LL113 -> LL117?

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

LL113 -> LL117?

Мнениеот NoNe » Вто Юли 20, 2004 9:50 am

Ами какво ще стане ако оста на BB трябва да е 113, а сложа BB с LL-117? ;)
NoNe

Рейтинг: 1700

Мнениеот zar » Вто Юли 20, 2004 10:25 am

[quote="NoNe"]

[/quote]

според мен няма да е проблем, разликата е 4мм, по 2 на всяка страна... само ще ти се наложи да си регулираш наново предния депласьор
zar

Рейтинг: 1200

Мнениеот bio » Вто Юли 20, 2004 11:23 am

мисля, че ако си с фиксирани скорости ... ще ти създаде огромен проблем .. щото .. като смениш размера .. ще ти мръднат и курбелите .. съответно .. ще се наруши и линията на веригата (chainline), демек при пълно развъртане и преместване на задния дерейльора в двете крайни положения винаги ще задира в предния дерейльор, независико колко го нагласяш .. аз имам подобен проблем .. след смяна на задно движение .. за щастие съм с gripshit и с леки корекции се оправя неприятното стържене на веригата по дерейлцора.
Успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Юли 20, 2004 11:48 am

[quote="NoNe"]

[/quote]

Ако дясната чашка е с ръб, нямаш избор освен да направиш както ти каза zar, ако обаче е без ръб и може да влиза в рамката, можеш да си нацелиш точното положение на оста, което те кефи, в смисъл да ти работи добре декланшора и левия педал да не е много навън.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот zar » Вто Юли 20, 2004 12:07 pm

[quote="bio"]

мисля, че ако си с фиксирани скорости ... ще ти създаде огромен проблем .. щото .. като смениш размера .. ще ти мръднат и курбелите .. съответно .. ще се наруши и линията на веригата (chainline), демек при пълно развъртане и преместване на задния дерейльора в двете крайни положения винаги ще задира в предния дерейльор, независико колко го нагласяш .. аз имам подобен проблем .. след смяна на задно движение .. за щастие съм с gripshit и с леки корекции се оправя неприятното стържене на веригата по дерейлцора.
Успех !!!
[/quote]

абе не е точно така според мен... той слага по-дълга ос и няма да има проблем с регулирането на депласьора... аз сложих вместо 116 ос 113 и работата стана много на косъм защото в най-долно положение депласьора опираше в тръбата, ама въпреки всичко успях да го наместя така че да не стърже веригата и скоростите да си работят нормално...
zar

Рейтинг: 1200

Назад към Архив