от bikerider » Вто Юли 27, 2004 2:44 pm
[quote="GRaverr"]
Така...само не разбрах съде е това с 50те лева да ти ги сложат и аз още нямам луфт на втулките . А рамката ще го понесе ли??
[/quote]
не ти препоръчвам поради следната причина:
най-вероятно рамката не е предвидена за лагери, тоест няма достатъчно материал за да се разшири леглото на втулката, за да се сложи по-голям като външен диаметър лагер. А ако не може да се сложи по-голям лагер, това означава, че и да сложиш същия (като външен диаметър) размер лагер, вътрешната му черупка ще е по-малка от тази на втулката, което означава, че ще трябва да го монтираш с по-тънък болт, което означава, че дори да успееш да го монтираш с по-тънък болт, този болт ще се товари повече отколкото може да понесе. Тоест ще сменяш болтове като луд, ще ги кривиш (което ще разлуфтва лагерите) и всички останали подобни последствия.
Имай предвид, че това което ти казвам не зависи от материала на рамката. Едно решение което ми идва наум сега е да се монтира външен за рамката лагер с подходящия размер вътрешна черупка. Не знам дали е възможно с тази рамка, но мисля, че не си заслужава. Ако си поддържаш втулките, редовно ги смазваш и/или сменяш, не би трябвало да имаш особени проблеми.
И накрая - едва ли има смисъл да правиш окачването по-чувствително чрез лагери - на този клас рамки обикновено най-спънат е самия заден амортисьор, тоест дори да сложиш лагери не вярвам да усетиш забележима разлика в държането на задницата, дори ще стане още по-зле, защото когато стане по-чувствително окачването, то съответно ще те рита повече, ако амортисьора ти няма смекчаване на връщането. А на този клас рамки както казах обикновено амортисьора е една проста пружина.
Do or do not. There is no try...