mounntainbike tandem !

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

mounntainbike tandem !

Мнениеот drumnik » Сря Юни 23, 2004 10:40 pm

Здравейте!
Днес открих този форум и съм изумен от няколко неща.Колко напред с материала са доста от Вас (със знанията)И колко доброжелателен е общия тон.От около 5 години карам Cross leader и съм много доволен от него, но да не разтеглям темата.Преди няколко седмици по телевизията мернах в репортаж за някакво състезание по маунтънбайк в чужбина един вело тандем.Въобще не съм се и замислял че може да има и такова сред планинските колела!От тогава все то ми е в главата.Пари да си купя нямам, но нещо се навивам да започна да си правя, макар че не съм на особена висота като механик, но какво ми пречи да стана по добър.Та въпросите ми са 1 Има ли такива животни и у нас -тандеми за планинско колоездене.2Имате ли идеи как да действам, в смисъл рамката по поръчка ли да я правя или да я събирам от две и ред такива въпроси.
Предварително ви благодаря.
drumnik

Рейтинг: 1200

Мнениеот TOYAGA » Сря Юни 23, 2004 10:57 pm

[quote="drumnik"]

Здравейте!
Днес открих този форум и съм изумен от няколко неща.Колко напред с материала са доста от Вас (със знанията)И колко доброжелателен е общия тон.От около 5 години карам Cross leader и съм много доволен от него, но да не разтеглям темата.Преди няколко седмици по телевизията мернах в репортаж за някакво състезание по маунтънбайк в чужбина един вело тандем.Въобще не съм се и замислял че може да има и такова сред планинските колела!От тогава все то ми е в главата.Пари да си купя нямам, но нещо се навивам да започна да си правя, макар че не съм на особена висота като механик, но какво ми пречи да стана по добър.Та въпросите ми са 1 Има ли такива животни и у нас -тандеми за планинско колоездене.2Имате ли идеи как да действам, в смисъл рамката по поръчка ли да я правя или да я събирам от две и ред такива въпроси.
[/quote]

Нема да я правиш от две - нема да стане. Нема да я правиш и по поръчка, щото тия, дето правят такива рамки по поръчка, не са ти по джоба (ако искаш инфо, мога да те ориентирам в цените/предлагането). Почвай отначало и сам (нищо не ти пречи да станаш по-добър след 5-10 неуспешни конструкции) и търси добър заварчик и добри Cr-Mo тръби - останалото е по-леко...:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mus » Сря Юни 23, 2004 11:01 pm

[quote="drumnik"]

Здравейте!
[/quote]

В Пловдив гледах тандем на Спринт беше към 860 лв.
mus

Мнениеот singularity » Чет Юни 24, 2004 7:29 pm

Тандем има в София в магазина в Младост 1, бл 1А... или поне там имаше преди 3-4 месеца. Ходи го разгледай и може и да ти дойде някоя идея.
- - -
Господ създаде хората, Колт ги направи равни!
singularity

Мнениеот rujiru » Чет Юни 24, 2004 9:00 pm

А в магазини TCM има една приставка/ремарке което се закача към нормален bike и се получава един вид тандем
струва около 140лв
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот КапитанПланета » Чет Юни 24, 2004 10:06 pm

Абе аз от доста време си мисля да пусна една тема по въпроса за МТБ тандемите... Гледам че много сериозни фирми пускат и рекламират такива возила - значи интерес определено има. Не мога обаче да си го обясня... Този който е отзад, фактически само върти и балансира с тялото... не управлява... Е какъв е кефа специално за него? А и ми е интересно как изглежда и се усеща карането с такова дълго чудо по техничен терен... Айде за шосейките тандеми ми е ясна концепцията, но за МТБ... :dunno:
Four wheels move the body, Two wheels move the soul.
КапитанПланета

Рейтинг: 1705

Мнениеот mus » Чет Юни 24, 2004 10:53 pm

[quote="КапитанПланета"]

Този който е отзад, фактически само върти и балансира с тялото... не управлява... Е какъв е кефа специално за него? А и ми е интересно как изглежда и се усеща карането с такова дълго чудо по техничен терен... Айде за шосейките тандеми ми е ясна концепцията, но за МТБ... :dunno:
[/quote]

Докато някой не пробва няма да разберем.Между другото в едно клипче гледах,че скочиха с тандем и не успяха да паднат:dunno:
Иначе може и кинти да се вадят с едно такова.Качваш някой мераклия газ надолу и ако накрая не си го загубил нейде по пътя му взимаш някой лев:)хе хе ще е весело:banana::banana:
mus

Мнениеот Black » Вто Юни 29, 2004 9:26 am

[quote="mus"]

[quote="КапитанПланета"]

Този който е отзад, фактически само върти и балансира с тялото... не управлява... Е какъв е кефа специално за него? А и ми е интересно как изглежда и се усеща карането с такова дълго чудо по техничен терен... Айде за шосейките тандеми ми е ясна концепцията, но за МТБ... :dunno:
[/quote]

Докато някой не пробва няма да разберем.Между другото в едно клипче гледах,че скочиха с тандем и не успяха да паднат:dunno:
Иначе може и кинти да се вадят с едно такова.Качваш някой мераклия газ надолу и ако накрая не си го загубил нейде по пътя му взимаш някой лев:)хе хе ще е весело:banana::banana:
[/quote]
или ако не се изпусне в гащите
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот PzNike » Вто Юни 29, 2004 10:13 am

Ами явно има търсене на такива колела макар и неголямо. На мен лично не ми е много ясно за какво ще е удобно да се използват - конструкцията се усложнява, даже не знам дали има варианти които да не са с твърда задница. Вилката се натоварва повече от допълнителното тегло. Колелото става по-малко маневрено поради допълнителната тежест и голямата дължина. Според мен такова нещо ще е удобно само за XC с много уговорки.
Според мен много по-разумно е да си вземе човек 2 колела и да си ги карате по отделно. :D
Единствения вариант който изглежда приемлив за тандем е на втората седалка да има дете което да е прекалено голямо за детска седалка и прекалено малко за самостоятелно колело.
Ама те лапетата повечето са фенове да карат сами :8D:
Според мен 2 колела винаги са по-добри, освен наистина при шосейките, където тандема има повече смисъл.
Achtung Panzer!
PzNike

Рейтинг: 1700

Мнениеот SPA » Вто Юни 29, 2004 11:05 am

[quote="PzNike"]

... даже не знам дали има варианти които да не са с твърда задница...
[/quote]

Въпросния вариант на Sprint е такъв с мека задница.

Идеята на такова нещо според мен си е идиалистична. Караш си с любимия човек насам натам и се чувствате щаствливи че сте заедно. В Пловдив има едно семейство което кара тандем от как се помня. Ако знаеш как изглеждат двамата с ярко жълти дъждобрани на колелото ... :):):)

Лично съм виждал в едно съзтезание по DH да участват и тандеми. Не знам дали бяха само за демонстрация или имаше и класиране, но определено е много опасно. Това явно е голямо предизвикателство за някои хора опитвайки се да постигнат синхрона и баланса при каране на неравен терен.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Рейтинг: 2000

Мнениеот mus » Сря Юни 30, 2004 10:09 pm

[quote="Black"]

[quote="mus"]

[quote="КапитанПланета"]

[/quote]

[/quote]
или ако не се изпусне в гащите
[/quote]

:D:D:D
mus

Назад към Архив