Колче нормалсайз за кормило 31.8 мм

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Колче нормалсайз за кормило 31.8 мм

Мнениеот afterburner » Нед Авг 01, 2004 11:00 am

Има ли такова животно у нас и къде/за колко? Мерси предварително.
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот Windstream » Нед Авг 01, 2004 11:58 am

Такова нещо (колче де) не само в БГ, ами и в чужбина не съм виждал, най-вероятно няма и да видя - 31.8мм са обикновено DH и FR кормилата, колчета пък се слагат на градските байкове и на най-евтините планински. Евентуално можеш да си ползваш лапа за стандартния 1.125" (oversize) стержен и да й сложиш преходник за 1" :pimp:
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот afterburner » Нед Авг 01, 2004 12:14 pm

Жалко.. карам .. скапано колело, но бавно му сменям частите с качествени, но това е бавен процес проади липсата на пари.. поради която и не мога да взема цяло колело. На скоро изкривих старото кормило и реших, че ще е по-добре ако взема директно Хусфелта, който съм си запланувал, вместо да правя компромиси.. (така или иначе някога него ще взема). И аз се съмнявах дали има такова колче, но уви.. явно съмненията ми не са били напразни. Дойде ми друга идея, защото стержена ми се струва прекалено къс, че да може да се захване лапа за него. Да взема сегашното колче, като изрежа тръбата сочеща напред (тази за която е заварена скобата държаща кормилото) и така да остане само частта влизаща в стержена. На струг да изравня неравностите и да се набие тръба с външен диаметър равен на 1.125" на колчето, която да е дълга колкото е дълъг отвора на оувърсайз лапа, и така ще може да се захване лапата за колчето (то ще е със диаметъра на оувърсайз стержен). Звучи сложно, но всъщност е 2-3 часа работа.
Аватар
afterburner

Мнениеот Windstream » Нед Авг 01, 2004 12:25 pm

Ми, никак не е сложно даже, аз за хидравликата на вилката така разфасовах А-рамо от предното окачване на една спортна количка :D Обаче този преходник за който споменах представлява точно това което ти се каниш да правиш - тръба, която в долния си край е като нормално колче, а в горния като 1.125" гладък стержен за лапа. Такива алуминиеви съм гледал във Веломания при Нина, само че беше преди доооста време.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот veno » Нед Авг 01, 2004 1:18 pm

afterburner продават се преходници за къси вилки на които може да се сложи лапа, аз доскоро ползвах такъв, бях със колче преди това, но благодарение на този преходник можех да си сложа лапа, цената на преходника е 10 лв. , сега си смених вилката вече и преходника ми е ненужен вече, даже съм го оставил да се продава за 5 лв. , Според мен при Нина във Веломания би трябвало да има такива преходници за 1" и за 1 1/8" чела, моето лично е за овърсаиз.
Аз си поддържам колелото във www.velo09.com

Изображение
Аватар
veno

Рейтинг: 1692

Мнениеот afterburner » Нед Авг 01, 2004 9:37 pm

Ooo, перфектно! Мерси момчета :D
Аватар
afterburner

Назад към Архив