало екстра!!!!!!!!??????? възможно ли е?? и другото което не ми е ясно тази рамка дали е добра и какво произтича от това че е на втулки???щото в магазина казаха че била идеална като за мен ама дали не ме пързалят щото няма на кои да я шитнат???? а като за начало ще си прехвърля моите чаркове пък после ще подобрявам.
Gesha

Мнениеот F1-MAN » Нед Юни 20, 2004 1:03 pm

[url=http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_reviews_info.php?cPath=1&products_id=258&reviews_id=41]Тук[/url] можеш да прочетеш някои неща за тази рамка. Според мен обаче е вади много малко ход за теглото, което има. А и за 150лв има Suntour с маслено смекчаване. В една тема бяха противопоставили този с маслено и този без. И аз също смятам че с масло, колкото и нисък клас да е, е по-добре от колкото без. Друга възможност е F5, обаче тя отива около 350-370 лв.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот Windstream » Нед Юни 20, 2004 1:48 pm

[quote="Gesha"]

мислех да взема рамката на Gitan и вилка - тази която ми препоръчахте sentour XCP75е екстра като за мен а един приятел каза че ако се напълни с масло ставало екстра!!!!!!!!??????? възможно ли е?? и другото което не ми е ясно тази рамка дали е добра и какво произтича от това че е на втулки???[/quote]

Е, чак пък екстра не става, но пък за сметка на това работи и в кучешки студ. Някои проблеми които може да срещнеш с тази вилка (както и с другите low-end) и начина за правенето на маслената баня можеш да разгледаш [url=http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=725]тук[/url]. А рамката наистина има малко ход за теглото си, втулките пък ще се износят сравнително по-бързо от лагери (по-добрите рамки са с лагери), особено ако караш "зверски". Също така бъди подготвен че не всички части ще могат да се прехвърлят от Castello-то на новата рамка (каквато и да е тя).

@F1-MAN
Абе човек, ти днес уби всичко детско в мен - нали се говореше за нещо от порядъка на 220-300лв за F5, откъде дойдоха сега тези 350-370 :bawling:
Аватар
Windstream

Мнениеот F1-MAN » Нед Юни 20, 2004 2:01 pm

[quote="Windstream"]
@F1-MAN
Абе човек, ти днес уби всичко детско в мен - нали се говореше за нещо от порядъка на 220-300лв за F5, откъде дойдоха сега тези 350-370 :bawling:
[/quote]

Ами на автосалона ми казаха тази цена, като към рамката върви и подарък-заден шок(пружина):D:D:D. Иначе цялото колело ще бъде 1200 с монтажа, който го пишеше по тея картининки дето излезнаха за него.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот bestbg » Нед Юни 20, 2004 2:39 pm

F5 казаха че почва от 300 до към 400/420лв (зависи от шока)
Аватар
bestbg

Рейтинг: 1819

Мнениеот Windstream » Нед Юни 20, 2004 8:21 pm

[quote="bestbg"]

F5 казаха че почва от 300 до към 400/420лв (зависи от шока)
[/quote]

Ужас... това праща плановете на една приятелка директно в 9-та глуха :(:(!::}):
Аватар
Windstream

Назад към Архив