На море !!! :-P

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

На море !!! :-P

Мнениеот Yustas » Вто Юни 24, 2003 4:43 pm

Вече от две или три години си обмислям идеята да отида на море с колело. Това пътуване може да отнеме няколко дена! Но само си представете колко ще бъде забавно. Ще имаме възможност да видим цялата България - можем и да си направим един документален филм, правата на който можем да продадем на някоя програма за пътешествия. По-интересно ще бъде и ако ще отидем голяма група – цяла рота например (тогава никой няма да ни пипне – нито куче, нито наркомани мръсни :-) Трябва да си вземем и спални чували.

Ами… стига съм издавал всичките си мечти! Ако някой има предложения или идеи относно този грандиозен проект, pls reply!

Если Человек создал велосипед, то Он способен на Все!
Yustas

Рейтинг: 1200

Мнениеот pascoff » Вто Юни 24, 2003 10:43 pm

Да ти кажа аз имам подобна идея но целта и е по-скоро обиколка на планините и накрая разпускане на морето :) Ще ходим със приятелката ми август или по стара планина да речем маршрута Ком-Емине или по скоро Златица - морето но още не сме го решили ... или друг вариант е Родопите (най-интересните места) - източни родопи - сакар - странджа - морето (синеморец да речем) ... трипа ще е поне месец и ще изключително разнообразен ... ако се съберем повече хора ще е много по-интересно :)
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cveti » Сря Юни 25, 2003 9:33 am

Блазе ви!:8D:Ком-Емине се минава най-малко за месец,а за тази му част през Източна Стара Планина ви трябва водач...Там почти няма хижи и пътищата не са маркирани,не можеж да си ходиш сам както от другата страна на Стара Планина.Много искам да го мина нйакой ден,макар че не знам дали с колело ще мога...пеша,с раничка:П)
Cveti

Рейтинг: 1700

Мнениеот pascoff » Сря Юни 25, 2003 11:26 am

Да права си че ще трябва някой които да е бил по тези места вече ... това ми е само като идея и не съм го обмислял много сериозно .... най-вероятно да минем само средна стара планина където има хижи, защото не ми се носи 238472837 кила раница със спален чувал като миналата година , просто удоволствието от каране се стопява под тежеста на голяма раница ... а за източната част може по асфалтирани пътища или с влака от твърдица до морето после ... май ще ходим на Родопите ;)
Аватар
pascoff

Мнениеот Yustas » Сря Юни 25, 2003 4:06 pm

Много добре! Аз не съм запознат толкова с България, само по-големите градове. Тук живея вече десет години, и би трябвало да знам всяко кътче на България. Това е още една причина да се пусна в това пътешествие.

За тежестта сте прави! Нещо трябва да се измисли по този въпрос. (Ами ако наемем местни селяни да ни носят раници... хи-хи!) Шегувам се. Надявам се, че тежестта на ранници е единственния проблем за вас.

Yustas

Мнениеот тучо чучо » Чет Юни 26, 2003 8:43 am

Има едно чудесно решение на проблема с тежката раница и се нарича багажник с дисаги. Ползвам такива всяка година за обиколките на нашите планини и дори не помислям за раница. Не си представям да карам 80-100 км. из планината с тежка (а и не толкова тежка) раница на гърба, която да ме натиска на седалката до изтръпване. Някои мрънкат, че колелото ставало по-тромаво, но аз си мисля, че с 15 кг. раница (колкото обикновено тежат дисагите натоварени) няма да почувстваш лекото си колело.
Единственият проблем е, ако имаш велосипед с мека задница. За това все още нямам подходящо решение, но си мисля, че като си взема такъв велосипед ще си запазя старата твърда рамка за такива преходи- и без това те са само една седмица в годината, а през останалото време....
Аватар
тучо чучо

Мнениеот pascoff » Чет Юни 26, 2003 9:53 am

Я светни какво представлява и колко струва такъв багажник - аз имам обикновен и го ползвах миналата година но той става примерно да си нося спалния чувал или нещо което не е много голямо и тежко ...
Аватар
pascoff

Мнениеот Yustas » Чет Юни 26, 2003 2:56 pm

А и за меки задници можем да измислим нещо и да си направим по поръчка, например! Някаква конструкция, която да не се фиксира с винтове, а с въртящи елементи. Има начин.

Yustas

Мнениеот тучо чучо » Чет Юни 26, 2003 3:41 pm

Аз ползвам най-обикновен железен багажник от Крос, който ми е подарък от кака ви Shimana. Другарите ми по колело имат алуминиеви такива, които са малко по-леки, но принципа е един и същ. Закрепва се на рамката, с болтове за стойките на седалката и долу за ушите за задната ос. Дисагите ми са Ташев. Уверявям те, че за 500-600 км. по най-различен терен и с 12-15 кг. товар няма никакви проблеми. Щом издържа и по Кайзеровия път в Рила....две поредни години;)
А що си отнася до багажник за мека задница, Юстас, приятелю, по-добре не се занимавай с глупости- нито задницата ти ще работи, както трябва, нито ще си сигурен, че няма да се откъсне цял детаил от рамката, докато се мяташ по камъните.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Yustas » Чет Юни 26, 2003 4:45 pm

Всичко ще работи!... А да сменяш рамка само за да прикачиш един багажник е лудост.
И няма да се справиш с камъни, ако отзад ще имаш 15-20 кила дори и с твърда рамка. А и въобще няма смисъл от тежки раници. Може да се вземе само най-необходимото, а нощувките могат да се осигурят в мотелите или монастирите.

Yustas

Мнениеот тучо чучо » Чет Юни 26, 2003 4:54 pm

Май нещо не четеш както трябва. Написах, че два пъти съм минавал по 600 км. с багажник натоварен с 15 кг., като част от маршрута е по пътека с надморска височина повече от 2500м.
А ако можеше да се спи само по хижи и манастири, със сигурност щях да го направя и щях да си спестя носенето на палатка, чувал и още куп тежки неща.
Не мисли, че не става да караш с твърда задница с дисаги по камъните- правил съм го, със сигурност. Аз пък не мисля, че ще направиш качествен багажник за мека задница, който да ти позволи качествена работа на шока отзад.
Аватар
тучо чучо

Мнениеот Yustas » Чет Юни 26, 2003 9:22 pm

:)Ну пиздец! Испугал ежа голой жопой :)
ОК, Тучо не искам да споря по тази тема... Отклоняваме се от идеята за едно голямо пътешествие.

Yustas

Мнениеот Cveti » Пет Юни 27, 2003 12:14 pm

Тучо,направо се изпълвам с уважение!С какво колело си правил тези пътувания и по кои планини освен Рила?
Cveti

Мнениеот Rogue » Пет Юни 27, 2003 2:28 pm

Tucho moite uvazhenia ;),
tova za koeto pishesh iziskva dosta seriozna podgotovka, niamam vpredvid samo planiraneto na marshruta i fizicheskata izdurzhlivost no i oshte suma ti podrobnosti. Oskuden i samo neobhodim bagazh, shtoto ne mi se misli kak se nosiat ednovremenno na ruka (siguren sum che pri vseki pohod gi ima i tezi momenti) koleloto i disagite. A po nanagornishteto ne mi se misli...

What you gonna do? Bleed on me?
The impossible is often the untried...
Rogue

Мнениеот Cveti » Пет Юни 27, 2003 3:48 pm

Абе оскъден багаж звучи супер,но на Стара планина за 10 минути пада такава мъгла,че не виждаш на 2 метра...Друг път както се наслаждаваш на хубавото време започва гръмотевична буря.А може и да спукаш гума...Никога няма гаранция,че ще се добереш до съседната хижа,да не говорим,че не навсякаде маркировката е добра,та се и губиш...и тогава без спален чувал и/или палатка направо ти се стъжва!
Cveti

Назад към Архив